Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@20:09:17 GMT

کوچ شبانه خوش‌نشینان مازندرانی به ییلاقات

تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۳۹۹۸۴

کوچ شبانه خوش‌نشینان مازندرانی به ییلاقات

این روزها کشور و جهان در مقابله با ویروس کرونا شرایط سخت و حادی را طی می کند. این ویروس که تا به امروز در جهان 38 هزار نفر و در ایران حدود 2 هزار و 900 قربانی گرفته ، از هر راهی قابلیت انتقال دارد و فقط با رعایت فاصله فردی غیر قابل انتقال است. همه متخصصان و پژوهشگران تنها راه مقابله با این ویروس بدون درمان را قطع زنجیره انتقال می دانند ، زنجیره ای که فقط با خانه نشینی ، عدم حضور در اجتماعات چند نفره ، عدم تردد در اماکن عمومی ، جلوگیری از جابه جایی ها و به طورکامل هرگونه فعالیت های خارج از خانه قطع می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اما با وجود هشدارهای متعدد پزشکان و مسئولان نسبت به خودداری از جابه جایی و عدم خروج از خانه ، برخی از شهروندان مازندرانی به خصوص مردم آمل برای گذران تعطیلات پیش رو بار کوچ به ییلاقات را بسته اند. شگفت انگیز این است . هیچ یک از این افراد عشایر ، دامداران یا کشاورزان نیستند که هوای ییلاق کرده اند ، بلکه خوش‌نشینانی هستند که بدون توجه به هشدارها از خانه ها خارج شده و به سمت ییلاقات پیش می روند. 

چرا ؟

مشاهدات میدانی خبرنگار ایرنا از عصر روز سه شنبه نشان می دهد که خیلی از خوش نشینان به گذراندن روز طبیعت در دل طبیعت ییلاقی بار سفر بستند و راهی روستاهای کوهستانی شدند. بهانه آنها این است که به همراه خانواده اشان به خانه ییلاقی می روند و با توجه به تراکم کم جمعیتی در آنجا ، چندان مشکلی برایشان در ارتباط با کرونا ایجاد نمی شود.

خبرنگار ایرنا با تعدادی از این افراد که در حال عزیمت به روستاهای کوهستانی بودند ، گفت و گو کرده است و نتیجه این که همه آنها تنها به خوش گذراندن خودشان توجه کرده و هیچ توجهی به ساکنان دایمی این روستاها ندارند و گویی با داشتن خانه ییلاقی یا داشتن زمین و باغ این حق را دارند هر زمانی که اراده کردند جا به جا شوند.

نکته تناقض آمیز این است که بسیاری از همین افراد تا دیروز استدلال مالکان غیربومی ویلاها در مازندران را برای سفر به این استان نمی پذیرفتند و مدعی بودند که ویلای غیربومیان حقی برای سفر در هر شرایطی به مازندران برایشان ایجاد نمی کند.

یکی از شهروندان آملی که در حال خرید برای گذراندن تعطیلات ییلاقی بود در پاسخ به این پرسش خبرنگار ایرنا که چرا از خانه بیرون آمده است ، گفت : داریم برای رفتن به خانه ییلاقی خرید می کنیم تا روز 13 و تعطیلات بعدی را آنجا باشیم . آنجا که رفتیم در قرنطینه خواهیم ماند و فکر کنم هیچ فرقی نمی کند کجا در قرنطینه باشیم. 

این شهروند که حاضر به ذکر نامش نشد ، افزود : لوازم بهداشتی و ضدعفونی کننده را نیز به همراه خود می بریم تا آنجا نیز رعایت کنیم.. اینکه چند روز دیگر باید در خانه بمانیم حوصله بچه ها سر می رود و گفتیم که برویم ییلاق تا قرنطینه را آنجا سپری کنیم. 

خبرنگار: مگر از هشدارها نسبت به خانه ماندن اطلاع ندارید و اینکه ممکن است شما ناقل باشید و ویروس را به محیطی جدید منتقل کنید؟

شهروند اول : بی خیال، چیزی نمی شود. دورهمی خودمانی است و قرار نیست کسی به ما اضافه شود. هوای ییلاق هر ویروسی را ضد عفونی می کند. فقط ما نیستیم که می رویم . الان همه در حال رفتن به ییلاق هستند. ما نیز از خانه نشینی خسته شده ایم .

