Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس شورای اسلامی و منتخب مردم اصفهان در مجلس یازدهم به بررسی مباحث مرتبط با تاثیر کرونا بر اقتصاد جهان و به ویژه ایران پرداختند. ۱۰ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۴ استانها اصفهان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، حمیدرضا فولادگر در میزگردی در فضای مجازی با محوریت اقتصاد ایران پس از کرونا به مباحث تاثیر کرونا بر اقتصاد جهانی به ویژه اقتصاد ایران پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه بحث بهداشت و درمان این بیماری برای جهان و کشور تازگی داشت و از اپیدمی به پاندمی تبدیل شد، گفت: تا زمان آشنایی دنیا با این بیماری دوره‌ای طول خواهد کشید و مانند سایر بیماری‌های واگیردار که زمانی به پایان می‌رسد این ویروس نیز با ورود به فصل گرما به شرطی که مردم همراهی کنند، دفع خواهد شد.

رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاثیر کرونا بر اقتصاد، تصریح کرد: با ورود کرونا قطعا ایران وارد یک دوره جدید اقتصادی خواهد شد که آثار آن از هم اکنون آغاز و در ماه‌های آینده ظهور پیدا خواهد کرد و مانند دوره تحریم که بحث تاب‌آوری و اقتصاد مقاومتی مطرح شد، در موضوع کرونا نیز اهمیت اقتصاد مقاومتی افزایش پیدا می‌کند.

وی افزود: 60 درصد عرضه و تقاضا در جهان متعلق به کشورهای آلمان، ژاپن، چین و انگلیس و ... است که با این وضعیت سبب اختلال در عرضه مستقیم کالا و خدمات، مانعی برای تولید، آلودگی و اختلال در زنجیره عرضه و تقاضا و کاهش شدید تقاضا شده است.

کرونا و شوک به زنجیره تامین و عرضه و تقاضا

فولادگر با بیان اینکه شوک بسیاری به زنجیره تامین و به طرف تقاضا، تجارت، موقعیت موسسات بانکی، نرخ ارز و ... وارد شده است، خاطرنشان کرد: با وجودی که دولت در ابتدای این امر تعلل داشت اما اقدامات در عرصه پیشگیری و درمان به نسبت امکانات کشور قابل توجه بود و موفق عمل کردیم.

وی با اشاره به تجربه اقدامات اقتصادی در سایر کشورها گفت: کشورهای دیگر از کمک‌های خانواده‌ای و یا فردی استفاده کردند و حمایت‌های بیمه‌ای که ایران در زمینه حمایت بیمه‌ای نه وضعیت خوب و نه بدی دارد؛ همچنین شرکت‌ها در سایر کشورها استخدام کوتاه مدت، حمایت مالی از گردشگری، کسب و کار خرد و تعلیل در پرداخت را انجام داده‌اند.

رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس شورای اسلامی رشد اقتصادی ایران را یک رشد منفی در این دو سال به دلیل تحریم‌ها عنوان کرد و افزود: در حالت رکود تورمی هستیم و تحقق مالیاتی نسبت به سال‌های گذشته کمتر خواهد بود؛ بانک‌ها با بحث تعویق روبرو می‌شوند که با تعلیق باید سود تحصیلات را با نرخ کمتری بدهند و سپرده مازاد بر ارزش افزوده آزاد شود.

سونامی بدهی در اقتصاد ایران

وی با بیان اینکه در شرایط فعلی ضرورت داشتن دولت الکترونیک هویدا شد، گفت: در این ایام مشخص شد چقدر فرصت از دست رفت و در حال حاضر که مراجعات غیر حضوری شده الزام دولت الکترونیک مشخص شده است.

فولادگر با اشاره به شعار سال مبنی بر جهش تولید و دورنگری رهبر انقلاب گفت: کماکان راه برون‌رفت از رکود حمایت از تولید است و تعریف این شعار در واقع رشد سریع‌تر تولید و رسیدن به رشد پایدار است. اقدام دولت دراین راستا در چند بخش انجام می‌شود که شامل بسته حمایتی خانوارها، کمک به واحد‌ها و تعویق پرداختی و عوارض شهرداری است.

فشار اقتصادی بر دهک پایین جامعه کاهش یابد/ تدبیر دولت برای کارگران در شرایط کرونایی چیست؟اختصاص 100هزار میلیارد تومان برای حمایت اقتصادی در بحران کرونابررسی آثار اقتصادی کرونا بر کسب و کارها در کمیسیون حمایت از تولید

در ادامه مهدی طغیانی منتخب مردم اصفهان در مجلس یازدهم در خصوص افق آینده اقتصاد ایران بعد از این دوره بیماری، گفت: نرخ منفی رشد اقتصادی پیش‌بینی می‌شود و قیمت نفت در همین حد و یا پایین باقی خواهد ماند که با این قیمت دلار سرمایه ملی کشور را به باد می‌دهیم.

نمایندگی وزارت خارجه در صف مقدم جهش تولید است

وی آثار اقتصادی این بیماری را ورشکستگی‌ها، دیون مردم به یکدیگر و حتی به دولت و سونامی بدهی در اقتصاد ایران برشمرد و گفت: در همه کشورها فرمان اصلاح و خروج بحران اقتصاد در دست دولت‌هاست و رقمی که دولت برای جبران این خسارت‌ها اعلام کرده 100 هزار میلیارد تومان است که حدود یک میلیارد دلار می شود که به نسبت رقم آمریکا برای جبران اقتصادی ناچیز است.

منتخب مردم اصفهان در مجلس یازدهم با بیان تدابیر مورد نیاز تصریح کرد: اصلاح بودجه دولت و فعال‌سازی بخش‌های مولد اقتصاد مانند مسکن که تا حد 700 شغل را در کنار خود به کار می‌اندازد، همچنین عدم تاثیر بدهی به صورت مطلق است و یا استقراض پایه پولی و ورود نقدینگی در بخش‌های مولد کسب و کار از جمله تدابیر مورد نیاز است.

وی خاطرنشان کرد: اقتصاد ایران ظرفیت جهش تولید را دارد که برای مثال بخش کشاورزی تا 25 برابر و بخش معدن تا 30 برابرمی‌تواند ارز آوری داشته باشد که البته نمایندگی وزارت خارجه در صف مقدم تولید در سایر کشورهاست که بتوانیم به وسیله همین کشورهای همسایه اقتصاد ایران و تولید و تجارت را رونق دهیم اما متاسفانه ظرفیت کشور پای کار تولید نیست.

انتهای پیام/169/ش

R41346/P/S6,51/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تاثیر کرونا بر اقتصاد حمایت از تولید اقتصاد ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۱۴۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مخبر بعد از ظهر امروز (پنجشنبه) در ارتباط ویدیو کنفرانسی با همایش ملی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی سراسر کشور که در مشهد مقدس برگزار می‌شود، با تاکید بر اینکه مسائل اقتصادی را باید با مشارکت و حضور مردم حل کنیم، تصریح کرد: نامگذاری سال جاری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم حاصل تجربه بیش از ۴۰ سال جمهوری اسلامی ایران است که بدون فعال کردن منابع، خلاقیت و مدیریت مردم مشکلات اقتصادی به صورت مطلوب حل نمی‌شود.


معاون اول رئیس جمهور افزود: مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی از فرصت‌های خوب تحقق شعار سال هستند و این مناطق با فلسفه و هدف تشویق سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، کنار گذاشتن دیوان سالاری، توسعه صادرات و آوردن مردم از سرزمین اصلی به این مناطق و فعالیت اقتصادی موثر شکل گرفته است.

دکتر مخبر با تاکید بر اینکه باید کاستی‌های چند دهه گذشته در توجه به اهداف و فلسفه تشکیل مناطق آزاد در دولت سیزدهم جبران شود، تصریح کرد:
توجه به مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی اولویت اساسی دولت است که ظرفیت‌های این مناطق و مقررات، امکان پیشرفت و توسعه را ایجاد کرده است و هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد و دولت آمادگی دارد تا مسائل و مشکلات بر سر راه فعالیت این مناطق را برداشته و مرتفع کند.

وی با تاکید بر اینکه جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی و توسعه صادرات از مهم‌ترین زمینه‌های فعالیت مناطق آزاد است که باید در این خصوص برنامه‌ریزی کنند، افزود: نزدیک به ۱۰ سال رشد اقتصادی کشور منفی بود اما در سال گذشته به نرخ رشد اقتصادی ۶ درصد رسیدیم اما با این میزان نمی‌توان مسائل کشور را حل کرد که طبق هدف گذاری میانگین رشد اقتصادی ۸ درصدی در برنامه هفتم توسعه باید کاستی‌های سال‌های گذشته نیز جبران شود که برای رسیدن به این هدف نیازمند جذب سرمایه‌گذاری سنگین داخلی و خارجی هستیم که این مناطق فرصتی بسیار مناسب برای تشویق سرمایه‌گذاری هستند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به فرصت بسیار خوب همسایگی ایران با ۱۵ کشور منطقه تاکید کرد: بخش زیادی از نیازهای کشورهای همجوار می‌تواند در داخل ایران تولید شود و باید از این راهبرد جدی دولت سیزدهم در توسعه روابط با همسایگان در مناطق آزاد به خوبی استفاده شود.

