Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-26@14:05:07 GMT

سایه سیاه کرونا بر سر بورس‌های جهان

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۲۶۹۱۹

ساعت 24-شاخص‌های بورسی امروز نیز ریزشی بودند.

به گزارش آسوشیتدپرس، ویروس کرونا روز به روز در سطح جهان پیشروی می کند و با توجه به تعطیلی گسترده کسب و کارها در سراسر جهان انتظار می رود که جهان با بدترین سال خود از زمان رکود بزرگ سال ۲۰۰۹ مواجه باشد. 

در آمریکا پس از تصویب بسته حمایتی دو تریلیون دلاری از اقتصاد آمریکا در مجلس سنا و کنگره که بزرگترین بسته حمایتی از نوع خود در جهان نیز محسوب می شود، دونالد ترامپ آن را امضا و برای اجرا به وزارت خزانه داری آمریکا ابلاغ کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق برنامه ریزی قبلی، ۵۰۰ میلیارد دلار وام ارزان در اختیار کسب و کارهای بزرگ، ۱۰۰ میلیارد دلار در اختیار مراکز درمانی و ۳۷۷ میلیارد دلار اعتبار در اختیار شرکت های کوچک قرار خواهد گرفت. برای هر خانواده چهار نفره نیز تا ۳۳۰۰ دلار یارانه در نظر گرفته شده است. 

بسیاری از ایالتهای آمریکا، مقررات سختگیرانه آمد و شد وضع کرده اند. بانک مرکزی آمریکا نیز که پیشتر در نشستی اضطراری و بی‌سابقه، نرخ بهره را به صفر درصد کاهش داده بود از آغاز برنامه خرید اوراق قرضه در مقیاس بزرگ خبر داده است. سرمایه گذاران نگرانند که اقتصادهای بزرگ جهان وارد رکودی گسترده شوند. در آمریکا شمار قربانیان ویروس کرونا در آمریکا به ۲۴۸۹ نفر افزایش یافته و در سراسر کشور حالت فوق العاده اعلام شده است.

همچنین برای نخستین بار در تاریخ آمریکا، شمار کسانی که خواهان بهره‌مندی مزایای بیکاری شده‌اند، از سه میلیون نفر عبور کرد که این رقم ۵.۵ برابر بیشتر از رکورد قبلی در دهه ۱۹۸۰ است. 

واد رزاقزاده، تحلیلگر بازار در موسسه تریدینگ کندلز گفت: به خاطر شیوع کرونا و تعطیلی کسب و کارها، میزان تقاضا در جهان به طرز چشمگیری کاهش پیدا کرده و عرضه مازاد باعث شده است تا شاهد سقوط قیمتها باشیم و این روند احتمالا کماکان ادامه خواهد داشت. 

ایتالیا به عنوان کانون اصلی کرونا در اروپا اعلام کرده است که قرنطینه سراسری را چهار ماه دیگر تمدید و جریمه نقض قرنطینه را به ۳۰۰۰ یورو افزایش داده است. با قرنطینه کامل هشتمین اقتصاد بزرگ جهان انتظار میرود رشد اقتصادی منطقه یورو بیش از پیش با کاهش مواجه شود. از سوی دیگر، اسپانیا، ایرلند، یونان و دانمارک نیز با اتخاذ تصمیمی مشابه، کشورهای خود را قرنطینه کردند.

بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس با انتقاد از رفتار برخی از شهروندان این کشور گفته است که به دلیل رعایت نکردن توصیه ها، دولت مجبور به اعمال قرنطینه سراسری در این کشور شده و از این پس تجمع بیش از دو نفر ممنوع خواهد بود. انگلیس همچنین در اقدامی مشابه چین اعلام کرد که با استفاده از پهپادها بر رعایت قرنطینه توسط مردم نظارت و خاطیان را جریمه خواهد کرد. با ابتلای جانسون به کووید-۱۹ وی خود را قرنطینه کرده اما گفته است به رهبری دولت برای شکست دادن کرونا ادامه خواهد داد. 

ادوارد مویا، کارشناس بازار در موسسه "اواندا" گفت: فرار از ریسک حضور در بازار، احتمالا کماکان ادامه خواهد داشت و حالا که احتمال وارد شدن اقتصاد جهانی به عمیق ترین رکود خود در زمان صلح بیش از هر زمان دیگری جدی است، روز به روز فضای روانی حاکم بر بازارهای مالی بدتر میشود. 