خبرنگار: آیا به فکر کادر درمانی نیستید که هفته ها از خانواده دور بوده و از خستگی نمی توانند حتی راه بروند؟ یعنی برای سر رفتن حوصله شما آنها باید خستگی مضاعفی را متحمل شوند؟

شهروند اول : ما نکات بهداشتی و ضدعفونی را رعایت می‌کنیم. اخبار هم گفته وضعیت بیمارستان ها خوب شده است. البته باید به پرسنل بیمارستان ها نیز پاداش بدهند و از آنها قدردانی کنند اما مثل اینکه وضعیت عادی شده و البته ماهم جای دوری که نمی خواهیم برویم .چه فرقی می کند خانه شهری باشه یا خانه ییلاقی؟

خبرنگار : چرا از خانه خارج شدید ؟ نمی ترسید که به ویروس کرونا مبتلا شوید و این ویروس را به اعضای خانواده منتقل کنید؟ 

شهروند دوم : مجبور بودم خرید کنم، چون در خانه ییلاقی چیزی نیست. زمستان وقت نکردیم آنجا برویم به خاطر وضعیت راه و سرما و الان خانه خالی است و باید  مقداری برای خورد و خوراک خرید می کردم. البته نکات بهداشتی را رعایت می کنم و الان در ماشین مواد ضدعفونی کننده دارم و خود و خریدهایم را ضد عفونی می کنم. 

خبرنگار: الان می خواهید بروید ییلاق؟ مگر با قوانین و مقررات جدید جابه جایی آگاه نیستید؟ ممکن است جریمه شوید؟

شهروند : چرا ، گفتند که پلاک های غریبه در جاده ها را جریمه می کنند ، اما پلاک آمل را برای جاده هراز جریمه نمی کنند. دیشب خواهر و دامادام پیش از ما رفتند ییلاق تا خانه را تمیز و آماده کنند و جریمه نشدند و الان نیز ما پیش آنها می رویم. فکر نکنم جریمه کنند.

خبرنگار ایرنا دستکم با 10 خانواده ای که قصد سفر به مناطق ییلاقی را داشتند ، مصاحبه کرد و تقریبا پاسخ تمامی آنها مشابه بود.

رئیس پلیس راه ماندران نیز درباره جلوگیری از تردد به سمت ییلاقات به خبرنگار ایرنا گفت: حوزه اجرای طرح فاصله گذاری پلیس ابتدای حوزه استحفاظی استان در جاده ها است. 

سرهنگ قدمی افزود: رسیدگی به عبور و مرور در ورودی روستاهای ییلاقی و تمامی روستاها با بسیج ، شورای محلات و دهیاری ها است. 

وی با بیان اینکه برخی از شهروندان در روستاهای ییلاقی دارای ملک شخصی هستند ، گفت : متاسفانه ابزاری برای جلوگیری از آنها وجود ندارد. 

می توان نتیجه گرفت که گویا برای سر نرفتن حوصله برخی از شهروندان مازندرانی پرسنل بیمارستانی و آنهایی که در خط مقدم مقابله با ویروس کرونا قرار دارند همچنان از آغوش خانواده باید دور بمانند. 

برچسب‌ها ویروس کرونا مازندران پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا مازندران ویروس کرونا مازندران خبرنگار ایرنا خانه ییلاقی ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۳۹۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟

غزال زیاری- اکثر مردم حداقل سالی یک‌بار سرما می‌خورند و درنتیجه سرماخوردگی یکی از رایج‌ترین تجربیات انسانی به شمار می‌رود؛ اما حالا این سؤال مطرح است که در تاریخ هوموسپینس (انسان خردمند)، اولین بار انسان‌ها از چه زمانی دچار سرماخوردگی شده‌اند؟

پاسخ دادن به این سؤال کار سختی است؛ چراکه ویروس‌های متعدد و زیادی باعث ایجاد سرماخوردگی می‌شوند و از سوی دیگر، تعداد کمی از این ویروس‌ها در بقایای انسانی باقی می‌مانند؛ اما قدیمی‌ترین شواهد باستان‌شناسی انسان‌ها، حکایت از آن دارد که برخی از اولین انسان‌های هومو سپینس متعلق به حداقل سیصد هزار سال پیش با سرماخوردگی دست‌وپنجه نرم می‌کردند.

