Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، ورود ویروس کرونا از اوخر بهمن ماه سال گذشته به ایران و شیوع آن در اغلب شهرها، شرایط کشور را از لحاظ سلامت به‌خطر انداخته است و می‌توان گفت این خطر در برخی از استان‌ها به گونه‌ای به بحران تبدیل شده است. پدیده احتکار در وهله نخست و افزایش نرخ استفاده از محصولات ضدعفونی کننده دست، موجب شد تا ماسک و مایعات ضدعفونی کننده در بسیاری از شهرها نایاب شده و در صورت وجود با قیمتی بسیار بالا عرضه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بین بعضاً مراکز درمانی و بیمارستان‌ها نیز با کمبود اقلام مذکور روبرو شدند.

درکنار مشارکت و بسیج همگانی و ارائه خدمات از سوی دستگاه‌های ذی‌ربط، یکی از مهم‌ترین راه‌های مقابله با بحران ورود فناوری و راه‌حل‌های علمی به میدان بحران است. منشأ اصلی این راه‌حل‌ها نهاد دانشگاه و سرمقصد اصلی محصولات فناورانه نیز واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان به‌شمار می‌روند. طبعاً جامعه‌ای که رویکردهای علمی در آن به باور عمومی تبدیل شده باشد، برای حل مسائل نیز به دنبال دانشگاه‌ها می‌رود.

دانشگاه تنها ساختاری است که می‌توان آلام و چالش‌های جامعه را با نگرشی منطقی و واقع‌گرایانه در آن جست‌وجو کرد. از طرفی نهاد دانشگاه علاوه بر کارکردهای آموزشی و تربیتی، مأموریت‌هایی دارد که تحت عنوان مسئولیت اجتماعی شناخته می‌شود، لذا نمی‌توان زیست بوم دانشگاه را در مواجهه با بحران‌ها عنصری خنثی تلقی کرد. حال که بسیاری از کشورهای دنیا در شرایط بحران و مقابله با ویروس کرونا قرار گرفته‌اند، جوامعی می‌توانند با کمترین تلفات و در سریع‌ترین زمان از بحران خارج شوند که از دانش و فناوری‌های روز جهانی استفاده کنند و تمام ظرفیت‌های تکنولوژیک خود را به‌کار بگیرند.

دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان یک سازمان مسئله‌محور و باتکیه بر گستره سرزمینی وسیع خود در سرتاسر کشور در بحران کرونا نیز مسئولیت‌ها و مأموریت‌های اجتماعی خود را مطابق با نیازهای جامعه انجام داده است. علاوه بر تولید ژل و مایعات ضدعفونی کننده پایه گیاهی که با مشارکت اساتید و دانشجویان گروه‌های شیمی، بیوتکنولوژی و علوم آزمایشگاهی، در اغلب واحدهای دانشگاه آزاد صورت گرفت، خیزش فناورانه این دانشگاه در راستای مقابله با شیوع و مهندسی معکوس روش‌های تشخیص این ویروس قابل توجه است.

تشکیل کارگروه بررسی و حمایت از طرح‌های فناورانه در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد مؤید اهتمام جدی این دانشگاه برای به‌کارگیری از ظرفیت فناوران جهت ایفای نقش در بحران شیوع کرونا است. ترموگراف فروسرخ پزشکی برای تشخیص افراد مبتلا به کرونا در امکان عمومی، کیت تشخیصی عفونت ویروس کرونا، دستگاه ضدعفونی کننده امکان عمومی، محفظه ایزوله حمل بیمار، دستگاه ضدعفونی کننده و غربالگری از طریق اشعه UV و اٌزون و ساخت قطعات جانبی دستگاه‌های اتوکلاو اهم تولیدات فناورانه واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی به‌شمار می‌رود.

پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد از 6 طرح فناورانه «مقابله با کرونا» حمایت مالی کرده است

حمید مهدی مدیر فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسکانیوز در خصوص اهمیت ورود فناوران در بحران شیوع ویروس کرونا اظهار کرد: بحران ویروس کرونا در بسیاری از کشورهای دنیا و ایران چالش‌های عدیده‌ای را به‌وجود آورده است. اکنون می توان دید که توان تولید محصولات در حوزه پزشکی ودرمان به چه میزان اهمیت دارد.

وی افزود: کشورهایی که طرح و سیاست‌های از پیش آماده و راهبردهای مشخصی در برخورد با این گونه مواردی را دارند و همچنین توانایی تولید تجهیزات مورد نیاز خود را داشته باشند، قطعاً نتایج بهتری را کسب کرده و آسیب‌های کمتری متحمل می‌شوند.

مهدی عنوان کرد: پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد در این مدت با تشکیل کارگروه تخصصی در زمینه کرونا اقدام به جمع آوری طرح‌های فناورانه در سطح واحدهای دانشگاهی کشور کرده است که در این مدت نیز پروژه‌های بسیاری به کارگروه تخصصی ارسال شد. جلسات کارگروه به‌طور روزانه حتی در ایام تعطیلات جلسات برگزار شد و تاکنون 6 طرح پس از بررسی های فنی و تخصصی برای تجاری‌سازی و ورود به چرخه بهداشت و درمان کشور، تامین سرمایه شدند.

دانشگاه آزاد اسلامی در راستای رویکردهای تحولی در حوزه‌های فناوری و با احساس مسئولیت اجتماعی در قبال آلام و چالش‌های جامعه، شعار «دانشگاهی از مردم و برای مردم» را محقق کرده است.

انتهای پیام/

358 / 167 محصولات مقابله با کرونا محصولات فناورانه مبارزه با کرونا دانشگاه آزاد علیه کرونا شرکت های دانش بنیان سلامت و درمان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: محصولات مقابله با کرونا دانشگاه آزاد اسلامی ضدعفونی کننده ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۳۲۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزم هیئت الجزایری برای توسعه همکاری فناورانه با ایران


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری فناکمال حمنی، که در راس یک هیئت تجاری برای شرکت در نمایشگاه ایران اکسپو به تهران سفر کرده است در حاشیه بازدید از توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در خانه نوآوری و فناوری (IHIT) گفت: تمام قسمت‌ها برای من جذاب بود ولی قسمت تجهیزات پزشکی بیشتر توجه من را به خود جلب کرد.

وی اظهار کرد: علاوه بر سطح بالای فناوری ، صمیمیت و خلوصی که در ایرانی‌ها دیدیم؛ عزم ما را بیش از پیش برای توسعه همکاری‌ها با ایران جزم کرد. به گفته او، امروز نمایندگان الجزایر شاهد آمادگی ایرانی‌ها برای انتقال فناوری به تمام نقاط جهان بودند و از این میزان امادگی ایرانیان بسیار حیرت زده شدند.

 

وی ضمن اعلام خرسندی از بازدید دستاورد‌های ایرانی گفت: اقتصاد ایران بسیار پیشرفته است؛ بطور مثال شتابدهنده خطی پزشکی امید. تاکنون فناوری ساخت این دستگاه در انحصار آمریکا، انگلیس و چین بوده است و ایران چهارمین کشور در جهان است که توانسته است این فناوی دقیق، پیچیده و حساس را بومی سازی کند.

وی اضافه کرد: به گفته مسئولین هزینه خرید این دستگاه از خارج از کشور حدود یک و نیم میلیون دلار ارز از کشور خارج می‌کرد که اکنون با یک سوم این قیمت، این دستگاه در اصفهان ساخته شده است و این امر نشاندهنده قدرت ایرانی است.

دیگر خبرها

  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • حل بحران سالمندی جمعیت، عزم ملی را می‌طلبد
  • استفاده از ظرفیت دانشگاه آزاد در توسعه فناوری شهری
  • استفاده از ظرفیت بی‌نظیر دانشگاه آزاد در زمینه علم و فناوری برای توسعه شهری
  • مسیر تحولی دانشگاه آزاد، امید آفرین است
  • حرکتی بزرگ برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی دانشگاه امیرکبیر
  • عزم هیئت الجزایری برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • تشکل جامعه اسلامی در حوزه سیاست‌گذاری دانشگاه اثرگذار بوده است
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • طرح استفاده از انرژی خورشیدی در دانشگاه آزاد شهرقدس عملیاتی می‌شود