Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-07@07:02:51 GMT

پایان تعطیلات نوروزی دانش‌آموزان با طعم آموزش تلویزیونی

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۶۴۹۸۸

پایان تعطیلات نوروزی دانش‌آموزان با طعم آموزش تلویزیونی

نوروز امسال با طعم آموزش تلویزیونی دروس پایان یافت؛ هرچند که تعطیلی مدارس به دلیل پیشگیری از شیوع کرونا همچنان ادامه دارد و قرار است در کنار آموزش از طریق تلویزیون، شبکه اجتماعی دانش‌آموزان هم راه‌اندازی شود.

خبرگزاری فارس ـ گروه آموزش و پرورش: نوروز سال 99 متفاوت‌ترین نوروز طی سالیان اخیر شد؛ نوروزی که خبری از دید و بازدید عید نبود و آموزش و پرورش هم از طریق تلویزیون برای دانش‌آموزان، آموزش در نظر گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از شیوع ویروس کرونا در کشور، برای پیشگیری از شیوع این بیماری، مدارس تعطیل شد و این تعطیلی تا پایان سال 98 ادامه یافت؛ این ماجرا موجب شد که ساعات آموزشی با وقفه مواجه شود و به عبارت دیگر دانش‌آموزان از درس و مشق عقب افتادند.

هرچند که هم برنامه آموزش دروس از طریق تلویزیون پیش‌بینی شد و هم مدارس از طریق کانال شبکه‌های اجتماعی به آموزش دانش‌آموزان پرداختند اما هنوز دانش‌آموزان از دروس مدرسه عقب بودند و باید جبران می‌شد.

محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش 26 اسفند گفت: 70 درصد از محتوای آموزشی قبل از تعطیلی دانش‌آموزان، آموزش داده شده بود و برای 30 درصد از محتوای آموزشی باید برنامه ریزی کنیم که در حال انجام است.

قرار بود امسال در دوره دبستان فقط طرح عید و داستان اجرا شود البته معاونت آموزش ابتدایی اواخر اسفند سال گذشته اعلام کرد که طرح عید و داستان سال 99 را در سه حوزه داستان خوانی، داستان گویی و داستان نویسی با اولویت تولید آثار مکتوب دانش‌آموزان در قالب خاطره، گزارش، داستان و داستانک با موضوعات محوری «عید و مراقبت»، «عید در خانه » و «عید و سلامتی» اجرا می‌کند.

در بخشنامه آموزش ابتدایی آمده بود: «شناخت و انعکاس واقعی احساس دانش‌آموزان از شرایط خاص نوروز پیش رو و ایجاد زمینه بروز خلاقیت‌های نوشتاری آنان از اهداف اصلی طرح مذکور است. لازم به ذکر است با توجه بر لزوم مراقبت فردی و اجتماعی و انتقال پیام پیشگیری از شیوع ویروس کرونا با عمل به شعار «در خانه بمانیم» ، تاکید معاونت ابتدایی استان بر تولید اثر با تکیه بر منابع در دسترس خانگی و اینترنتی ، توانایی های فردی و خلاقیت‌های ادبی با بهره گیری از تخیل و توصیف بی آلایش کودکانه بوده و به هیچ وجه مراجعه به کتابخانه‌ها یا کانون‌های محلی یا ملاقات با افراد غیر جهت اجرای این فعالیت در شرایط پر خطر فعلی مدنظر نیست.

لذا مورد انتظار است تا معاونان و کارشناسان مناطق ضمن اطلاع رسانی دقیق نکات ذکر شده و مختصات کلی طرح ، نظارت کافی براجرای مطلوب آن توسط مدیران و معلمان مدارس به عمل آورده و از هرگونه توصیه یا الزام دانش آموزان به استفاده از منابع خارج از منزل جلوگیری کنند». 

شاید باید گفت که تعطیلات عید امسال دانش‌آموزان با تعطیلات اسفند و تعطیلات بعد از ایام نوروز که فعلاً تا 20 فروردین ادامه دارد، فرقی ندارد و دانش‌آموزان در خانه هستند و از کلاس و مدرسه دور.

با توجه به اینکه 30 درصد محتوای آموزشی برای یادگیری دانش‌آموزان باقیمانده بود و آموزش تلویزیون در دوره ابتدایی فقط در هر روز شامل یک درس برای هر پایه بود، آموزش تلویزیونی در نوروز هم ادامه یافت.