تاکنون بیش از ۷۲۳ هزار  و ۳۱۹ مورد  ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۳۳ هزار و ۹۹۳ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به ایتالیا با ۱۰ هزار و ۷۷۹ نفر، اسپانیا با ۶۸۰۳ نفر، چین با ۳۳۰۴ نفر، ایران با ۲۶۴۰ نفر و فرانسه با ۲۶۰۶ نفر بوده است.

در شرق آسیا بانکهای مرکزی چین، ژاپن، کره جنوبی، نیوزلند، سنگاپور و استرالیا برای حمایت از بازارها دست به کار شده اند و احتمال منفی تر شدن نرخ بهره در ژاپن به دنبال رشد عجیب منفی هفت درصدی اخیر شدت پیدا کرده است.  

اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا با تاکید بر حمایت تمام قد دولت از کسب و کارها گفته است: می خواهیم موتور اقتصادمان روشن بماند تا از این بحران عبور کنیم. 

در اروپا نیز بانک مرکزی اروپا از آماده شدن بسته حمایتی جدیدی خبر داده است. آلمان نیز به عنوان بزرگ ترین اقتصاد اروپایی گفته است ۱۵۰ میلیارد یورو نقدینگی به بازارها تزریق می کند و ۶۰۰ میلیارد یوروی دیگر اعتبار برای حمایت از کسب و کارهای این کشور در نظر گرفته خواهد شد. در اسپانیا دولت یک بسته حمایتی ۲۰۰ میلیارد یورویی در نظر گرفته که معادل یک پنجم کل توان اقتصادی این کشور است. 

جیمی کوکس، دیر موسسه هریس فایننشیال گروپ گفت: آمار مبتلایان و قربانیان خیلی بد است و شاید روزهای بدتری در انتظارمان باشد. هیچ کس از این که چه پیش خواهد آمد خبر ندارد. 

بورس آمریکا

در وال استریت، همه شاخص‌ها نزولی بودند تا جایی که هر سه شاخص مهم بورسی در سطح پایینتری از روز قبل خود بسته شدند.  شاخص "داوجونز ایدانستریال اوریج" با ۴.۰۶ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۱ هزار و ۶۳۶.۷۸ واحد بسته شد. شاخص "اس اند پی ۵۰۰" با ۳.۳۷ درصد ریزش تا سطح ۲۵۴۱.۴۷  واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی " نزدک کامپوزیت" با ریزش ۳.۷۹ درصدی در سطح ۷۵۰۲.۳۸  واحدی بسته شد.

رقابت‌های انتخاباتی درون حزبی آمریکا اکنون به ایستگاه هشتم رسید و انتخابات درون حزبی دموکرات‌ها در ایالتهای آریزونا، فلوریدا و ایلینویز برگزار شد که طی آن جو بایدن در هر سه ایالت به پیروزی رسید. اکنون جو بایدن در صدر سه نامزد باقی مانده دموکرات از حیث آرای متعهد قرار دارد. به دلیل کرونا انتخابات در ایالت های آلاسکا، وایومینگ لغو شد و هاوایی مقصد بعدی انتخابات درون حزبی خواهند بود. 

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر امسال برگزار خواهد شد. نامزدی دونالد ترامپ از حزب جمهوری خواه قطعی شده است.

پاول کریستوفر، استراتژیست بازار سهام در بانک ولز فارگو گفت: حتی نمی دانیم تا دو هفته دیگر چه خواهد شد و همین باعث هرج و مرج شده است. در برخی مناطق جهان آمار ابتلاها به طرز نگران کننده ای بالا می رود و این مثل یک طوفان بر سر اقتصاد جهانی است.  

بورسهای آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد مشابهی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با ریزش ۱.۵۷ درصدی تا سطح ۱۹ هزار و ۸۴.۹۷  واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۰.۸۲ درصد پایین رفت و در سطح ۲۳ هزار و ۲۹۲.۱۵ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای  کامپوزیت" ریزش ۰.۹۷ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۳۶۷۴.۱۱  واحد بسته شد.

در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۷.۰۱ درصد صعود و ایستادن در سطح ۵۱۸۱.۳۸ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی  بود.

بورس‌های اروپایی

از طرف دیگر  به نظر می رسد که انگلیسی‌ها قصد عقب نشینی از مواضع خود برای روابط پسابرگزیت را ندارند و نخست وزیر این کشور نیز با درخواستها برای تعویق مهلت مقرر توافق با اتحادیه اروپا به دلیل شیوع کرونا مخالفت کرده است. در حال حاضر ۱۱ سرفصل کلیدی مورد مذاکره قرار خواهد گرفت و طرفین تا ماه ژوئن برای رسیدن به توافقات اولیه فرصت دارند. مذاکره کننده ارشد انگلیس در برگزیت از تشکیل کارگروه مشترک با اتحادیه اروپا برای مذاکرات مقدماتی خبر داده است. 

 انگلیس خواهان داشتن روابطی مشابه کانادا با اتحادیه اروپا شده است؛ هر چند که طرف اروپایی تاکنون از خود اشتیاقی برای این مساله نشان نداده است. انگلیس اکنون در حال مذاکره با استرالیا برای امضای پیمان تجارت آزاد پسابرگزیت است و انتظار می‌رود مذاکره با آمریکا نیز برای امضای پیمانی بزرگ به زودی آغاز شود.

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص‌ها تحت تاثیر افزایش شمار مبتلایان به کرونا در ایتالیا، اسپانیا، آلمان و فرانسه و مذاکرات برگزیت قرار داشتند تا جایی که شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۵۹ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۵۴۷۷.۷۶ واحد بسته شد.

شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با ریزش ۰.۲۵ درصدی در سطح ۴۳۴۰.۶۴ واحد بسته شد و شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با صعود ۰.۲۲ درصدی و ایستادن در سطح  ۹۶۵۳.۷۵ واحدی به کار خود خاتمه داد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۶۸ درصد پایین رفت و به ۶۷۳۱.۶۰ واحد رسید.

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها نزولی بود. هر بشکه نفت " وست تگزاس اینتر مدیت" با ۴.۹۳ درصد کاهش به ۲۰.۴۵ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با ریزش ۶.۷ درصدی به ازای ۲۳.۲۶ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با ۰.۵ درصد کاهش نسبت به روز قبل در سطح ۱۶۱۹.۹۷ دلار معامله شد. هر اونس نقره با ریزش ۳.۴ درصدی به ازای ۱۴.۰۴ دلار مبادله شد.

ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: واحد بسته شد بسته حمایتی درصد کاهش پایین رفت شاخص ها روز قبل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۲۶۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس تغییر جهت داد

شاخص کل بازار سرمایه که روز گذشته ۱۳ هزار واحد کاهش داشت امروز تغییر جهت داد و افزایشی شد.

به گزارش ایسنا، شاخص کل بازار سرمایه امروز (چهارشنبه) ۱۰۶۹ واحد رشد کرد و در کانال دو میلیون ۳۰۴ هزار واحدی ایستاد. شاخص هم وزن نیز ۰.۶۱ درصد رشد کرد و در کانال ۷۶۳ هزار واحدی ایستاد.

در این بازار ۳۵۳ هزار معامله به ارزش ۷۹ هزار میلیارد ریال انجام شد و اغلب نمادهای بازار در دامنه مثبت معامله شدند.

نمادهای فملی، شبندر، فایرا و جم بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بازار سرمایه داشتند و باعث رشد بازار سرمایه شدند. در مقابل نمادهای پارسان و فولاد بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بازار سهام برجای گذاشتند.

شاخص کل فرابورس هم امروزرشد کرد و در کانال ۲۵ هزار و ۶۰۵ واحدی ایستاد.

در معاملات امروز بازار سهام، گروه خودرو بیشترین حجم معاملات را داشت و گروه فلزات اساسی نیز پس از خودرویی ها بیشترین حجم معاملات را از آن خود کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شاخص بورس یک‌هزار واحد رشد کرد
  • رشد ۱۰۶۹ واحدی شاخص کل بورس
  • بورس تغییر جهت داد
  • رشد یک‌هزار واحدی شاخص بورس | افزایش ۷۶۳ هزار و ۶۵۶ واحدی شاخص کل
  • رشد یک‌هزار واحدی شاخص بورس
  • رشد ۱۰۶۹ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • شاخص بورس امروز ۵ اردیبهشت/رشد۱۰۷۱ واحدی
  • محرک جدید بورس
  • لحظه به لحظه با بورس / افزایش ۸۱۸ واحدی شاخص کل
  • افزایش ۸۱۸ واحدی شاخص کل بورس