Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-07@06:08:09 GMT

روز طبیعت را در خانه می مانیم

تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۳۱۵۷۵

روز طبیعت را در خانه می مانیم

روز طبیعت و سیزده بدر سنت دیرینه و زیبای ما ایرانیان است. ایرانیان از هر فرصتی برای شادمانی و با هم بودن استفاده می کرده اند ، جشن ها و مناسبت های متعدد با نام های مختلف گویای این خوش سلیقگی و مایه پیوستگی ا جتماعی مردم این مرز بوم از دیرباز بوده است . راز ماندگاری و یکپارچگی این سرزمین نیز همین فرهنگ غنی و مملو از دانایی و خردورزی و در کنار هم بودن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 احترام و رفتار درست با طبیعت نیز ریشه در همین فرهنگ اسلامی ایرانی ما دارد توصیه ای بسیاری برای حفظ طبیعت از زبان بزرگان ما به یادگار گذاشته شده و سیزده بدر نوعی بازگشت به طبیعت و یادآوری  این نعمت بزر گ الهی است. ولی امروزه می بینیم جهان با چالش های بزرگ زیست محیطی روبروست که تقریباً همه آنها ریشه در توسعه های نامتقارن و دست اندازی غیر مسئو لانه و مسرفانه به طبیعت است. آنچه که در حوادث بزرگ طبیعی شاهد هستیم ناشی از همین بی مهری به طبیعت و نوعی پاسخ قهرامیز آن است، گرمایش زمین،سیل ها و خشکسالی های شدید و کم سابقه؛ بالا آمدن سطح روخانه ها و دریاها، آب شدن یخ های قطبی ، فرسایش و رانش زمین و بسیاری از رویدادهای نا خوشایند حیات انسان و جانوران را با مخاطره روبرو کرد ه است همه صاحب نظران معتقدند  راهی جز احترام به حریم طبیعت و بازگشت از مسیر نادرستی که انسان بخصوص در قرن اخیر پیموده است وجود ندارد. امسال جهان با چالشی بزرگ به نام بیماری کووید 19 روبرو شده است که تمامی ظرفیت علمی ، تجربی و فناورانه بشر را به چالش کشیده است.این بیماری بسرعت و بطور بی سابقه ای در حال گسترش است و همه جهان را با یکی از بزرگترین مخاطرات بعد از جنگ دوم جهانی روبه رو ساخته است . هم اکنون  مبارزه شدیدی به رهبری سازمان بهداشت جهانی بین این ویروس بسیار کوچک که مجموع جرم آن در همه کره زمین به بیش از 10 گرم نمی رسد و همه اندوخته علمی و پشتیبانی بشر در قرن حاضر در جریان است ،جان بیش از نیم میلیون از مردم دنیا از دست رفته و صدها هزار نفر بیمار گشته و هزاران نفر در بیمارستان ها بستریند ظرفیت تخت های ویژه و عادی در بسیاری از کشورها حتی توسعه یافته ها از تقاضای بستری بسیار کمتر است تعداد زیادی از پرسنل بهداشتی درمانی جان خود را بر سر پیمان گذاشته و در راه نجات انسان ها دیگر فدا شده اند ،هنوز در سیر بالارونده بیماری در بسیاری از کشورها من جمله در ایران عزیز ما هستیم هنوز هیچ دارو و واکسن مؤثری علیه این ویروس وجود ندارد تلاش های دانشمندان و مراکز پژوهشی در دنیا بشدت  و با همه امکانت در حال انجام است ولی تا رسیدن به دارو و یا واکسنی مناسب هنوز زمان زیادی در پیش است .

