Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت‌الله محسن مجتهد شبستری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگو با خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  با اشاره به اینکه دوازدهم فروردین چقدر در تاریخ کشورمان نقش داشته است، گفت: در ۲۲ بهمن ۵۷، انقلاب اسلامی ایران با رهبری امام  خمینی (ره) و پشتیبانی، وحدت و فداکاری ملت ایران به پیروزی رسید و رژیم ۲۵۰۰ ساله سلطنتی ایران سقوط کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این اینکه در شعار‌های مردم استقلال، آزادی جمهوری اسلامی بسیار دیده می شد، اما جمهوری اسلامی رسمیت نداشت تا اینکه امام خمینی (ره) دستور همه پرسی و رفراندوم دادند تا با نظر مردم عنوان نظام مشخص شود.

او افزود: در این رفراندوم امام (ره) تنها نظر خود را اعلام کردند و گفتند که من به جمهوری اسلامی رای می‌دهم،  تا اینکه در ۱۲ فروردین ۵۸ همه پرسی به عمل آمد و ۹۸/۲ درصد مردم به نظام جمهوری اسلامی رای آری دادند. این که نظر اکثریت قریب به اتفاق مردم اسم نظام را مشخص کردند، نشان می دهد جمهوری اسلامی نظامی استبدادی و مشروطه نیست.

آیت الله شبستری اضافه کرد: نظام جمهوری اسلامی از دو رکن مردمی و اسلامی بودن تشکیل شده، بر اساس این عنوان بلافاصله مردمی بودن آغاز شد و با انتخاب مردم، نمایندگان خبرگان قانون اساسی با حضور دانشمندان و فرهیختگان از استان‌ها انتخاب شدند و با تصویب اصولی که در چارچوب معیار‌های اسلامی است اسلامیت و مردمی بودن اسلام در قانون اساسی تصویب و تثبیت شد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: پس از تصویب شدن نظرسنجی و قانون اساسی که در راستای مردمی بودن نظام انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار شد، قوه مقننه و نمایندگان مجلس مشخص و شروع به کار کردند. در همان سال علاوه بر انتخابات مجلس انتخابات ریاست جمهوری هم برگزار شد و با تشکیل دولت، قوه مجریه معین گردید و بر طبق قانون اساسی قوه قضائیه نیز شکل گرفت.

او افزود: در مقایسه با کشور‌های دیگر که نوشتن قانون اساسی سال‌ها طول می‌کشید، ایران توانست  در عرض یک سال تمام اقدامات لازم را سامان دهی کند.

در ۴۰ سال گذشته  تمام انتخابات با حضور حداکثری مردم انجام شده است

آیت الله شبستری گفت: به فضل الهی در این ۴۰ سال تمام انتخابات با حضور حداکثری مردم انجام شده، در صورتی که در رژیم گذشته انتخابات مفهومی نداشت و رژیم، هر فردی که خودش می‌خواست انتخاب می‌کرد، اما در نظام جمهوری اسلامی تمام اقدامات با انتخاب مردم انجام شده و ملت ایران از یوغ استبداد و استعمار بیرون آمده است.

او افزود: در نظام جمهوری اسلامی زیر سایه ولی فقیه و  فرمانده‌ کل قوا امنیت برقرار است و روز به روز شاهد پیشرفت‌های علمی، فناوری و صنعتی به خصوص در صنایع دفاعی هستیم و تقریبا از نظر کشاورزی به خود کفایی  رسیدیم.

مشکلات اقتصادی نتیجه  تحریم های آمریکا و ضعف مدیریتی در کشور است

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به مشکلات اقتصادی مردم، تصریح کرد: اگر از نظر معیشت مردم در سال‌های اخیر مشکلات و نارسایی هایی وجود دارد، یک قسمتش به تحریم‌های استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا برمی گردد، دشمنی  غربی ها بعد از انقلاب تشدید شد ، آنها نمی‌توانند استقلال ملت ایران ببیند، چراکه منافعشان را در کشور ما از دست دادند.

او تاکید کرد: قسمت دیگر مشکلات اقتصادی کشور مربوط به ضعف مدیریت هاست. امیدواریم با مجلس جدیدی که تشکیل می‌شود و هیئت دولت تازه نفسی که به وجود می‌آید  تمام مسائل بر طرف شود، به علاوه با همت مردم، دولت، تحقق کامل توان داخلی، اقتصاد مقاومتی و جهش تولیدی که رهبر عزیزمان برای سال ۹۹ نامگذاری کردند تحریم‌های آمریکا نیز خنثی شود و انشالله شاهد موفقیت‌ها، پیروزی‌های چشمگیر، رفاه، آسایش مردم و رفع مشکلات اقتصادی و فرهنگی باشیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: 12 فروردین جمهوری اسلامی ایران ویروس کرونا نظام جمهوری اسلامی مشکلات اقتصادی قانون اساسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۳۷۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا

سرکوب اعتراضات دانشجویی در حمایت از مردم فلسطین، محاکمه دونالد ترامپ، و منازعات سیاسی بر سر کمک‌های خارجی و مهاجرت، در هفته‌های اخیر تیتر روزنامه‌های آمریکا بوده است ولی ظاهراً در ماه‌های آینده بیشترین موضوع این روزنامه‌ها رقابت بایدن و ترامپ برای رسیدن به کاخ سفید خواهد بود که از همین حالا این بحث در بین تحلیلگران سیاسی آغاز شده است.

به گزارش الجزیره، «اریک نیسبت»، استاد علوم سیاسی دانشگاه نورث وسترن اعتقاد دارد موضوع انتخابات هنوز در بین مردم داغ نشده است و معمولاً آنها از اواخر تابستان وارد این بحث می‌شوند ولی اتفاقاً همین مرحله برای نامزد‌ها مهم است تا بتوانند پایگاه محکم‌تری در بین مردم کسب کنند.

اکثر نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که با نزدیک شدن به انتخابات، رقابت تنگاتنگی بین بایدن و ترامپ شکل خواهد گرفت. کارشناسان می‌گویند این رقابت احتمالاً به نحوه عملکرد نامزد‌ها در ایالت‌هایی مثل میشیگان، جورجیا و نوادا بستگی دارد.

نظرسنجی اخیر مرکز تحقیقات پیو نشان داده است که تقریباً نیمی از رای دهندگان ثبت نام شده گفته‌اند که اگر بتوانند هم بایدن و هم ترامپ را در برگه رای کنار گذاشته و جایگزینی برای آنها پیدا کنند. بر اساس این نظرسنجی، حدود دو سوم از رای دهندگان گفتند که اعتماد چندانی به اینکه بایدن از نظر جسمی به اندازه کافی برای رئیس جمهور شدن مناسب است، ندارند، در حالی که تعداد مشابهی گفتند که معتقد نیستند ترامپ در مقام ریاست جمهوری اخلاقی عمل کند.

در مورد نقش رای‌دهندگان جوان‌تر برای اردوی بایدن، پیام تاکنون این بوده است که رای به رئیس فعلی حزب دموکرات تحت تاثیر جنگ غزه و حمایت کاخ سفید از اسرائیل قرار گرفته است. موج اخیر اعتراضات دانشجویان و البته جوانان در حمایت از فلسطین شکاف نسلی را بیشتر ظاهر کرده و این موضوع می‌تواند مشکلی جدی برای بایدن ایجاد کند، چون حساب ویژه‌ای روی رای جوانان باز کرده است. در سال ۲۰۲۰، بایدن حدود ۶۰ درصد از رای اقشار بین ۱۸ تا ۲۹ ساله را به دست آورد.

این امیدواری پایگاه بایدن و دموکرات‌ها در حالی است که نظرسنجی اخیر شبکه سی ان ان نشان داده است که بایدن در میان رای دهندگان زیر ۳۵ سال حدود ۴۰ تا ۵۱ درصد از ترامپ عقب‌تر است و کارشناسان می‌گویند فقدان اشتیاق در میان رای دهندگان جوان می‌تواند برای کاخ سفید نشین‌های فعلی دردسر شود.

حسن پیارالی، رئیس انجمن مسلمانان کالج دموکرات‌های آمریکا، شاخه دانشگاهی حزب دموکرات، گفت: ما می‌دانیم که دانشجویان چه احساسی دارند. من با اطمینان می‌گویم که اگر بایدن سیاست خاورمیانه‌ای خود را تغییر ندهد، در پنجم نوامبر (۱۵ آبان امسال روز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا) بسیاری از آنها در خانه خواهند ماند. من شک دارم که مردم به ترامپ روی بیاورند، اما مطمئناً به بایدن نیز رای نخواهند داد.

به گفته نیسبت استاد دانشگاه نورث وسترن، کمپین بایدن باید در ماه‌های آینده روی به نظم بخشیدن به خانه دموکرات‌ها تمرکز کند ولی در سمت جمهوری خواه، کمپین ترامپ آشفتگی‌های حقوقی بی سابقه گزارش داده است.

رئیس جمهور سابق با چهار پرونده حقوقی، از جمله دادگاه فعلی نیویورک در رسیدگی به اتهام جعل سوابق تجاری روبروست و هرچند این دادگاه‌ها در میان طرفدارانش اهمیتی ندارند ولی برخی از نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که اگر او در هر یک از پرونده‌ها محکوم شود، مردم زیادی از آمریکا به او رای نمی‌دهند.

جان لیلی، استاد علوم سیاسی در دانشگاه آمریکایی در واشنگتن دی سی اعتقاد دارد که رقابت امسال با توجه به جلسات دادگاه ترامپ و فشار بر بایدن در موضوع جنگ غزه، ممکن است متفاوت باشد.

به اعتقاد کارشناسان و تحلیلگران سیاسی اقتصاد ایالات متحده همیشه یک موضوع مهم انتخاباتی در تمام ادوار بوده و هست و امسال نیز موضوع بحث بسیاری از جنجال‌های سیاسی قرار خواهد گرفت.

نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهد که علیرغم شاخص‌های مثبت اقتصادی، بسیاری از آمریکایی‌ها بر این باورند که اکنون وضعیتشان بدتر از زمانی است که ترامپ در کاخ سفید بود.

ترامپ مایل است در مورد وضعیت بد اقتصادی صحبت کند، در حالی که تیم بایدن در عوض سعی خواهد کرد گفتگو را تغییر دهد و به موضوعات دیگر بپردازد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • مسئولین پاسخگو باید نتیجه کارها را به مردم گزارش دهند
  • دو عامل کاهش مشارکت در دور دوم انتخابات
  • شمال استان اردبیل در تب و تاب انتخابات
  • آمریکا در ۴۵ سال اخیر هیچ پیروزی‌ای در مقابل جمهوری اسلامی نداشته است
  • رئیسی: ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند | هیچوقت میز مذاکره را ترک نکردیم اما... | موشک جواب موشک است | از وضعیت سفره مردم مطلعم
  • حسینی: مجلس نظام ارزی را بازبینی می‌کند
  • اقتصاد اسلامی گره‌گشای مشکلات اقتصادی است
  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • راه حل رفع مشکلات حضور آگاهانه در انتخابات است‌
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا