Web Analytics Made Easy - Statcounter

درحالی که ویروس کرونا در جهان جولان می دهد و تمام کشورها را درگیر خود کرده، آمریکا دو رزمایش سوال برانگیز با امارات و رژیم صهیونیستی برگزار می کند که شاید هشدارهای عراقی‌ها اهداف پشت پرده را افشا کند.

جنوب نیوز:  بیست و سوم ماه مارس جاری تفنگداران دریایی آمریکا و نیروهای نظامی امارات متحده رزمایش بزرگ و مهمی برگزار کردند که نیروهای شرکت کننده در آن مدل تصرف یک کلان شهر در منطقه خاورمیانه را تمرین و مرور می کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پافشاری آمریکا و امارات در برگزاری این رزمایش در شرایطی که وزارت دفاع آمریکا موسوم به «پنتاگون» همه ی رزمایش های خود را با متحدینش به دلیل شیوع ویروس «کورونا» لغو کرده، سوالات بسیاری را در مطرح می کند.

این رزمایش در خاک امارات و در پایگاه نظامی «الحمرا» و صرفا با مشارکت نیروهای آمریکایی و اماراتی برگزار شد و نیروهای شرکت کننده برای تصرف شهر مورد نظر، ابتدا از ارتفاعات و تپه های همانند سازی شده عبور کردند و در ادامه ی رزمایش عملیات تصرف ساختمان های چند طبقه، برج کنترل و مراقبت هوایی، پالایشگاه نفت و مسجد جامع مرکزی شهر هدف را که تماما در پایگاه الحمرا همانند سازی شده بود، به اجرا گذاشتند و هم زمان با حملات توپخانه ای شدید و دقیق، نیروهای اماراتی عملیات هلی برن را پیاده کردند و تفنگداران دریایی آمریکا برای دست یافتن بر "دشمن فرضی" و پاکسازی شهر، کوچه های تنگ و باریک آن را جستجو کردند.

این رزمایش تحت عنوان «نیتو فیوری» (Nativ Fiore) هر دو سال یک بار برگزار می شود، اما برگزاری این دور از رزمایش با دوره های قبلی آن به این جهت تفاوت داشت که دسامبر گذشته آمریکا در عملیاتی تروریستی حاج «قاسم سلیمانی»، فرمانده نیروی قدس سپاه و «ابو مهدی المهندس»، نایب رئیس نیروهای «الحشد الشعبی» عراق و تعدادی از همرزمانشان را در نزدیکی فرودگاه بین المللی بغداد به شهادت رسانده بود.

به اعتقاد کارشناسان برگزاری این رزمایش به جهات مختلف حائز اهمیت زیاد است که باید مورد توجه قرار گیرد:

** منطقه ی جغرافیایی برگزاری رزمایش

این رزمایش در پایگاه نظامی الحمرا در خاک امارات درحالی برگزار شد که با سواحل ایران فقط ۳۰۰ کیلومتر فاصله داشت و به اذعان مقامات آمریکایی این موضوع می تواند، حساسیت های جمهوری اسلامی را تحریک کند و واکنش تهران را به دنبال داشته باشد.

چون وقتی خبرنگار روزنامه «نیویورک تایمز» از ژنرال «توماس ساواج»، از یگان یکم شناسایی و اطلاعات  تفنگداران دریایی آمریکا و فرمانده نیروهای شرکت کننده در مانور سوال کرد که به نظر شما آیا برگزاری رزمایش در این نقطه جغرافیایی واکنش ایران را به دنبال نخواهد داشت؟

 پاسخ داد: نمی دانم ... ممکن است، داشته باشد ... اما برای ما واکنش ایران مهم نیست ... این موضوع مربوط به آنهاست ... برای ما مهم تنها ثبات و استقرار در منطقه مهم است.

«عمر عیاصره»، نویسنده و تحلیلگر سیاسی اردنی و جهان عرب بر این باور است که ایران می تواند، به مکان برگزاری رزمایش به این جهت که هرگونه خطا در هدف گیری و شلیک می تواند، مناطق مسکونی و شهرهای جنوبی ایران را در معرض خطر قرار دهد، در مجامع بین المللی ذیربط شکایت و اعتراض کند، همین موضوع در مورد دولت عرق نیز صدق می کند.

* شهر همانند سازی شده در رزمایش

از نکات مهم دیگر این رزمایش شهر همانند سازی شده به عنوان هدف در آن است. «جیمز روبنز»، رئیس شورای سیاست گذاری خارجی آمریکا می گوید: «آمریکا و امارات تلاش داشتند، شهری را به عنوان هدف در این رزمایش همانند سازی کنند که با هدف محتمل حقیقی سنخیت داشته باشد و ماموریت نیروهای شرکت کننده در رزمایش نزدیک شدن به شهر مزبور و تمرین ورود به آن و پاکسازی آن از دشمن فرضی و سرانجام به دست گرفتن کنترل آن است.

عیاصره بر این باور است، یکی از ابهامات بزرگ این رزمایش شهر همانند سازی شده و تمرین برای تصرف آن است. اینکه این شهر در عراق است یا ایران و آمریکایی ها از تصرف آن چه اهدافی را دنبال می کنند، باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد.