تنها راه جلوگیری از کشتار بیشتراین ویروس در حال حاضر رعایت دستورالعمل های بهداشتی و جداسازی فیزیکی (Physical Distancing) است ما چاره ای جز این نداریم که تا رسیدن به شرایط مناسب این وضعیت را تحمل کنیم و به دیگران نیز همین توصیه را بنماییم ،چنین مبارزه ای به درگیر بودن مسئولانه همه مردم و در همه دنیا نیاز دارد این ویروس مرز، نژاد و فقر وغنا و عام و خاص نمی شناسد همه باید  با هم متحد شویم و زنجیره انتقال را قطع کنیم .
کشورهایی که در این زمینه قاطع تر و مسئولانه تر عمل کرده اند وضعیت بسیار بهتری  از دیگران دارند. مطمئن باشید اگربه عدد همه دستگاه های تلویزیونی که در خانه ها داریم دستگاه کمک تنفسی هم داشته باشیم نمی توانیم به بیماران بدحال خود  به حد کفایت خدمت دهیم .
در سال های گذشته ظرفیت تخت های ویژه و عادی ما تقریباً دو برابر شده اند همچنین دستگاه های سنگین تشخیصی ما نظیر سی تی اسکن و ام آر آی به حد قابل ملاحظه ای افزایش یافته اند ما کادر درمانی مناسب ماهر و وظیفه شناسی داریم ولی هیچ کدام از اینها در پاسخ به  خطر جدی این ویروس کافی نیستند  نه در ایران و نه در هیچ کشور توسعه یافته. لذا تنها راه ، تغییر رفتار مردم است. مردم ما نشان داده اند که اگر اطلاعات کافی و آموزش های درست به آنها داده شود بخوبی و بدرستی  و مبتنی بر خرد  و با همه ظرفیت به صحنه آمده و تغییر رفتار می دهند ما می توانیم زنجیره حیات این ویروس را بگسلیم به شرط اینکه همگی در خانه بمانیم.
این بیماری جز با این شیوه کنترل  نمی شود. پرسنل درمانی ما امروز در معرض مبارزه بزرگی برای حفظ جان مردم  هستند تلاشی ایثارگرانه که گاهی به از دست رفتن جان خود آنها منجر می شود. این تلاش را پاس داریم و در خانه بمانیم. امسال روز طبیعت را به نحو دیگری برگزار کنیم استفاده از فضاهای مجازی امکان ارتباط جمعی همه اعضای خانواده را بطور مستقیم فراهم آورده است .مطمئن باشیم اگر اندکی صبر کنیم زنجیره انتقال ویروس قطع شده و شدت بیماری مهار گشته و در زمانی قابل قبول به یک بیماری عادی تبدیل می گردد؛ بپذیریم زندگی پس از کرونا تغییر قابل ملاحظه ای خواهد کرد. قدرت خلاقیت خود را بکار گیریم و در این روزهای خانه نشینی تهدید ها را به فرصت تبدیل کنیم ما می توانیم با استعانت از رحمت پروردگار مهربان بخصوص در این ایام مبارک و همزمان با بهره گیری از ابزار و دانش متخصصان عزیزمان و رعایت توصیه های نظام بهداشتی کشور نشان دهیم ملتی هستیم با فرهنگ و درک بالا که این بیماری مهلک را مهار کرده ایم  همانطور که در برهه های مختلف تاریخ پر ماجرای این سرزمین نشان داده ایم. امیدوارم همه ما در این روزها با همدلی و رفتار مسئولانه از بار سنگین پزشکان ، پرستاران و سایر کادر حاضر در خط مقدم پیکار با این بیماری بکاهیم و خود و خانواده و عزیزانمان را به مخاطره نیندازیم.
روز طبیعت را در خانه می مانیم.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: روز طبیعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۳۱۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی از راه‌اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در استان خبر داد و گفت: راه‌اندازی این خانه‌ها تجربه‌ای موفق و کارآمد در دولت سیزدهم و در کنار سازمان حفاظت محیط زیست در رسیدن به اهداف سازمان نقش بسزا و پر رنگی را ایفا می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، اسدالله حاتمی با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: محیط زیست در شرایط کنونی به یک موضوع پر چالش اجتماعی با ماهیت پیچیده و چند وجهی و دارای دامنه تاثیرات وسیع مبدل شده و مدیریت آن به مشارکت گسترده و همه جانبه همه اقشار و گروه‌های مختلف اجتماعی  و در نهایت به مردمی‌سازی محیط زیست نیاز دارد.  

