Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران ، دکتر موسی اکرمی، استاد فلسفه علم، در یادداشتی در روزنامه ایران نوشت: «۱.این روزها، شیوع ویروس کرونا، منجر به افزایش اضطراب، ترس و نگرانی در جامعه شده و بخش‌های گسترده‌ای از جامعه اعم از حوزه آموزش، حمل‌ونقل عمومی و حتی اقتصاد را متأثر از خود کرده است. پرسشی که در این فضا مطرح می‌شود این است که آیا انسان امروز جنس تازه‌ای از ترس را تجربه می‌کند و اساساً ترس مدرن چه مصادیق و ابعادی دارد؟
۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مؤلفه‌های مدرن همچون «علم‌گرایی» و «تکنولوژی‌گرایی» با وجود دستاوردهای بسیار، گاهی خود منشأ بسیاری از ترس‌های مدرن شده‌اند. دلیل این امر آن است که مدرنیته هنوز یک پروژه ناتمام است و هنوز آنچنان که باید و شاید همه قابلیت‌های خود را نشان نداده است و صرفاً بخش‌های ناقصی از آن مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.
به‌ نظر می‌رسد «ترس مدرن» تحت تأثیر عوامل گوناگونی قرار دارد. زندگی مدرن باعث شده است که ما توسط عوامل متعددی تهدید شویم که مستقیماً نتیجه سبک زندگی مدرن است. منشأ بسیاری از این ترس‌ها، مسائل اجتماعی، سیاسی و حتی طبیعی است. طبعاً در زندگی مدرن، ارتباط اجتماعی میان انسان‌ها بسیار بیشتر است، شبکه بسیار پیچیده و گسترده‌ای از ارتباطات وجود دارد که تقریباً همه بخش‌های زندگی ما را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد و نفس این پیچیدگی ارتباطی، زندگی انسان امروز را با اضطراب و ترس‌های بسیاری روبه‌رو کرده است.
در زندگی مدرن نمونه‌های زیادی از ترس را تجربه می‌کنیم. بخش قابل‌ توجهی از ترس مدرن متوجه بیماری‌هاست که از قضا جامعه امروز ما نیز بواسطه شیوع ویروس کرونا با آن مواجه شده است. جنگ‌ها اعم از جنگ‌های هسته‌ای، شیمیایی و بیولوژیک و... نیز یکی از ترس‌های جدی انسان امروز است. انواع و اقسام داروها و مواد مخدر که نیازهای جدیدی را ایجاد می‌کنند، حتی ترس از مواد غذایی ناسالم خود می‌تواند منشأ بسیاری از ترس‌ها در زندگی مدرن باشد.
بنابراین به نظر می‌رسد که ترس مدرن ریشه در دو عامل «علم‌گرایی افراطی» و «رخت بر بستن اخلاق از ساحت‌های علمی» دارد. به همان میزانی که علم و تکنولوژی در حال پیشرفت است، سوءاستفاده و استفاده نادرست از علم باعث می‌شود که زندگی انسان‌ها با خطرهایی مواجه شود و تبعات جبران‌ناپذیری را به همراه داشته باشد.
۳.در این فضا، این پرسش مطرح می‌شود که انسان امروز چگونه با ترس‌های مدرنش مواجه می‌شود؟ و چگونه آن را مدیریت می‌کند که آرامش خود را بازیابد؟
مهم‌ترین موضوعی که می‌تواند در غلبه بر ترس مدرن اثرگذار ظاهر شود، «بازگشت به اخلاق و ارزش‌های اخلاقی» در عرصه علم و فناوری است؛ به تعبیری، به نظر می‌رسد اخلاقیات و ارزش‌های حاکم بر عرصه علم و فناوری لازمه بهره‌گیری از مدرنیته است؛ چرا که علم و فناوری مهم‌ترین مؤلفه‌های مدرنیته به حساب می‌آیند و علم‌گرایی محض می‌تواند خطرآفرین باشد و منشأ بسیاری از ترس‌های مدرن شود. بنابراین اخلاق علمی به مثابه یک پارامتر در بهره‌برداری از مدرنیته عمل می‌کند. مادامی که ما به این پارامترهای اخلاقی بی‌توجه باشیم، خودِ ارزش‌های دنیای مدرن و مؤلفه‌های آن می‌تواند منشأ ترس و تهدید شوند.
۴. واقعیت این است که بخشی از ترس‌های مدرن ما نتیجه توهم است و به مواردی برمی‌گردد که ما در خصوص آنها علم دقیقی نداریم. اگر علم و آگاهی دقیق وجود داشته باشد، بخش قابل‌ توجهی از ترس‌ها از بین می‌رود. از این رو، علم و فناوری همانگونه که بدون در نظر گرفتن پارامترهای اخلاقی می‌توانند خود منشأ بسیاری از ترس‌های مدرن باشد فقدان‌شان نیز به‌گونه‌ای دیگر به ترس‌های مدرن دامن می‌زند. این امر نشانه‌ای از اهمیت علم و دانش در زمانه ما است.
۵. اما پیامدهای جامعه‌ای که پیوسته ترس‌های مدرن را به اشکال مختلف تجربه می‌کند، چیست؟ به‌ نظر می‌رسد پمپاژ پیوسته ترس در زندگی افراد، فارغ از اثرات منفی روانشناختی می‌تواند روحیه زشت فردگرایانه و انحصارگرایانه را هر چه بیشتر تقویت کند و جامعه را به بن‌بست‌های اخلاقی بکشاند. شاهد این مدعا رفتار برخی از افراد در احتکار انواع مواد ضد عفونی، ماسک و دستکش در جریان شیوع ویروس کرونا است. البته امید دارم جامعه ما هر چه بیشتر از این روحیه فردگرایانه و انحصارطلبانه فاصله بگیرد؛ چرا که «همدلی» و «همبستگی» بهترین راهکار برای مبارزه با ویروس ترس در جامعه است.»

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: ترس از کرونا جامعه علم و فناوری انسان امروز زندگی مدرن نظر می رسد ترس مدرن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۴۴۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت

«ملوک طلوع‌نژاد» بازیگر گلستانی سریال پایتخت، پیشکسوت نمایش رادیو گلستان، تئاتر و تلویزیون پس از چند روز بستری در بیمارستان به دلیل ابتلا به کرونا و زخم سیاه ناشی از کاهش سیستم ایمنی بدن جان خود را از دست داد. وی در سری نخست سریال پایتخت در کنار بازیگران این سریال بخصوص «احمد مهرانفر»، «محسن تنابنده» و «ریما رامین‌فر» ایفای نقش کرد. وی سال‌های سال در عرصه تئاتر نیز فعالیت داشت.

دلیل اصلی مرگ بازیگر سریال پایتخت

خانم ملوک طلوع نژاد بعد از مبتلا شدن به قارچ سیاه تحت عمل جراحی قرار گرفت، اما متاسفانه به علت عفونت ناشی از بیماری کرونا و زخم‌های قارچ سیاه دستگاه ایمنی بدن او به شدت پایین آمده بود و بر اثر عفونت کرونا درگذشت. گفتنی است سریال پایتخت به کارگردانی سیروس مقدم باعث را که بازی خانم ملوک طلوع نژاد به خوبی دیده شود.

او در فیلم‌های تاکسی برگشتی که از شبکه تبرستان پخش می‌شد نیز بازی کرده بود فیلمی که توسط آقای محمد حسین صفری کارگردانی شد.

خانم طلوع نژاد در سریال پایتخت نقش لیدر نقی معمولی را بر عهده داشت نقی در پایتخت ۵ در مسابقات ورزشی کشتی شرکت کرده بود و خانم طلوع نژاد به عنوان لیدر در سریال بازی می‌کرد.

روز شنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۰ ملوک طلوع نژاد بازیگر تئاتر و تلویزیون متولد گلستان و هنرمند پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون و گروه نمایش رادیو گلستان که با بازی در سریال پایتخت ۵ و پایتخت ۶ به شهرت رسید بر اثر بیماری شایع قارچ سیاه و کرونا و ابتلا به بیماری از شایع‌ترین خبر‌های امسال دارفانی را وداع گفت.

 

منبع: خبر آنلاین

tags # سریال پایتخت سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • کاهش مشکلات جامعه با تحول در نظام آموزشی امکان‌پذیر است
  • حجاب نوعی مقاومت در مقابل تهاجم جهان سلطه است
  • دانشگاه خودباوری را در جامعه به منصه ظهور برساند
  • دانشگاه با فرهنگ‌سازی در جامعه خودباوری را به منصه ظهور برساند
  • لاوروف: نتایج انتخابات آمریکا بر تمایل برای تحمیل «شکست استراتژیک» به ما اثری ندارد
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • روایت خبرنگار صداوسیمای لرستان از کوچ عشایر
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • با این راهکار استرس را از خود دور کنید