Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-27@01:37:49 GMT

دنیای پس از کرونا چگونه خواهد بود؟

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۲۵۱۸۳

دنیای پس از کرونا چگونه خواهد بود؟

 

به گزارش تابناک، سعید منصور افشار طی یادداشتی در عصرایران نوشت: بیش از دو ماه است که ویروس کرونا - کوید 19- تقریبا صدها میلیون از جمعیت جهان را گرفتار کرده و هزاران نفر را به کام مرگ فرستاده و می فرستد.

این نوشتار تلاش دارد بدون اشاره به علل پیدایش یا راه‌های درمان و پیشگیری، پیامدهای این بیماری کشنده و خطرناک را در جهان به بحث بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه که می توان تقریبا با اطمینان گفت، این است که جهان آینده، یعنی پس از کرونا، می تواند متفاوت با اهداف و برنامه های اعلام شده قبلی توسط کشورها، شرکت ها و حتی سازمان های بین المللی باشد.

به طور مثال مرزهای جغرافیایی ممکن است دیگر قابل انسداد نباشند، کرونا بسرعت مرزهای رسمی کشور را در نوردیده و هرجا که بخواهد فرود آمده و بیماری را گسترش می دهد.

بر این باورم که دوران پس از کرونا، دنیایی متفاوت با جهان امروز خواهد بود و تغییرات اساسی و گسترده ای در عرصه های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی صورت خواهد گرفت.

از هم اکنون می توان حدس زد که جهانی سازی اقتصاد رنگ خواهد باخت و ملی گرایی دولت ها تقویت خواهد شد.

تاریخ خواهد نوشت که عبادتگاه های اکثر جهان توسط یک ویروس تعطیل شدند، تاریخ خواهد نوشت. در مقاطعی بیش از 80 درصد پس اندازهای برخی کشورها صرف توزیع اعانه و یا کمک خرجی به مردم در دوران قرنطینه و خانه نشینی و بیمه بیکاری شد و ده ها روایت دیگر.

مهم تر از همه اما بخش اقتصادی است. اقتصاد و مدیریت دچار تغییرات زیادی خواهد شد و به نظر می رسد اولین گام در تغییر زیرساخت های موجود و تبدیل آن به اکوسیستم اقتصاد دیجیتال باشد.

اقتصاد مبتنی بر اینترنت نسل پنجم، ماشین های هوشمند و تکنولوژی هوش مصنوعی (AI) رشد پرسرعتی خواهند داشت. شاید پیش بینی ایلان ماسک، مدیر تسلا، زودتر از آنچه که وعده داده است، جامۀ عمل بپوشد.

دنیای فردا، دنیای حضور گسترده ربات های هوشمند خواهد بود که حرفه های مختلف از جراحی پزشکی گرفته تا رسیدگی به بیماران و سالمندان، خدمات هتل و رستوران، سیستم توزیع و حمل و نقل و حتی اداره کارخانجات را به عهده خواهند گرفت.

از سوی دیگر، شاهد رشد بیشتر انرژی های تجدیدپذیر، باد و خورشید خواهد بود، چراکه یکی از نگرانی ها و دغدغه های مسئولین دولتی و خصوصی در دوران ویروس کرونا آلودگی پرسنل فنی نیروگاه ها و پالایشگاه ها بوده که در صورت کارافتادن آنها میزان تلفات ویروس چندین برابر می شود.

پیش بینی می کنیم دوران پس از کرونا شاهد بازنگری در سازمان دهی و نوع تجهیزات نیروی انتظامی و نظامی و ارتش های جهان خواهد بود.

تصور می شود ربات ها باز هم در این بخش مشاغل و مسئولیت های بیشتر به عهده گیرند. به عنوان مثال، امکان اینکه هواپیماها و کشتی ها و ادوات نظامی که توسط هوش مصنوعی هدایت شوند، بیشتر خواهند شد...

و سرانجام تصور می کنم طرفداران حفاظت از محیط زیست باید خوشحال باشند که بالاخره انسان ها پی خواهند برد که صاحب و مالک محیط زیست کره زمین نیستند، بلکه بخشی از آنند!

و اما کلام آخر :

پیشنهاد مهم به جوانان، دانش آموزان و دانشجویان، تغییر بینش و نگرش به روش ها و آموزه های سنتی شان است.

باور دارم تعطیلی مدارس و دانشگاه ها و .... فرصت کم نظیری را نصیب جوانان و علاقه مندان خلاقیت و موفقیت فراهم کرده است.