از سوی دیگر، «امیر موسوی»، دیپلمات سابق ایرانی در معتقد است، شهر همانند سازی شده در این رزمایش با شهر سامراء و یا شهر نجف همخوانی دارد و چه بسا مسجد جامع بزرگی که توسط نظامیان آمریکایی تصرف می شود، مرقد امامین عسکریین در شهر مقدس «کاظمین» و یا مرقد «امام علی» در شهر نجف اشرف باشد.

موسوی با بیان اینکه این رزمایش با برخی افشاگری ها همراه شده که از وجود طرحی آمریکایی جهت کودتای نظامی در عراق سخن می گوید، تاکید کرد که نظامیان آمریکایی شرکت کننده در رزمایش امارات همان نظامیانی هستند که از شهر «القائم» در استان الانبار در غرب عراق عقب نشینی کرده بودند.

* نیروها و تجهیزات شرکت کننده در رزمایش

این رزمایش با حضور چهار هزار نظامی آمریکایی از نیروهای ارتش و نیروی دریایی این کشور برگزار شد و در آنها از انواع و اقسام تجهیزات نظامی روز دنیا استفاده شد که از کویت و جزیره «دیگو گارسیا» به منطقه و پایگاه نظامی الحمرا منتقل شده بود.

منطقه الحمرا که پایگاهی به این نام را نیز در خود جای داده، بیابانی خشک و برهوت در ۲۰۰ کیلومتری جنوب غربی شیخ نشین «ابوظبی» است که به لحاظ قرار گرفتن ذخایر هنگفت زیر زمینی نفتی امارات و همچنین راکتور هسته ای جدید این کشور، در این منطقه از اهمیت زیادی برای امارات برخوردار است.

علاوه بر نظامیان آمریکایی، نظامیان اماراتی نیز در این رزمایش با تمام تجهیزات نظامی مدرن خود مانند بالگردهای «بلک هوک» و «چینوک» و زره پوش ها و نفربرها مشارکت داشتند که برای خرید آنها میلیاردها دلار هزینه کرده اند و این نکته را به اذهان تداعی می کند که اماراتی ها همچنان در صدد عرض اندام نظامی در منطقه هستند و تلاش دارند، قدرت نظامی خود را به رخ کشورهای منطقه بکشند که با دخالت های نظامی در کشورهای منطقه مانند یمن و لیبی و ایجاد پایگاه های نظامی در کشورهای شاخ آفریقا همراه بوده است.

اما نظامیان آمریکایی شرکت کننده در این رزمایش آنگونه که ژنرال جیمز روبنز صراحتا به آن اشاره می کند، نیروهای آموزش دیده در پایگاه نظامی آمریکا در جزیره «دیگو گارسیا» را شامل می شدند.

** پایگاه نظامی «دیگو گارسیا»، مرکز بازدارندگی ایران

در فاصله ١٥٠٠ کیلومتری جنوب هند و دورتر از جزایر «موریس»، پنجاه و پنج جزیره کوچک چاگوس در طول بیش از ٢٥٠ کیلومتر در اقیانوس هند پراکنده شده ‌اند. مساحت این جزایر ۶۴ کیلومتر مربع کمتر از مساحت پاریس است و هیچ ساکن بومی ندارد.

این مجمع‌الجزایر توسط پرتغالی ‌ها کشف و سپس به هلند واگذار شد. در زمان حاکمیت فرانسه  نخستین برده‌ های آفریقایی برای کار در مزارع نارگیل به این جزایر آورده شدند. پس از فرانسه، انگلستان این مجمع الجزایر را تصاحب کرد و با افول قدرت استعماریش آن را به آمریکایی ها بخشید.

اولین توجه آمریکایی ها به جزیره دیگو گارسیا به زمان جنگ ویتنام باز می گردد. موقعیت جغرافیایی این جزیره امکان دخالت آمریکا در بخش بزرگی از تحولات جهان با سیطره بر خطوط کشتیرانی اصلی دنیا از جمله عبور نفت و مواد خام را می داد.

با این حال نقش کلیدی این جزیره پس از تجاوز شوروی به افغانستان در سال ١٩٧٩ آشکار می گردد، چراکه آمریکا از این نقطه بود که توانست ضربات مهلک را به نظامیان شوروی در افغانستان وارد کند و این به همراه «دکترین کارتر» سرآغاز حضور بیشتر آمریکا در منطقه و دادن نقشی کلیدی به این پایگاه عملیات دریایی بود.

پس از جنگ سرد، اهداف تازه نظامی و راهبردی آمریکا باعث شد، جزیره دیگو گارسیا به حلقه‌ ای ضروری برای تحقق این اهداف تبدیل شود. «نوام چامسکی»، نویسنده مشهور آمریکا در رابطه با چرایی حضور واشنگتن در دیه گو گارسیا می گوید: «هدف آمریکا تبدیل این جزیره به پایگاه نظامی جهت نظارت و کنترل بر منابع انرژی در خلیج فارس بود ... هیچ کسی در آمریکا چیزی درباره آن نمی داند ... اگر رسانه ها و مطبوعات آمریکا را جستجو کنید، شک دارم که بیش از دو بار طی بیست سال گذشته از آن یادی شده باشد».

این پایگاه زرادخانه ی اصلی آمریکا در جنگ‌ های خلیج فارس و افغانستان بود و همچنین آشیانه بمب افکن های دور برد B-۵۲ به شمار می‌ رود. دیه ‌گو گارسیا دارای تجهیزات بسیار پیشرفته نظامی، اطلاعاتی و مخابراتی است. در جنوب این پایگاه، مرکز ارسال پیام (Transmitter Site) قرار دارد که امکان برقراری تماس میان سواحل، کشتی ‌ها و هواپیماها در سطح بسیار بالایی با مراکز مورد نظرشان را فراهم می ‌کند.

«گروه امنیت دریایی» (Naval Security Grup) نیز در این جزیره مستقر است. این گروه فعالیت ‌های فوق سری در زمینه ‌های مختلفی در راستای منافع ملی آمریکا دارد که از جمله آن می ‌توان به هدایت عملیات‌ ها، فراهم سازی تجهیزات لازم برای دریافت و ارسال سریع پیام ‌های سری اشاره کرد. پس از دوران جنگ سرد، آمریکا از دیه‌ گو گارسیا برای حملات نظامی متعدد استفاده کرده است.

پایگاه نظامی دیگو گارسیا که از آن تحت عنوان «مرکز بازدارندگی ایران» یاد می شود، در جریان «عملیات طبس» و در پی دستور «جیمی کارتر»، رئیس جمهور وقت آمریکا برای استفاده از منابع چهار نیرو (زمینی، دریایی، هوایی و تفنگداران) جنگ خلیج ‌فارس در سال ۱۹۹۱ و همچنین طی ۴ روز بمباران وسیع عراق با نام عملیاتی «روباه صحرا» در دسامبر ۱۹۹۸، نقش بسزایی به عنوان پایگاه سوخت ‌رسانی ایفا نمود. دیگو گارسیا آشیانه بمب ‌افکن‌ های بوئینگ ب-۵۲ نیز می ‌باشد که در زمان بمباران حدود یک‌ صد موشک به عراق انداخت، از این بمب‌ افکن ‌ها در حملات امریکا و انگلیس به افغانستان نیز استفاده شد.

هم اکنون نیز بمب‌ های پیشرفته لیزری و نفوذ کننده در زمین موسوم به bunker buster درکنار بمب ‌افکن‌هایی نظیر B۵۲ و B۱ Lancer در این زرادخانه بزرگ آمریکایی مستقر هستند. در کنار اینها، واحدی مرکزی برای بررسی اطلاعات ماورای جوی نیز در جزیره فوق مستقر شده است.

به این ترتیب، این جزیره یکی از چهار مقر اصلی ایستگاه جهانی سیستم موقعیت ‌یابی جهانی (GPS) محسوب می ‌شود. علاوه بر این امکانات ناسا همچون باند فرود اضطراری برای شاتل فضایی، یک سیستم الکترونوری نظارت فضایی، یک آنتن مانیتورینگ ناوبری ماهواره‌ ای، یک ایستگاه زمینی انتقال ماهواره‌ای SHF-HF-UHF و یک ایستگاه اطلاعاتی اقیانوسی زیر سطحی نیز در این جزیره مستقر می ‌باشد و محتمل است که در این جزیره سلاح ‌های هسته ‌ای نیز موجود باشد.

بهره برداری آمریکا از جزیره دیگو گارسیا به اینجا ختم نمی شود، حداقل ۱۷ فروند کشتی سازمان سیا که از آنها به‌ عنوان زندان‌ های سیار و نگهداری و شکنجه افراد مظنون به ارتباط با سازمان «القاعده» همچون «ابو زبیده» و «خالد شیخ محمد» استفاده می کند، در سواحل دیگو گارسیا پهلو گرفته اند.

«بری مک کفری»، یکی از فرماندهان چهار ستاره آمریکا و از اساتید مطالعات امنیت بین‌ الملل این کشور برای اولین بار و به طور رسمی در سال ۲۰۰۴ افشا کرد که آمریکا حدود ۳۰۰۰ نفر را در بگرام (افغانستان)، دیگو گارسیا، گوانتانامو و ۱۶ بازداشتگاه عراق نگهداری می کند.

در خصوص ایران نیز باید گفت، به دنبال سقوط رژیم شاهنشاهی و قطع روابط ایران و آمریکا، این کشور به بهانه تامین جریان نفت از خلیج‌ فارس و تنگه هرمز سرمایه‌ گذاری های کلانی را در این جزیره آغاز کرد، تا این پایگاه در بحران‌ های منطقه ای پس از انقلاب اسلامی نقش اساسی ایفا کند.

گزارش هایی وجود دارد که نشان می دهد، در مقاطعی آمریکا درصدد حمله به ایران از این پایگاه نظامی بوده است. روزنامه ساندی هرالد بریتانیا با اشاره به این موضوع می نویسد که واشنگتن در ژانویه سال ۲۰۱۰ میلادی ۱۰محموله بمب های مخصوص برای تخریب تاسیسات زیر زمینی را از پایگاه نیروی دریایی خود واقع در کالیفرنیا به مقصد جزیره دیه گو گارسیا در ۱۰۰۰ مایلی جنوب سریلانکا واقع در اقیانوس هند، بارگیری کرده است. این روزنامه مدعی است  که هدف اصلی انتقال این محموله نظامی به این جزیره استفاده از آنها برای حمله احتمالی به تاسیسات هسته ای و دیگر تاسیسات نظامی ایران بود. از این مقدار بمب تنها ۳۸۷ عدد بمب یلو مخصوص تخریب تاسیسات زیر زمینی بوده است.

رشد و توسعه دانش موشکی ایران در طول دو دهه اخیر به ویژه در زمینه تولید انبوه موشک های بالستیک و کروز که دست ایران را برای هدف قرار دادن این پایگاه استراتژیک آمریکا از طریق ناوهای مستقر در اقیانوس هند باز می گذارد، به شدت آمریکایی ها را نگران می کند.

