Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت‌الله سید علی سیستانی مرجعیت عالی دینی عراق روز شنبه به پرسش‌هایی که درباره متوفیان بر اثر کرونا به دفتر ایشان ارسال شده بود، پاسخ دادند.

به گزارش ایرنا به نقل از شفقنا، در این پاسخ‌ها به پرسش‌هایی درباره نحوه غسل، کفن و خاک‌سپاری متوفیان بر اثر کرونا اشاره شده است.

در این پاسخ‌ها تأکید شده است که باید غسل، حنوط، کفن و موارد مربوطه با رعایت جوانب احتیاط انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این فتوا آمده است؛ در صورتی که امکان غسل وجود نداشته باشد، به تیمم اکتفا شود و در صورتی که تیمم هم امکان نداشته باشد و یا مقامات کشور مانع آن شوند، میت بدون غسل و تیمم دفن شود.

ایشان همچنین یادآور شده‌اند که در چنین حالتی، حنوط لازم نیست و هیچ جایگزینی ندارد.

متن کامل پرسش‌ها و پاسخ‌های آیت الله سیستانی به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام علیکم و رحمه الله و برکاته

سوال: آیا غسل مسلمانی که به دلیل این بیماری فوت کرده، همانند دیگر اموات واجب است یا تیمم کفایت می‌کند؟ و اگر مقامات مربوطه اجازه تیمم را نیز ندهند به طوری که میت در کیسه‌های مخصوصی همراه با مواد نگهدارنده شیمیایی قرار داده می شود و بازکردن این کیسه‌ها پیش از دفن ممنوع است، چه کار باید کرد؟

پاسخ: اگر از ترس انتقال بیماری، امکان غسل میت وجود نداشته باشد، اما امکان تیمم حتی با وجود استفاده از دست کش مهیا باشد، باید انجام شود اما اگر تیمم هم میسر نباشد، و یا مقامات مربوطه از آن منع کنند، بدون غسل و تیمم دفن صورت گیرد.

سوال: اگر حنوط میت و مالیدن کافور به محل‌های هفتگانه سجده ممکن نباشد، آیا جایگزینی برای آن وجود دارد؟

پاسخ: در چنین شرایطی حنوط ساقط می‌شود و جایگزینی ندارد.

سوال: آیا تکفین سه گانه میت واجب است؟ و اگر مقامات اجازه بازکردن کیسه‌ای که با آن میت پوشانده شده را ندهند، چه باید کرد؟

پاسخ: تکفین میت با لباس‌های سه گانه حتی روی کیسه واجب است و اگر امکان تکفین میت با همه آنها میسر نباشد، باید با هر آنچه از آنها که میسر است مانند ملحفه‌ای که تمام بدن را می‌پوشاند، کفن شود.

سوال: در برخی از کشورهای غیر اسلامی، اجساد متوفیان کرونا سوزانده می‌شود؛ آیا جایز است اجازه داده شود جسد مسلمان سوزانده شود یا خانواده‌اش باید مانع آن شوند؟

پاسخ: سوزاندن جسد میت مسلمان جایز نیست و باید بستگانش و دیگران مانع آن شوند و نسبت به دفن آن بر اساس هرآنچه در شرع حنیف واجب شده، اصرار ورزند.

سوال: حکم قرار دادن میت در تابوت و دفن تابوت در خاک چیست؟

پاسخ: جایز است اما باید این امکان وجود داشته باشد که میت همانند زمانی که در روی خاک قرار داده می شد، در تابوت به پهلوی راست و رو به قبله قرار داده شود.

سوال: متخصصین می گویند که می توان متوفی به کرونا را در اماکن دفن متعارف در کشور دفن کرد و نیازی به انجام کار خاصی در زمینه عمق قبر و غیر آن نیست زیرا زنده ماندن ویروس متکی به سلول های زنده است و پس از مرگ مبتلا، ویروس تا ساعت ها زنده می ماند اما راهی برای خروج از بدن میت ندارد و در نتیجه نابود می شود؛ بنابراین اتخاذ اقدامات احتیاطی نظیر پوشیدن دستکش و ماسک و مانند ان در زمان انتقال جسد فرد مبتلا و دفن آن کفایت می کند و پس از دفن هیچ نگرانی از انتقال ویروس به دیگران وجود ندارد. در چنین شرایطی، حکم ممانعت از دفن متوفیان کرونا در قبرستان های عمومی – ولو در محلی جدای از سایر قبرها- بر خلاف وصیت و خواسته بستگانش چیست؟

پاسخ: در فرض مسئله ممانعت از دفن آن در قبرستان های عمومی جایز نیست و مقامات مربوطه باید این امر را تسهیل کنند.

