Web Analytics Made Easy - Statcounter

سایت رسمی یونیسف درباره تفاوت اقلیم ها و احتمال ابتلا به کرونا نوشته است: بر اساس مدارک، ویروس کرونا می‌تواند در تمام مناطق، شامل مناطق با هوای گرم و مرطوب، منتقل شود. در صورتی که در منطقه دچار ویروس کرونای جدید زندگی می‌کنید و یا قصد سفر به چنین منطقه‌ای را دارید، تمهیدات حفاظتی را صرفنظر از وضعیت اقلیمی رعایت کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شایعه: از بین رفتن ویروس کرونا با گرم شدن هوا یکی از شایعات رایجی بود که در روزهای پایانی سال گذشته در کشور بسیار داغ شده بود و از همین رو بسیاری ترجیح می دادند که سفرهای نوروزی خود را به مناطق گرمسیر موکول کنند.

پاسخ  به شایعه :

۱.ایرنا با بررسی ابعاد این شایعه و در گفت و گو با کارشناسان مربوطه در این باره نوشت: اینکه مردم فکر کنند در هوای گرم انتقال بیماری انجام نمی گیرد، تصوری کاملا اشتباه است.
ضریب انتقال بیماری در مورد ویروس کرونا حدود ۲.۵ است یعنی یک فرد آلوده حدود ۲ تا سه نفر را مبتلا می کند. درجه حرارت محیط ممکن است مقداری این عدد را کاهش دهد ولی به صفر نمی رساند.

دکتر سید محمد جزایری رییس شبکه بیماری های ویروسی ایران در این باره افزود: مدت ماندگاری ویروس بر سطوح گرم، کاهش پیدا می کند. با این حال اگر فرد بیمار در منطقه گرم کشور در بین جمعیت عطسه و سرفه کند، حتما بیماری به سایرین انتقال پیدا می کند و افراد مبتلا به کرونا می شوند.  
وی با تاکید بر اینکه گرما در پیشگیری از سرایت بیماری نقشی ندارد، گفت: یکی از مهمترین راه های انتشار بیماری پخش قطرات تنفسی فرد آلوده است. تنها مساله ای که هست این است که قطرات تنفسی فرد بیمار در هوای گرم، ماندگاری کمتری دارد و این موضوع ار نظر تئوریک اثبات شده است.

۲. ابراهیم فقیه پور عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و متخصص ویروس شناسی در گفت وگو با ژ باشگاه خبرنگاران جوان هم درباره رابطه گرما و ابتلا به ویروس کرونا  اظهار کرد: نه تنها شیوع ویروس کرونا بلکه شیوع ویروس‌های تنفسی در فصول گرم سال کمتر خواهد شد.  احتمال از بین رفتن کامل کرونا در اثر گرما  وجود ندارد.   اما مسئله ای که وجود دارد این است که  گرمای هوا موجب کاهش  ماندگاری ویروس کرونا خواهد شد. مطالعات خارجی نشان داده اند که وقتی دما به ۳۰ تا ۴۰ درجه می رسد، مدت زمان باقی ماندن ویروس بر اجسام را کوتاه خواهد کرد و این قضیه تنها احتمال انتقال ویروس را کمتر می‌کند.  آنفلوانزا، سرفه‌کردن و سرماخوردگی به صورت عمومی در فصل‌های سرد سال بیشتر شیوع پیدا می‌کنند. به عنوان مثال هوای سرد و خشک باعث تحریک بیشتر مجراهای تنفسی می‌شود و این موضوع، بدن را برای ابتلا به بیماری‌هایی مثل سرماخوردگی، آماده‌تر خواهد کرد.

