Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-08@15:47:47 GMT

آینده اپیدمی کرونا ویروس به رفتار جمعی مردم بستگی دارد

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۲۷۹۸۲

آینده اپیدمی کرونا ویروس به رفتار جمعی مردم بستگی دارد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان گفت: آینده اپیدمی کرونا ویروس بستگی به رفتار جمعی مردم دارد، ما حداقل تا یک ماه آینده با این شرایط درگیر هستیم ولی با کمک مردم باید این بیماری را زمین‌گیر کنیم.

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، سیدوحید احمدی طباطبایی عصر امروز در نشست خبری مجازی اظهار داشت: از ۶۶ مورد نمونه تست در ۲۴ساعت گذشته، پاسخ ۱۷ نفر با میانگین سنی ۵۴ سال در استان کرمان مثبت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان عنوان کرد: به تفکیک حوزه‌های علوم پزشکی، حوزه علوم پزشکی کرمان ۱۹۷ نفر، رفسنجان ۲۴، علوم پزشکی جیرفت ۱۱ نفر،علوم پزشکی سیرجان هشت نفر و علوم پزشکی بم 11 نفر هستند.

وی با بیان اینکه از ابتدا تا کنون ۱۵۶ مورد ترخیصی داشتیم، افزود: در حال حاضر ۴۷ مورد بستری در بیمارستان‌های سطح استان داریم که هشت نفر بستری در آی سی یو و 11 نفر بستری در نقاهتگاه هستند.

طباطبایی با اشاره به اینکه با توجه به اول عید و شلوغی بعضی از اماکن نگرانی ما برای هفته آینده است، اظهار کرد: این ویروس به سرعت می‌تواند به افراد دیگر سرایت کند، اگر اپیدمی از ظرفیت نظام سلامت بیشتر شود سیستم دچار آسیب می‌شود و سیستم پاسخگو نمی‌تواند باشد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان گفت: در کرمان ما قبل از واقعه دنبال چاره بودیم و قبل از گزارش بیماری دانشگاه‌ها و مدارس تعطیل شد و پیش از واقعه ازدحام‌ها کمتر شد و با کمک مردم مداخلات در سطح جامعه و خانواده پیگیری و این باعث شد ما مانند دیگر استان‌ها غافلگیر نشویم.

وی ادامه داد: این بیماری از طریق ترشحات تنفسی منتقل می‌شود اینکه ذرات بیماری در هوا پخش شوند اینگونه نیست و این ویروس از طریق هوا انتقال پیدا نمی‌کند.

طباطبایی تصریح کرد: در اپیدمی‌ها میزان سرایت‌پذیری مطرح است اینکه هر فرد چند نفر را می‌تواند به‌طور متوسط آلوده کند اگر فرد بیشتر از یک نفر را آلوده کند شرایط برای اپیدمی فراهم می‌شود ما برای کنترل بیماری باید انتقال از فرد مبتلا را زیر یک بیاوریم، در 10 روزاول اسفند به‌طور متوسط هر یک نفر حدود چهار نفر را آلوده می‌کرد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان بیان داشت: احتمال انتقال ویروس در هر تماس وجود دارد و در 10 روز اول اسفند احتمال انتقال ۴ درصد بود و مردم به‌طور متوسط در روز با 10 نفر مردم تماس داشته‌اند.

وی گفت: هفته اول فرودین احتمال انتقال ۰٫۳۵ شد و مردم خیلی حساس شدند و مدت عفونت‌زایی 9 روز بود به این دلیل که بیماری داروی مشخصی نداشت و احتمال انتقال چهار درصد به سه درصد رسید.

طباطبایی خاطرنشان کرد: ما اگر تعداد تماسمان را کمتر کنیم و جداسازی بیماران در اسرع وقت صورت گیرد امید داریم میزان سرایت‌پذیری به یک نفر برسد و به طرف محوشدن برود.

وی با بیان اینکه تعطیلی اماکن عمومی باعث می‌شود تماس‌ها کمتر و شدت انتقال بیماری کمتر می‌شود، افزود: جداسازی بیماران در اسرع وقت، غربالگری و تشخیص زودرس افراد مبتلا و این کمک می‌کند مدت عفونت‌زدایی پایین بیاید.

طباطبایی با بیان اینکه نکته سوم ردیابی تماس‌ها با بیماران است یعنی افرادی که با فرد مبتلا ارتباط داشته باید علائمش مشخص شود، افزود: ما اگر بخواهیم اردیبهشت و خرداد از شر این اپیدمی خلاص شویم باید تعداد تماس‌هایمان‌ را کمتر کنیم و دوره عفونت‌زایی را پایین بیاوریم این مستلزم همکاری مردم است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان گفت: در حال حاضر اگر یک نفر مبتلا باشد، طی پنج روز دو و نیم نفر را آلوده می‌کند ولی طی 30 روز ۴۰۶ نفر را آلوده می‌کند، اگر بتوانیم تعداد تماس‌هایمان‌ را کم کنیم و جداسازی بیماران در اسرع وقت صورت گیرد می‌توانیم از این اپیدمی به سلامت عبور کنیم.

طباطبایی با تأکید بر اینکه آینده اپیدمی کرونا ویروس بستگی به رفتار جمعی مردم دارد، اینکه ما بخواهیم بعد از این چگونه رفتار کنیم، خاطرنشان کرد: ما حداقل تا یک ماه آینده با این شرایط درگیر هستیم ولی با کمک مردم باید این بیماری را زمین‌گیر کنیم.

انتهای پیام/3388/ق

منبع: فارس

کلیدواژه: کرمان ویروس علوم پزشکی اپیدمی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان احتمال انتقال نفر را آلوده تماس ها یک نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۲۷۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی لرستان با فاضلاب آبیاری می‌شود!

به گزارش خبرنگار مهر، بهرام دلفان امروز چهارشنبه در اولین نشست کارگروه بحران و پدافند زیستی دانشگاه علوم پزشکی لرستان، بهداشت را خط مقدم سلامت مردم دانست و اظهار داشت: طبق برآوردهای ما و اقدامات صورت‌گرفته، حدود ۵۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی استان از طریق فاضلاب آبیاری می‌شود که این کار می‌تواند سلامت مردم را تهدید کند.

وی بیان داشت: وظیفه دانشگاه علوم پزشکی لرستان نظارت است که با همکاری محیط‌زیست باید مخاطرات زیست‌محیطی استان را رصد کنند و جهاد کشاورزی هم وظیفه دارد که متخلفین را به مراجع ذی‌صلاح معرفی کند تا از آبیاری مزارع از طریق فاضلاب، جلوگیری شود، زیرا هدف تولید محصولات کشاورزی سالم است تا سلامت مردم تضمین شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان، علاوه بر مشکلات میکروبی، وجود پسماندها، آلوده‌شدن آب‌وخاک توسط سموم و وجود فلزات سنگین در محصولات کشاورزی، از جمله گوجه فرهنگی، هویج و دیگر محصولات کشاورزی را جز مخاطراتی دانست که سلامت مردم را تهدید می‌کند.

کد خبر 6100432

دیگر خبرها

  • ۵۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی لرستان با فاضلاب آبیاری می‌شود!
  • دانشجویان بین الملل دانشگاه‌های علوم پزشکی تجمع می‌کنند
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • ۴۰مبتلا به تب مالت در دیشموک/سه روستا دچار اپیدمی هستند
  • آنروا درباره وقوع اپیدمی در غزه با آغاز فصل گرما هشدار داد
  • نویسنده و پژوهشگر کرمانی درگذشت
  • رایگان شدن هزینه‌های درمانی کودکان زیر ۷ سال
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان، از امروز
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان شد