لینک کوتاه: asriran.com/0031Xs

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سیستانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۰۹۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، محققان دانشگاه کمبریج، دانشگاه اکسفورد و کل تک در آمریکا مشغول توسعه روشی نوین به نام «واکسن شناسی پیشگیرانه»( proactive vaccinology) هستند که هدف آن آموزش سیستم ایمنی بدن برای شناسایی ویروس های مختلف کرونا است.

این واکسن از آنتی ژن هایی استفاده می کند که در ۸ ویروس کرونای مختلف از جمله ویروسی در خفاش ها وجود دارد. آنتی ژن ماده ای است که واکنش ایمنی در بدن را آغاز می کند.

چنین روندی به سیستم ایمنی بدن آموزش می دهد تا بخش هایی از آنتی ژن ها را جستجو کند که در ویروس های مختلف، از جمله مواردی که در واکسن وجود ندارد، مشترک است. به عنوان مثال واکسن ویروسSars-CoV-۱ که به همه گیری سارس در ۲۰۰۳ میلادی منجر شد را در بر نمی گیرد.

به طور معمول واکسن ها، مانند نمونه هایی که برای مقابله با کووید۱۹ به کار گرفته شدند، از یک آنتی ژن برای آموزش سیستم ایمنی استفاده می کنند تا ویروس های خاص و جداگانه را هدف بگیرند.

روری هیلز محقق فارغ التحصیل دانشکده داروسازی کمبریج و مولف ارشد پژوهش در این باره می گوید: تمرکز ما توسعه واکسنی است که در مقابل پاندمی ویروس کرونای آینده از انسان ها دفاع کند. باید آن را حتی قبل از آغاز همه گیری آماده کنیم. ما واکسنی ابداع کردیم که در مقابل طیف وسیعی از ویروس های کرونا از جمله نمونه هایی که هنوز ناشناخته هستند، محافظت ایجاد می کند.

نتایج این پژوهش در ژورنال نانوتکنولوژی منتشر شده است.

مارک هاوارث از دانشگاه کمبریج و مولف ارشد تحقیق می گوید: ما نباید منتظر ظهور ویروس کرونای جدید بمانیم. به دانش کافی درباره ویروس های کرونا و واکنش های سیستم ایمنی به آنها دست یافته ایم و اکنون می توانیم واکسن هایی بسازیم که در مقابل شاخه های ناشناخته ویروس کرونا از انسان ها محافظت می کند.

تحقیق نشان داده واکسن جدید که Quartet Nanocage نام گرفته واکنش ایمنی وسیعی در موش ها از جمله حیواناتی که در مقابل Sars-CoV-۲ ایمن شده بودند، ایجاد می کند.

طبق این پژوهش طراحی واکسن ساده تر از نمونه های توسعه یافته است و ا حتمالا در توسعه واکسن هایی برای دیگر مشکلات سلامتی نیز کاربرد دارد. این تحقیق در اوایل ۲۰۲۵ میلادی وارد مرحله یکم آزمایش بالینی می شود.

کد خبر 6099037 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • پاسخ رهبری به تصمیم شمخانی و خاتمی برای کاندیداتوری در انتخابات به روایت آیت الله هاشمی /فیدل کاسترو شروع به حرف زدن که می کند، دیگر متوقف نمی شود
  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • حزب‌الله پاسخ حملات اسرائیل را داد
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • لیموچی از دسترس همه تیم‌ها خارج شد!
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • بلانکو: خوشحالم به تیمم کمک کردم
  • بلانکو: خیلی خوشحالم، برای تیمم خوشحالم / فیلم
  • ربیعی: به استقلال تبریک می‌گویم اما حق تیمم باخت نبود