پس از عملیات تروریستی منتهی به شهادت سردار سلیمانی در بغداد، آمریکا فعالیت های جدیدی را در این پایگاه آغاز کرده است که استفاده از نیروهای نظامی مستقر در این پایگاه در رزمایش مشترک با امارات از جمله ی این موارد است.

* منع نیروهای اماراتی از مصاحبه

از نکات دیگر، قابل تامل در برگزاری این رزمایش آن بود که نیروهای نظامی اماراتی شرکت کننده در آن، از هرگونه مصاحبه با رسانه های داخلی و خارجی منع شده بودند و این موضوعی است که خبرنگار خبرگزاری «آسوشیتد پرس» نیز به آن اشاره می کند و آن را مورد تایید قرار می دهد.

وی می گوید، وقتی دوشنبه گذشته برای تهیه خبر و گزارش به پایگاه الحمرا رفتم، مقامات و مسئولان نظامی اماراتی مستقر در این پایگاه انجام هرگونه مصاحبه و گفتگو را رد کردند.

به گفته ی خبرنگار آسوشیتد پرس، اما «جان راکولتا جونیور»، سفیر آمریکا در امارات در مصاحبه با این خبرگزاری ضمن ابراز رضایت از عملکرد نیروهای آمریکایی شرکت کننده در رزمایش و تاکید بر وجود منافع مشترک و اعتماد متقابل بین واشنگتن و ابو ظبی، این رزمایش را رزمایشی «دفاعی» در برابر ایران توصیف کرده بود.

* واکنش تهران در برابر رزمایش

سفیر آمریکا در ابو ظبی در ادامه مصاحبه خویش با ادعای اینکه گزینه اول واشنگتن در برابر تهران همچنان گزینه «گفتگو» و «مذاکره» است، این نکته را یادآور شده بود که عدم واکنش به برگزاری این رزمایش فقط مختص رسانه های ایرانی در داخل نبود، بلکه نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد نیز از کنار این رزمایش بی تفاوت گذشت.

وی یکی از مهمترین دلایل این امر را درگیر بودن ایرانی ها به کنترل و مهار ویروس کرونا عنوان کرده بود که این روزها به شدت مسئولان ایرانی را به خود مشغول کرده است.

راکولتا درباره ی نگرانی از ابتلای آمریکایی های موجود در کشور امارات به ویروس کرونا هم گفته بود که خوشبختانه هیچ یک از افراد هیأت های دیپلماتیک و نظامی آمریکایی به این ویروس مبتلا نشده اند و نظامیان شرکت کننده در رزمایش نیز از نیروهای ویژه و آموزش دیده در پایگاه نظامی دیگو گارسیا هستند که ارتباط بسیار کم و خیلی محدودی با دنیای خارج دارند. علاوه بر اینکه در تمام مدت برگزاری رزمایش تلاش شد، موارد بهداشتی و نظافت به طور کامل مراعات شود و مهم تر از همه اینکه محل برگزاری رزمایش پایگاهی در میان صحرای خشک و برهوت و به دور از تجمعات مسکونی بود که فرصت بسیار خوبی برای ارتش آمریکا فراهم آورد، تا جنگ در چنین شرایطی را تجربه کند.

* زمانبندی برگزاری رزمایش

«عمر عیاصره»، نویسنده و تحلیلگر سیاسی اردنی و جهان عرب بر این باور است که زمانبندی برگزاری رزمایش سوال برانگیز است، اینکه دولت آمریکا بدون توجه به تمام هشدارهای سازمان ها و نهادهای بهداشت جهانی نیروهای خود را در معرض ابتلا به این ویروس قرار داده و یا اینکه احتمال انتقال و شیوع کرونا در کشور امارات و منطقه را تشدید کرده، این برداشت را ایجاد می کند که کاخ سفید از مشغول بودن دولت ایران به موضوع مبارزه با بیماری کرونا و مهار این ویروس سوء استفاده کرده است.

این موضوعی است که «کولن کلارک»، مدیر مسئول وبگاه «بریکینگ دیفنس» هم از آن تعجب می کند و می گوید، شنیدن خبر برگزاری مانور درحالی که همه دنیا به شدت درگیر بحران ویروس کرونا هستند، او را شوکه و غافلگیر کرده است.

وی در ادامه تاکید می کند، درحالی که پنتاگون تمام رزمایش های خود با دیگر کشورها را به دلیل شیوع ویروس کرونا تا اطلاع ثانوی لغو کرده، چرا باید چنین مانوری را با امارات برگزار کند.

* برگزاری رزمایش هوایی با اسرائیل

به فاصله یک روز از برگزاری رزمایش آمریکا و امارات در پایگاه نظامی الحمرا امارات، رسانه ها از برگزاری رزمایشی مشترک توسط آمریکا و اسرائیل در سرزمین های اشغالی خبر دادند.

این مانور که «جنیفر کوپرا» نام دارد، در برگیرنده تمرین شبیه سازی سناریوی ورود نیروهای آمریکایی به اسرائیل و همکاری میان دو طرف در ماموریت حفاظت از حریم هوایی است و در آن ۲۵۰۰ نظامی آمریکایی به  همراه ۲۰۰۰ نظامی اسرائیلی از سامانه پدافند هوایی وابسته به نیروی هوایی اسرائیل و یگان های دیگر ارتش این رژیم شرکت داشتند.

این مانور نظامی و مشارکت آمریکا در آن برای اسرائیل به حدی استراتژیک و مهم بود که حتی شیوع ویروس کرونا هم نتوانست مانع اجرای آن شود و یکی از مهمترین اهداف آن مقابله با حضور نظامی ایران در سوریه عنوان شده است.

اما در هر صورت، برگزاری این دو رزمایش گمانه زنی ها درباره افزایش هماهنگی ها بین سه ضلع مثلث ابو ظبی – واشنگتن – تل آویو با هدف مقابله با محور مقاومت و در راس آن ایران را افزایش داده و تحرکات مشکوک اخیر آمریکایی ها در عراق آنها را قوت بخشیده است.

* هشدار کتائب حزب الله عراق

به موازات این دو رزمایش، «کتائب حزب ‌الله» عراق در بیانیه‌ ای از سناریوی جدید آمریکا برای حمله به مواضع نظامی و گروه‌ های مقاومت این کشور در شرایطی که دولت عراق درگیر مبارزه با شیوع بیماری کرونا در این کشور است، هشدار داد و از طرح آمریکا برای هلی‌ برن نیروهای خود در مراکز نظامی عراق پرده برداشت و نسبت به پیامدهای این طرح آمریکا بر زیرساخت‌های دولت عراق و امنیت ملی این کشور هشدار داد.

کتائب حزب الله در بیانیه خود یاد آور شده، در شرایط حساسی که عراق در آن قرار دارد و درحالی که کل امکانات کشور در جهت مقابله با ویروسی که ترامپ متهم به انتشار آن است، بسیج شده و درحالی که نیروهای مقاومت مشغول به کمک به دولت در تاسیس بیمارستان ‌های میدانی و ضدعفونی معابر و کمک به خانواده‌ های آسیب دیده هستند، تحرکات آمریکا را نیز مورد رصد قرار داده ایم، آمریکا همراه با مزدوران خود از این شرایط سو استفاده کرده و سعی در تحقق اهداف مشکوکی دارد که از قبل در پی محقق کردن آنها بوده است.

کتائب حزب الله در ادامه هشدار داد، در روزهای اخیر موج جدیدی از جنگ روانی - رسانه‌ ای آمریکا در عراق آغاز شده تا زمینه تحقق اهداف این کشور درعراق را فرا هم کند. این جنگ این بار روی عملیات هلی برن به همراه پوشش زمینی و پوشش آتش هوایی از سوی نیروی هوایی با هدف ضربه زدن به نیروهای امنیتی، حشد الشعبی و مقاومت عراق تمرکز دارد و در این راه کمک بعضی از نیروهای نظامی و امنیتی عراق را هم با خود همراه کرده است.

آنچه باعث می شود، روی اظهارات کتائب حزب الله تامل بیشتری کرد، تحرکات اخیر نظامیان آمریکایی در عراق است. با توجه به شکست تلاش ها برای تشکیل دولت جدید در عراق و نبود توافق ملی بین محافل سیاسی این کشور بعید نیست، عراق طی هفته ها و ماه های آینده جنگی نیابتی باشد که یک طرف آن را آمریکایی ها تشکیل می دهند.

اعلام خروج نظامیان فرانسوی از عراق و تخلیه سه پایگاه نظامی از جمله پایگاه نظامی «القائم»، در نزدیکی مرزهای عراق و سوریه از مجموع هشت پایگاهی که نظامیان آمریکایی در عراق در آنها مستقر هستند، تحرکات شبانه نظامیان آمریکایی و انتقال تجهیزات نظامی خود از این پایگاه ها به نقاط دیگر، از عواملی هستند که تاکید می کند، عراق در آستانه ورود به مرحله ای سخت و دشواری قرار دارد.

به نظر نمی رسد، آمریکایی که از سال ۲۰۰۳ تاکنون بیش از ۶ میلیارد دلار در عراق هزینه کرده و ۳۵۰۰ نظامی خود را از دست داده، به راحتی دست از عراق بکشد، به ویژه آنکه می داند، خروج این کشور از عراق به معنای سپردن کامل میدان به ایران است.

این موضوعی است که امیر موسوی، دیپلمات سابق ایرانی هم آن را مورد تایید و تاکید قرار می دهد و می گوید که «اسناد و مستندات صوتی و تصویری در اختیار دارد که ثابت می کند، آمریکا و امارات از چند روز قبل در تلاش برای پیاده سازی نقشه ای خطرناک در عراق هستند و در صورت لزوم این مستندات را رسانه ای خواهد کرد».

این دیپلمات سابق ایرانی چهارشنبه گذشته در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «عراقیه» عراق تصریح کرد که «رزمایش های آمریکا در امارات و سرزمین های اشغالی، بعد از خروج نظامیان آمریکایی از سه پایگاه نظامی در عراق انجام شدند و از جمله این پایگاه ها، پایگاه القائم در غرب عراق بود که در آن نظامیان آمریکایی مستقر بودند که اطلاعات مشروح و مفصلی از تمام شخصیت های سیاسی عراق در اختیار داشتند». 