آنان می توانند با استفاده از فضای مجازی و اینترنت (مدرسه بدون دیوار) خود را برای جهان مدرن فردا، آماده سازند.

این کار نیازمند آمادگی ذهنی، تمرکز، زمان بندی و البته نظم و انضباط سخت است.

دوستان! فرصت کم است، پس از کرونا بیشتر مشاغل کنونی نابود خواهد شد، این منطق تاریخ و سنت اجتماع در حال تحول و تغییرات است.

بیش از یک قرن پیش که ماشین بخار اختراع شد، درشکه چی ها بیکار شدند! فلسفه دوران جدید را باید پذیرفت.

وارد عصر اقتصاد جدیدی می شویم، به خصوص اشخاصی که در جایگاه مقامات و مسؤولان کشور هستند، باید این چالش را بپذیرند. تغییرات پس از کرونا به راهبری هوشمندانه و آگاهانه نیاز دارد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: کروناویروس نوروز 99 مسعود مولوی جهش تولید طرح فاصله گذاری اجتماعی روز جانباز کرونا پساکرونا کروناویروس نوروز 99 مسعود مولوی جهش تولید طرح فاصله گذاری اجتماعی روز جانباز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۲۵۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوشمندسازی به خوبی در شهر تهران پیش نرفت/ آینده جهان به سمت تکنولوژی و فناوری است

به گزارش «نماینده»، سوده نجفی، عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در نشست تخصصی دوقلوهای دیجیتال در متاورس شهری بررسی تطبیقی شهر تهران اظهار داشت: متاورس یک دنیای مجازی است که با ترکیب مفاهیم واقعیت مجازی (VR) و واقعیت افزوده (AR)، به دنبال این است تا به کاربران خود این فرصت را بدهد تا هر آنچه را که در دنیای واقعی انجام می‌دهند بدون نیاز به حضور فیزیکی در متاورس انجام دهند. در واقع می‌توان متاورس را یک جهان برتر معرفی کرد که در آن محدودیت‌های دنیای فیزیکی از بین خواهد رفت و شاید انسان‌ها بتوانند در دنیای آرمانی خود زندگی کنند.

وی ادامه داد: متاورس دارای ویژگی های مختلف و کاربردهای متفاوت است که در حوزه آموزش، سلامت و درمان، بازاریابی، سرگرمی و گردشگری از آن استفاده می شود.

نجفی افزود: توسعه تکنولوژی و گسترش فناوری یکی از راه های افزایش رفاه و آسایش شهروندان است که در سال های اخیر پیشرفت های خوبی صورت گرفته که در انجام امورات روزمره شهروندان و کاهش آلودگی هوا و ترافیک موثر واقع شده است.

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران گفت: شورای شهر ششم با توجه به اهمیت این موضوع از ابتدای فعالیت بر مسئله هوشمند سازی تاکید داشته و دارد. در برنامه چهارم تحول و پیشرفت تهران نیز احکامی در خصوص هوشمند سازی مدنظر قرار گرفته است اما متاسفانه موضوع هوشمندسازی به خوبی پیش نرفت و ما امروز با گذشت ۳ سال وقتی از بسیاری از بخش های شهرداری تهران بازدید داریم خود سازمان‌ها، شرکت‌ها و مناطق شهرداری نسبت به عملکرد سازمان فاوا شهرداری تهران انتقاد دارد و معتقدند که بسیاری از برنامه‌ها و پروژه‌های ما توسط این سازمان قفل شده و یا به کندی پیش می‌رود.

وی در پایان گفت: آینده جهان به سمت تکنولوژی و فناوری در حال حرکت است و تعدادی از شهرهای جهان امروز با استفاده از همین تکنولوژی و فناوری مدیریت بهتر و سهل تر و رفاه و آسایش بیشتر توسط شهروندان را تجربه می کنند و هر شهر و مجموعه ای که نتواند از تکنولوژی های روز استفاده کند قطعا در مرور زمان دچار چالش خواهد شد. امیدواریم در شهر تهران نیز شاهد هوشمند سازی باشیم که انتظار می‌رود که سازمان فاوای شهرداری در این زمینه فعال باشد.

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • هوشمندسازی به خوبی در شهر تهران پیش نرفت/ آینده جهان به سمت تکنولوژی و فناوری است
  • مادورو: کشورهای ائتلاف بولیواری خواهان جهان چندقطبی هستند
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • دنیای اقتصاد : در سال ۱۴۰۳ نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم/ رشد اقتصادی هم بالا نخواهد رفت
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران