Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس انرژی گفت: با ادامه شرایط فعلی، شاهد توقف عرضه شیل نفت ها و تولید از میادینی که هزینه های زیادی صرف تولید نفت می شود خواهیم بود و می توان گفت از این حیث، چیزی در حدود ۵ میلیون بشکه در روز از بخش عرضه کاسته خواهد شد. ۱۵ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۹ اقتصادی نفت و انرژی نظرات - اخبار اقتصادی -

نرسی قربان، کارشناس انرژی و بازار نفت در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: به طور معمول عرضه و تقاضا، به همراه تحولات سیاسی، روابط کشورها، تصمیمات اوپک و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. پارامترهای تأثیرگذار در تعیین قیمت در بازار جهانی نفت هستند، اما در حال حاضر با عامل جدیدی که بازار نفت را بیش از عوامل دیگر متأثر کرده، مواجه ایم که این عامل جدید، شیوع همه گیر و جهانی ویروس کرونا است.

وی افزود: شیوع بیماری کرونا روی تقاضای جهانی نفت اثر گذاشته؛ اما اثر آن و مدت زمان تأثیر آن قابل پیش بینی نیست و نمی دانیم که شیوع جهانی این ویروس تا چه زمانی به طول می انجامد و تا چه اندازه اقتصاد جهانی را فلج می کند.

این کارشناس انرژی با بیان اینکه "اگر نسبت به ماندگاری و اثر شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد جهان آگاهی داشتیم، می توانستیم پیش بینی و برآورد حدودی از آینده قیمت نفت ارائه دهیم"، گفت: از آنجایی که نسبت به این مسئله آگاهی نداریم، نمی توان نسبت به آینده بازار نفت پیش بینی درستی داشت و هر رخدادی در این بازار محتمل است.

وی ادامه داد: پس مهمترین فاکتور تأثیرگذار روی بازار جهانی نفت و به تبع آن قیمت نفت، میزان و طول زمان اثر شیوع کرونا بر اقتصاد جهان است.

قربان تصریح کرد: اگر اثر ویروس کرونا تا 6 ماه دیگر کم کم به صورت نسبی بر روی اقتصاد جهانی کاهش یابد و پایه های اقتصاد شروع به گردش کند و پیرو آن، تقاضای نفت افزایش یابد، می توانیم قیمت بین 40 تا 50 دلار را برای نفت در یکسال آینده متصور باشیم، منتها باید اثر عرضه را نیز در نظر بگیریم.

وی افزود: با ادامه شرایط فعلی که قیمت نفت خام به زیر 30 دلار رسیده، شاهد توقف عرضه شیل نفت ها و تولید از میادینی که هزینه های زیادی صرف تولید نفت می شود، همچون میادین نفتی در آبهای عمیق خواهیم بود و می توان گفت از این حیث، چیزی در حدود 5 میلیون بشکه در روز از بخش عرضه کاسته می شود.

این کارشناس انرژی تصریح کرد: همچنین تمام سرمایه گذاری هایی که برای تولید نفت از میادین پرهزینه در جریان است، متوقف می شود و معمولا همه تولیدات نفت در جهان یک افت 5 - 6 درصدی نیز در طول یکسال دارند و با تمامی این شرایط، وقتی تقاضا برمی گردد، اگر با افت عرضه مواجه باشیم، اول ذخایر مورد مصرف قرار می گیرد، سپس افزایش ظرفیت ها مصرف می شود و بعد کم کم بازار متوجه کمبود خواهد شد و قیمت ها شروع به تغییر می کند.

وی ادامه داد: وقتی شیوع ویروس کرونا تقاضا برای نفت را کاهش داد، اوپک خواست اثر این افت تقاضا را با کاهش تولید جبران کند، اما نه تنها نتوانست تولید را کاهش دهد، بلکه توافقات قبلی نیز برای کاهش تولید اوپک برهم خورد و در نتیجه عربستان سعودی اعلام کرد که اول آوریل، 3 میلیون بشکه روانه بازار خواهد کرد و این مسئله موجب شد که شوک قیمتی در بازار نفت رخ دهد و کاهش قیمت نفت ناشی از تأثیر شیوع کرونا بر اقتصاد جهانی را تشدید کند.

وی افزود: این احتمال وجود دارد که عربستان و روسیه به عنوان نمایندگان اوپک و کشورهای غیراوپک به توافقات در بازار نفت دست یابند که این توافق نیز در صورت تحقق، به ترمیم قیمت نفت خواهد انجامید.

انتهای پیام/

R32317/P/S7,80/CT1 واژه های کاربردی مرتبط ویروس کرونا قیمت نفت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا قیمت نفت ویروس کرونا قیمت نفت کارشناس انرژی میلیون بشکه جهانی نفت بازار نفت قیمت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۵۹۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷ |برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۳۳ سنت معادل ۰.۴۰ درصد افزایش به ۸۳ دلار و ۲۹ سنت رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، قیمت نفت در روز دوشنبه پس از بالا رفتن قیمت نفت خام عربستان برای فروش به اکثر مناطق و همچنین کمرنگ شدن دورنمای آتش‌بس در غزه افزایش یافت. بدین ترتیب ترس از گسترش جنگ رژیم صهیونیستی و حماس در منطقه نفت‌خیز خاورمیانه تشدید شده است.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 33 سنت معادل 0.40 درصد افزایش به 83 دلار و 29 سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با 36 سنت معادل 0.46 درصد افزایش 78 دلار و 47 سنت معامله می‌شود.
عربستان قیمت رسمی فروش نفت خام خود به آسیا، شمال غرب اروپا و منطقه مدیترانه را در ماه ژوئن افزایش داده که حاکی از افزایش تقاضا در این مناطق در فصل تابستان است.

مقام سابق نفت آمریکا به اقدام به تبانی با اوپک متهم شدعربستان قیمت نفت خود در بازار آسیا را افزایش می‌دهد

هر دوی این شاخص‌های نفتی بیشترین کاهش قیمت هفتگی طی سه ماه گذشته را در هفته گذشته تجربه کردند. نفت برنت بیش از 7 درصد و نفت آمریکا 6.8 درصد از ارزش خود را طی یک هفته گذشته از دست داد. انتشار اطلاعات اقتصادی آمریکا و به تعویق افتادن احتمالی زمان کاهش نرخ بهره بانک مرکزی این کشور از دلایل کاهش قیمت نفت بود.
آغاز دوباره مذاکرات برای آتش بس در غزه هم تاثیر مخاطرات ژئوپلیتیکی در افزایش قیمت نفت را کاهش داده بود.
اما دورنمای رسیدن به یک قرارداد آتش‌بس کمرنگ شده است. حماس خواستار پایان جنگ در ازای آزادسازی گروگان‌ها شده و بنجامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی این درخواست را رد کرده است.
از طرف دیگر، شرکت‌های انرژی آمریکا تعداد چاه‌های فعال نفت و گاز خود را برای دومین هفته پیاپی کاهش داده‌اند. تعداد چاه‌های نفت آمریکا تا 499 حلقه پایین آمده که بیشترین کاهش هفتگی از نوامبر 2023 را نشان می‌دهد.
انتهای پیام/1

دیگر خبرها

  • از خرداد ماه، قیمت حبوبات کاهش می‌یابد
  • قیمت حبوبات از خرداد کاهشی می‌شود
  • اتحاد دلاری در کانال ۶۰ هزار
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷ |برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • احتمال حضور رونالدو و مسی در یک تیم قوت گرفت
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز
  • احتمال تداوم کاهش تولید نفت خام اوپک‌پلاس
  • دلار باز هم نزولی شد
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