Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-27@00:10:04 GMT

۴ گام برای توسعه فناوری فضایی در سال جدید

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۶۶۷۲۳

۴ گام برای توسعه فناوری فضایی در سال جدید

رئیس سازمان فضایی ایران از برنامه ریزی برای توسعه زیرساخت های فضایی در ۴ گام در سال ۹۹ خبر داد و گفت: مطابق این نقشه راه پرتاب ۳ ماهواره با یک ماهواره بر در دستور کار است.

به گزارش مشرق، مرتضی براری  با بیان اینکه توسعه زیرساخت‌های فضایی در ۴ گام در سال ۹۹ در دستور کار قرار دارد، اظهار داشت: در سال ۹۹ مطابق نقشه راهی که تدوین کرده‌ایم برای هر فصل، پرتاب یک ماهواره را در دستور کار داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در صورتی که این فرایند انجام شود پیش بینی ما این است که حداقل ۳ ماهواره را با یک ماهواره بر به فضا پرتاب کنیم.

بیشتر بخوانید: ماهواره‌ برهای ایرانی را بیشتر بشناسید +عکس

کاهش وابستگی کشور در حوزه ناوبری فضایی

رئیس سازمان فضایی ایران خاطرنشان کرد: یکی دیگر از سرفصل‌های مدنظر در توسعه فناوری فضایی در سال ۹۹ مطابق سند توسعه هوافضا مصوبه سال ۹۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی مربوط به موضوع موقعیت‌یابی و ناوبری فضایی است که هم اکنون در دستور کار قرار گرفته است.

براری گفت: نقشه راه موقعیت‌یابی و ناوبری با استفاده از فناوری فضایی به زودی تدوین می‌شود؛ در این راستا جلساتی نیز با وزارت راه داشته‌ایم و نقشه راه را نهایی کرده و در حال تدوین راهبرد هستیم که گام‌های اجرایی آن به زودی اطلاع رسانی می‌شود.

معاون وزیر ارتباطات، موضوع ناوبری فضایی را یک حوزه استراتژیک عنوان کرد که با امنیت ملی گره خورده و بسیار مهم است، گفت: با اجرای این پروژه وابستگی کشور در حوزه ناوبری فضایی از جمله خدماتی مانند GPS کاهش می‌یابد.

توسعه اکتشافات فضایی با ساخت کپسول فضایی

وی با بیان اینکه موضوع مربوط به اکتشافات فضایی نیز سومین گام توسعه فناوری فضایی در سال ۹۹ است، اضافه کرد: گام‌های اجرایی و برنامه راه اکتشافات فضایی را نیز تدوین کرده‌ایم و در این حوزه برنامه‌هایی مربوط به فضانوردی و ماهواره نجوم و تلسکوپ‌های فضایی دنبال می‌شود.

براری ادامه داد: در توسعه اکتشافات فضایی به جای آنکه دوربین ماهواره‌ها به سمت زمین باشد به سمت آسمان بوده و شناسایی سیاره‌ها را دنبال خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه در حوزه اکتشافات فضایی تاکنون موفق به ارسال ۸ کاوشگر شده‌ایم، گفت: ارسال میمون به فضا نیز در این حوزه دنبال شده است و موضوع ساخت ۵ کپسول فضایی حمل انسان به مدار ۱۹۰ کیلومتری زمین به عنوان اولین گام برای اعزام فضانورد ایرانی به فضا نیز در این حوزه اجرایی می‌شود که برای ۳ سال آینده به پژوهشگاه هوافضا سپرده شده است.

پایگاه‌های زمینی پرتاب ماهواره توسعه می‌یابد

رئیس سازمان فضایی ایران توسعه پایگاه‌های زمینی پرتاب ماهواره را از دیگر گام‌های توسعه زیرساخت‌های فضایی در کشور عنوان کرد و افزود: هم اکنون تقسیم کار در حوزه زیرساخت‌های فناوری فضایی در کشور مشخص شده و بر این اساس امسال تکلیف ساخت ماهواره و ماهواره بر، پایگاه فضایی، اکتشافات فضایی و ناوبری فضایی را دنبال می‌کنیم.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا مدافعان سلامت سال جهش تولید برنامه فضایی ماهواره ناوبری فضایی فناوری فضایی اکتشافات فضایی ناوبری فضایی دستور کار سال ۹۹ نقشه راه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۶۶۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه حوزه ICT راه نجات عقب‌ماندگی‌های اقتصادی کردستان

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: توسعه حوزه ICT در کردستان به نجات عقب‌ماندگی‌های اقتصادی تحمیل شده و شتاب‌دهی اقتصاد استان کمک خواهد کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، میثم عابدی ظهر امروز در نشست هم‌اندیشی با فعالان حوزه ICT که در پارک علم و فناوری کردستان برگزار شد، اظهار داشت: استان کردستان به‌واسطه داشتن نیرو‌های جوان و متخصص در حوزه مهارت‌های مرتبط با ICT و اقتصاد دیجیتال، می‌تواند سهم قابل توجهی از اقتصاد دیجیتال کشور داشته باشد.

وی افزود: توسعه حوزه ICT در کردستان به نجات عقب‌ماندگی‌های اقتصادی تحمیل شده و شتاب‌دهی اقتصاد استان کمک خواهد کرد.

 معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات حوزه ICT را مردمی خواند و تصریح کرد: برای ایجاد تغییرات در استان می‌بایست مشکلات موجود احصا و با برنامه‌ریزی‌های مناسب موانع و مشکلات برطرف شود.

وی تصریح کرد: طی جلسات با فعالان راهکارهایی برای توسعه و گسترش فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان استان در حوزه مهارت‌های مرتبط با ICT و اقتصاد دیجیتال مطرح و پیگیری خواهد شد. 

عابدی همسایگی کردستان با کشور عراق و اقلیم را مزیت مناسبی دانست و عنوان کرد: با توجه به عقب‌ماندگی و تقاضای بازار عراق در حوزه اقتصاد دیجیتال و ICT، فرصت مناسبی برای حضور و توسعه خدمات شرکت‌های دانش‌بنیان استان کردستان در این فضا وجود دارد.

وی به حوزه آموزش‌ دیجیتال اشاره و اضافه کرد: وزارت ارتباطات با همکاری آموزش و پرورش در حال اجرای برنامه ملی "ایران دیجیتال" است که سال گذشته به صورت آزمایشی در 10 استان اجرا شد و امسال در کل کشور انجام می‌شود.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اذعان کرد: کردستان نیز با توجه به ظرفیت دانش‌آموزشی مناسب استان، 10هزار نفر از دانش‌آموزان دوره متوسطه با همکاری بخش خصوصی و آموزش و پرورش اجرا خواهد شد.

وی؛ هدف از سفر به استان کردستان را احصا‌ء‌ مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالان حوزه صنعت، چاره‌اندیشی برای رفع آن‌ها و پیگیری مسائل وزارت‌خانه در استان کردستان عنوان کرد.

گفتنی است که در این جلسه واحد‌های دانش‌بنیان به طرح مسائل و موانع پیش‌روی شرکت‌ها پرداختند و خواستار حمایت‌های ویژه از سوی وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات و مدیران استانی شدند.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • برپایی پاویون دانش‌بنیان‌ها در نمایشگاه پزشکی ویتنام ۲۰۲۴
  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • استفاده از توانمندی‌ دانش‌بنیان‌ها برای رشد و توسعه مدیریت شهری اصفهان
  • مخاطرات عدم سرمایه‌گذاری متوازن در زیست‌بوم هوش مصنوعی
  • حمایت ایرانسل از رویداد استارتاپی «هوش مصنوعی از داده تا ثروت»
  • مانور فضایی کره جنوبی و آمریکا در برابر کره شمالی
  • توسعه ICT سبب نجات کردستان از عقب‌ماندگی می‌شود
  • توسعه حوزه ICT راه نجات عقب‌ماندگی‌های اقتصادی کردستان
  • نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت برگزار شد
  • زباله‌های فضایی ماهواره ناسا را در آستانه نابودی قرار داد!