سرماخوردگی چیست؟

"سرماخوردگی" اصطلاحی کلی برای گروهی از عفونت‌های تنفسی است که معمولاً در افرادی با سیستم ایمنی سالم، به‌صورت خفیف بروز می‌کند. راینوویروس‌ها، کرونا ویروس‌ها و ویروس سنسیشیال تنفسی (RSV) اغلب باعث ایجاد سرماخوردگی می‌شوند و قبل از اینکه این پاتوژن‌ها بین انسان‌ها گسترش پیدا کند، احتمالاً انسان آن‌ها را از مهره‌داران دیگر دریافت کرده‌ است.

جوئل ورتهایم، ویروس‌شناس فرگشتی دانشگاه کالیفرنیا دراین‌باره توضیح می‌دهد: «زندگی در مجاورت حیوانات راه ساده‌ای است که انسان را در معرض مکرر ویروس‌های جدید قرار دهد و همین می‌تواند منجر به تبدیل‌شدن این ویروس به یک ویروس بومی انسانی شود.»

انتقال ویروس‌ها از حیوان به انسان؟

معمولاً در صورت انتقال ویروس حیوانی به بدن انسان، این ویروس نمی‌تواند باعث ایجاد عفونت شود؛ چون با بدن میزبان جدیدش سازگار نیست. بااین‌حال، گاهی یک ویروس مجموعه‌ای از ژن‌های مناسب را برای جهش موفق و حتی انتشار در بین انسان‌ها در اختیار دارد؛ مثلاً ویروس‌های کووید-۱۹ و آنفولانزای خوکی به همین شکل پدید آمده‌اند.

دانشمندان فرضیه‌های متعددی درباره زمانی که ویروس‌های سرماخوردگی برای اولین بار شکوفا شدند، مطرح کرده‌اند و جالب اینجاست که شروع آن‌ها در نقاط بسیار متفاوتی از جدول زمانی انسان قرار می‌گیرد. تعدادی از محققان بر این باورند که انتقال ویروس‌ها از حیوانات به انسان، در طلوع تمدن بشری (بین ۵ هزار تا شش هزار سال قبل) صورت گرفته؛ زمانی که انسان‌ها زندگی در محله‌های نزدیک به هم را آغاز کردند؛ بدین ترتیب پاتوژن‌ها راحت‌تر می‌توانستند پخش شوند و در آن زمان، انسان‌ها شروع به پرورش حیواناتی مملو از ویروس نمودند.

البته که همه دانشمندان موافق این فرضیه نیستند.

فرانسوا بالوکس، زیست‌شناس محاسباتی دانشگاه کالج لندن بر این باور است که جمعیت‌های شکارچی-گردآورنده که به کشاورزی نمی‌پرداختند، از طریق شکار در معرض ویروس‌های حیوانی قرار می‌گرفتند. شکارچیان از قبل از انسان‌های خردمند هم وجود داشته‌اند (مثلاً در گونه‌های انسان‌تبار منقرض‌شده‌ای مثل انسان‌های راست‌قامت (Homo erectus) که اولین بار ۲ میلیون سال پیش ظهور کردند). بالوکس معتقد است که ویروس‌های سرماخوردگی مختلف در طول فرگشت انسان در زمان‌های مختلف در رفت‌وآمد بوده‌اند.

او دراین‌باره می‌گوید: «فکر می‌کنم احتمالاً یکی از رویدادهایی که منتهی به افزایش قابل‌توجه جذب عوامل بیماری‌زا در انسان شده، گسترش انسان‌ها به خارج از آفریقاست که طی آن، افراد ویروس‌های سرماخوردگی جدیدی را دریافت کردند.» قدمت اولین انسان‌های خردمند در خارج از آفریقا به حدود دویست و ده هزار سال قبل بازمی‌گردد.

بررسی ویروس‌های سرماخوردگی باستانی

ورتهایم دراین‌باره می‌گوید: «رد پای بیماری ناشی از سرماخوردگی، به‌خوبی باقی نمی‌ماند.» این ویروس‌ها معمولاً علائم عفونت را در بافت‌های نرمی مثل ریه‌ها باقی می‌گذارند که پس از مرگ از بین می‌روند و اثری از آن‌ها در استخوان‌ها و دندان‌های مقاوم باقی نمی‌ماند.

ژنوم‌های ویروسی در بقایای انسان‌های باستانی یافت شده که البته تنها مربوط به ویروس‌های مبتنی بر DNA است و نه ویروس‌های حاوی RNA که این پسرعموی ژنتیکی DNA، در بین ویروس‌های سرماخوردگی بسیار رایج‌تر است.

لوسی فان دورپ، متخصص ژنتیک دانشگاه کالج لندن در این رابطه توضیح می‌دهد: «RNA سریع‌تر از DNA تجزیه می‌شود، درنتیجه بازیابی آن به‌مراتب سخت‌تر است. به همین خاطر است که تا به امروز، هیچ ویروس RNA از مواد باستانی کشف نشده است.»

بالوکس و فان دورپ با انجام حفاری‌هایی در سیبری، به جست‌وجوی ویروس‌های باستانی در دندان‌های انسان پرداختند. در مقاله منتشره در bioRxiv آن‌ها از دو ژنوم باستانی برای یک ویروس DNA به نام آدنوویروس C انسانی نام بردند که می‌تواند باعث ایجاد علائم سرماخوردگی شود.

طبق تخمین محققان، آخرین جد مشترک این ویروس‌ها تقریباً به هفت‌صد هزار سال قبل برمی‌گردد ( یعنی مدت‌ها قبل از ظهور انسان‌های خردمند یا هومو سپینس‌ها). این احتمال وجود دارد که این ویروس‌ها از بدن شامپانزه‌ها یا گوریل‌ها به انسان‌ها منتقل شده باشند، اما این‌که دقیقاً چه زمانی اتفاق رخ‌داده، در حد حدس و گمان باقی مانده است.

یافت بقایای کروناویروس قرن شانزدهمی

باوجود آنکه دانشمندان هنوز ویروس‌های RNA از دوران باستان پیدا نکرده‌اند، اما موفق به یافتن یک ویروس کرونای قرن شانزدهمی در پالپ دندان اسکلت‌های انسان در فرانسه شده‌اند. RNA یافت‌شده با کروناویروس‌های شناخته‌شده امروزی متفاوت است و این حکایت از آن دارد که این پاتوژن‌های تاریخی ممکن است یا از بین رفته باشند یا فراتر از تشخیص، فرگشت یافته باشند.

در هر حال این احتمال وجود دارد که این ویروس کرونا به گردش خود در بدن انسان ادامه داده باشد؛ اما در دوران مدرن، توالی‌یابی نشده است. فان دورپ در این رابطه توضیح می‌دهد: «بسیاری از ویروس‌های عامل سرماخوردگی، در شرایط امروزی توالی ضعیفی دارند که از جمله آن‌ها می‌توان از ویروس‌های کرونای سرماخوردگی که به‌طور منظم در گردشند، نام برد.»

بالوکس و همکارانش حالا و با در اختیار داشتن بقایایی کمیاب از ویروس‌های باستانی، بر پاتوژن‌های گذشته نزدیک تمرکز کرده‌اند و در حال مطالعه روی بقایای انسانی هستند که در دو قرن گذشته جمع‌آوری و در مراکز پزشکی ذخیره‌شده‌اند.

بالوکس گفت: «احتمالاً در آینده تصویر جمعی مناسبی از ویروس‌هایی که در طول ۲۰۰ سال گذشته با ما بودند، خواهیم داشت. این می‌تواند ردیابی تاریخچه این ویروس‌ها درگذشته‌های دور را برای دانشمندان آسان‌تر کند.»

منبع: livescience

۵۴۳۲۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902910

دیگر خبرها

  • کوچ ییلاقی عشایر زاگرس
  • (تصاویر) کوچ ییلاقی عشایر
  • درخواست عشایر شهرستان اهر برای هموارسازی مسیر‌های ییلاقی
  • یک میلیون هکتار از مراتع آذربایجان‌غربی ییلاقی است
  • یک میلیون هکتار از مراتع آذربایجان غربی ییلاقی است
  • ورود دام به ییلاقات شمال دامغان «ممنوع» شد
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • امدادرسانی به ۵۵ نفر حادثه دیده سیل و آب گرفتگی در خلخال
  • ۱۲۴۲ حمله نظامیان و شهرک نشینان صهیونیست به فلسطینیان در آوریل ۲۰۲۴
  • ممنوعیت ورود دام به مراتع شمال دامغان