Web Analytics Made Easy - Statcounter

در این مصاحبه توصیه‌های روان‌شناسی خطاب به خانواده‌هایی که در قرنطیه خانگی هستند مطرح شده است که به موضوعاتی مانند تنش‌های بین زوجین، مدیریت مصرف رسانه‌ای، نحوه برخورد با کودکان و ... اشاره شده است.

مهدی امیدیان دهکردی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد، با تأکید بر اینکه مسؤولان اجرایی، تصمیم‌گیر و تیم‌های روانشناختی و روانپزشکی باید خود را برای مقابله با آسیب‌های روانشناختی و اجتماعی در شرایط فعلی و پساکرونایی آماده کنند، گفت: با توجه به تحقیقات انجام شده در شهرهای درگیر با ویروس کرونا در کشور چین و اوج‌گیری آمار طلاق، خشونت خانگی علیه زنان و کودکان، زنگ خطر دیگری به صدا درآمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیر اجرایی پویش ملی روانشناختی مقابله با بحران کرونا تشریح کرد: با توجه به وجود خصیصه ذاتی جمع‌گرایی در مردمان مشرق زمین و به تبع آن ساختار فرهنگی جامعه ایرانی، در نتیجه همه‌گیر شدن بیماری کرونا، بسیاری از زوج‌ها و فرزندان برای بیش از یک ماه به ناچار در خانه با هم زندگی می‌کنند که ممکن است تبعاتی داشته باشد.

وی ادامه داد: باید با آماده‌سازی زیرساخت‌ها و امکانات لازم از جمله ارائه خدمات روانشناختی رایگان و ارزان‌قیمت از غافلگیر شدن در برابر اپیدمی دوم بپرهیزیم.

راهکارهایی برای کنترل خشم و پیشگیری از جدی شدن اختلافات زوجین

امیدیان دهکردی به بیان نکاتی در خصوص کنترل خشم زوجین پرداخت و خاطرنشان کرد: وقتی که خسته، گرسنه یا عصبانی هستید زمان مناسبی برای گفت‌وگو و حل مشکل نیست، همچنین در حضور فرزندانتان از بحث کردن اجتناب کنید.

رئیس انجمن روانشناسی اجتماعی استان توضیح داد: گاهی اوقات زوجین هنگام اختلاف و مشکل به‌جای بیان ناراحتی و خشم خود، آن احساس را به نمایش می‌گذارند، مثلا اخم می‌کنند، حرف نمی‌زنند، داد و فریاد می‌کنند و... نکته مهم این است که اگر ناراحتی خود را به زبان نیاورید، همسرتان متوجه نمی‌شود که شما چه احساسی دارید.

امیدیان ادامه داد: به جای نمایش احساسات با رفتار‌های ناسنجیده با کلمات مناسب احساس خود را بیان کنید چون با بیان احساسات خود، زمینه مناسبی را برای حل مشکلی که چنین احساساتی را در شما به وجود آورده است، فراهم می‌کنید.

وی با بیان اینکه از تحقیر، توهین، تهدید، سرزنش و پرخاشگری بپرهیزید، افزود: اگر صدایتان بلندتر شده یا تند و با پرخاشگری صحبت می‌کنید کمی مکث کنید تا آرام شوید و سپس به صحبت‌هایتان ادامه دهید.

در بگومگوهای زن و شوهری نبش قبر نکنید

مدیر کلینیک روانشناختی یاوران سلامت خانواده دادگستری چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: آنچه که در شرایط معمول مانع از حل اختلاف می‌شود آن است که معمولا پس از بروز یک اختلاف، زوجین مشکلات قبلی و قدیمی را هم به میان می‌آورند، این موقعیت تنها باعث پیچیده‌تر شدن مشکلات می‌شود، طوری که دیگر هیچ راهی برای حل مشکل اصلی باقی نمی‌ماند، سعی کنید هر دفعه درباره یک موضوع بحث کنید و تنها روی آن موضوع تمرکز کنید.

امیدیان توصیه کرد: دقت کنید هر دو چه می‌خواهید، هر دو نیاز‌ها و خواسته‌هایتان را بیان کنید، سعی کنید نظراتتان را به همسرتان تحمیل نکنید، مشکل را از زاویه دید همسرتان نیز ببینید و خواسته‌ها و نگرانی‌هایش را درباره مشکل موجود درک کنید.

قصور خود را در بروز اختلافات بپذیرید

وی با اشاره به اینکه بسیاری از زوجین در هنگام بحث کردن، سعی می‌کنند ثابت کنند که مقصر نیستند و حق با آنان است و علت مشکلات ایجاد شده همسرشان است، گفت:  دقت کنید هیچ مشکلی با متهم شناختن همسرتان حل نخواهد شد و تنها با این عمل او را در موضع دفاع قرار می‌دهید و اختلافتان پیچیده‌تر می‌شود؛ صادقانه سهم خود را در ایجاد و تداوم مشکل بررسی کنید و درباره آن با همسرتان صحبت کنید، این رفتار شما باعث می‌شود او نیز اشتباه‌های خود را در ایجاد مشکل راحت‌تر بیان کند.

رئیس انجمن روانشناسی اجتماعی استان خاطرنشان کرد: به همسرتان نگویید او چه کار می‌تواند بکند، در عوض به او بگویید که چه کاری از دست خودتان ساخته است، صحبت درباره این موضوع باعث می‌شود که هر دوی شما بیاموزید در زمان بروز مشکل چگونه با یکدیگر برخورد کنید و به نتیجه دلخواه دست یابید.

حذف رسانه‌های نامعتبر در رژیم رسانه‌ای

امیدیان با بیان اینکه ما باید برای مصرف محتوای رسانه‌ای‌مان قوانینی را وضع کنیم، توضیح داد: به زبان دیگر ما باید خودمان را در یک محیط سالم رسانه‌ای قرنطینه کنیم، یعنی اگر در یکی از منابع خبری ما مانند شبکه‌های تلویزیونی،کانال‌های تلگرامی، پیج‌های اینستاگرام و یا هر منبع رسانه‌ای دیگر متوجه یک شایعه و یا خبر نادرست شدیم آن رسانه را از بسته مصرف خود حذف کنیم.

وی عنوان کرد: ما فرصت و توان پیگیری همه کانال‌ها و رسانه‌ها را نداریم و همانطور که باید منابع دارویی و تقویتی خود را از بهترین مواد انتخاب کنیم پس شنیدن یک ساعت اخبار در روز و مرور کردن اخبار از کانال‌های معتبر کفایت می‌کند، در زمینه بحران کرونا بهترین منابع سازمان بهداشت جهانی (who)، خبرگزاری‌های رسمی، سایت‌های دانشگاه‌ها و وزارت بهداشت است.

تقویت روح را هم جدی بگیریم/ زنجیره انتشار شایعات را قطع کنیم

دبیر اجرایی پویش ملی روانشناختی مقابله با بحران کرونا، سیستم دفاعی بدن و همینطور سیستم دفاعی ذهن را در شرایط بحران بسیار مهم دانست و افزود: ما با خواندن کتاب و دیدن فیلم‌های خوب و شنیدن موسیقی‌های آرامش‌بخش، مانند انواع میوه‌ها و مولتی ویتامین‌ها برای جسم، ذهن خود را نیز تقویت می‌کنیم.

امیدیان تصریح کرد: هر بار که یک مطلب نامعتبر و یا چیزی که به صحت آن شک دارید را برای کسی ارسال می‌کنید دقیقاً شبیه یک بیمار کرونایی هستید که به صورت یک نفر سرفه یا عطسه می‌کند؛ پس لطفاً فاصله بهداشتی را رعایت کنید و زنجیره انتشار یک شایعه را قطع کنید.

اهمیت محافظت از روحیه کودکان در بحران کرونا

وی با بیان اینکه کودکان زیادی، به خاطر دست‌پاچگی و استرس زیاد والدین در زلزله کرمانشاه، هنوز هم درگیر پس لرزه‌های آن هستند، تشریح کرد: اختلالات رفتاری، هیجانی و روانی همچون شب‌ادراری و کابوس‌های  شبانه و ترس از تنها ماندن، اضطراب مرگ و از دست دادن والدین، لکنت زبان و رفتارهای وسواسی از جمله این پس‌لرزه‌هاست.

مدیر کلینیک روانشناختی یاوران سلامت خانواده دادگستری چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: نباید پیش کودک از تعداد کشته‌ها و مبتلایان، از خطرناک بودن ویروس، از فقدان ماسک و ... حرف بزنیم یا در حضور کودک پشت تلفن با دوستان در این زمینه صحبت کنیم؛ فقط لازم است شیوه صحیح شستن دست را به کودک آموزش بدهیم و بگوئیم این نوعی سرماخوردگی است اما چون ممکن است از کسی به ما منتقل شود بهتر است به مهدکودک یا مدرسه نرویم.

انتهای پیام/3339/م

 

منبع: فارس

کلیدواژه: روانشناختی خانواده سلامت کرونا کودکان اختلاف زوجین بحران کرونا رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۴۲۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه صهیونیستی: اسرائیل بعد از ۲۰۰ روز جنگ به هیچ چیز نرسید

یک رسانه عبری با اشاره به وضعیت آشفته رژیم صهیونیستی در جبهه شمالی فلسطین اشغالی اعلام کرد که اسرائیل ۲۰۰ روز بعد از جنگ به هیچ چیز هدفی نرسید و به این نتیجه رسیده که تنها راه برای آتش‌بس با حزب‌الله، توقف جنگ در غزه است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، با گذشت 200 روز از جنگ غزه علاوه بر کارشناسان و محافل و رسانه‌های صهیونیستی تقریبا همه مقامات اسرائیلی به جز «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اشغالگر درباره وضعیت آشفته این رژیم در جنگ و عدم تحقق اهداف آن صحبت می‌کنند و تنها نتانیاهو است که همچنان شعار پوچ «پیروزی مطلق» را سر می‌دهد؛ در حالی که به هیچ یک از اهداف اعلام شده خود در جنگ غزه از جمله نابودی حماس و آزادی اسرای صهیونیست نرسید.

در همین زمینه روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت در گزارشی با اشاره به عقب نشینی اغلب نیروهای ارتش اسرائیل از خاک نوار غزه تاکید کرد که ارتش اسرائیل در هیچ یک از میادین نبرد به اهداف خود نرسید و در حالی که 200 روز از جنگ گذشته مسئولان حماس همچنان باقی مانده‌اند و 133 اسیر اسرائیلی هم در غزه هستند.

این رسانه صهیونیستی در ادامه به وضعیت آشفته جبهه شمالی فلسطین اشغالی در سایه حملات موشکی و پهپادی و نیز عملیات‌های ترکیبی حزب الله اشاره و اعلام کرد که در جبهه شمالی اسرائیل (فلسطین اشغالی) نیز شلیک موشک‌ها و پهپادها از سمت لبنان به صورت روزانه و با سرعت قابل توجهی ادامه دارد.

یدیعوت آحارانوت افزود که ده‌ها هزار شهرک نشین اسرائیلی در مرز با لبنان هنوز قادر به بازگشت به خانه‌های خود نیستند و در حالی که هنوز جنگ گسترده‌ای با حزب الله آغاز نشده است ده‌ها هزار اسرائیلی آواره هستند.

رسانه صهیونیستی: بعد از 6 ماه جنگ اسرائیل منزوی شده استنگرانی صهیونیست‌ها بعد از سرنگونی پهپاد هرمس توسط حزب‌الله این رسانه عبری همچنین به عملکرد نامناسب مقامات سیاسی رژیم صهیونیستی اشاره و تاکید کرد که هنوز هیچ پیشرفتی در ارتباطاتی که میان آمریکا و فرانسه و دولت لبنان برای قانع کردن حزب الله جهت آرام کردن جبهه جنوب این کشور برقرار است، حاصل نشده و نهاد امنیتی و نظامی اسرائیل به این نتیجه رسیده که توقف جنگ در غزه تنها راهی است که می‌تواند به آتش بس با حزب الله در شمال هم منجر شود.

یدیعوت آحارانوت تصریح کرد که علاوه بر آن یمنی‌ها نیز همچنان به حملات خود در دریای سرخ ادامه می‌دهند و عمدتا با ائتلافی که آمریکا در آنجا تشکیل داده درگیر هستند.

از طرف دیگر «آویگدور لیبرمن» وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی و رئیس کنونی حزب «اسرائیل خانه ما» اعلام کرد که 200 روز بعد از شروع جنگ غزه شاهد شلیک 5 موشک به سمت شهرک سدیروت و دو موشک به سمت زیکیم بودیم و همچنین در دویستمین روز این جنگ یک نبرد واقعی بی وقفه در شمال آغاز شد؛ جایی که حزب الله عمق شهر عکا را هدف قرار داد. علاوه بر آن اسیران اسرائیلی هنوز نزد حماس هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه با اهمیت است
  • (ویدئو) قرنطینه مطلق برای طراحان سوالات کنکور
  • رنگ‌ها، جهانی که غالبا از آن غافلیم!
  • بازگشت چند تیپ از ارتش رژیم صهیونیستی به مناطقی از نوار غزه
  • اسرائیل بعد از ۲۰۰ روز جنگ به هیچ چیز نرسید
  • رسانه صهیونیستی: اسرائیل بعد از ۲۰۰ روز جنگ به هیچ چیز نرسید
  • چند فرمانده ارشد ارتش اسراییل طی روزهای آتی استعفا می‌دهند
  • «خرده جنایت‌های زن و شوهری» روی صحنه عمارت نوفل لوشاتو
  • کلنگ زنی احداث پست قرنطینه دامپزشکی در خانمیرزا
  • آغاز ساخت پست قرنطینه دامپزشکی در شهرستان خانمیرزا