Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر سابق ایران در کشورهای حوزه خلیج فارس علت جابجایی نظامیان آمریکایی در عراق را واکنش قاطع گروه‌های مقاومت عراقی دانست و بر این باوراست، استقرار نظامیان آمریکایی در پایگاه‌های عین الاسد و اربیل نمی‌تواند امنیت بیشتری برای آنان به وجود آورد. ۱۲ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۸ بین الملل آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، آمریکا به تازگی اقدام به جابجایی نظامیانش درعراق کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین حال، برخی رسانه‌های آمریکا گزارش‌هایی منتشر کردند، مبنی بر اینکه مقامات بلندپایه سیاسی نظامی این کشور درباره سرکوب مسلحانه گروه‌های مقاومت عراقی دچار اختلاف هستند. این موضوعات سبب شد تا گفت وگویی با "رضا میرابیان " سفیر سابق ایران در کشورهای حوزه خلیج فارس و کارشناس تحولات غرب آسیا داشته باشیم که متن آن به شرح ذیل است.

تسنیم: هدف آمریکا از جابه‌جایی نظامیانش در عراق چیست؟

رضا میرابیان: آمریکا اعلام کرده این جابجایی به دلیل جلوگیری از ابتلای نظامیان این کشوربه ویروس کرونا  صورت گرفته‌است اما به نظر می‌رسد این جابجایی درپی حملات نیروهای مقاومت به پایگاه‌های نظامیان آمریکایی  در کرکوک، جنوب بغداد و سایر مناطق عراق انجام شده‌ است. آمریکا برای مصونیت و ایجاد یک سپرحفاظتی برای نظامیانش در عراق، پایگاه‌هایی را در این کشور تخلیه کرد که کمتر اهمیت دارند یا در معرض آسیب بیشتری هستند . آمریکا بیشتر نظامیانش  را در پایگاهی در اربیل (مرکز اقلیم کردستان عراق )  و پایگاه عین الاسد در استان الانبار مستقر کرده‌است.

تسنیم: برخی آمریکایی‌ها معتقدند جابجایی نظامیان این کشور در عراق برای هدف بزرگ‌تری انجام شده است. به نظر شما این هدف بزرگ‌تر چیست؟

میرابیان: آمریکا به دنبال ماندن در عراق است و این هدف بزرگ واشنگتن  در این کشور است . مقامات آمریکایی بارها گفته‌اند که مصوبه پارلمان عراق در خصوص خروج نظامیان آمریکایی از این کشور مورد قبول واشنگتن نیست  و مدعی هستند که تمام ملت عراق نیز با این مصوبه موافق نیستند و حتی تمام شیعیان هم نظرشان این نیست که نظامیان آمریکایی از عراق خارج شوند. در اینجا باید از مقامات آمریکایی پرسید آیا مصوبه پارلمان عراق یک مصوبه رسمی است یاخیر؟  مصوبه پارلمان عراق برای هر دولتی که زمام امور این کشور را به دست بگیرد، لازم الاجراست. بنده می خواهم بگویم که هدف  اصلی آمریکا ماندن در عراق است . واشنگتن می‌خواهد  فردی امور عراق را به دست بگیرد که گوش به فرمان دستورات کاخ سفید باشد. به هرحال ، ماندن آمریکا در عراق به این آسانی نخواهد بود و کاخ سفید با چالش‌های بزرگی در این کشور روبرو خواهد شد.

تسنیم: گروه‌های مقاومت عراقی اعلام کرده‌اند نظامیان آمریکایی باید از عراق بیرون بروند در غیراین صورت با عملیات ما روبرو خواهند شد. واشنگتن این گروه‌ها را متهم کرده‌ است، از طرف ایران حمایت می‌شوند. در همین حال،  برخی مقامات نظامی آمریکایی گفته‌اند ترور سردار قاسم سلیمانی و مهندس ابو مهدی توسط واشنگتن سبب تقویت گروه‌های مقاومت عراقی شده‌است. نظر شما دراین زمینه چیست؟

میرابیان: آمریکایی‌ها بعد از ترور سردار سلیمانی و ابومهدی در توجیه این اقدام تروریستی خود طی گزارشی که به کنگره آمریکا مدعی شدند آنان قصد داشتند به نیروهای آمریکایی آسیب برسانند لذا عملیات ترورشان یک اقدام پیشگیرانه ‌است . همچنین آمریکایی ها ادعا کردند: با رفتن ( شهادت ) سردار سلیمانی و ابومهدی، عراق امنیت بیشتری خواهد داشت اما گذشت زمان نشان داد این توجیه‌هایی که آمریکایی کردند کاملا بی اساس بودند. چرا ؟ به دلیل اینکه ما بعد از شهادت این دو بزرگوار شاهدیم که نظامیان آمریکایی در ناامنی بیشتری به سر می‌برند و در حقیقت، تهدیدات بیشتر آنان را به خطر انداخته است به گونه ای که آنان مجبور شدند برخی از پایگاه هایشان را در عراق تخلیه کنند و به پایگاه هایی بروند که امنیت بیشتری دارند. مطلب دیگر این است،  قبل از سال 2011  که عملیات مسلحانه علیه نظامیان آمریکایی عمده در مناطق اهل سنت عراق انجام می‌شد، باز هم جمهوری اسلامی متهم بود که درامور عراق دخالت می‌کند؟  بحث این است آمریکا باید بپذیرد که یک نیروی اشغالگر است و راهی برای ماندن درعراق ندارند به ویژه بعد از مصوبه اخیر پارلمان این  کشور درخصوص خروج نظامیان آمریکایی از عراق

