Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، نوشین نثاری؛ موضوع و مشکلات ساماندهی اتباع و مهاجرین خارجی چند سالی hست که در ایران از اهمیت بالایی برخوردار است، اما اگر به کارنامه دولت و وزارت کشور در این موضوع نگاهی بیندازیم، متوجه می‌شویم که اقدامات مهمی در جهت ارتقا سطح زندگی اتباع صورت گرفته که بر هیچ‌کس پوشیده نمانده است؛ به همین جهت باشگاه خبرنگاران جوان مصاحبه ای با مهدی محمودی مدیرکل امور اتباع و مهاجران خارجی داشته است که در ادامه مشروح آن را می خوانید:

باشگاه خبرنگاران جوان: اداره امور اتباع و مهاجران خارجی در سال ۹۸ چه اقداماتی برای این افراد انجام داده است؟

محمودی: تشکیل اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور ایران یکی از آن سیاست‌های انسان دوستانه‌ای بود که پیگیری مشکلات اتباع را به بهترین شکل ممکن انجام داد؛ همچنین دایره‌ی خدمات به پناهندگان نسبت به سال‌های قبل وسیع‌تر شده است؛ افزون بر این جمعیت پناهندگان در کشور ایران ۹۵۶ هزار و ۳۰۰ نفر است که از این تعداد ۹۲۷ هزار و ۳۰۰ نفر آنان از اتباع افغانستانی بوده و مابقی را اتباع عراقی و یا سایر کشور‌ها تشکیل می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما باید بدانیم که چهل سال از میزبانی پناهندگان در کشور ایران می‌گذرد، چهل سال خدمات به انسان‌هایی که کشور ایران را نقطه امن زندگی خود انتخاب کرده‌اند و خوشبختانه اهمیت موضوع پناهندگان و رسیدگی به امور آنها در ایران هرساله قوت و جدیت بیشتری پیدا می‌کند، برای مثال، پیگیری رفع نیاز‌های پناهندگان در بخش آموزش از مقاطع ابتدایی تا آموزش عالی، ارائه خدمات بهداشتی رایگان از جمله بهداشت محیط و فردی، واکسیناسیون، پیشگیری از بیماری‌های واگیر، مراقبت‌های مادر وکودک، ایجاد تسهیلات درمانی به‌ویژه برای بیماران خاص، صعب العلاج و معلولان، آموزش مهارت‌های فنی و حرفه‌ای و ایجاد و توسعه کارگاه‌های کسب و کار از جمله خدمات موثری است که اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در سال ۹۸ انجام داده است.

باشگاه خبرنگاران جوان: خبر خوش شما برای اتباع و مهاجرین خارجی در سال جدید چیست؟

محمودی: کارت آمایش جزو آن دسته از موضوعاتی است که متاسفانه اتباع خارجی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، اما در سال قبل "چهاردهمین طرح آمایش برای پناهندگان انجام شد" این خبری بود که باعث آراش خاطر بسیاری از پناهندگان شد؛ طبق آخرین آمار تا به امروز بیش از ۷۵۰ هزار نفر کارت آمایش دریافت کرده‌اند؛ اما علاوه بر کارت آمایش وزارت کشور سامانه‌ای به نام سامانه سیام را جهت خدمات رسانی به پناهندگان اعم از طرح ثبت نام دانش آموزی، طرح آمایش و سرشماری راه اندازی کرده است که که در زمان کمتر از ۱۰ دقیقه فرآیند صدور کارت آمایش، کارت کار و ... به صورت سیستمی انجام شود.

باشگاه خبرنگاران جوان: آقای محمودی در زمینه آموزش  چه برنامه‌هایی را در نظر دارید؟

محمودی: آموزش و تحصیل برای اتباعی که در کشور ایران زندگی می‌کنند یکی از اولویت‌های مهم برای دولت در کشور ایران است که خوشبختانه ایران بستر و شرایط این کار بزرگ را فراهم کرده است؛ حتی دغدغه جمهوری اسلامی ایران در این حوزه را می‌توان در بیانات مقام معظم رهبری نیز مشاهده کرد. ایشان در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۴ فرمودند: «هیچ کودک افغانستانی حتی مهاجرینی که به صورت غیرقانونی و بی مدرک در ایران حضور دارند، نباید از تحصیل بازبمانند و همه آن‌ها باید در مدارس ایران ثبت نام شوند.»

باشگاه خبرنگاران جوان: چه تعداد از دانش آموزان در سال ۹۸ در مدارس تحصیل کرده‌اند؟

محمودی: تعداد ۸۲۰ هزار و ۷۴۵ نفر در دوره‌های مقدماتی تحصیلی آموزش دیده‌اند، که این آمار در سال ۲۰۱۹ میلادی ۳۱ هزار و ۸۷۰ نفر بود.

 طبق آمار در سال تحصیلی ۱۳۹۹- ۱۳۹۸ تعداد ۴۷۸ هزار و ۶۵۲ نفر از دانش آموزان پناهنده و اتباع خارجی در مدارس کشور مشغول به تحصیل بودند که از این تعداد ۳۴۱ هزار و ۷۵ نفر دارای کارت آمایش هستند.

 البته جمهوری اسلامی ایران در راستای ساخت و تجهیز مدارس اقدامات گسترده‌ای انجام داده است، بر اساس آمار اخیر، تعداد ۱۴ باب مدرسه در استان‌های کرمان، اصفهان، قم، فارس، سمنان، خراسان‌جنوبی، قزوین، گلستان، بوشهرو سیستان وبلوچستان احداث شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان: سوال آخر؛ چه اقداماتی برای بازگشت داوطلبانه اتباع خارجی به کشور خود در سال قبل انجام شده است؟

محمودی: سال قبل ۹۲ هزار و ۴۷۴ نفر از پناهندگان آسیب پذیر و دارای بیماری خاص و خانواده‌های آن‌ها تحت پوشش بیمه سلامت به صورت رایگان قرار گرفتند و همچنین در حوزه اشتغال هم جمهوری اسلامی ایران با هدف توانمندسازی پناهندگان برای بازگشت داوطلبانه به کشور خود، شروع به برگزاری دوره‌های آموزشی فنی حرفه‌ای کرده که تعدادی از آن‌ها به کشور خود بازگشته‌اند.

بیشتر بخوانید: همکاری اداره اتباع و مهاجرین خارجی و وزارت کار جهت ایجاد شرایط شغلی برای اتباع خارجی

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور کارت آمایش بیمه سلامت باشگاه خبرنگاران جوان اتباع و مهاجرین خارجی کشور ایران امور اتباع اتباع خارجی کارت آمایش وزارت کشور سال ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۴۳۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخبگان و کارآفرینان خارجی جذب مرکز رشد و سرای نوآوری می‌شوند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدرضا دهقانی‌اشکذری،رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد در جلسه مشترک با مدیرکل و مسئولان امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری این دانشگاه را خانواده ۲۲ هزار نفری با بیش از ۱۶ هزار دانشجو، ۴ هزار و ۵۰۰ دانش‌آموز و نزدیک به هزار استاد و معلم و ۸۰۰ کارمند برشمرد و اظهار کرد: امروز دانشگاه آزاد از ابتدای مرحله مهدکودک تا دکتری را در خود دارد و بزرگ‌ترین عرصه یادگیری و تربیت در استان و بزرگ‌ترین حوزه جغرافیایی را ازلحاظ آموزش داراست.

وی افزود:‌ دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد از معدود دانشگاهی بوده که مدارس دانش‌آموزی، دانشجویان پرستاری، پیراپزشکی و پزشکی و رشته‌های فنی مهندسی، علوم پایه و علوم انسانی را دارد و با سه وزارتخانه آموزش و پرورش، درمان، بهداشت و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات و فناوری در ارتباط است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد، تعداد دانشجویان غیر ایرانی شاغل به تحصیل در کشور را ۶۰ هزار نفر از ۲۰ کشور دانست و عنوان کرد: در استان یزد ۲۰۰ نفر فقط از دو کشور افغانستان و عراق مشغول به تحصیل هستند.