علیرضا کمرئی معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش 20 اسفند از تداوم آموزش‌ها در ایام تعطیلات عید نوروز خبر داد و گفت: ارزیابی‌های خوبی از برنامه‌های تلویزیون وجود دارد که میزان دانلود از تلوبیون یکی از نشانه‌هاست؛ بعضی از دروس قریب به ۱۰۰ هزار دانلود داشته است و بعضی از دانلودها در مدارس صورت می‌گیرد که در پورتال‌ها و سایت های مدارس قرار می دهند و آن هم دانلودهای متعدد می‌شود.

وی تصریح کرد: از خانواده‌ها می‌خواهم بچه‌ها را پای آموزش بنشانند و از این فرصت بهره ببرند.

البته در کنار مسؤولان آموزش و پرورش که برنامه آموزش از طریق تلویزیون در نظر گرفتند، برخی معلمان هم برنامه آموزشی را البته سبک‌تر در ایام نوروز برای دانش‌آموزان پیش‌‌بینی کردند.

والدین هم پای کار آمدند و با توجه به اینکه نگرانی از عقب ماندن دانش‌آموزان از درس و مشق وجود دارد، با فرزندانشان درس هم کار کردند.

در هر حال نوروز امسال با طعم آموزش دروس از طریق تلویزیون و تمرین در خانه پایان یافت؛ هرچند که تعطیلی مدارس به دلیل پیشگیری از شیوع کرونا همچنان ادامه دارد.

قرار است وزارت آموزش و پرورش شبکه اجتماعی دانش‌آموزان(شاد) را راه‌اندازی کند و با استفاده از این شبکه، در کنار آموزش تلویزیونی، آموزش مجازی را ارائه دهد البته بعد از شکست کرونا، وزارت آموزش و پرورش دوره آموزش حضوری 4 تا 6 هفته را هم برای دانش‌آموزان خواهد داشت.

قرار بود ورود مدیران به شبکه اجتماعی دانش‌آموزان از امروز آغاز شود اما مرکز برنامه ریزی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش طی اطلاعیه ای از به تعویق افتادن زمان ورود به  شبکه اجتماعی دانش‌آموزان ( شاد) به دلیل صیانت از حقوق آموزشی و تربیتی دانش آموزان و حصول اطمینان از اختصاصی و  امن بودن بستر ارتباطی این شبکه خبر داد.

در این اطلاعیه آمده است: «با عنایت به تصمیم و تأکید وزارتخانه متبوع مبنی بر اختصاصی و امن بودن بستر ارتباطی معلم _ دانش آموزان و به منظور صیانت از حقوق آموزشی و ترببتی دانش آموزان و نیاز به زمان بیشتر برای حصول اطمینان بخش فنی از این امر، ضمن تاکید بر اهمیت راه اندازی این بستر و پابرجا بودن کلیه دستورالعمل های ارسالی معاونین آموزشی، زمان ورود مدیران، معلمان و دانش آموزان به این بستر ارتباطی در روزهای آتی اعلام می‌شود».

در هر حال آموزش تلویزیونی که فعلا برقرار است و از امروز دوباره معلمان مدارس، آموزش‌های خود را در کانال‌های اجتماعی دنبال می‌کنند اما باید دید قرار است وزارت آموزش و پرورش از چه زمانی آموزش مجازی را در شبکه اجتماعی شاد ارائه دهد؟

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: دانش آموزان آموزش و پرورش آموزش نوروز شبکه اجتماعی دانش آموزان وزارت آموزش و پرورش طریق تلویزیون آموزش تلویزیونی پیشگیری از شیوع آموزش تلویزیون دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۶۴۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهریه دانش‌آموزان چهار دهک اول در مدارس سمپاد رایگان است

رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان گفت: تاکید ما به مدیران مدارس این است که هیچ هزینه‌ای از دانش‌آموزان چهار دهک اول دریافت نکنند، تلاش می‌شود هرچه سریع‌تر این هزینه را به مدارس برسانیم، اما اگر مدرسه‌ای هزینه‌ای دریافت می‌کند اطلاع داده شود تا بررسی لازم صورت گیرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، الهام یاوری در نشست دومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی سمپاد با بیان اینکه این نمایشگاه در سال‌های دور در سمپاد برگزار شده، اما ۱۰ سال به وقفه افتاده و اکنون دوباره برگزار شده است، اظهار کرد: دانش‌آموزان خوب سمپاد اعم از دانش‌آموزان مدارس سمپاد و دیگر مدارس که دارای رتبه هستند در این نمایشگاه حضور دارند.