به گفته ی موسوی در این رزمایش های سه طرف عراقی نیز مشارکت داشتند که تعداد آنها به ۱۸۰ نفر می رسد و افراد غیر نظامی، نظامی و افراد آموزش دیده در جنگ های خیابانی را شامل می شده و اغلب از نظامیان بازمانده از رژیم بعث و نظامیانی هستند که پس از آزادسازی موصل از سیطره داعش به دلیل مظنون بودن به همکاری و تبانی با این گروه تروریستی، از نیروهای مسلح و ارتش عراق اخراج شده اند.

وی با بیان اینکه این افراد به واسطه پول و وعده مناصب دولتی خریداری شده اند، خاطر نشان کرد، در میان آنها برخی از شخصیت سیاسی و رسانه ای و ۴ دیپلمات سابق عراقی مشاهده می شود که حکایت از وجود توطئه ای خطرناک علیه عراق دارد.

موسوی خاطر نشان کرد که هدف رزمایش ها و تحرکات اخیر آمریکا دخالت مستقیم در عراق با پیاده سازی یک کودتای نظامی در این کشور نیست، بلکه اقدامات آمریکا بر آماده سازی کادرهایی است که نقشه های مورد واشنگتن در عراق را پیاده کنند و در این راه ۲۲ عضو سازمان موساد با آمریکایی ها همکاری می کنند.

* افشاگری روزنامه نیویورک تایمز

و در پایان اینکه روزنامه «نیویورک تایمز» بامداد شنبه در گزارشی نوشت که پنتاگون در بخشنامه‌ ای محرمانه از فرماندهان نظامی خود خواسته تا برنامه‌ ای برای افزایش تحرکات در عراق و کارزاری جهت «نابودی» یکی از گروه‌ های مقاومت در این کشور تدوین و طراحی کنند.

ژنرال «رابرت پی. وایت» فرمانده نظامیان آمریکایی در عراق اما ضمن ابراز نگرانی از این دستور - که هفته پیش صادر شده - هشدار داد، چنین اقدامی می ‌تواند تقابل خونین و مخربی در منطقه و همچنین جنگ احتمالی با ایران را در پی داشته باشد.

به نوشته نیویورک‌ تایمز، وایت در نامه ای به مسئولان پنتاگون تصریح کرده که علاوه بر خسارات و تلفات احتمالی، چنین اقدامی نیازمند اعزام هزاران نظامی آمریکایی دیگر به عراق و همچنین استفاده از منابع اختصاص داده شده به آموزش نیروهای عراقی و مبارزه با داعش است.

این روزنامه با بیان اینکه اطلاعات این بخشنامه پنتاگون و پاسخ ژنرال وایت را از چندین مقام آمریکایی مطلع به دست آورده، نوشت این در حالی است که درون کابینه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا کشمکش‌های جدی بر سر ایده پایان دادن به حضور این کشور در عراق و همچنین مقابله با ایران وجود دارد.

نیویورک ‌تایمز درباره افراد دخیل در این تصمیم‌گیری پنتاگون توضیح داد: «برخی از مقامات ارشد شامل مایک پامپئو وزیر خارجه و رابرت اوبراین مشاور امنیت ملی آمریکا در حال فشار آوردن برای اقدام تهاجمی جدید علیه ایران و نیروهای مورد حمایتش هستند و معطوف شدن توجهات سران ایران به پاندمی [کرونا] را فرصت خوبی برای نابود کردن گروه‌های شبه ‌نظامی مورد حمایت آن در عراق می‌ دانند».

در ادامه این گزارش آمده است که دیگر مقامات نظامی آمریکا از جمله «مارک اسپر» وزیر دفاع و ژنرال «مارک میلی» رئیس ستاد کل ارتش این کشور از تحرک نظامی شدید در عراق نگران هستند و درباره بی ‌ثبات شدن هرچه بیشتر غرب آسیا، آنهم در زمانی که ترامپ از کاهش نظامیان آمریکایی در عراق سخن می‌ گوید، هشدار می ‌دهند.

دو مقام ارشد دولتی آمریکا می ‌گویند، با این حال اما مارک اسپر اجازه داده که طرحی برای کارزار جدید نظامی در عراق آماده شود، تا در صورت پاسخ گروه‌ های مقاومت در این کشور علیه نظامیان آمریکایی، ترامپ گزینه ‌های متعددی برای انتخاب داشته باشد.

این روزنامه در ادامه گروه مقاومت عراقی را که پنتاگون به دنبال نابود کردن آن است، «کتائب حزب ‌الله» به عنوان بخشی از سازمان «الحشد الشعبی» معرفی کرده و نوشت چنین اقدامی می ‌تواند توافق واشنگتن و بغداد درباره فعالیت نظامیان آمریکایی در عراق را تخریب کند.

«مایکل نایتس»، تحلیلگر اندیشکده سیاست واشنگتن برای خاور نزدیک به این روزنامه گفت: «اهداف فوری پنتاگون علیه کتائب حزب ‌الله می ‌تواند کادر رهبری و فرماندهی، پایگاه ‌ها و انبارهای تسلیحاتی این گروه باشد... همچنین کارزار گسترده ‌تر می ‌تواند اهداف این گروه را در سراسر عراق و سوریه هدف بگیرد».