دکتر مخبر خاطرنشان کرد: از گام‌های بلند آیت الله رئیسی در دیپلماسی دولت سیزدهم برقراری رابطه با کشورهای منطقه و همسو است که تفاهمنامه‌ها و قراردادهای بسیار خوبی امضا شده و تمامی این فرصت‌ها باید در مناطق آزاد پیاده سازی شوند.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه وجود نیروهای جوان و تحصیل کرده، شرکت‌های دانش بنیان، ظرفیت‌های معدنی و اقتصاد دریا محور را از مهم‌ترین زمینه‌های فعالیت و برنامه‌ریزی مناطق آزاد توصیف و تصریح کرد: باید کمبودهای کشور به ویژه در زمینه تولید، در مناطق آزاد جبران شود.

معاون اول رئیس جمهور در ابتدای سخنان خود با اشاره به مشکلات کشور در زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم گفت: گام‌های بسیار بلندی توسط دولت، مردم و فعالین اقتصادی در طول دو سال گذشته برای حل مشکلات کشور برداشته شد.

وی افزود: زمانیکه در یک کشور با کوچک‌ترین مساله روبرو می‌شوند تمام بخش‌ها و دولت آنان بسیج می‌شوند اما جمهوری اسلامی ایران به نقطه‌ای رسیده که زمانیکه رژیم غاصب صهیونیستی به عنوان نماد سلطه توسط کشور ما مورد اصابت قرار می‌گیرد، رئیس جمهور و دولت و مردم به کارهای عادی خود می‌پردازند و کشور در شرایط آرام مسیر خود را ادامه می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: زمانی مقام معظم رهبری اینگونه تاکید کردند که نباید اقتصاد کشور با تکانه‌های خارجی دچار آسیبی شود؛ لذا باید در این مسیر حرکت کنیم و در زمینه اقتصاد به نقطه‌ای برسیم که تناسب با نقش جمهوری اسلامی در سطح بین الملل داشته باشد.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: امروز وقتی در منطقه تصمیمی گرفته می‌شود که تبعات خاصی دارد ناچار هستند ملاحظات جمهوری اسلامی را رعایت کنند و تکیه مظلومین جهان به ایران است تا جایی که تمام امکانات نظام سلطه برای شکست مردم غزه جمع آوری شد اما نتوانستند به هیچکدام از اهداف خود برسند.

حجت الله عبدالملکی دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری و صنعتی و ویژه اقتصادی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه تراز تجاری مناطق آزاد با تلاش‌های دولت سیزدهم مثبت شده است، گفت: یک و نیم درصد از ۶ درصد رشد اقتصادی حاصل تلاش‌های مناطق آزاد بوده و تاکنون ۹۰۰ هزار میلیارد تومان بسته سرمایه‌گذاری در سال گذشته ارائه شد که به معنای چهار برابر شدن تقاضا برای سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد است و تاکنون ۱۳۳ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری محقق شده است و این برنامه جهش سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد با جدیت پیگیری می‌شود و در سال پنجم برنامه هفتم سهم مناطق آزاد در رشد اقتصادی به ۴ درصد خواهد رسید.

کد خبر 6088682 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • ️اقتصاد باید بر پایه مشارکت مردم باشد
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند
  • ‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد
  • تحلیل‌های غیر کارشناسی، امنیت سرمایه‌گذاری را از بین می‌برد
  • تاثیر تحولات جامعه بر میزان توسعه کشور
  • کارگران رکن اصلی جهش تولید و رونق اقتصادی هستند
  • مشارکت مردم در جهش تولید چگونه عملی می‎‌شود؟
  • سنگدوینی: جنگ‌هراسی بر اقتصاد ایران بی‌تاثیر است
  • جهش تولید را در حوزه های مختلف اقتصادی باید دنبال کرد
  • «نبض تولید» را روی موج رادیو اقتصاد بشنوید