وی افزود: قطعا بدون جلب مشارکت، همراهی و همدلی هدفمند و اثربخش مردمی، دولت‌ها امکان مدیریت مطلوب امور محیط زیستی را ندارند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی فراهم کردن بسترهای قانونی، حمایت‌های حقوقی، آموزش و توانمندسازی، تأمین حداقل امکانات کالبدی و سخت افزاری و ساماندهی فعالیتها  را از جمله الزامات اساسی برای جلب مشارکت مردم عنوان کرد و گفت: در این مسیر باید در عموم اقشار مختلف ایجاد انگیزه نمود و در یک کلام در جهت تقویت هویتهای محلی برای رسیدن به اهداف عالیه کوشید.  

وی، محیط زیست را با مفهوم محل حضور مردم به دنبال تحقق شعار متعالی، محیط زیست مردم پایه، هوشمندانه و فناورانه  عنوان کرد که می‌تواند با ایجاد فضایی فرهنگی و پرنشاط، موجبات حضور آگاهانه، داوطلبانه و موثر مردم در عرصه محیط زیست را فراهم کرده و به ایجاد زمینه مدیریت محلی حفاظت و بهسازی محیط زیست کمک کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست برای تحقق و دستیابی به این اهداف، پیشنهاد راه‌اندازی خانه‌های محیط زیست در سراسر کشور را ارائه داد که خوشبختانه استان خراسان جنوبی به عنوان اولین استان، اقدام به راه‌اندازی این خانه در محل اداره کل حفاظت محیط زیست کرد.

حاتمی گفت: خوشبختانه با بهره‌گیری و تجمیع ظرفیت‌های فرهنگی ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها و شهرستان نظیر مراکز بازدید کنندگان، بخش نمایشگاهی موزه‌های تاریخ طبیعی، کتابخانه‌ها، مراکز تشکل‌های محیط زیست و همچنین  با حضور و مشارکت سایر دستگاه‌های اجرایی، آموزش و پرورش، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و... این مراکز گسترش یافته و به تدریج با کنشگری شهروندان، تشکل‌ها، فعالان محیط زیست و به ویژه نیروهای تسهیلگر محلی تربیت شده، مدیریت اجرایی این خانه‌ها نیز به مردم واگذار شده و درحال فعالیت در حوزه  محیط زیست است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی زمینه فعالیت این خانه‌ها را آموزش و افزایش سطح دانش محیط زیستی عمومی، اجرای فعالیت‌های مشارکت محور، جلب مشارکت خیرین و ترویج فرهنگ وقف محیط زیستی، زمینه‌سازی، ترویج و ایجاد بستر مناسب برای توسعه کمی و کیفی تشکل‌های مردم نهاد محیط زیست و ترویج مسئولیت پذیری اجتماعی محیط زیست، تشکیل کمیته‌های تخصصی حسب موضوعات و چالش‌های محیط زیستی هر منطقه و بهره گیری از مشاوره و نظرات کارشناسی فعالان و صاحبنظران عرصه محیط زیست و... عنوان و اظهار امیدواری کرد با مشارکت فعال همه دغدغه‌مندان محیط زیستی در استان به رفع و یا کاهش چالش‌های زیست محیطی استان کمک کنیم.

وی بیان کرد: از ابتدای راه‌اندازی این طرح در کشور، خوشبختانه تاکنون 50 خانه محیط زیست در استان راه‌اندازی شده و علاقمندان و دغدغه‌مندان محیط زیست می‌توانند به مراجعه به این خانه‌ها ، علاوه بر دیدار با مسئولین و کارشناسان حوزه محیط زیست به  ارائه پیشنهادات، نظرات و راهکارهای خود در جهت حفاظت هرچه بهتر از محیط زیست بپردازند.

انتهای پیام/257/

دیگر خبرها

  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • آنروا: حمله به رفح تبعات ویرانگری دارد/ تا حد امکان می‌مانیم
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • فیلم قدیمی؛ ترفند افراد خلخالی برای هجوم به خانه مردم!
  • سرسبزی استان همدان، پس از بارش‌های بهاری
  • آغاز به کار شورا‌های همیار طبیعت خراسان رضوی