Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین ابتدا در ماه سپتامبر ۲۰۱۹ شرکت ساندوز سازنده یک شکل تجاری رانیتیدین به نام زانتاک آن را به علت آلودگی به یک ماده احتمالا سرطان‌زا از بازار آمریکا خارج کرد و سپس سازمان غذا و داروی آمریکا دستور خارج کردن دو شکل ژنریک این دارو ساخت دو شرکت داروسازی دیگر را صادر کرد.

علت این دستور آلودگی این داروها به یک ماده احتمالا سرطان‌زا برای انسان به نام «نیتروسودی‌متیل‌آمین» (NDMA) بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آلودگی داروی پرمصرف گوارشی به یک ماده سرطان‌زا

پس از اعلام این خبر سخنگوی وزارت بهداشت ایران اعلام کرد که رانیتیدین‌های موجود در بازار ایران مشکلی ندارند و اگر مشکلی در زمینه این داروها وجود داشته باشد، دستور جمع‌آوری دارو داده می‌شود.

رانیتیدین‌های موجود در بازار مشکلی ندارند

اکنون سازمان غذا و داروی آمریکا می‌گوید تحقیقاتش در این زمینه مشخص کرده است که میزان‌های آلودگی در این داروی ضد اسید معده در طول زمان افزایش می‌یابد و هنگامی که این دارو در درمای بالاتر از دمای اتاق نگهداری شود، می‌تواند برای بهداشت عمومی خطرناک باشد.

دکتر جانت وودکاک، مدیر مرکز ارزیابی و پژوهش دارو در سازمان غذا و داروی آمریکا در این باره گفت: «در نمونه‌های بسیاری که ما بررسی کردیم، میزان‌های NDMA در حد غیرقابل نبود. اما از انجایی که ما نمی‌دانیم که این داروها برای چه مدتی انبار شده‌اند، تصمیم گرفتیم تا زمانی که کیفیت آنها تضمین شود، از دسترس مصرف‌کنندگان خارج شوند.»

سازمان غذا و داروی آمریکا در نامه‌هایی به شرکت‌های سازنده رانتیدین خواسته است محصولاتشان را از بازار خارج کنند و از مصرف‌کنندگان هم خواسته است که مصرف قرص‌ها یا اشکال مایع این دارو را متوقف کنند، باقیمانده دارویشان به درستی دوربیندازند و دیگر این دارو را نخرند.

بر اساس بیانیه سازمان غذا و داروی آمریکا افرادی به طور بدون نسخه از این دارو استفاده می‌کنند، باید از سایر داروهای تاییدشده استفاده کنند و بیمارانی که با نسخه پزشک رانتیدین مصرف می‌کنند، باید پیش از قطع دارو با دکترشان درباهر سایر گزینه‌های درمانی مشورت کنند.

بر اساس بررسی‌های سازمان غذا و داروی آمریکا تا به حال ماده آلاینده NDMA در داروهای دیگر ضد اسید معده شامل فاموتیدین با نام تجاری پپسید، اسومپرازول با نام تجاری نکسیوم و اومپرازول با نام تجاری پریلوسک یافت نشده است.

کد خبر 497223 برچسب‌ها سرطان بیماری گوارشی دارو

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سرطان بیماری گوارشی دارو سازمان غذا و داروی آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۵۶۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داروی مهم بیماران قلبی بالاخره توزیع شد

به گزارش خبرآنلاین ،روابط عمومی سازمان غذا و دارو اعلام کرد: طی دو ماه و نیم گذشته توزیع وارفارین چند برابر شده است و بیماران قلبی اطمینان داشته باشند که این دارو به مقدار بیش از نیاز وارد کشور شده و هیچ نگرانی برای تأمین داروی خود نداشته باشند.

بنابراین گزارش،در روزهای اخیر نیز محموله‌های بزرگ از وارفارین به مراکز توزیع دارو و داروخانه‌ها توزیع شده است؛ بنابراین موجودی مناسبی از این دارو وجود دارد و با پلن معاونت‌های غذا داروی سراسر کشور در داروخانه‌های منتخب دپوی مناسبی از این دارو موجود است.

روابط عمومی سازمان غذا و دارو با تأکید بر اینکه وارفارین در داروخانه‌های مشخصی عرضه می‌شود، اضافه کرد: مردم می‌توانند از طریق سامانه ۱۹۰، اپلیکیشن تیتک و یا درگاه mobile.ttac.ir با وارد کردن نام دارو، وارفارین را از نزدیک‌ترین داروخانه تهیه کنند.

۴۷۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902747

دیگر خبرها

  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور
  • لزوم اجتناب از تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • مردم نگران تامین داروی "وارفارین" نباشند
  • مردم نگران تامین داروی وارفارین نباشند
  • داروی مهم بیماران قلبی بالاخره توزیع شد
  • توزیع محموله‌های بزرگ وارفارین در بازار
  • تجویز داروی خارج از این فهرست ممنوع است
  • تجویز داروی خارج از فهرست کشوری ممنوع است