Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-06@15:17:43 GMT

«من» اگر «ما» نشوم تنهایم

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۲۲۸۰۳

امروز 10 روز از سال جدید گذشته است و با احتساب تاریخ اول اسفند به‌عنوان اعلام رسمی شیوع ویروس «کرونا» در ایران، تقریبا 40 روز است که جامعه ایران با مهم‌ترین و جدی‌ترین بحرانِ دهه‌های اخیر کشور در حال دست‌و‌پنجه نرم‌کردن است. واقعیت این است که شیوع کرونا در این 40 روز تقریبا تمامی شئون زندگی ما ایرانیان را تحت تأثیر قرار داده و کمتر حوزه‌ای است که از گزندِ این ویروس در امان مانده باشد؛ بعضی از این تأثیر و تأثرات ملموس‌اند و دیدنی و برخی هم هنوز نادیدنی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صرف‌نظر از جنبه‌های بهداشتی و اصولی که لازم است تک‌تک شهروندان رعایت کنند تا با رعایت آن با هم بتوان به سلامت رسید، تأثیری است که این بیماری روی کسب‌وکارهای واقعی و مجازی گذاشته است. این تأثیر آن‌قدر زیاد و گسترده است که از هم‌اینک که چیزی حدود 40 روز از شیوع سراسری این بیماری می‌گذرد، بسیاری از مشاغل، شرکت‌ها و مجموعه‌ها اعلام ورشکستگی کرده و بیم آن می‌رود با ادامه‌ روند بیماری، این ورشکستگی‌ها شکل جدی‌تر و نگران‌کننده‌تری هم به خود بگیرد. اما نکته مهم، جالب و عجیبِ مهم‌تر، رونق کسب‌وکار برخی دیگر از مشاغل است که کاملا به‌صورت اتفاقی نه‌تنها از گزند این ویروس در امان مانده‌اند که عملا شیوع این ویروس ناخواسته به رونق کسب‌وکار آنها هم دامن زده است. در چنین وضعیتی آیا این توقع بیجایی است که انتظار داشته باشیم مشاغل پررونق و دارای درآمد پایدار، برای نجات یا حفظ مشاغل در آستانه ورشکستگی دست به اقدامی عملی بزنند؟ آیا می‌توان سازوکاری طراحی کرد که این شرکت‌ها و مجموعه‌ها با درکی ملی از این بحران و تبعات ناخواسته آن، کمی، تنها کمی فراتر از محدوده‌های سود و زیان اقتصادی بیندیشند و بخشی از سودِ مازاد خود را با دیگران شریک شوند؟ آیا ایده‌ «مسئولیت اجتماعی» شرکت‌ها جز این است؟ آیا اکنون وقت آن نیست که این شرکت‌ها و مجموعه‌ها به اختیار و ابتکار خود نه فشار و تحمیلی از سوی دولت یا هر نهاد دیگر، به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند و مانع ورشکستگی ناخواسته همکاران و دوستان خود شوند؟ آیا جز این است که تنها یک «اتفاق» و «شانس» این روزها دست بالا را به آنها داده است و قضیه درست می‌توانست برعکس چیزی باشد که اکنون هست؟ به نظر می‌رسد حوزه کسب‌وکارهای اینترنتی که در آن تمرکز و هم‌افزایی بیشتری هم نسبت به کسب‌وکارهای واقعی وجود دارد، می‌تواند مانند یک پایلوت عمل کند؛ اگر این ایده در این حوزه موفق بود، شاید بتوان در حوزه کسب‌وکارهای واقعی هم به تدبیری مشترک رسید و اگر هم نه که حداقل با نگاهی دقیق می‌توان به صحنه نگاه کرد و به موضوعی چنین، دل نبست و به دنبال راهکارهای جایگزین بود. مهم، نگاه ملی به اقتصادی است که بخش زیادی از کسب‌وکارهای خرد و کلان آن در حال نابودی و ورشکستگی‌اند و باید هرچه در توان است، برای حفظ و احیای آنها به کار برد. مهم، تلاشی است که با هم صرف این «راه» خواهیم کرد، «نتیجه» فرعِ آن است. همین تلاش‌هاست که از «ما» یک هم‌وطن می‌سازد؛ هم‌وطنی که اگر تمام «من»های آن «ما» نشوند، هیچ کاری را از پیش نتواند برد.  

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: کسب وکارهای شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۲۲۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۵۰ درصدی اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای عدالت مزدی

به گزارش قدس آنلاین، مطابق ماده ۴۸ قانون کار طرح طبق بندی مشاغل برای اجرای عدالت مزدی می بایست اجرا شود. دراین ماده آمده است به منظور جلوگیری از بهره‌کشی از کار دیگری وزارت کار موظف است نظام ارزیابی و طبقه‌بندی مشاغل را با استفاده از استاندارد مشاغل و عرف مشاغل کارگری در کشور تهیه کرده و به اجرا درآورد.

بر اساس ماده ۴۹قانون کار برای استقرار مناسبات صحیح کارگاه در زمینه مزد و مشخص شدن شرح وظایف و دامنه مسئولیت مشاغل مختلف در کارگاه‌ها، کارفرمایان موظفند با همکاری کمیته طبقه‌بندی مشاغل کارگاه یا موسسات ذیصلاح این طرح را تهیه و پس از تایید وزارت کار در کارگاه به اجرا درآورند.

طرح طبقه‌بندی مشاغل با هدف برخورداری کارکنان و کارگران مشمول قانون کار از مزایای گروه، سنوات و مزد با رعایت شرایط احراز شغلی پیش‌بینی شده و در کارگاه‌های بالای ۵۰نفر کارکن لازم الاجرا است؛ این طرح در واقع در کارگاه‌هایی که به حد نصاب ۵۰نفر کارگر و نیروی کار یا بیش از آن می‌رسند به اجرا در می‌آید و کارفرمایان مکلفند برابر ماده ۴۸قانون کار، نیروهای کار خود را مشمول طبقه بندی قرار بدهند.

بسیاری از کارشناسان معتقدند طبقه‌بندی مشاغل بهترین معیار برای صدور احکام شغلی کارگران است و  اجرای این طرح ضمن افزایش روحیه و انگیزه کار، ایجاد عدالت مزدی، واقعی شدن حقوق نیروهای کار و جلوگیری از تضییع حقوق کارگران، باعث می شود  که از نیروهای کار در کارگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس شایستگی استفاده شود.

رشد ۵۰درصدی اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در استان تهران

محمد آذر پناه ، سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران گفت: اجرای طرح های طبقه بندی مشاغل در سال گذشته از رشد ۵۰درصدی برخوردار شد.اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل که از رشد ۵۰ درصدی برخوردار بوده است، به رقمی بالغ بر ۲۸۹ کارگاه در سطح استان رسیده است.

وی با بیان این که این طرح در کارگاه‌های بالای ۵۰ نفر موجب افزایش تولید، ایجاد انگیزه کار و احساس عادلانه بودن دستمزد پرداختی به کارگران می‌شود افزود: کارفرمایان مکلفند براساس مواد ۴۸و ۴۹ قانون کار، پرداخت حقوق و مزایای نیروهای کار خود را مطابق طرح طبقه بندی مشاغل انجام دهند.

آذرپناه افزود: با اجرای طرح طبقه بندی و رتبه بندی مشاغل، کارکنان و کارگران از مزایای گروه، سنوات و مزد با رعایت شرایط احراز شغلی پیش بینی شده در مقررات موضوعی بهره مند می‌شوند. اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل زمینه افزایش تولید را فراهم کرده و موجب بالارفتن انگیزه کار در بین کارگران می‌شود.

وی افزود: توجه و تکریم توأمان قشر کارگر و کارفرما در رشد بهره وری و ارتقای شور و نشاط، ایجاد انگیزه و خلاقیت تاثیرگذار است و همواره بایستی مورد توجه قرار گیرد. 

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران با اشاره به شعار سال ۱۴۰۳از سوی رهبر معظم انقلاب، مهمترین رکن جهش تولید را جامعه کارگری و کارفرمایی دانست و گفت: توجه به نیاز های جامعه کارگری موجب تحقق جهش تولید خواهد شد.

آذر پناه تصریح کرد: در حال حاضر در برخی از مجموعه ها با تبعیض در پرداخت حقوق و دستمزد روبه رو هستیم و این امر در کاهش کیفیت کار و تولید محصول اثرگذار است.

به گفته وی، در بعضی از بنگاه‌ها عدم اجرای طرح طبقه بندی  مشاغل و پرداخت حقوق و مزایای یکسان به کارگران تازه کار و کارگران با سابقه، بی انگیزگی و خروج کارگران از بنگاه را به دنبال داشته موجب کاهش بهره‌وری و لطمه به بنگاه شده است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • برپایی نمایشگاه مشاغل دانش‌آموزی زارچ 
  • زمینه فعالیت مشاغل خانگی را در اصفهان تقویت می‌کنیم
  • قرارگیری ۳۴۶ کارگاه در طرح طبقه‌بندی مشاغل در کرمانشاه
  • خروج واحد تولیدی مکمل غذایی دام و طیور بعد از ۶ سال از ورشکستگی
  • خروج واحد تولیدی مکمل غذایی دام و طیور بعد از ۶ سال از ورشکستگی با حمایت دستگاه قضا
  • رشد ۵۰ درصدی اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای عدالت مزدی
  • خروج از ورشکستگی یک واحد تولیدی مکمل غذایی دام و طیور
  • ۶ روش برای مردمی‌سازی تولید
  • بیش از ۳۰ درصد کل مالیات کشور در سال گذشته توسط شرکت‌های خصولتی پرداخت شده است
  • ۴۰۶ هزار نفر در آزمون استخدامی مشاغل کیفیت‌بخشی وزارت آموزش و پرورش شرکت کردند