Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-26@01:06:48 GMT

آبگیری مخازن سدهای خاکی احداث شده در زنجان انجام می شود

تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۳۴۲۱۲

آبگیری مخازن سدهای خاکی احداث شده در زنجان انجام می شود

جعفر بیات گفت: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان تاکنون ۲۹ دستگاه سد خاکی را در مناطق مختلف استان با اعتبارات صندوق توسعه ملی احداث نموده که در حال حاضر مخزن دو سوم آنها پر شده و در حال سرریزاست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان زنجان در جمع خبرنگاران گفت: با شروع بارش های بهاری و ذوب شدن برف درکوهستان های استان، مخازن سدهای خاکی احداث شده آبگیری می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

جعفر بیات گفت: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان تاکنون 29 دستگاه سد خاکی را در مناطق مختلف استان با اعتبارات صندوق توسعه ملی احداث نموده که در حال حاضر مخزن دو سوم آنها پر شده و در حال سرریزاست.

 

وی افزود : در حال حاضر مدیریت مخازن این سدها امری ضروری بوده و با توجه به دستور وزارت نیرو و مدیریت بحران استان، لازم است بهره برداران آنها  و بویژه دهیاران و اعضاء محترم شوراهای اسلامی روستاهای بهره بردار این سدها مراقبت نمایند تا ضمن باز بودن مسیر سرریز سدها ، لوله های تخلیه آنها هم باز و یک سوم حجم مخازن سدها برای مهار سیلابهای احتمالی فروردین ماه خالی باشد.

 

بیات خاطر نشان کرد: در محل سدها و سیل بندهای مخزنی احداث شده تابلوهای اطلاع رسانی و هشدار شنا و تردد ممنوع نصب شده است که متاسفانه بعضا توسط افراد ناآگاه مخدوش گردیده و یا از بین رفته است و مسئولیت وقوع حوادث ناگوار در محل، بعهده این افراد می باشد، چرا که این هشدارها در در جهت پیشگیری از سقوط از ارتفاع  و یا غرق شدن در مخازن این سازه ها نصب گردیده است.

 

 به گفته معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان، بستر سدها و بندهای مخزنی لغزنده و باتلاقی و دمای آب آنها پایین است و شنا کردن در آنها اکیدا ممنوع می باشد زیرا تاکنون مواردی از غرق شدن افراد در آنها اتفاق افتاده است.

 

بیات همچنین به نقش پوشش مراتع و جنگل ها در جلوگیری از وقوع سیلاب ها اشاره کرد و افزود : مطالعات صورت گرفته ثابت کرده است که موثرترین و ارزانترین عامل حفاظت ، تقویت و پایدارسازی منابع آب و خاک سرزمین، پوشش گیاهی آن بوده و یکی از مخرب ترین عوامل از دست رفتن این منابع ایجاد شخم موازی شیب در دامنه ها است.

 

وی همچنین از مردم استان خواست به توصیه های مدیریت بحران عمل کرده و از دخل و تصرف مسیر آبراهه ها و رودخانه ها بشدت پرهیز نمایند.

 

پایان پیام/73

منبع: شبستان

کلیدواژه: حوزه آبخیزداری منابع طبیعی و آبخیزداری آبگیری سد اداره کل منابع طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۳۴۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف ۲۰ هکتار از اراضی ملی در شهرستان طارم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ احمدی گفت: طبق دستور رئیس دادگستری شهرستان طارم درختانی که قلع و قمع شده بودند با همکاری یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان طارم جمع‌آوری و به اداره منابع طبیعی و آبخیزداری منتقل شدند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان طارم بااشاره به اینکه  این قلع و قمع آثار تصرفی در پلاک هندی‌کندی به مساحت ۲۰ هکتار بود، افزود: این اقدام با همکاری فرماندهی یگان‌های حفاظت استان و شهرستان طارم انجام شد.


دیگر خبرها

  • آبگیری ۳ میلیون ۹۵۰هزار متر مکعب در حوزه‌های منابع آبخیزداری طبس
  • آبگیری ۳۰ درصد سازه‌های آبی –خاکی در استان یزد
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری در پی بارندگی‌های بهاری
  • سدهای خراسان جنوبی در حالت پایدار و مطمئن هستند
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی
  • مهار سیلاب‌ با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر + فیلم
  • مهار ۸۰ درصد از سیلاب‌ها با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر+ فیلم
  • رفع تصرف ۲۰ هکتار از اراضی ملی در شهرستان طارم
  • این سد از بروز فاجعه انسانی در سیستان و بلوچستان جلوگیری کرد
  • ذخیره غیر اصولی آب به خاطر ترس از خشکسالی