Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-26@11:45:05 GMT

اطلاعات ۴۲ میلیون کاربر ایرانی تلگرام هک شد

تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۳۵۰۱۵

اطلاعات ۴۲ میلیون کاربر ایرانی تلگرام هک شد

پس از فیلترینگ مقطعی تلگرام در دی‌ماه سال ۱۳۹۶ و سپس فیلتر دوباره آن در ۱۰ اردیبهشت سال ۹۷ که تا امروز ادامه یافته، در کنار پیام‌رسان‌های داخلی، نسخه‌های غیررسمی تلگرام رشد کردند.

به گزارش ایسنا، به‌دلیل متن باز بودن تلگرام، این اپلیکیشن قابلیتی دارد که می‌توان به‌راحتی برنامه‌ای جدید روی آن نوشت و از این رو پوسته‌های فارسی تلگرام از جمله تلگرام طلایی و هاتگرام توانستند بدون فیلترینگ به فعالیت خود ادامه دهند و تنها با تفاوت‌هایی جزئی مانند فیلتر شدن برخی از کانال‌ها روبه‌رو بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه مهم‌ترین تفاوت نسخه‌های فارسی تلگرام در مقایسه با پیام‌رسان‌های ایرانی، حفظ ارتباط با تلگرام اصلی بود و کاربران با نصب نسخه‌های فارسی هم قادر به برقراری ارتباط با کابران تلگرام اصلی بودند، اما کارشناسان امنیتی از همان ابتدا به مردم توصیه کردند از استفاده از این پوسته‌های غیررسمی خودداری کنند، زیرا صرف نظر از خلاء قانونی استفاده از اپلیکیشن‌های هاتگرام و تلگرام طلایی بدون فیلترشکن و در سایه تلگرام اصلی، این موضوع مطرح بود که از نظر امنیتی امکان شنود کل چت‌ها و اطلاعات در این اپلیکیشن‌ها وجود دارد.

هرچند با گذشت چند ماه از فیلترینگ تلگرام و جولان نسخه‌های غیررسمی، فرصتی به آن‌ها داده شد که به یک پیام‌رسان ۱۰۰ درصد بومی تبدیل شوند و این فرصت چندین بار تمدید شد و حتی مورد انتقاد مسوولان قضایی هم قرار گرفت، اما در نهایت بدون اینکه برخوردی با این پیام‌رسان‌های وابسته به تلگرام شود و یا بتوانند استقلالی کسب کنند، گوگل‌پلی آب پاکی را روی دست این اپلیکیشن‌ها ریخته و اعلام کرد آن‌ها را به دلایل امنیتی از فروشگاه خود حذف کرده است.

این موضوع واکنش‌های متفاوتی را در پی داشت. برخی به سیاست‌های گوگل برای حذف اپلیکیشن‌های فارسی اعتراض داشتند و محمدجواد آذری جهرمی ـ. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ـ. هم در دی ۹۶ اعلام کرده که «همه پوسته‌های فارسی تلگرام فاقد امنیت‌اند.» و البته پیش از آن عنوان شده بود که وزارت ارتباطات درباره فعالیت این دو پیام‌رسان تصمیم‌گیر نبوده و حمایتی از فعالیت آن‌ها نداشته و تابع تصمیمات شورای عالی فضای مجازی بوده است.

از طرفی در حالی که با حذف نسخه‌های فارسی تلگرام از گوگل‌پلی، برخی کانال‌های تلگرامی به کاربران توصیه کردند که برای ادامه فعالیت اپلیکیشن‌هایی مانند هاتگرام و تلگرام، آنتی‌ویروس خود را غیرفعال کنند، کارشناسان امنیتی به‌شدت مخالف چنین نظراتی بودند و غیرفعال کردن سپر‌های محافظتی در برابر ویروس‌ها و باج‌افزار‌ها را راه‌حل منطقی و مناسبی ندانستند و حتی غیرفعال کردن قابلیت امنیتی گوگل برای نصب دوباره تلگرام‌های ایرانی را به غیرفعال کردن آنتی‌ویروس تشبیه کردند که می‌تواند اثرات مخرب امنیتی داشته باشد.

اطلاعات ۴۲ میلیون کاربر تلگرام لو رفت

کشمکش‌ها درباره تلاش برای مستقل شدن هاتگرام و طلاگرام از تلگرام پس از حذف این پوسته‌های فارسی از مارکت آنلاین گوگل ادامه داشت و، اما درنهایت حتی با وجود طرفداری مدیران آن‌ها به نتیجه‌ای نرسید، تا جایی که روز گذشته اعلام شد اطلاعات ۴۲ میلیون کاربر ایرانی تلگرام در سایت‌های بازار سیاه درحال فروش است. اطلاعاتی که به نظر می‌رسد شامل شماره تلفن و شناسه‌های کاربری می‌شود و از طریق نسخه‌های غیررسمی تلگرام جمع‌آوری شده است.

بر اساس اطلاعات وب‌سایت Comparitech، این داده‌ها توسط گروهی به نام «سامانه شکار» روی سرور Elasticsearch قرار گرفته که برای دسترسی به آن هیچ‌گونه رمز عبور و احراز هویتی لازم نبوده است و البته این داده‌ها در ۲۵ مارس، پس از آنکه یک محقق امنیتی به نام باب دیاچنکو این موضوع را گزارش داده، از این سرور حذف شده‌اند.

