Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین نادری منش استاد مدیریت آموزش و فناوری‌های نوین دانشگاه تربیت مدرس در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره رشد مراکز آموزش در کشور بیان کرد: قبل از انقلاب ۱۷۵ هزار دانشجو داشتیم و کمتر از ۳۰۰ موسسه آموزش عالی که اکثرا تربیت دبیر بودند و در بسیاری از استان‌های ما کالج دو ساله یا چهار ساله بود که دبیر تربیت می‌کرد و بعد از دوره لیسانس به جز چند رشته خاص افراد برای درس خواندن باید به خارج از کشور مراجعه می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نادری منش گفت: الان بیش از ۴ میلیون دانشجو داریم و جز ۱۰ کشور اول دنیا بر اساس سرانه تعداد دانشجو هستیم ولی در بعضی از دانشگاه‌ها و بعضی مجموعه‌ها بی رویه و خارج از عرف هم دانشجو جذب کرده‌ایم.

در اجرای سند آمایش آموزش عالی اهمال کاری کردیم

استاد دانشگاه تربیت مدرس گفت: در مورد آمایش آموزش عالی در ابتدا تصمیم گرفته شد که کشور می‌تواند به ۱۰ منطقه علمی و جغرافیایی تقسیم شود ولی در اجرای آن اهمال کاری شد چون کشور و مجموعه‌های مختلف در رشته‌های مهارتی نیاز به آزمایشگاه و امکانات دیگری داشت اما همه دانشگاه‌ها  به سمت رشته‌هایی آمدند که به این مسائل احتیاج نداشت در نتیجه در بعضی از رشته‌های دانشجو، بی رویه تربیت کردیم.

نادری منش با اشاره به اینکه نمی‌توان یک نقشه آمایش آموزش عالی نوشت و دائم به همان اتکا کرد؛ این نقشه دائما باید به روز شود، گفت: مهمترین صادرات ما می‌تواند توانمندی علمی ما باشد؛ می‌توانیم بیش از نیاز داخل نیرو توانمند کنیم و به آن بازار جهانی بدهیم به جای اینکه کارگر صرف به خارج بفرستیم.

بیشتر بخوانید:  نتایج آزمون استخدامی دانشگاه‌های علوم پزشکی منتشر شد+ لینک مشاهده نتایج

او در ادامه بیان کرد: باید از آموزش به عنوان یک توانمند ساز استفاده کنیم؛ اول برای تامین نیاز داخلی و بعد از آن بسیاری از فارغ التحصیلان آموزش دیده می‌توانند به خارج بروند و سپس سرمایه و تکنولوژی به کشور برگردانند.

نادری منش در ادامه گفت: در سند آمایش آموزش عالی جنبه نیاز محوری و نگاه فناورانه و نگاه نیاز محور را ندیده ایم و این مشکل متاسفانه وجود دارد.  

این استاد دانشگاه تربیت مدرس در پاسخ به این سوال که ضعف در خود سند است یا اجرای آن گفت: در گزارشی انجام شده توسط دانشگاه هاوارد  بیان شده در هر سند یا برنامه استراتژیک به دلیل عدم توجه به پیاده سازی ۹ تا از این سند‌ها، کار به شکست می‌انجامد در چین می‌گویند که ۷۰ درصد این سند‌ها با شکست مواجه می‌شود.


انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش عالی دانشگاه آمایش سرزمینی آمایش آموزش عالی دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۴۱۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه فرهنگیان چهارمحال‌وبختیاری ۶۴۸ دانشجو پذیرش خواهد کرد

رئیس دانشگاه فرهنگیان چهارمحال‌وبختیاری گفت: ظرفیت دانشگاه فرهنگیان چهارمحال‌وبختیاری در سال تحصیلی جدید افزایش پیدا کرده و ۶۴۸ دانشجومعلم از مهرماه ۱۴۰۳ در این دانشگاه پذیرش خواهند شد.

ذبیح الله کاوه در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: تمام تلاش و هدف دانشگاه فرهنگیان تربیت معلم در تراز جمهوری اسلامی است، اما کمبودهای زیرساختی و اساسی این امر را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وی افزود: ظرفیت دانشگاه فرهنگیان چهارمحال و بختیاری در سال تحصیلی جدید افزایش پیدا کرده و ۶۴۸ دانشجومعلم از مهرماه ۱۴۰۳ در این دانشگاه پذیرش خواهند شد، این دانشجویان در رشته‌های مانند مشاوره، امور تربیتی، الهیات، ادبیات و آموزش ابتدایی تحصیل خواهند کرد.

رئیس دانشگاه فرهنگیان چهارمحال و بختیاری با تاکید بر کاهش دغدغه آموزش و پرورش در تأمین معلم، تصریح کرد: سال گذشته ۹۳ دانشجوی سال آخری و در سال تحصیلی جاری ۱۶۴ نفر از این دانشجویان به دستگاه آموزش‌وپرورش تزریق می‌شود که پراکنش آن، همه استان را در بر می‌گیرد.

کاوه با اشاره به ارجاع این کمبودها و مشکلات و مسائل مختلف به نماینده مردم شهرکرد بیان کرد: با پیگیری‌های انجام شده، برای مهرماه سال جاری بعضی از مشکلات زیرساختی و زیربنایی کمتر خواهد شد.

وی با اشاره به تغییر ساختار در دانشگاه فرهنگیان استان‌ها افزود: به زودی ساختار دانشگاه فرهنگیان استان تغییر پیدا خواهد کرد و امور پردیس‌ها به دانشگاه فرهنگیان و پردیس‌ها نیز به دانشکده ادبیات و علوم انسانی تبدیل می‌شود، همچنین از سال تحصیلی جدید رشته آموزش زبان انگلیسی نیز به رشته‌های دانشگاه فرهنگیان استان اضافه خواهد شد.

رئیس دانشگاه فرهنگیان چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: اگر دغدغه‌های زیرساختی، امکانات و بودجه حل شود، دانشگاه می‌تواند به سمت تحصیلات تکمیلی سوق داده شود.

کد خبر 750214

دیگر خبرها

  • کسب رتبه ۱۴ دانشگاه مازندران در بخش آموزش در میان دانشگاه‌های کشور
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم
  • دانشگاه آزاد خمینی‌شهر سهم بسزایی در تربیت روانشناس دارد
  • دانشگاه فرهنگیان چهارمحال‌وبختیاری ۶۴۸ دانشجو پذیرش خواهد کرد
  • حمایت از ایرانیان خارج از کشور از دغدغه‌های مهم دولت است
  • افتتاح مرکز آموزش وتوسعه ی فناوری های دانشگاه آزاد اسلامی سنندج
  • لزوم تقویت خلاقیت و اندیشه‌ورزی دانشجویان
  • پرورش پلیس تخصصی برای بخش‌های گوناگون امنیت
  • برگزاری جشن بزرگ دبیران جوان در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی به مناسبت روز معلم
  • دانشگاهیان پیشرفت‌های کشور را روایت کنند/ هر استاد یک رسانه