دهقانی‌اشکذری از برگزاری جلسه با مسئولان سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی درباره پرداخت شهریه خبر داد و اضافه کرد: دغدغه مسئولان دانشگاه مشکلات دانشجویان غیر ایرانی در پرداخت شهریه ارزی است که در این زمینه با جلسات مستمری که داشتیم امیدواریم بتوانیم با ارائه راهکار، رفع کننده دغدغه آنها باشیم.

وی بیان کرد: تشکیل شورایی متشکل از دانشجویان خارجی دانشگاه‌های دولتی، آزاد و علوم پزشکی در زمینه حل مشکلات اتباع، کارساز بوده و تشکیل شورای مرکزی، اتصال‌دهنده نمایندگان دانشگاه‌ها در استان است که خودشان قادرند بسیاری از مشکلات را رفع کنند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد با اشاره به امکانات این دانشگاه در برگزاری استارت‌آپ‌ها و کرسی‌های نظریه‌پردازی ادامه داد: مرکز رشد و سرای نوآوری پوشاک از محل‌هایی است که ظرفیت  جذب دانشجویان خلاق خارجی را دارد.

نگاه دولت سیزدهم به مهاجرین از نوع فرصت محور است

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری نگاه دولت سیزدهم به مهاجرین را تغییر دیدگاه از تحلیل محور به فرصت محور دانست و گفت: سازمان ملی مهاجرت کشور در شرایط کنونی به دنبال فرصت‌هاست در عین حال که نباید از تهدید‌ها غفلت کرد.انتظار می‌رود با برپایی نمایشگاه و معرفی تیپ فاطمیون در دفاع از حرم حضرت زینب(س) از این فرصت‌ها برای تغییر نگاه به اتباع کشور افغانستان استفاده شود.اتباع، تشکیل‌دهنده ۱۵ درصد جمعیت استان یزد و سومین استان ازلحاظ تناسب جمعیتی است و ۲۲ هزار دانش‌آموز و ۹۰۰ دانشجوی خارجی را در خود دارد.

علی محسنی‌راد یکی از مشکلات اتباع را آسیب‌های اجتماعی برشمرد و مطرح کرد: در دانشگاه به دنبال طرح‌های علمی هستیم که موضوع آن در شورای تأمین مطرح شده و متد علمی برای ساماندهی اتباع مدنظر است.

وی از دیگر موارد کارکرد دانشگاه را در رسانه و تولید محتوا دانست و بیان کرد: افغان هراسی برای ایرانیان و ایران هراسی برای اتباع، جو غالب کشور بوده و جامعه متأثر از این فضاست که در صورت عدم تولید محتوای مناسب، تلاش‌ها برای رفع مشکلات آنان است.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری، خدمات این سازمان را کمک‌های نقدی بلاعوض و معیشتی برشمرد و عنوان کرد: استفاده حداکثری از امکانات محدود است.

سیدعلی آقا میرجلیلی معاون آموزشی و مهارتی نیز از برگزاری جلسات متعدد با دانشجویان خارجی و رئیس اداره پذیرش و ثبت‌نام و امور بین‌الملل از آمادگی برای بازدید دانش‌آموزان اتباع از دانشگاه آزاد اسلامی یزد به‌منظور آشنایی با امکانات دانشگاه تحت عنوان در‌های باز خبر دادد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی 10 و 11 خرداد ماه در سراسر کشور برگزار می‌شود
  • تسریع در جمع‌آوری و بازگشت اتباع خارجی غیرمجاز به کشور مبدأ
  • نخبگان و کارآفرینان خارجی جذب مرکز رشد و سرای نوآوری می‌شوند
  • خبر مهم وزیر کشور درباره پذیرش اتباع جدید
  • وزیر کشور: بازگشت ۱.۵ میلیون اتباع خارجی به کشور‌های خود/ اتباع جدید نمی‌پذیریم
  • استعلام حضور اتباع و مهاجران خارجی از طریق سایت «سهما»
  • سازمان ملی مهاجرت اعلام کرد؛ تمدید زمان ارسال کد استعلام حضور اتباع و مهاجران خارجی
  • ثبت کد ارسالی برای استعلام حضور اتباع و مهاجران خارجی
  • تسریع در جمع آوری اتباع غیرمجاز در خراسان جنوبی
  • ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع افغانستانی جدید را ندارد