تلگرام در واکنش به این موضوع اعلام کرده که نشت داده‌ها از طریق تلگرام‌های غیررسمی صورت گرفته که با این شرکت سازگاز نبوده‌اند. تلگرام یک برنامه منبع باز است و به اشخاص ثالث اجازه می‌دهد نسخه‌های خود را تهیه کنند. از آنجا که برنامه رسمی تلگرام در ایران مسدود شده است، بسیاری از کاربران به استفاده از نسخه‌های غیررسمی می‌پردازند. سخنگوی این شرکت می‌گوید: متأسفانه با وجود هشدار‌های ما مردم ایران هنوز از برنامه‌های تاییدنشده استفاده می‌کنند. برنامه‌های تلگرام منبع باز هستند و بنابراین استفاده از برنامه‌های رسمی ما که از ساختار‌های قابل اطمینان پشتیبانی می‌کنند، مهم است.

در شرایطی که ویروس کرونا در جهان شیوع یافته و ایران هم یکی از کشور‌هایی است که با این ویروس دست و پنجه نرم می‌کند، شاید آخرین چیزی که کاربران در ایران به آن نیاز دارند، اطلاع از نشت داده‌هایشان باشد، اما در صورت صحت این خبر، بسیاری از اطلاعات شخصی کاربران شامل نام کاربری، شماره تلفن و داده‌های اساسی دیگر در معرض خطر قرار دارد؛ البته تاکنون از طرف مسوولان ایرانی واکنشی به این خبر داده نشده است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: کاربران ایرانی تلگرام نسخه تلگرام غیررسمی نسخه های غیررسمی فارسی تلگرام اپلیکیشن ها پیام رسان داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۳۵۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومین شکست بزرگ اطلاعاتی اسرائیل پس از طوفان الاقصی

ارائه پیش بینی غلط از واکنش احتمالی ایران به حمله علیه کنسولگری دمشق دومین شکست اطلاعاتی بزرگ رژیم صهیونیستی پس از حمله ۷ اکتبر به حساب می آید. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، پیش بینی غلط آمان (اداره اطلاعات ارتش اسرائیل) از واکنش احتمالی ایران در برابر حمله به کنسولگری دمشق، به دومین اشتباه مهلک این اداره در 6 ماه اخیر مبدل شد.

روزنامه پرتیراژ یدیعوت آحارونوت اعلام کرده تصمیم ارتش رژیم صهیونیستی برای حمله به کنسولگری ایران در دمشق پس از ارائه برآوردهای امنیتی شدیداً اشتباه درباره سطح واکنش احتمالی ایران گرفته شد. اداره اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی، پیش از اتخاذ این تصمیم، به فرماندهان نظامی و اعضای کابینه جنگی اطمینان داد که احتمال واکنش مستقیم جمهوری اسلامی ایران به چنین حمله‌ای اندک است. اما عملیات وعده صادق ثابت کرد دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی اسرائیل پس از خوردن ضربه هفتم اکتبر 2023 هنوز هم دچار اشتباهاتی در این سطح می‌شوند.

این روزنامه در ادامه نوشته کارشناسان و آهارون هالیوا، فرمانده این اداره تصور می‌کردند که اگر به کنسولگری ایران در دمشق حمله کنند، ایران پاسخ مستقیمی به آنها نخواهد داد. برآورد امنیتی این اداره تأکید می‌کرد که ایران از طریق گروه‌ها و هم‌پیمانان نزدیک به خود و به صورت نیابتی چنین حمله ای را از سوی تل آویو پاسخ خواهد داد.

دومینوی استعفاها در ارتش اسرائیل بعد از شکست در طوفان الاقصیبالاترین مقام اطلاعات نظامی اسرائیل استعفا کرد

حمله انتقامی 14 آوریل ایران نشان داد که اداره اطلاعات ارتش اسرائیل یک بار دیگر دچار اشتباهی بزرگ شده است. اعلام استعفای آهارون هالیوا، فرمانده این اداره چند روز پس از این حمله نشان می‌دهد، این کناره‌گیری با اقدام ایران ارتباط دارد. اداره اطلاعات ارتش یکی از متهمان ردیف اول شکست امنیتی اسرائیل در هفتم اکتبر هم به حساب می‌آید. این اداره نتوانست گسترده‌ترین و آفندی‌ترین حمله نیروهای مقاومت فلسطین در تاریخ را پیش‌ بینی کند.

هالیوا چند هفته پس از آغاز جنگ اعلام کرد که در پایان جنگ غزه از سمت خود کناره گیری خواهد کرد، اما به نظر می‌رسد پس از دومین اشتباه مهلک این اداره بعد از حمله انتقامی ایران، او بیش از پیش احساس شکست و ناکامی می‌کند و لذا در شرایطی استعفای خود را اعلام کرده که هنوز جنگ در غزه در جریان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • احمدیان در سن‌پترزبورگ چه می کند؟
  • تفاهم‌نامۀ همکاری دانشگاه سلمان فارسی کازرون و انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران امضا شد
  • سفر مهم دبیر شورای عالی امنیت ملی به روسیه/پنج پیشنهاد ایران برای تقویت امنیت اطلاعات در جهان
  • (عکس) ورزشکار جنجالی مدل شد؛ سارا خادم‌الشریعه روی جلد مجله معروف
  • پیشنهادات ایران برای ارتقای امنیت اطلاعات
  • ۵ پیشنهاد ایران در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ
  • تداوم فرهنگی ایران از دیدگاه اسلامی ندوشن
  • ورزشکار زن ایرانی روی جلد مجله معروف؛ ورود به عرصه مد پس از مهاجرت! + عکس
  • دومین شکست بزرگ اطلاعاتی اسرائیل پس از طوفان الاقصی چیست؟
  • دومین شکست بزرگ اطلاعاتی اسرائیل پس از طوفان الاقصی