تسنیم: برخی رسانه‌های آمریکایی اخیرا از اختلافات مقامات سیاسی نظامی این کشور درباره باقی ماندن درعراق یا خارج شدن از آن خبر دادند. گروهی از این مقامات معتقدند، گروه‌های عراقی که از حمایت ایران برخوردارند، باید سرکوب شوند. مخالفان این اقدام معتقدند سرکوب نظامی گروه‌های مزبور، عراق را به صحنه درگیری نظامی آمریکا با ایران تبدیل خواهد کرد و این به صلاح واشنگتن نیست. به نظر شما طرح چنین مسائلی در رسانه‌های آمریکایی چقدر می‌تواند جدی باشد؟

میرابیان: من این موضوع را به دوران اشغال عراق (2003- 2011 ) توسط نظامیان آمریکایی ارجاع می‌دهم. آمریکا قبل از سال 2011  حدود 130 هزار نظامی در عراق داشت. در این دوران آمریکا چه کاری توانست انجام دهد؟ آیا توانست امنیت را در عراق برقرار کند؟ آیا توانست اشغالگری خود را به مردم عراق تحمیل کند؟ تنها کاری که آمریکایی‌ها توانستند انجام دهند، ترک خاک عراق بود. در شرایط کنونی آمریکایی‌ها می‌گویند ما نیاز داریم نیروی نظامی بیشتری به عراق اعزام کنیم. در حقیقت، این بهانه است. آنان می‌خواهند اشغالگری خود را به ملت عراق تحکیم کنند که این هم اشتباه است.

چرایی عقب نشینی نظامیان آمریکایی از برخی پایگاه‌ها در عراق

این گزارشی که شما به آن اشاره کردید، اولین بار نیویورک تایمز منتشر کرد. به نوشته این رسانه آمریکایی در نشستی که با حضور ترامپ، دبیر شورای امنیت ملی، وزیر دفاع، رئیس ستاد مشترک ارتش، وزیر خارجه آمریکا برگزار شد و در آن مطرح شد، نیروهایی عراقی که طرفدار جمهوری اسلامی ایران هستند، در داخل عراق سرکوب و حتی در صورت ضرورت نظامیان آمریکایی مستقیما با ایران  درگیر شوند. در این نشست وزیر دفاع و رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا با این موضوع مخالفت کردند و گفتند این درگیری می‌تواند هزینه‌های سنگینی برای آمریکا به همراه  داشته باشد و این کشور آمادگی ندارد به واکنش  گروه‌های مقاومت عراقی و نیروهای ایرانی پاسخ دهد لذا ترامپ نظرات وزیر دفاع و رئیس ستاد مشترک را می‌پذیرد اما در آن نشست مطرح می‌شود،  وزارت دفاع آمریکا باید طرحی را ارائه دهد که در آن تعیین شود، چگونه با نیروهای طرفدار ایران درعراق برخورد مسلحانه شود تا آنها از صحنه سیاسی این کشور کاملا خارج شوند. به اعتقاد بنده این مسائل فعلا درحد سخن و حرف است و بر روی کاغذ است اما تجربی که ما و آمریکایی‌ها داریم، نشان می‌د‌هد،  آمریکا با اقدام مسلحانه در عراق نمی‌تواند برای خودش امنیت بخرد. این چنین اقدامی شرایط را فقط برای آمریکایی‌ها سخت تر و خروج  آنان را از عراق آسان‌تر خواهد کرد.

تسنیم: برخی کارشناسان سیاسی براین باورند گزارش‌های اخیر که در رسانه‌های آمریکایی منتشر شده یک جنگ روانی است تا مقاومت مرعوب و به حاشیه براند. نظر شما دراین زمینه چیست؟

میرابیان: بله، این احتمال وجود دارد، از آنجایی که عدنان الزرفی برای تصدی پست نخست وزیر نامزد شده و به گفته بسیاری از گروه‌های شیعی او عامل آمریکایی است. آمریکا با ایجاد رعب و وحشت در بین گروه‌های سیاسی شیعه می‌خواهد ته دل آنها را خالی کند تا در روند نخست وزیر زرفی مانع تراشی نکنند و در پارلمان با نخست وزیری او موافقت کنند. به هرحال، این یک جنگ روانی است تا گروه‌های شیعی را تحت فشار قرار دهند. به اعتقاد بنده آمریکا می‌خواهد با این فشارها مقدمات حضور آینده خود را در عراق فراهم کند. واشنگتن می‌خواهد با ایجاد ترس و وحشت درمیان گروه‌های سیاسی شیعه آنها را مجبور کند،  مصوبه خروج نظامیان آمریکایی را از پارلمان عراق پس بگیرند و یک مصوبه دیگری در این پارلمان به تصویب برساند که در آن، حضور نظامی آمریکا درعراق به رسمیت شناخته شده باشد که این چین چیزی محال و غیر ممکن است.

تسنیم: با توجه شرایط سیاسی حاکم بر عراق آیا عدنان زرفی می‌تواند به سمت نخست وزیری این کشور  دست پیدا کند؟

میرابیان: بسیار بعید است که زرفی بتواند به این سمت دست پیدا کند. در صورتی که او بتواند رای مثبت پارلمان عراق را به دست آورد، با توجه به چینش گروه‌های سیاسی در پارلمان ، زرفی نمی‌تواند کار چندانی انجام دهد. در حقیقت،  جو سیاسی حاکم بر عراق آنگونه نیست که او هرسیاستی را که بخواهد بتواند،  اجرا کند لذا زرفی با چالش و مشکلات زیادی روبرو خواهد شد.

تسنیم: برخی رسانه‌های عراقی قبلا اعلام کرده بودند که آمریکا در نظر دارد بزرگترین کنسولگری خود را در اقلیم کردستان عراق ایجاد کند و حضور نظامی گسترده‌ای در آنجا داشته باشد. آیا انتقال نظامیان آمریکایی به پایگاهی در اربیل  می‌تواند در راستای اجرای این سناریو باشد؟

میرابیان: همانطوری که قبلا گفتم، آمریکایی‎ها احساس کردند، پایگاه هایی که در عراق دارند دیگر برایشان ناامن است و نظامیان در این پایگاه‌ها آسیب پذیرند، بنابراین در حال انتقال آنان به پایگاه عین الاسد و اربیل هستند. آمریکا تصور می‌کند، نظامیانش در این دو پایگاه ایمن خواهند بود اما تجربه‌های گذشته نشان می‌دهند،  این دو پایگاه برای نظامیان آمریکایی ایمن نخواهند بود.

تسنیم: از فرصتی که دراختیار ما قرار دادید سپاسگزارم.

میرابیان : خواهش می کنم، موفق باشید

گفت وگو از عباس سیدمیر جمکرانی

R7969/P/S8,90/CT2 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "آمریکا" اخبار "عراق"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار آمریکا اخبار عراق اخبار آمریکا اخبار عراق گروه های مقاومت عراقی نظامیان آمریکایی رسانه های آمریکا جابجایی نظامیان پارلمان عراق آمریکایی ها پایگاه ها نخست وزیر گروه ها نظر شما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۳۳۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صهیونیست‌ها به کرانه باختری حمله‌ور شدند

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس گزارش خبرنگار شبکه الجزیره نظامیان صهیونیست به منطقه شعابه واقع در الخلیل در جنوب کرانه باختری حمله ور شدند.

روستای حدب العلقه واقع در شهر دورا در جنوب الخلیل نیز شاهد یورش بامدادی عناصر صهیونیست بود.

این اشغالگران صهیونیست به منطقه یعبد در جنوب غرب جنین نیز تجاوز کردند به طوری که صدای تیراندازی‌های گسترده از این منطقه به گوش می‌رسید. روستای بدرس در غرب رام الله نیز شاهد حمله ور شدن متجاوزان اشغالگر بود.

دورا و صوریف در الخلیل و حبله در جنوب قلقیلیه نیز جزو منطقه‌هایی بودند که نظامیان صهیونیست به آنها یورش بردند.

وزارت بهداشت فلسطین چندی قبل آمار جدیدی از شمار شهدای کرانه باختری از هفتم اکتبر تاکنون منتشر کرده بود.

بر این اساس، از روز هفتم اکتبر ۲۰۲۳ همزمان با آغاز عملیات طوفان الاقصی از سوی مقاومت فلسطین و جنگ علیه غزه ۴۷۸ فلسطینی در کرانه باختری به ضرب گلوله نظامیان صهیونیست به شهادت رسیده اند.

در بین این شهدا ۱۲۲ نفر کودک، چهار زن و ۱۶ اسیر حضور داشته اند که همگی پس از تشدید تجاوزات نظامیان صهیونیست علیه کرانه باختری پس از عملیات طوفان الاقصی به شهادت رسیده اند.

کد خبر 6089493

دیگر خبرها

  • معاون وزیر کشور: در حال رایزنی هستیم تا امکان ورود زائران ایران به عراق با خودرو شخصی فراهم شود
  • تجمع دانشجویان قزوینی در حمایت از خیزش دانشجویان در آمریکا
  • نقشه پراکندگی نیروهای مقاومت از یمن تا فلسطین
  • پارلمان عراق قانون ممنوعیت همجنس‌بازی را تصویب کرد
  • خشونت نظامیان آمریکایی در مقابل دانشجویان + عکس و فیلم
  • بایدن قصد خودکشی داشت!
  • بایدن: زمانی به خودکشی فکر می‌کردم
  • صهیونیست‌ها به کرانه باختری حمله‌ور شدند
  • حمله پهپادی مقاومت عراق به حیفا
  • روز ۲۰۴ طوفان‌الاقصی| حمله پهپادی به حیفا