منبع: جنوب نیوز

کلیدواژه: نظامیان آمریکایی در عراق شرکت کننده در رزمایش نیروهای شرکت کننده برگزاری این رزمایش پایگاه نظامی آمریکا و امارات برگزاری رزمایش نظامی آمریکایی کتائب حزب الله نیروهای نظامی نظامی آمریکا دیپلمات سابق آمریکایی ها ویروس کرونا رزمایش ها نظامی خود ی رزمایش رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۲۵۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سردار فدوی: امام خمینی (ره) خبیثان آمریکایی و صهیونیسم را مورد حمله مستقیم قرار داد/ 92 درصد از کشورهای جهان طی 200 روز گذشته، همان مطالب 60 سال پیش امام خمینی در خصوص آمریکا را تکرار کردند

به گزارش جماران؛ سردار فدوی با اشاره به مبارزات حضرت امام خمینی (ره) با آمریکا و رژیم صهیونیستی گفت: ۶۰ سال پیش با شروع نهضت اسلامی، امام خمینی (ره) خبیثان آمریکایی و صهیونیسم را مورد حمله مستقیم قرار داد و بعد از ۶۰ سال بیش از ۹۲ درصد از کشور‌های جهان همان مطلبی که ایشان مطرح کرده بودند را در ۲۰۰ روز گذشته تکرار کردند.

تسنیم نوشت: جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران با اشاره به نقش شهید حجازی در محور مقاومت اظهار کرد: او یکی از عزیزانی است که تاثیرگذاری‌اش در جبهه مقاومت به قدری بود که عزیزان مقاومت هر مرتبه اثر خاص وجودی او را مرتباً تکرار می‌کردند.

سردار علی فدوی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران عصر امروزدر سومین سالگرد شهادت سردار شهید سید محمد حجازی که در شهرک شهید محلاتی تهران برگزار شد، اظهار کرد: بسیاری از ما از نظر سنی نسبت به شناخت شهید حجازی اطلاعات کافی نداریم، چون شهید حجازی چند سال از ما بزرگ‌تر بود و او پاسداری از انقلاب اسلامی را از زمان مبارزه با طاغوت را آغاز کرد.

وی ادامه داد: او به نحو احسن تمام مراحلی را که می‌بایست طی کند تا به مرتبه اعلای شهادت برسد، طی کرد و در همه این مراتب و همه سال‌های طولانی مراقبت از خود شاخصه بزرگی بود که او داشت.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران با اشاره به نقش شهید حجازی در محور مقاومت اظهار کرد: او یکی از عزیزانی است که تاثیرگذاری‌اش در جبهه مقاومت به قدری بود که عزیزان مقاومت هر مرتبه اثر خاص وجودی او را مرتباً تکرار می‌کردند.

وی با اشاره به حضور سردار حجازی به‌عنوان فرمانده نیروی مقاومت بسیج افزود: هنگامی که شهید حجازی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران بود از آنجا به رده یک نیرو رفت و نه در رده ستاد نیرو بلکه در رده یک نیرو شروع به کار کرد که حضور بیش از ۷ ساله او برکات بسیاری داشت.

سردار فدوی اظهار کرد: شهدا و شهید حجازی در اعلی علیین و مراتب بالا قرار دارند که ذهن ما به آنجا خطور نمی‌کند، ولی ما می‌توانیم از شهید حجازی و سایر شهدا مدد بجوییم که ما هم بتوانیم از وجود آن‌ها بهره ببریم.

وی افزود: البته باید بررسی کنیم که آن‌ها چه اقداماتی انجام دادند که موجب شد تا به چنین رتبه‌ای برسند و با الگو گرفتن از این اقدامات به چنین مراتبی برسیم.

سردار فدوی با بیان اینکه باید شهیدانی همچون حجازی را الگوی خود قرار بدهیم تصریح کرد: شهید حجازی با طمأنینه و سعه صدری که داشت در همه مسئولیت‌های خود در پاسداری از انقلاب اسلامی، این ویژگی خود را بروز می‌داد.

وی ادامه داد: او در سال‌های حضور در جبهه مقاومت موجب اقتدار و اوج‌گیری این جبهه شد و نقش بسیار موثری در این باره ایفا کرد. البته شهیدانی همچون سردار زاهدی نیز در این میان نقش بسیاری ایفا کردند.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران با اشاره به اینکه در اصل دوم قانون اساسی تاکید جدی بر موضوع پشتیبانی از مظلوم و دفاع در مقابل ظالم شده است، تاکید کرد: سپاه پاسداران با قدرت این تکلیف و این دستور را به اجرا گذاشت و بسیاری از پاسداران و مسئولان سپاه پاسداران در این رویه قرار گرفتند و حداکثر تلاش خود را انجام دادند همچون شهیدان حجازی، سلیمانی، زاهدی و بسیاری از شهدا.

وی با اشاره به مبارزات حضرت امام خمینی (ره) با آمریکا و رژیم صهیونیستی ادامه داد: ۶۰ سال پیش با شروع نهضت اسلامی، امام خمینی (ره) خبیثان آمریکایی و صهیونیسم را مورد حمله مستقیم قرار داد و بعد از ۶۰ سال بیش از ۹۲ درصد از کشور‌های جهان همان مطلبی که ایشان مطرح کرده بودند را در ۲۰۰ روز گذشته تکرار کردند.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران بیان کرد: این در اثر حرکت عظیم انقلاب اسلامی بود و پس از نقطه عطف او یعنی پیروزی انقلاب اسلامی به یک جریان مستمر تبدیل شد که تفکر، روند و شاخصه‌های انقلاب اسلامی در اکثر نقاط دنیا البته آن‌هایی که به انقلاب اسلامی نزدیک‌تر بودند، انجام شده است.

وی افزود: امروز در مرکز شیطان بزرگ در آمریکا شعار‌ها علیه نظام استکباری آمریکا و صهیونیست‌ها شعار داده می‌شود که به طور خاص در روز‌های اخیر در دانشگاه‌های آمریکا آن را شاهد هستیم.

سردار فدوی ادامه داد: این روند منحصر به مسلمانان، شیعیان و جبهه مقاومت نیست البته به همه مستضعفان عالم که تحت ظلم قرار گرفتند هم موکول نیست بلکه همه کسانی که از دل خود از آنچه شیاطین مانند شیطان بزرگ آمریکا و ایادی آن همچون رژیم صهیونیستی به وجود آورده‌اند، اعلام برائت می‌کنند و علیه سردمداران آن شعار می‌دهند. این حرکت یک یک حرکت شتابدار و رو به جلو است که دائماً تداوم دارد.

جانشین فرمانده کل سپاه با اشاره به فرامین فرمانده معظم کل قوا در حمایت از جبهه مقاومت تصریح کرد: امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) به ما دستور داده است تا مطابق با فرامین خداوند متعال از مظلومان حمایت کنیم.

وی ادامه داد: ما پشتیبانی از مظلوم در برابر ظالم را دائما ادامه می‌دهیم یعنی آن‌هایی که می‌خواهند در برابر ظلم ظالمان و مستکبرین ایستادگی کنند و حریت و آزادگی را که در خلقت همگان قرار دارد به منصه ظهور برسانند و این روند هر روز ادامه دارد.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران در ادامه ضمن اشاره به تحولات غزه در مبارزه با رژیم صهیونیستی اظهار کرد: چقدر زیبا در این ۲۰۰ روز جلوه‌گری کردند کسانی که شاید ۱۰ سال پیش اسمی از آن‌ها وجود نداشت. هنگامی که خبیثان آمریکایی و ایادی آن‌ها به یمن حمله کردند، گفتند که یمن فقیرترین کشور جهان است و طی یک یا دو هفته می‌توانیم به مقاصد خود دست پیدا کنیم.

وی افزود: آن‌ها بیش از ۸ سال با ملت یمن جنگیدند، نوک پیکان جنگ با یمن دو کشور عربی بودند، ولی همه از جمله آمریکایی‌ها، اروپایی‌ها و صهیونیست‌ها در این جنگ حضور داشتند و شاهد بودیم که هواپیما‌های آن‌ها علیه مردم یمن عملیات انجام می‌دهند، اما نتیجه حملات آن‌ها قدرتمندشدن یمن است.

سردار فدوی با اشاره به حمایت ملت یمن از مقاومت فلسطینی عنوان کرد:، اما ملت یمن بیش از ۸ سال در برابر آن‌ها ایستادگی کردند و تضعیف نشدند بلکه به قدری قدرتمند شدند که در شروع جنگ غزه رسماً اعلام و اقدام کردند که به جنگ صهیونیست‌ها خواهند آمد.

وی ادامه داد: همچون یمن جبهه مقاومت در عراق حزب الله لبنان چرا که بر اساس قاعده‌ای که خداوند با صراحت در قرآن کریم اعلام کرده است اقدام کردند یعنی انجام تکالیفی که خداوند بر عهده آن‌ها قرار داده است. البته تکالیفی که خداوند بر عهده بندگان خود گذاشته است پیش از تکلیف توانمندی اجرای آن را به بنده خود داده است.

سردار فدوی تصریح کرد: خداوند هیچ تکلیفی را برای بنده خود مشخص نکرده که نتواند انجام دهد. ما در طی ۴۵ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی این مورد را مشاهده کرده‌ایم و ظهور و بروز داشته است.

وی ادامه داد: مستکبرین عالم فکر نمی‌کردند که روزی در منطقه غرب آسیا آنچنان توانمندی به وجود بیاورد که اساس آن‌ها را زیر سوال ببرد و برده است.

دیگر خبرها

  • کاهش حضور آمریکا در آفریقا / حاکمان جدید ساحل آفریقا در پی کاهش روابط سیاسی و نظامی با فرانسه و آمریکا هستند/ نیجر حضور نیروهای آمریکایی را غیرقانونی اعلام کرد +فیلم    
  • ارسال تجهیزات و نیروهای کمکی به پایگاه‌های اشغالگران آمریکایی در سوریه
  • سردار فدوی: امام خمینی (ره) خبیثان آمریکایی و صهیونیسم را مورد حمله مستقیم قرار داد/ 92 درصد از کشورهای جهان طی 200 روز گذشته، همان مطالب 60 سال پیش امام خمینی در خصوص آمریکا را تکرار کردند
  • حمله گسترده انصارالله یمن به کشتی های آمریکایی و اسرائیلی/ واکنش مداخله جویانه آمریکا به حکم اعدام توماج صالحی/ امضای تفاهم‌نامه امنیتی میان ایران و روسیه/ ادامه مأموریت‌های مستشاران ایرانی در سوریه
  • تأکید کره شمالی بر حفظ قدرت نظامی خود
  • کره شمالی: اقدامات بیشتری برای حفظ قدرت نظامی خود انجام می‌دهیم
  • پنجم اردیبهشت، سالروز شکست حمله نظامی آمریکا درصحرای طبس
  • حمایت نهاد آمریکایی از پاسخ دفاعی ایران به اسرائیل
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • پنتاگون: از طرح حمله اسرائیل به رفح خبر نداریم