فقیه پور ادامه داد: یکی دیگر از دلایلی که بیماری‌های  واگیردار در زمستان شیوع پیدا می کند تجمع زیاد  افراد در محیط‌های بسته است زیرا مدت زمان طولانی را در کنار هم می‌گذرانند و شانس انتقال ویروس‌ها بیشتر خواهد شد. بنابراین ممکن است تغییرات فصلی به دلیل تغییر در رفتار مردم و همچنین ارگان‌های بدن، باعث تغییر در روند شیوع بیماری‌های واگیردار باشد. البته این موضوع  ارتباطی به کشته شدن ویروس بر اثر گرما ندارد.  اگر هوا گرم شود ما مشکلاتی که در فصول پاییز و زمستان داریم را دیگر نخواهیم داشت، به همین دلیل در فصول گرم افراد می توانند در مکان‌های بسته  پنجره‌ها را بیشتر باز کرده یا از  تهویه‌های مناسب استفاده کنند.

او اظهار کرد:هیچکس نمی‌داند که این بیماری در کشور ما چه الگویی خواهد داشت، چراکه در اقلیم‌های مختلف ممکن است متفاوت باشد، بنابراین اینکه این بیماری با شروع فصل گرما فروکش می کند تنها در حد یک حدس و گمان است و هنوز بصورت قطعی و علمی ثابت نشده است. برخی از خانواده‌ها با این تصور که این بیماری در فضای گرم از بین می‌رود، اقدام به گرم کردن فضای خانه می‌کنند که باید بگویم این اقدام تاثیری ندارد. چیزی که می‌دانیم این است که این بیماری با محیط های سرما سازگاری بیشتری دارد، اما این بدان معنا نیست که با گرم شدن محیط منزل از بین می‌رود.

برچسب‌ها ویروس کرونا اخبار جعلی دانشگاه شهید بهشتی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا اخبار جعلی دانشگاه شهید بهشتی ویروس کرونا اخبار جعلی دانشگاه شهید بهشتی ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۲۳۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل

ایسنا/مازندران رییس اتحادیه صنف قصابان شهرستان بابل در جلسه آموزشی مبارزه با تب کریمه کنگو اظهار کرد: با جلوگیری از قاچاق گوشت در شهرستان، پیشگیری‌های لازم جهت بروز بیماری‌های واگیر بین دام و انسان به شرایط مطلوبی رسیده است.

دکتر کوروش نظری مسئول نظارت دامپزشکی شهرستان بابل نیز با بیان اینکه با شروع فصل گرما، شیوع تب کریمه کنگو بیشتر می‌شود، افزود: علائم این بیماری تشابه عجیبی به آنفلوآنزا دارد.

وی خاطرنشان کرد: ویروس از طریق کنه قهوه‌ای رنگ وارد بدن دام می‌شود و معمولا افراد مبتلا به تب کریمه کنگو دچار خونریزی‌های زیرپوستی شده و در برخی موارد نیز به مرگ منجر خواهد شد.

نظری با اشاره به اینکه افرادی که با گوشت تازه دام کشتار شده در تماس هستند، بیشتر ریسک ابتلا دارند، خاطرنشان کرد: این ویروس حتی با له کردن کنه و آغشته شدن محتوای کنه بر روی پوست دام نیز قابل انتقال است.

این مسئول با تاکید بر اینکه کشتارگاه‌ها موظف هستند ۲۴ ساعت گوشت را در سردخانه نگه داشته و پس از آن، اقدام به توزیع کنند، افزود: بیشترین آمار ابتلای بیماری تب کریمه کنگو مربوط به قاچاق گوشت است و توصیه ما این است که قصابان از کشتارگاه مجاز گوشت تهیه کنند.

 نظری اظهار کرد: متاسفانه در این زمینه یک نفر دامپزشک ساکن سیستان‌وبلوچستان نیز فوت شده است.

او درخصوص علائم بیماری نیز یادآور شد: علائم این بیماری همراه با درد شدید استخوان‌ها، افسردگی و تغییر خلق و خو بوده و ممکن است درمان این بیماری چند ماه زمان ببرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • با این راهکارها از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کنید
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