Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@16:21:09 GMT

برنامه‌ریزی، رمز جهش تولید

تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۳۷۹۴۵

برنامه‌ریزی، رمز جهش تولید

سال ۹۹ با قرنطینه خانگی بر اثر شیوع ویروس کرونا آغاز شد و شاید فرصت بی‌مانندی برای همه ما از مسوولان گرفته تا مردم برای استفاده از فرصت‌هایی باشد که بی‌توجه از دست می‌روند؛ برای مسوول از دست رفتن فرصت خدمت، آبادانی و پیشرفت کشور و برای مردم نیز تلاش برای بهتر شدن زندگی و نقش موثر در پیشرفت جامعه.
اَبَر بحران کرونا با تمام نکات منفی اما ارزش و معنای حقیقی زندگی را به ما متذکر شد؛ اینکه زندگی فرصت‌های بسیاری برای تلاش مجدانه دارد که گاهی بدون توجه از کنار آن عبور می‌کنیم و باید قدر آن را بدانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رهبر معظم انقلاب در سال های اخیر با نامگذاری اقتصادی سال ها، بارها بر اهمیت قوی شدن کشور با پیشرفت اقتصادی تاکید کرده‌اند و در دو سال اخیر نیز نام سال را به تولید مزین کرده‌اند، سال ۹۸ به نام رونق تولید و سال ۹۹ نیز جهش تولید.
ایشان سال ۹۷ را سال حمایت از کالای ایرانی نامگذاری کردند، همان سالی که توجه همگان بر اولویت خرید اجناس و تولیدات ایرانی جلب شد.
رهبر معظم انقلاب سال ۹۶ را اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال نامیدند. چرا که در شرایط تحریم های آمریکا علیه ملت ایران، این اقتصاد مقاومتی است که می تواند تهدیدها را به فرصت تبدیل کرده و راه توسعه را هموار سازد. 
اقتصاد مقاومتی در شرایط تحریم به قدری شاه کلید توسعه است که سال پیش از آن یعنی سال ۱۳۹۵ را نیز رهبر انقلاب اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نام گذاشتند.
سال ۹۴ را دولت و ملت، همدلی و همزبانی و سال ۹۳، اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهانی نامیده شد.
رهبر معظم انقلاب سال ۹۲ را حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی نامگذاری کردند، سال ۹۱ تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی و سال ۹۰ نیز با عنوان جهاد اقتصادی مزین شد.
با نامگذاری سال ۸۹ با عنوان همت مضاعف و کار مضاعف بر همت همگانی برای رشد اقتصادی تاکید شد. 
تولید یا فرآوری، از اصطلاحات علم اقتصاد، به معنی تهیه کالا و خدمات مورد نیاز با استفاده از منابع و امکانات موجود است. فعالیت تولیدی سلسله اقداماتی است که برای تبدیل منابع به کالاهای مورد نیاز صورت می‌گیرد.
بی تردید جهش تولید که امسال مزین به این عنوان است و منجر به افزایش تولید ناخالص داخلی یا همان GDP و پیشرفت اقتصادی می شود، یکی از ابزارهای قدرت هر کشوری است.
تولید ناخالص داخلی یکی از مقیاس‌های اندازه اقتصاد است که ارزش کل کالاها و خدمات نهایی تولید شده در کشور در یک بازه زمانی معین را با توجه به واحد پول جاری اندازه‌گیری می‌کند.
در این تعریف منظور از کالاها و خدمات نهایی، کالا و خدماتی است که در انتهای زنجیر تولید قرار گرفته‌اند و خود آنها برای تولید و خدمات دیگر خریداری نمی‌شوند.
اما این هدف نیازمند برنامه ریزی، تلاش و کوششی است که بتواند بنیه اقتصادی کشور را تقویت و هدف نامگذاری سال را محقق کند.
رهبر معظم انقلاب در سخنان زنده و تلویزیونی خود خطاب به ملت ایران به‌ مناسبت عید مبعث و سال نو فرمودند که جهش تولید یکی از ابزارهای قوی‌شدن است که البته الزاماتی از جمله مقابله با قاچاق کالا و واردات بی رویه، اعطای مشوق ها به تولیدکنندگان و برخورد قضایی با سوء استفاده‌کنندگان از کمک های دولتی دارد که این کارها باید امسال انجام شود.
حال دولت می تواند تمامی ظرفیت های کشور را برای جهش در تولید بکار گیرد، این ظرفیت می تواند بخش خصوصی، شرکت های دانش بنیان، دانشگاه ها و هر بستر دیگر توسعه باشد و به طور قطع مردم نیز پس از تجربه رنج همه گیری کرونا، سال متفاوتی را برای تکاپو و پیشرفت پیش رو دارند.

برچسب‌ها جهش تولید افزایش تولید رهبر معظم انقلاب پروندهٔ خبری سال ۹۹؛ سال جهش تولید

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جهش تولید افزایش تولید رهبر معظم انقلاب جهش تولید افزایش تولید رهبر معظم انقلاب رهبر معظم انقلاب اقتصاد مقاومتی جهش تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۳۷۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سند اقتصاد دریامحور استان بوشهر تنظیم شده است

علی باستین در نشست شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر اظهار کرد: استان بوشهر در تدوین سند ملی توسعه دریامحور نقش مهمی دارد و سند اقتصاد دریامحور استان بوشهر تنظیم شده است.

وی نام خلیج فارس را همیشگی و ابدی دانست و اضافه کرد: یکی از سیاست‌های مهم اقتصادی در استان بوشهر استفاده از مزیت‌های خلیج فارس در ابعاد گوناگون است و در تلاش هستیم که از اقتصاد دریایی و مزیت این سرمایه مهم در استان بوشهر بر اساس تأکیدات مقام معظم رهبری بیشتر استفاده شود.

وی استفاده از حوزه اقتصادی خلیج فارس را مایه اقتدار و توانمندی دانست و بیان کرد: اکنون از خلیج فارس استفاده حداقلی می‌شود و در زمینه طرح‌های آب‌شیرین‌کن ظرفیت مهمی در این عرصه فراهم است که باید فعالیت‌ها افزایش یابد.

باستین تجارت دریایی و گردشگری را از دیگر ظرفیت‌های خلیج فارس دانست و خاطرنشان کرد: استفاده گردشگری از مزیت‌های با ارزش خلیج فارس محسوب می‌شود که کمتر مورد توجه قرار گرفته و در این راستا طرح‌های مهمی تدوین شده است.

معاون اقتصادی استاندار بوشهر، بهره‌برداری از ظرفیت شیلات، پرورش آبزیان، معادن، نفت، گاز و صنایع بزرگ پتروشیمی را از دیگر ظرفیت‌های مورد استفاده خلیج فارس شمرد و افزود: در راستای استفاده بیشتر از خلیج فارس، معاون اول ریاست جمهوری تدوین سند ملی توسعه دریامحور را مورد تأکید قرار داده است.

باشگاه خبرنگاران جوان بوشهر بوشهر

دیگر خبرها

  • ۲ دستور کار کمیسیون راهبری اقتصاد دیجیتال دولت
  • اقتصاد اسلامی گره‌گشای مشکلات اقتصادی است
  • برنامه ریزی برای ایجاد ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری در کشور
  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»
  • سند اقتصاد دریامحور استان بوشهر تنظیم شده است
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • شورای تامین مالی برای تحقق جهش تولید تشکیل شد
  • راهنمای راه اندازی خط تولید
  • واکنش عجیب طراح برنامه اقتصادی رییسی به وضعیت هزینه‌کرد دولت/ جبراییلی هم به شادی بی‌دلیل خبرگزاری دولت اعتراض کرد
  • نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی