Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-26@03:23:18 GMT

آخرین تحولات مربوط به شیوع ویرورس کرونا در زیمبابوه

تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۳۹۴۲۳

آخرین تحولات مربوط به شیوع ویرورس کرونا در زیمبابوه

​شیوع سریع ویروس کرونا در زیمبابوه، تعطیلات مراکز آموزشی، دانشگاهی، مراکز عمومی و تفریحی، شرکت‌های خصوصی و محدود شدن فعالیت‌های اجتماعی، مراکز خرید و سازمان‌ها و ادارات دولتی و ... را به همراه داشت.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در پی شیوع ویروس کرونا در زیمبابوه دولت این کشور، به مدت 21 روز تعطیلی سراسری اعلام کرده که این بازه زمانی از دوشنبه 30 مارس آغاز و تا 20 آوریل ادامه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطابق اعلام دولت تمامی مغازه‌ها به استثنای صنف فروش مواد غذایی تعطیل خواهند بود. به رغم شکاف قابل توجه میان دولت زیمبابوه و اپوزیسیون این کشور، نلسون چامیسا، رهبر مخالفان و ائتلاف ام دی سی نیز از این اقدام دولت، حمایت کرده است.

مطابق دستورالعملی که توسط دولت ابلاغ شده استف حمل و نقل در شهر به صورت محدود و تنها به وسیله شرکت اتوبوسرانی زیمبابوه مجاز است و ماشین های خصوصی اجازه جا به جا کردن مسافر ندارند. در حال حاضر خیابان های هراره بسیار خلوت و تقریبا فاقد هر گونه تردد می باشند.

بسیاری از سفارتخانه‌ها نظیر آفریقای جنوبی، کنیا، برزیل، پرتغال، مالاوی، آنگولا، مصر و... با استقبال از تدابیر دولت، تعطیل شده اند. ضمن آنکه وزارت امور خارجه این کشور نیز تقریبا تعطیل است و تنها از تعدادی پرسنل خود به عنوان کشیک استفاده می کند. اکثر ادارات دولتی هم تعطیل بوده و یا با حداقل ظرفیت به کار ادامه می دهند.

مطابق دستور رییس جمهور، ارتش نیز برای حفظ نظم در کنار پلیس قرار گرفته و در خیابان ها مستقر شده است.

در شرایطی که دولت زیمبابوه در جولای سال گذشته استفاده از سیستم چند ارزی را پس از ده سال لغو و استفاده از ارز بومی را جایگزین آن کرده بود، اکنون و پس از شیوع ویروس کوید-19، برای تسهیل خرید و فروش، مجوز استفاده از ارزهای خارجی را مجددا صادر کرده است.

در حال حاضر و خصوصا در شبکه‌های اجتماعی، نگرانی‌های بسیاری در خصوص معیشت افراد کم درآمد که درصد بالایی از جمعیت زیمبابوه را تشکیل می‌دهند، وجود دارد و به نظر می‌رسد که در جریان این تعطیلی سراسری آنها فاقد هرگونه در آمد بوده و برای تأمین هزینه معیشت خود و خانواده شان با مشکلات بسیاری مواجه شوند. ضمن آنکه بعید می رسد که دولت توانایی لازم را برای حمایت از این افراد داشته باشد.

تعدادی از پزشکان و پرستاران زیمبابوه به دلیل عدم وجود امکانات محافظتی لازم برای مقابله با کرونا دست به اعتصاب زده بودند و در حال حاضر دولت وعده داده که امکانات مورد نظر آنها را تأمین خواهد کرد.

هر گونه تجمع در زیمبابوه نیز ممنوع اعلام شده و شمار شرکت کنندگان در مراسم تدفین نیز نباید بیش از 50 نفر باشد.

در شرایطی که مرزهای زیمبابوه با کشورهای همسایه مسدود شده و پروازهای بین المللی اغلب لغو شده اند، سفارت ایالات متحده در حال انجام اقدامات لازم برای تخصیص یک هواپیما برای خارج کردن اتباع خود از این کشور است. دولت انگلیس نیز به اتباع خود هشدار داده که در اولین فرصت زیمبابوه را ترک کرده و به کشور خود بازگردند.

دولت زیمبابوه با کمک سفارت چین در هراره، بیمارستان عفونی ویلکینس را تجهیز کرده و به درمان بیماران مبتلا به کرونا اختصاص داده است. به گفته سازمان بهداشت جهانی، هرچند اقدامات زیمبابوه در مقابله با این بیماری قابل قبول است، اما تخصیص تنها یک بیمارستان برای مبتلایان به کوید-19 کافی نمی باشد و نیاز به مراکز درمانی بیشتری است.

در داخل کشور بسیاری در توانایی دولت برای مقابله با این ویروس تردید دارند و معتقدند که کشور فاقد امکانات لازم برای مواجهه با این بیماری است. بسیاری معتقدند که بیمارستان ویلکینس که برای مقابله با کرونا اختصاص داده شده، با تواجه به قطع برق گسترده در زیمبابوه، حتی فاقد برق است و از امکاناتی نظیر ونتیلاتور نیز برای کمک به مبتلایان برخوردار نیست.

مطابق آمار رسمی تاکنون 7 نفر در زیمبابوه به کرونا مبتلا شده و یک نفر جان خود را در همین رابطه از دست داده است. با این حال بسیاری معتقدند که آمار واقعی مبتلایان بسیار بیشتر از این میزان است و اساسا بسیاری در این کشور در صورت ابتلا به هر گونه بیماری، تمکن کافی، برای مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی را ندارند.

پایان پیام/14

منبع: شبستان

کلیدواژه: زیمباوه کرونا سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۳۹۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جمهور ونزوئلا: آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند

به گزارش صدای ایران از وزارت علوم، نیکلاس مادورو در ملاقات با معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین دبیر مجمع جهانی اهل البیت (ع) که به ونزوئلا سفر کرده اند با ابراز خوشحالی از سفر هیات ایرانی به این کشور، روابط ایران و ونزوئلا را برادرانه، عمیق و قدیمی خواند و تاکید کرد: این رابطه باید در راستای ارزش‌ها و حفظ اصول باشد.

وی با بیان اینکه در جهانی زورگو زیست می‌کنیم، خاطرنشان کرد: هوگو چاوز رئیس جمهور فقید ونزوئلا قرن ۲۱ را قرن ملت‌ها می‌دانست و ما بخشی از قرن ۲۱ هستیم.

رئیس جمهور ونزوئلا ادامه داد: قرن ۲۱ قرن ماست و هیچکس نمی‌تواند حق آزادی و استقلال و زندگی در صلح و حق پیوند معنویت و فرهنگ و دین را از ما بگیرد.

نیکلاس مادورو در ادامه این دیدار که با حضور رئیس کمیسیون ونزوئلایی همکاری با ایران، وزیر حمل و نقل ونزوئلا، وزیر امور خارجه ونزوئلا، معاون رئیس‌جمهوری ونزوئلا در امور فرهنگی و گردشگری و وزیر ارتباطات ونزوئلا همراه بود، ضمن ابراز خوشحالی از سفر دبیر مجمع جهانی اهل البیت (ع) به ونزوئلا، روابط دو کشور را برادرانه، عمیق و قدیمی خواند و افزود: این رابطه باید در راستای ارزش‌ها و اصول باشد.

رئیس جمهور ونزوئلا با اشاره به اهمیت ارتباط میان ملت‌ها با یکدیگر تاکیدکرد: دوستی ما با ایران واقعی و راهبردی است و نه سیاسی و موقت.

وی همچنین با اشاره به ملاقات‌های خود با رهبر معظم انقلاب، ایشان را فردی خردمند و فرزانه دانست و تصریح کرد: آیت الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از جهان و تحولات آن دارند و ما همواره از رهنمود‌های ایشان استفاده می‌کنیم.

مادورو با بیان اینکه جهان وارد تحول جدیدی شده است، گفت: حدود صدسال از نازیسم و فاشیسم می‌گذرد، اما امروز همین جریان نازیستی و فاشیستی در آمریکا و غرب وجود دارد.

وی افزود: همه مشکلات امروز جهان ناشی از همین نگاه فاشیستی و نازیستی است که در همه ارکان آن نفوذ دارد. امروزه صهیونیست‌ها آمریکا را اداره می‌کنند و قدرت نظامی، سیاسی و اقتصادی و حتی کنترل هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات در دست آنها است.

نیکلاس مادورو همچنین گفت: صهیونیست‌ها دو قدرت اصلی نظامی و شبکه‌های اجتماعی را کنترل می‌کنندو با قدرت نظامی صلح را به خطر انداخته اند و با قدرت شبکه‌های اجتماعی از جمله فیس بوک و توییتر افکار عمومی را دست کاری می‌کنند.

وی اظهارکرد: البته ما امروز وارد جهان چندقطبی شده ایم که قطب‌های مختلف قدرت مانند چین، روسیه و ایران در آن شکل گرفته اند.

رییس جمهور ونزوئلا با اذعان به اینکه، ایران در حوزه نظامی پیشرفت‌های خوبی داشت است، افزود: ایران در حوزه شبکه‌های اجتماعی نیز باید مقتدرانه وارد شود.

مادورو تصریح کرد: ما نیز گام اول خود را توسعه علم و فناوری قرار داده ایم و تبادلات علمی با ایران را آغاز کرده ایم که امیدواریم گسترش یابد.

اکنون ایران از یک قدرت منطقه‌ای به قدرتی جهانی تبدیل شده است
دبیر مجمع جهانی اهل بیت (ع) نیز در این نشست به تبیین جایگاه ایران در تولید علم جهانی پرداخت و گفت: توانمندی‌های ایران در حوزه‌های مختلف ناشی از رشد و قدرت علمی آن است.

آیت الله رضا رمضانی با بیان اینکه ایران در برخی از حوزه‌های علمی جزء ۱۰ کشور برتر جهان بوده و در رتبه بندی علمی جهانی رتبه ۱۶ را داراست، افزود: ایران آمادگی دارد که تجارب و دستاورد‌های علمی خود را به اشتراک بگذارد.

وی همچنین روابط ایران و ونزوئلا را عمیق و راهبردی دانست و تأکید کرد: بر اساس مبانی دینی ما «ظلم کردن» و «پذیرش ظلم» نکوهش شده است و در مقابل بر کرامت و عدالت تاکید شده است.

دبیر مجمع جهانی اهل بیت (ع) یادآور شد: امام خمینی (ره) درس بزرگی به ملت ایران و ملل جهان داد و این درس این بود که ما می‌توانیم در برابر ظلم بایستیم و در مسیر تمدن سازی قرار گیریم.

وی با بیان اینکه، امام خمینی (ره) به چهار اصل باور و ایمان داشت؛ ایمان به پروردگار، ایمان به هدف، ایمان به مسیر و ایمان به مردم را به عنوان این چهاراصل نام برد و افزود: امام (ره) بر اساس این چهار باور و رکن ایمانی انقلاب کرد و تغییراتی را در ایران و جهان بوجود آورد و معادلات موجود جهانی را برهم زد.

رمضانی با اشاره به ظلم‌هایی که در جهان از طرف برخی از دولت‌ها صورت می‌گیرد، اذعان کرد: شرایطی که اکنون در جهان است؛ به نوعی مفهوم «بردگی مدرن» به خود گرفته و باید بساط آن را برچید. در گذشته یکصد یا هزاران نفر را به بردگی می‌گرفتند، اما امروزه ملت‌ها را به بردگی می‌گیرند از این رو باید به حقوق انسان‌ها به معنای واقعی احترام گذاشت.

وی ادامه داد: در تفکر شیعی عدالت جایگاه محوری دارد که سمبل آن امام علی (ع) است. بطوریکه متفکرانی نظیر جرج جرداق به آن توجه کرده اند.

رمضانی با بیان اینکه عقلانیت، معنویت و عدالت سه ضلع تفکر شیعی بوده که برخاسته از معارف اهل البیت (ع) هستند، گفت: مسیح (ع) نیز برای اقتدار ملت‌ها خواهد آمد. چه آنکه ما شیعیان نیز معتقدیم حضرت مهدی (عج) برای اقتدار ملت‌ها خواهد آمد و حکومت دست صالحان خواهد افتاد و مستضعفان که تحت ستم قرار گرفتند حاکم خواهند شد و ظالم و مستکبر و ستمگر حذف خواهند شد.

دبیرمجمع جهانی اهل بیت (ع) افزود: آماده ایم تا تجاربی که در طول این سالیان در شرایط تحریم بدست آورده ایم در اختیار کشور ونزوئلا قرار دهیم.

رئیس جمهور ونزوئلا نیز از دبیر مجمع جهانی اهل البیت (ع) تقاضا کرد که سلام ویژه وی را به رهبر معظم انقلاب برسانند.

لزوم تعمیق روابط علمی وآکادمیک ایران و ونزوئلا
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در دیدار با معاون علمی رئیس جمهور ونزوئلا بر لزوم تعمیق روابط علمی و آکادمیک ایران و ونزوئلا تاکید کرد.

عبدالحسین کلانتری اظهارکرد: توافقات و تفاهم نامه‌های منعقد شده در حوزه علم و فناوری باید به مرحله عملیاتی برسند تا هر دو کشور از آن بهره‌مند شوند.

وی افزود: تبادلات علمی و آکادمیک موجود، متناسب با عمق روابط راهبردی دو کشور نیست و باید اقدامات ویژه و مهمی در این راستا انجام گیرد.

دیگر خبرها

  • اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران
  • رئیس جمهور ونزوئلا: آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند
  • کل مشکلات مربوط به مالکیت استقلال و پرسپولیس امروز حل خواهد شد
  • آخرین وضعیت شیوع سرخک در کشور/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • تمام تلاش‌مان را می‌کنیم تا مشکلات دارویی برطرف شود
  • تاثیر تحولات جامعه بر میزان توسعه کشور
  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ فشارخون و دیابت دو عامل نارسایی کلیه
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ علت نارسایی کلیه
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا