Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس گفت: معلوم نیست سازمان حفاظت محیط زیست آذربایجان‌شرقی چگونه می تواند تا این اندازه نسبت به خطاهای فاجعه بار زیست‌محیطی استان اغماض کند.

احمد علیرضابیگی در گفت‎وگو با خبرنگار فارس در تبریز با اشاره به تلف شدن تعدادی گوسفند در اطراف معدن طلای اندریان و تذکرهای بی‌شمار قبلی خود در ارتباط با آلایندگی خطرناک این معدن اظهار کرد: علی‌القاعده سازمان حفاظت محیط زیست باید به واسطه اختیاراتی که دارد بیش از همه حساسیت نشان دهد که اصلا این اتفاق نمی‌افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: متاسفانه شاهد هستیم این سازمان سعی دارد مدارک و مستنداتی که دال بر آلودگی هستند را نادیده گرفته و غیرمعتبر بداند و حتی مسائل را سیاسی قلمداد کند؛ ظاهرا اگر با گذشت زمان یک فاجعه رخ ندهد این اهمال کاری تدوام خواهد یافت.

بیگی در عین حال خاطرنشان کرد: واقعا جای تعجب دارد که استاندار آذربایجان‌شرقی با صراحت اعلام می‌کند هیچ دلیلی بر آلایندگی معدن طلای اندریان وجود ندارد و بنده به ناچار تکالیف ایشان را هم متذکر می‌شوم!

منتخب مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس یازدهم توضیح داد: وقتی در برنامه ششم توسعه اختیارات شورای عالی معادن را از تهران و وزارت صمت به استان‌ها تفویض کردیم هدف این بود که نظارت از نزدیک اتفاق بیافتد تا در حق مردم ظلم نشود و با جدیت مسائل را حل کنیم.

وی متذکر شد: مدیران ما به هر دلیلی انگیزه‌ای برای مسوولیت‌پذیری ندارند و برخی از مدارک حکایت از وجود روابط ناسالم در این ارتباط دارد؛ به طوری که سازمان حفاظت محیط زیست به صراحت اعلام می‌کند هیچ آلایندگی در معدن اندریان نیست و بنده ناچار می شوم مدارک آزمایشگاه خودشان را به خودشان ارائه دهم!!

استاندار سابق آذربایجان شرقی ابراز داشت: اهمال و مسامحه در انجام وظیفه به قدری است که مدیران سازمان حفاظت محیط زیست استان نتیجه آزمایش آزمایشگاه خودشان را هم رد می‌کنند و تا زمانی که یک بحران و فاجعه غیرقابل انکار رخ ندهد مسئله را قبول ندارند.

وقتی فرماندار خود را سپر بلای فاجعه زیست محیطی می‌کند!!

بیگی با اشاره به خسارات جبران ناپذیری که به گنجینه محیط زیست و طبیعت آذربایجان در منطقه وارد شده است، گفت: من از فرماندار تعجب کردم که خود را سپر بلا و اعلام می‌کند هیچ گونه آلودگی پیرامون معدن اندریان وجود ندارد و اگر باشد حتما برخورد می‌کنیم.

نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس تصریح کرد: همه اینها موضوعات تاسف‌باری است که صرفا به واسطه ضعف نظارت مدیریت عالی استان و سوء استفاده‌ای که دستگاه‌های ذیربط بویژه سازمان حفاظت محیط زیست از این ضعف می‌کنند، به وجود می‌آیند تا شاهد چنین فجایعی باشیم.

بیگی در ادامه توضیحات خود یادآور شد: نمونه‌برداری که از روان آب‌های زیرزمینی منطقه صورت گرفته نشان می‎دهد آلایندگی به سیانور در مقایسه با شرایط قبل از بهره‌برداری از معدن، 3 برابر افزایش یافته که طبیعتا آثار این میزان آلایندگی در جغرافیای پیرامون قابل محاسبه بوده و می‌توان تعیین کرد که چه اتفاقاتی در کشاورزی، زنبورداری و دامداری منطقه افتاده است.

نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس ادامه داد: معلوم نیست سازمان حفاظت محیط زیست آذربایجان‌شرقی چگونه می‌تواند تا این اندازه نسبت به خطاهای فاجعه بار زیست‌محیطی استان اغماض کند!!

جریمه 75 میلیارد تومانی معدن مس سونگون

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به آلایندگی معدن مس سونگون نیز اشاره و اضافه کرد: مشابه قضیه زمان مسوولیت بنده در استانداری و بهره‌برداری مس سونگون پیش آمده بود و معلوم شد عملیاتی که اتفاق می‌افتد برای طبیعت ارسباران آسیب می‌رساند؛ در نتیجه شاکی ماجرا شدیم و شکایت ما مورد بررسی قرار گرفت.

استاندار سابق آذربایجان شرقی ادامه داد: آن زمان (حدود 8 سال پیش) که قیمت دلار 1100 تومان بود مس سونگون بابت آسیبی که به محیط زیست وارد می‌کرد 75 میلیارد تومان جریمه شد؛ این رقم با نرخ امروز به حدود هزار میلیارد تومان  می‌رسد. شرکت ملی مس هم به این رای گردن نهاد و جریمه را در وجه منابع طبیعی استان پرداخت کرد.

اعلام جرم علیه سازمان حفاظت محیط زیست 

بیگی اعلام کرد: میزان خسارت وارده از سوی معدن طلای اندریان نیز برای دستگاه قضاء قابل محاسبه است، ولی سازمان شاکی که باید حفاظت محیط زیست باشد بنابه دلایل مشخص حاضر نیست موضوع آلایندگی معدن مطرح شود؛ به همین دلیل بنده علیه این سازمان اعلام جرم کرده‌ام و منتظر هستم دستگاه قضایی در این ارتباط ورود یابد.

نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس تشریح کرد: بهره‌برداری از معادن طلا در همه جا اتفاق می‌افتد و شیوه‌های تصفیه پساب و کنترل آلایندگی در دنیا کاملا رایج است ولی از آنجایی که برای صاحب معدن هزینه بر است نمی‌خواهند به این هزینه‌ها گردن نهند.

وی اذعان داشت: اگر سازمان حفاظت محیط زیست بخواهد، مدیران معدن مجبور هستند این هزینه‌ها را بپذیرند که این اتفاق نمی‌افتد.

انتهای پیام/60026

 

منبع: فارس

کلیدواژه: معدن طلای اندریان آلایندگی زیست محیطی مس سونگون معدن اندریان خبرگزاری فارس فارس تبریز فارس آذربایجان شرقی محیط زیست طلا تصفیه پساب کنترل آلودگی معادن طلا کاوه سودا آزمایشگاه نرخ ارز دلار ارسباران ورزقان آذرشهر اسکو مجلس نماینده مردم تبریز در مجلس سازمان حفاظت محیط زیست آذرشهر و اسکو در مجلس آذربایجان شرقی نماینده تبریز مس سونگون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۲۴۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی از راه‌اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در استان خبر داد و گفت: راه‌اندازی این خانه‌ها تجربه‌ای موفق و کارآمد در دولت سیزدهم و در کنار سازمان حفاظت محیط زیست در رسیدن به اهداف سازمان نقش بسزا و پر رنگی را ایفا می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، اسدالله حاتمی با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: محیط زیست در شرایط کنونی به یک موضوع پر چالش اجتماعی با ماهیت پیچیده و چند وجهی و دارای دامنه تاثیرات وسیع مبدل شده و مدیریت آن به مشارکت گسترده و همه جانبه همه اقشار و گروه‌های مختلف اجتماعی  و در نهایت به مردمی‌سازی محیط زیست نیاز دارد.  

وی افزود: قطعا بدون جلب مشارکت، همراهی و همدلی هدفمند و اثربخش مردمی، دولت‌ها امکان مدیریت مطلوب امور محیط زیستی را ندارند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی فراهم کردن بسترهای قانونی، حمایت‌های حقوقی، آموزش و توانمندسازی، تأمین حداقل امکانات کالبدی و سخت افزاری و ساماندهی فعالیتها  را از جمله الزامات اساسی برای جلب مشارکت مردم عنوان کرد و گفت: در این مسیر باید در عموم اقشار مختلف ایجاد انگیزه نمود و در یک کلام در جهت تقویت هویتهای محلی برای رسیدن به اهداف عالیه کوشید.  

وی، محیط زیست را با مفهوم محل حضور مردم به دنبال تحقق شعار متعالی، محیط زیست مردم پایه، هوشمندانه و فناورانه  عنوان کرد که می‌تواند با ایجاد فضایی فرهنگی و پرنشاط، موجبات حضور آگاهانه، داوطلبانه و موثر مردم در عرصه محیط زیست را فراهم کرده و به ایجاد زمینه مدیریت محلی حفاظت و بهسازی محیط زیست کمک کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست برای تحقق و دستیابی به این اهداف، پیشنهاد راه‌اندازی خانه‌های محیط زیست در سراسر کشور را ارائه داد که خوشبختانه استان خراسان جنوبی به عنوان اولین استان، اقدام به راه‌اندازی این خانه در محل اداره کل حفاظت محیط زیست کرد.

حاتمی گفت: خوشبختانه با بهره‌گیری و تجمیع ظرفیت‌های فرهنگی ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها و شهرستان نظیر مراکز بازدید کنندگان، بخش نمایشگاهی موزه‌های تاریخ طبیعی، کتابخانه‌ها، مراکز تشکل‌های محیط زیست و همچنین  با حضور و مشارکت سایر دستگاه‌های اجرایی، آموزش و پرورش، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و... این مراکز گسترش یافته و به تدریج با کنشگری شهروندان، تشکل‌ها، فعالان محیط زیست و به ویژه نیروهای تسهیلگر محلی تربیت شده، مدیریت اجرایی این خانه‌ها نیز به مردم واگذار شده و درحال فعالیت در حوزه  محیط زیست است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی زمینه فعالیت این خانه‌ها را آموزش و افزایش سطح دانش محیط زیستی عمومی، اجرای فعالیت‌های مشارکت محور، جلب مشارکت خیرین و ترویج فرهنگ وقف محیط زیستی، زمینه‌سازی، ترویج و ایجاد بستر مناسب برای توسعه کمی و کیفی تشکل‌های مردم نهاد محیط زیست و ترویج مسئولیت پذیری اجتماعی محیط زیست، تشکیل کمیته‌های تخصصی حسب موضوعات و چالش‌های محیط زیستی هر منطقه و بهره گیری از مشاوره و نظرات کارشناسی فعالان و صاحبنظران عرصه محیط زیست و... عنوان و اظهار امیدواری کرد با مشارکت فعال همه دغدغه‌مندان محیط زیستی در استان به رفع و یا کاهش چالش‌های زیست محیطی استان کمک کنیم.

وی بیان کرد: از ابتدای راه‌اندازی این طرح در کشور، خوشبختانه تاکنون 50 خانه محیط زیست در استان راه‌اندازی شده و علاقمندان و دغدغه‌مندان محیط زیست می‌توانند به مراجعه به این خانه‌ها ، علاوه بر دیدار با مسئولین و کارشناسان حوزه محیط زیست به  ارائه پیشنهادات، نظرات و راهکارهای خود در جهت حفاظت هرچه بهتر از محیط زیست بپردازند.

انتهای پیام/257/

دیگر خبرها

  • عوارض آلایندگی کارخانه سیمان پردیس به مردم برسد
  • انتقال ۱۰۰ واحد ضایعاتی مجوزدار به شهرک صنعتی خیرآباد
  • سازمان محیط زیست عزم خود را برای تحقق شعار سال جزم کرده است
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • نظارت مأموران محیط زیست آذربایجان‌غربی بر بیش از۷۶۰ هزارهکتار ازمناطق تحت مدیریت
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • اعلام وضعیت انسانی اضطراری در سودان / مردم از گرسنگی علف می خورند/ گزارش های تکان دهنده از تعرض جنسی به آوارگان
  • سرمایه‌گذاری ۱۸ همت در بخش معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی