Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا هاشمیان، رئیس بخش مراقبت های ویژه بیمارستان مسیح دانشوری، در گفت و گو با خبرنگار جماران، در خصوص مشکل واردات داروی کرونا اظهار داشت: درمان کرونا شامل مجموعه ای از داروهای ضد التهابی مثل فاویپیراویر، اینترفرون و آی وی آی جی و مجموعه داروهای ضد ویروس مثل کلترا، پاپی کاویر، رم رسیور و مجموعه ای از اکسیژن درمانی ها است که از اکسیژن درمانی های سبک تر شروع می شود تا به دستگاه های پیشرفته می رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خوشبختانه این مجموعه ها در مجموعه های بیمارستانی قوی کشور وجود دارد.

وی با بیان اینکه استفاده از داروها سلیقه ای است، تصریح کرد: به طور مثال داروی رم رسیور در کشور آمریکا وجود داشته و اثربخشی مناسبی هم نشان داده است. در کشور ما هم محموله ای از چین وارد شد و در خیلی از بیمارستان ها موجود است و استفاده می شود. خوشبختانه ظاهرا در کشور خودمان هم در موارد بسیار بالا دارد تولید می شود. فاویپیراویر هم در ژاپن تولید شده و چین و ژاپن از آن استفاده کرده اند. البته جوابگویی همه اینها نسبی است و کرونا فعلا دارویی برای درمان قطعی ندارد.

هاشمیان گفت: در بیمارستان مسیح دانشوری استفاده از فاویپیراویر به صورت موردی شروع شد. یعنی ما از بیماران خواستیم و تهیه کردند. بعد هم از طریق وزارت بهداشت در اختیار چند بیمارستان گذاشتند تا آزمایش این دارو انجام شود؛ که در بیمارستان ما بسیار خوب جواب داد. برای 30 بیمار استفاده کردیم و گزارشات آن هم آماده شده است. در واقع نسبت به داروی کلترا که ما استفاده می کردیم اثربخشی بسیار بالایی داشت. هفته پیش پزشکان آمریکایی در خصوص این دارو از تجربه ما سؤال کردند و با گروه دیگری از پزشکان به FDA اعلام کرده اند که سریعا این دارو را در اختیار مردم آمریکا قرار دهد و در بیمارستان های آمریکا موجود باشد. اگر این اتفاق بیفتد این دارو گسترش پیدا می کند.

وی با اشاره به اینکه ما در جبهه جنگ هستیم، تأکید کرد: همه مردم می دانند که ما از ابتدا وسط میدان بوده ایم و من از روز اول بوده ام. نیاز داریم که همه دستگاهها هم به ما کمک کنند. ما می خواستیم از این دارو به یکی از پزشکان بدهیم که موجود نبود و ایشان فوت شدند و من خیلی ناراحت بودم. در آن شرایط چون راه ارتباطی دیگری نداشتیم از طریق یکی از شبکه های مجازی خواهش کردم که این دارو را تأمین کنند. اما از من ناراحت شدند و نامه ای علیه من به حراست بیمارستان نوشتند. من یک دکتر درمانگر هستم؛ نه اهل آشوب و اغتشاش بوده ام و نه خواهم شد. امیدوارم در جوّ علمی که می خواهیم داشته باشیم همه کمک کنند.

رئیس بخش مراقبت های ویژه بیمارستان مسیح دانشوری اظهار داشت: خدا را شکر الآن یک حرکت ملی برای تهیه دارو ایجاد شده و امیدوارم که جوابگو باشد. در حال حاضر توسط چند شرکت داروسازی ایرانی مواد اولیه ساخت داروی فاویپیراویر خریداری شده و دارند روی تولید انبوه آن کار می کنند؛ تا در کنار واردات این دارو بتوان از تولیدات داخلی آن هم استفاده کرد. البته الآن این دارو در ایران وجود دارد. ولی دارد به صورت موردی مصرف می شود. ما برای 30 بیمار بدون در نظر گرفتن شغل و موقعیت اجتماعی آنها استفاده کردیم و داروی ما تمام شد. یکی از شرکت های بزرگ قول داده که ان شاء الله تا چند روز آینده این دارو را در اختیار گروه های پزشکی بگذارند.

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص کنترل اپیدمی کرونا گفت: اپیدمی ارتباط مستقیم با بحث قرنطینه دارد. در این چند روز پزشکان قم چیزهایی را به من می گویند که ای کاش از ابتدا بیشتر به آن توجه می شد؛ اینها گذشته و باید به آینده نگاه کنیم. الآن احساس می کنم که مردم توجه بیشتری به قرنطینه می کنند و این موضوع باعث کمتر شدن اپیدمی می شود. به شرط اینکه هشت میلیون نفری که در این ایام سفر کرده اند اتفاق بدی را ایجاد نکند؛ امیدوارم.

هاشمیان افزود: در درمان کرونا خیلی پیشرفت کرده ایم و WHO اعلام کرد که بیمارستان مسیح دانشوری از لحاظ سطح درمان این بیماری بسیار بالا است. خیلی دیگر از بیمارستان های ما همین طور هستند. الآن باکس دارویی ما قطعا بیشتر از آمریکا است. یعنی در درمان خیلی خوب جلو رفته ایم. در رابطه با اپیدمی ابتدا بد بودیم ولی الآن خدا رو شکر کنترل دارد خیلی بیشتر می شود. تعطیلی مغازه ها، مدارس و دانشگاه ها مسائل خیلی خوبی است و قطعا در کنترل بیماری تأثیر خواهد داشت.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: بیمارستان مسیح دانشوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۶۳۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران

به گزارش خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، موضوع استفاده از دارو‌های ایرانی یکی از دغدغه‌های اصلی است که بار‌ها مسئولان ارشد وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور است، اما با این حال بسیاری از مردم تلاش می‌کنند از دارو‌های تولید خارج از کشور استفاده کننداز سوی دیگر بسیاری از دارو‌های خارجی نیز نایاب بوده و برخی از بیماران از نبود این دارو‌ها شکایت دارند، اما سوال اصلی اینجاست که با توجه به وجود دارو‌های داخلی چرا بسیاری از مردم از دارو‌های خارجی استفاده می‌کنند؟

چرایی مشکلات تهیه دارو خارجی برای برخی از بیماران

بسیاری از بیماران نسبت به تهیه دارو‌های خارجی شکایت دارند، در همین زمینه محمدرضا کشاورز، بازرس هیئت مدیره انجمن داروسازان در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا با درباره چرایی مشکلات تهیه برای برخی از بیماران اظهار کرد: در حوزه کمبود دارو با دو موضوع رو به رو هستیم؛ یکی بحث کمبود ارز مرغوب و تحریم و دیگری دیرکرد تخصیص اعتبار و ارز از بانک مرکزی که مورد دوم نقش بسیار پررنگ تری در کمبود دارو بیماران خاص دارد، در واقع وقتی در پرداخت وجه تاخیر ایجاد می‌شود، چرخه تولید با کندی مواجه میشود و جبران این کمبود پس از تخصیص وجه، ۳ تا ۶ ماه زمان‌بر خواهد بود.

وی افزود: تغییر ارز ترجیهی به ارز نیمایی یکی از عوامل گرانی دارو بوده است ولی برای جبران گرانی دارو شرکت‌های بیمه موظف شده اند تا مابه‌تفاوت قیمت‌های قبلی و جدید را پرداخت کنند.

مردم به سمت استفاده از دارو‌های خارجی می‌روند

بازرس هیئت مدیره انجمن داروسازان ادامه داد: البته بسیاری از اقلام دارویی توسط تولیدکنندگان داخلی تولید می‌شود، اما بسیاری از پزشکان تاکید بر استفاده نمونه خارجی دارند که با توجه به ارزی که به شرکت‌ها داده شده نمی‌توان توقع داشت کمبود در این زمینه وجود نداشته باشد.

کشاورز ادامه در ادامه با اشاره به گران فروشی برخی از داروخانه‌ها و افزایش قیمت‌ها گفت: تمامی قیمت‌ها در برنامه و آدرس اینترنتی دارویاب ثبت شده است، اگر مرکزی قصد گران فروشی داشته و قیمتی خارج از قیمت اعلام شده ارائه کرده است مردم می‌توانند تخلف را به سازمان تعزیرات حکومتی اعلام کرده تا با متخلفین برخورد جدی شود

مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه کیفیت دارو‌های ایرانی بسیار بالاست تا حدی که کشور‌های متقضای دارو نیز به این مهم اشاره می‌کنند، بر لزوم حمایت ویژه از صنعت داروسازی کشور تاکید کرد، پیکانپور گفت: رویه تولید دارو در کشور به لحاظ تعداد و کیفیت رو به رشد است. خرد جمعی صنعت دارو به سمت رفع نیاز جدید دارویی کشور پیش می‌رود و توفیقات خوبی در این حوزه دارد. در بخش‌های پیشرو مثل بیولوژیک و موارد مشابه توفیقات رو به افزایش است.

کیفیت دارو‌های ایرانی بالاست

پیکانپور بیان کرد: توفیقات رو به افزایش است و نوید آینده خوبی می‌دهد. اگر به صنعت داروسازی کشور‌های مشابه نگاه کنیم می‌بینیم بخش قابل توجهی از اقدامات در سطح پکیجینگ محقق می‌شود و در بخش فرمولاسیون و ماده اولیه از ما عقب‌تر هستند و این سبب شده که در مراودات بین‌المللی دست خود را به سمت ایران دراز کنند. این موضوع تامین کمّی پا به پای تامین کیفی پیش رفته است. حساسیت بر شاخص‌های کیفی چه از سمت رگولاتور و چه کارخانجات اعمال شده و کیفیت دارو‌های ایرانی بسیار بالا است تا حدی که کشور‌های متقاضی دارو به این مهم اشاره می‌کنند.

وی افزود: رگولاتور نسبت به کیفیت دارو همواره حساس بوده است، لذا ری‌کال (جمع‌آور) یک محصول برای ما نقطه مثبت است که نشانگر دقت و اهمیت کیفیت دارو است و اگر جایی شاخص‌های کیفی مشکلی داشته باشد بدون اغماض ما وظیفه مربوط به کیفیت خود را انجام می‌دهیم.

وی با بیان اینکه صنعت داروسازی در جذب نخبگان توفیقات جدی داشته است، اظهار کرد: حدود ۴۰ درصد از شرکت‌های دانش بنیان سلامت در بخش دارو متمرکز هستند.

آیا کیفیت دارو ایرانی با خارجی یکسان است؟

حسین خلیلی رئیس دوازدهمین همایش داروسازی بالینی ایران با اشاره بر این که "آیا دارو‌های ایرانی به اندازه دارو‌های برند خارجی کیفیت و اثربخشی دارند؟ " اظهار کرد: بیش از ۹۵ درصد دارو‌های موجود در کشور در داخل ایران فرموله می‌شوند. بخشی از مواد اولیه این دارو‌ها در داخل کشور تولید و بخشی نیز وارد کشور می‌شوند. این موضوع که مواد اولیه وارد می‌شود مختص ایران نیست؛ برای مثال ۷۰ درصد مواد اولیه دارویی در کشوری مانند آمریکا نیز از هند و چین وارد این کشور می‌شود، زیرا تولید برخی مواد اولیه صرفه اقتصادی ندارد و واردات آن به صرفه‌تر است.

وی افزود: در مورد داروها، بازه‌ای برای میزان اثربخشی و کیفیت تعریف می‌شود؛ برای مثال گفته می‌شود که اگر یک دارو بالای ۹۷ درصد ایمنی و اثربخشی داشته باشد قابل قبول است؛ بنابراین ممکن است یک دارو ۹۸ درصد و یک دارو ۹۹ درصد اثربخشی داشته باشد، اما همین یک درصد اختلاف در ماده مؤثره یا خلوص، ممکن است روی بروز عوارض ناشی از مصرف دارو تأثیرگذار باشد یعنی عوارض را کمتر یا بیشتر کند.
وی ادامه داد: ممکن است عوارض یک داروی ایرانی کمتر یا بیشتر از یک داروی برند خارجی باشد و این موضوع بین دارو‌های مختلف متفاوت است، اما آنچه اهمیت دارد این است که دارو ایمن و اثربخش باشد.

رئیس دوازدهمین همایش داروسازی بالینی ایران گفت: تمام دارو‌هایی که مجوز سازمان غذا و دارو را دریافت می‌کنند از نظر ایمنی و اثربخشی در بازه مورد قبول برای فارماکوپه‌های جهان است و اینطور نیست که در بازه استاندارد ایمنی و اثربخشی نباشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران
  • کشف محموله دارو در زابل
  • «متفورمین» پرفروش‌ ترین دارو در سال ۱۴۰۲
  • «متفورمین» پرفروش‌ترین دارو در سال ۱۴۰۲
  • چگونه داروی تلخ به کودک بدهیم؟ از گول زدن حس چشایی تا مذاکره با کودک!
  • آمارهای عجیب از مصرف داروی ایرانیان
  • عددهای عجیب از مصرف داروی ایرانیان
  • عددهای عجیب از واردات و مصرف داروی ایرانی‌ها
  • معرفی پرفروش‌ترین دارو‌ها در ایران + اسامی و میزان فروش