Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@08:36:19 GMT

مردم چاروسا سیزده بدر در خانه ماندند

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۴۴۱۰۲

مردم چاروسا سیزده بدر در خانه ماندند

مردم چاروسا سیزده بدر در خانه ماندند.

به گزارش خبرگزاری فارس از چاروسا، هر ساله 13 فروردین خانواده‌ها به دل طبیعت پناه می‌بردند تا در کنار یکدیگر و در جمع‌های خانوادگی روز مفرح  و به یادگار برای نوروز خود رقم بزنند.

در این روز کمتر کسی در خانه می‌ماند و از این فرصت با هم بودن و لذت از طبیعت بهاری استفاده نکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مناطقی که طبیعتی بکر و زیبا برای ایام نوروز و 13بدر را در خود مشاهده می کرد منطقه چاروسا است.

کمتر کسی است که برای یکبار به آبشار کمردوغ،الگن و المور، چهارراه، شله دان و دره خواجه، ادرج، قلعه بنی، و دیگر مناطق سفر کرده باشد و از این مناطق لذت نبرده باشد هرساله این مناطق مملو بود از مسافر و گردشگر نوروزی که امسال به دلیل بیماری کرونا همه اینها خالی از جمعیت بود.

مردم به دلیل تاکیدات بسیاری که به بیماری منحوس داشتند از حضور در طبیعیت خودداری و در خانه ماندن را بر سلامت خود ترجیح دادند.

اما باد تدابیری که روزهای گذشته نیروی های نظامی به خصوص نیروی انتظامی و سپاه و بسیج داشتند از امروز صبح در روز سیزده بدر خالی بود از جمعیت و کسی حضور پیدا نکرد و اگر هم کسی حضور داشت با تاکیدات فراوان محل را تخلیه کردند.

تمامی مسیرهای منتهی به شهر قلعه رئیسی و مناطق گردشگری توسط نیروهای نظامی مسدود و از تردد خودروهای که جهت تفریح به مناطق گردشگری بخواهند حرکت کنند جلوگیری میشد.

سعادت فر رئیس دادگستری سه شنبه شب 12فروردین در گفتگو خبری از مسدود شدن تمام مسیرها در روز 13بدر خبر داد بود و امروز صبح هم تمامی مسیرها بسته شد.

رجائی فرمانده بسیج چاروسا هم صبح امروز در حاشیه بازدید از مسیرهای مسدود شده چاروسا هرگونه تردد در مناطق گردشگری را ممنوع اعلام و از مردم خواست در خانه بمانند.

علیرضا اتابک فرماندار کهگیلویه هم با حضور در ایست بازرسی کوشک چاروسا با بیان اینکه شیوع ویروس کرونا در جامعه و حفظ سلامت جان مردم سبب شده تا مسئولان برای مقابله با این ویروس تصمیماتی را اتخاذ کنند تصریح کرد: تدابیر ویژه‌ای برای کنترل ورودی‌های شهرستان در آستانه سیزده بدر اتخاذ شده و اجازه تردد داده نمی‌شود.

فرماندار کهگیلویه گفت: طرح فاصله‌گذاری اجتماعی با هدف قطع زنجیره انتقال کرونا با حساسیت ویژه در حال اجراست و سیزده بدر از این قاعده مستثنی نیست.

اتابک با بیان اینکه روز طبیعت همانند دیگر روزها ورود و خروج از شهرستان ممنوع است، ادامه داد: از هر گونه تجمع و شلوغی که تهدید علیه سلامت مردم باشد جلوگیری می‌شود.

فرماندار کهگیلویه تصریح کرد: از مردم تقاضا داریم انتقال دهنده ویروس کرونا در سیزده بدر نباشند. در خانه بمانند و اصول بهداشتی را کماکان رعایت کنند.

نیروی انتظامی به خصوص کلانتری قلعه رئیسی و کوشک هم با برپایی ایست بازرسی در روستای کوشک و شهر قلعه رئیسی از تردد خودروهای جلوگیری نمودند.

لذا 13بدر سال 99 بسیار متفاوت تر از تمامی 13بدرهای سالهای گذشته بود اما  13بدر قابل جبران است و می شود در آینده سیزده بدرهای مختلفی گذراند اما این سلامتی است که قابل جبران نیست.

انتهای پیام/82021

منبع: فارس

کلیدواژه: طبیعت نیروی انتظامی رئیسی سلامت سیزده بدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۴۴۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلبریتی تراز یعنی پهلوان رزاز

فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای را با نامداران و قهرمانانش باید شناخت و شناساند. یکی از برترین پهلوانان این حوزه که تاریخ به خود دیده «سیدحسن رزاز» است. در این گزارش کمی به شخصیت و مرام او می‌پردازیم.

نامی که ما را به کاوش وا داشت

اردیبهشت ۱۴۰۱، وقتی برترین‌های یک‌صد سال ورزش ایران در جشنواره‌ای با همین نام معرفی و تقدیر شدند، شاید بسیاری از ما که اطلاعات چندانی از ورزش‌های باستانی و پهلوانان آن نداریم، انتظار داشتیم نام «غلامرضا تختی» را به‌عنوان «برترین پهلوان قرن» ببینیم.

اما «سیدحسن رزاز» این جایگاه را از آن خود کرده بود. کسی که «جهان‌پهلوان تختی» درباره‌اش گفته بود «من هرچه دارم از آقا سیدحسن رزاز دارم.» این مرد کیست که جهان‌پهلوان شهیر ما خود را وام‌دار او می‌داند؟

نام و نشانش را که پرس‌وجو کنید، از زورخانه‌ای‌ها و باستانی‌کاران سرشناس تقریباً کسی نیست که او را یک اسطورهٔ اخلاقی و «جهان‌پهلوان» نداند.

اما گویی غبار زمان آن‌چنان بر چهرهٔ این شخصیت مهم مردمی نشسته که رهبر انقلاب هم به شناخت و معرفی او توصیه کرده‌اند «سیدحسن رزاز و... که پهلوان‌های جوان ما حتماً شرح حال اینها را در کتاب‌ها و مجلات خوانده‌اند، اینها چهره‌های معروف ورزش باستانی هستند که در طول تاریخ گذشته حضور داشتند. ببینید و معلوم کنید که اینها که بودند و چه‌کار کردند. اینها مردان متدینی بودند.»

پهلوان قهرمان، روحانی مردمی، مبارز سیاسی

«سیدحسن شجاعت» که به خاطر شغل پدرش (برنج‌فروشی) به «رزاز» معروف است، سال ۱۲۵۷ در تهران به دنیا آمد. او بخشی از دوران قاجار و پهلوی را دید و نهایتاً در سال ۱۳۲۰ مسموم شد و با مرگی مشکوک چشم از دنیا رفت. او نه فقط پهلوان و کشتی‌گیری ماهر، بلکه قهرمان دل‌ها و مصلح محله، و خانه‌اش خانهٔ امید مردم بوده است.

«اردشیر آل‌عوض» تاریخ‌پژوه و محقق فرهنگ عامه می‌گوید «او در جوانی برای ادامهٔ تحصیل به حوزهٔ علمیهٔ نجف می‌رود و بعد از کسب علم در محضر بزرگان حوزه و با پیشنهاد آخوند خراسانی به تهران مهاجرت می‌کند. نظر آخوند خراسانی این بود که مقبولیت سیدحسن رزاز بین مردم به‌کار مشروطه‌خواهان می‌آید... او در جریان سفر به تهران حامل پیام مهمی برای مشروطه‌خواهان بوده و از آنجا که آخوند خراسانی مدافع انقلاب مشروطه بود احتمالاً در تأیید فعالیت مشروطه‌خواهان در تهران نامه‌ای نوشته بوده که باید به دست آنها می‌رسید.»

پس می‌توان علاوه بر پهلوان و روحانی، مبارز سیاسی را هم بر ویژگی‌های سیدحسن رزاز افزود.

پهلوان ایرانی که نامش جهانی شد

«علی جعفرنژاد» یک جهانگرد ایرانی و کسی است که سال ۱۳۹۵ خانهٔ پهلوان رزاز در محلهٔ عودلاجان را خریده و با کمک مهندسان سازمان میراث فرهنگی آن را مرمت کرده است. او وقتی متوجه می‌شود خانه‌ای که خریده متعلق به «سیدحسن رزاز» بوده، شروع به تحقیق دربارهٔ او می‌کند. در جریان مطالعه متوجه می‌شود پهلوان شهرت جهانی داشته است.

این شهرت به ماجرای مبارزهٔ او با یک کشتی‌گیر هندی به نام «کاهوتا» برمی‌گردد که در جهان بی‌رقیب بوده است. وقتی وارد ایران می‌شود و رسماً حریف می‌طلبد، سیدحسن رزاز برای مبارزه معرفی می‌شود. سیدحسن، کاهوتا را خاک می‌کند، ولی او نمی‌پذیرد تا اینکه سیدحسن دوباره او را شکست می‌دهد.

با این شکست، کشتی‌گیر هندی تمام مدال‌هایی را که در رقابت با پهلوان‌های سرشناس جهان گرفته بود به سیدحسن رزاز تقدیم می‌کند و می‌گوید «از امروز تو جهان‌پهلوان هستی.»، اما سیدحسن قبول نمی‌کند. این خبر در دنیا می‌پیچد و هنوز در روسیه، هند، عراق، آلمان، سوئد، عربستان و... سیدحسن رزاز را به‌عنوان پیشکسوت کشتی می‌شناسند.

پهلوان رزاز در مسابقات خارجی بسیاری شرکت داشته و معمولاً جوایز و درآمد‌های حاصل از حضور در این مسابقات را در امور خیریه صرف می‌کرده است. آل‌عوض با بیان این نکته می‌گوید «در جریان انقلاب مشروطه، پهلوان رزاز به دلیل هم‌صدایی با مردم، حدود ۴ ماه دستگیر و در باغ‌شاه حبس و مجازات شد. هرچند به دلیل منش پهلوانی و شجاعت و نیکوکاری‌اش آن‌قدر میان مردم محبوب شده بود که محمدعلی‌شاه به دلیل اعتراضات و فشار افکار عمومی مجبور شد این پهلوان نامی را از زندان آزاد کند.»

یکی از فیلم‌های برگزیدهٔ جشنوارهٔ عمار ۱۴۰۲ مستندی دربارهٔ پهلوان رزاز با نام «آخرین زنگی زمانه» است. «سیدجمال عودسیمین» تهیه‌کنندهٔ این مستند که از طریق یک کتاب با سیدحسن رزاز آشنا شده می‌گوید «وقتی آن کتاب را خواندیم، با این نکته مواجه شدیم که چقدر سلبریتی‌های جامعهٔ ایرانی در گذشته متفاوت از امروز بوده‌اند. این سوژه برایمان مسأله شد که چقدر افرادی که آن زمان‌ها به شهرت می‌رسیدند و معروف می‌شدند، با چهره‌های امروز متفاوت بوده‌اند. سیدحسن رزاز در واقع سلبریتی زمان خود بود.»

مرگ مشکوک یک قهرمان مردمی

«مهرداد خاکی» کارگردان این مستند دربارهٔ وفات این قهرمان پهلوان می‌گوید «اصل ماجرای مرگ سیدحسن هنوز هم مبهم است و معلوم نیست به دست چه کسی به قتل رسیده. اما اینکه او به واسطهٔ سم، مسموم شده واقعیت دارد. عده‌ای می‌گویند رضاشاه او را به قتل رسانده و عده‌ای دیگر برخی جریانات سیاسی آن روز را به این ماجرا مربوط می‌دانند. فارغ از اینکه عامل این کار چه کسی بوده، ما شاهد فروریختن یک کوه بودیم.»

خانهٔ زیبای این پهلوان نامدار در محلهٔ عودلاجان اکنون به یک هاستل برای گردشگران خارجی تبدیل شده و گردشگران ایرانی هم می‌توانند از آن دیدن کنند.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • موزه مردم شناسی رختشویخانه - زنجان
  • سمنان پیشرو در نهضت ملی مسکن/ ۱۹ هزار واحد مسکونی در دست ساخت است
  • البرزنشین مهمان خانه های مردم در شبکه البرز
  • قفل‌ها این بار برای ستاره تیم‌ملی در آسیا بسته ماندند
  • برای کار التماس نمی‌‌کنم
  • قایدی در امارات با رکورد یک استقلالی مساوی شد
  • تولید بیش از ۱۹۶ میلیارد مترمکعب گاز شیرین در پالایشگاه‌های سیزده‌گانه پارس جنوبی
  • اتوبوس‌هایی که به فرمان خانم‌ها حرکت می‌کنند
  • سلبریتی تراز یعنی پهلوان رزاز
  • فیلم| پیاده‌روی خانوادگی با طعم بی‌تدبیری / مردم در گِل ماندند