وی افزود: هدف اول نمایشگاه این است که همه این دانش‌آموزان توانمندی‌ها و دستاوردهای خود را به نمایش بگذارند و ظرفیت‌های نهفته خود را آشکار و صاحبان صنایع و کسانی که توانایی کمک دارند این استعدادها را یاری کنند، در این نمایشگاه شبکه ارتباطی خوبی بین دانش‌آموزان سمپاد ایجاد می‌شود و دانش آموزان فرصتی پیدا می‌کنند که با دانش‌آموزان مناطق دیگر ارتباط بگیرند و شبکه‌ای از ارتباط و همکاری دوستانه شکل بگیرد.

رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان دلیل دیگر برگزاری این نمایشگاه را در راستای شعار «هر نیاز کشور یک سمپادی آماده اثرگذاری» اعلام و تصریح کرد: دانش‌آموزان در این نمایشگاه کاربرد کارهای خود را برای رفع نیازهای کشور بهتر درک می‌کنند.

یاوری با بیان اینکه در این نمایشگاه ۱۱۸ طرح از گروه دختران و ۱۱۹ طرح در گروه پسران حضور دارند، اضافه کرد: بیش از ۲۰۰ نفر از مسئولان دولتی به این نمایشگاه دعوت شده‌اند و اگر کسی هم امکان حضور نداشت، دفترچه‌ای از تمام دستاوردها تهیه شده است تا در اختیار نهادهای مختلف برای تجاری‌سازی طرح‌ها قرار گیرد.

وی با بیان اینکه به طور کلی ۱۵۶ دانش‌آموز دختر و ۱۸۵ دانش‌آموز پسر در نمایشگاه مشارکت دارند، افزود: در قالب اردوهای راهیان پیشرفت، دانش‌آموزان ما پیشرفت‌ها را می‌بینند و امیدآفرینی بسیار جدی در آنها ایجاد خواهد کرد.

رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه به‌رغم رایگان بودن شهریه دانش‌آموزان چهار دهک اول در مدارس سمپاد، بعضی مدارس به دلیل پرداخت نشدن هزینه این دانش‌آموزان از سوی آموزش و پرورش خواستار پرداخت شهریه از سوی والدین دانش‌آموزان هستند، گفت: تاکید ما به مدیران مدارس این است که هیچ هزینه‌ای از این دانش‌آموزان دریافت نکنند، تلاش می‌شود هرچه سریع‌تر این هزینه را به مدارس برسانیم، اما اگر مدرسه‌ای هزینه‌ای دریافت می‌کند اطلاع داده شود تا بررسی لازم صورت گیرد.

یاوری درباره راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری ادامه داد: سال گذشته یک مدرسه دیگر بعد از استان فارس، در آذربایجان غربی ویژه عشایر دختر و پسر راه‌اندازی شد که تمام برنامه‌ها را به صورت ویژه برای آنها برگزار می‌کنیم و امیدواریم این الگوی موفق را در سایر کشور توسعه دهیم؛ جمعیت عشایری استان باید به ۳ هزار نفر برسد تا این مدرسه راه‌اندازی شود.

وی با بیان اینکه مسئولیت سمپاد تا پایان دوره تربیت عمومی است و بعد از فارغ‌التحصیلی اگر شرایط نخبگی را داشته باشند به بنیاد ملی نخبگان معرفی می‌شوند، گفت: ما باید کاری کنیم که دانش‌آموزان چالش‌های کشور را بشناسند و هم اینکه توانایی لازم برای حل این چالش‌ها را در خود پرورش دهند.

کد خبر 750857

دیگر خبرها

  • ۲۰ چمن ورزشی ویژه دانش آموزان در زنجان افتتاح شد
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه
  • شبکه‌ای از دانش‌آموزان سمپاد در نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی شکل می‌گیرد
  • شهریه دانش‌آموزان چهار دهک اول در مدارس سمپاد رایگان است
  • برخورد قانونی با معلم بلاگر‌ها در مدارس
  • برگزاری کلاس‌ بازیگری برای دانش‌آموزان تهرانی | نقش‌آفرینی هنرجوها در سریال‌های تلویزیونی
  • برخورد قانونی با معلم بلاگرها در مدارس دولتی و غیردولتی
  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند