Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-26@02:26:03 GMT

در خانه بمانیم تا از گرسنگی بمیریم!

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۶۸۲۰۵

در خانه بمانیم تا از گرسنگی بمیریم!

یک فعال اجتماعی با بیان اینکه کرونا زندگی و معیشت میلیون‌ها نفر جمعیت حاشیه‌نشین را تحت تأثیر قرار داده است، گفت: جمعیت حاشیه‌نشین نه پس اندازی برای تحمل چند روز کار نکردن دارند و نه حمایتی می‌شوند، در این شرایط اگر در خانه بمانند تا از کرونا در امان باشند از گرسنگی و فقر در امان نیستند.

سیعد شیری در گفت و گو با ایسنا، گفت: طبق آمار رسمی که از سوی مسئولان در استان البرز ارائه شده است، نزدیک به یک میلیون نفر از جمعیت سه میلیون نفری این استان در حواشی شهرها سکونت دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیری افزود: زندگی در حواشی شهرها آسیب‌پذیری‌های خاص خود را دارد و این آسیب‌پذیری‌ها در روزهای اخیر بیشتر عیان شده است.

وی خاطرنشان کرد: ما طی چند روز اخیر شاهد بروز مشکلات زیادی در بحث اجاره خانه بوده‌ایم، بسیاری از صاحبخانه‌ها توان بخشش اجاره خانه را ندارند و با توجه به تعطیلی بسیاری از کسب و کارها و تنگای معیشتی افراد حاشیه‌نشین بحث اجاره مشکلات زیادی به وجود آورده است، مواردی را هم داشته‌ایم که وسایل مستأجر را در کوچه ریخته‌اند.

شیری زنان سرپرست خانوار را آسیب‌پذیرترین قشر در برابر کرونا دانست و گفت: برخی از زنان سرپرست خانوار از سر ناچاری به مشاغلی چون کار در خانه دیگران روی آورده‌اند تا بتوانند به طور مخفیانه از پس مخارج زندگی خود بر آیند، به طور کلی بسیاری از افراد ناچار هستند به طور مخفیانه کار کنند.

این فعال اجتماعی افزود: در برخی مناطق هم دستفروشی ادامه دارد مثلا در حوالی مارلیک، جاده ملارد تا نرسیده به سرآسیاب هر روز بساط دستفروشی پهن است چون این افراد چاره‌ای جز این کار ندارند، بسیاری از آنها هم گرفتار اعتیاد هستند، این نقطه در ساعات پایانی شب حالت یک بازارچه به خود می‌گیرد.

وی تصریح کرد: علاوه بر اینها، طی روزهای اخیر ما شاهد افزایش تعداد کارتن‌خواب‌ها در نقاط مختلف کرج هستیم، این شاید به دلیل تعطیلی گرمخانه‌ها باشد.

شیری افزود: همچنین دستفروشی کودکان هم بیشتر شده است، این کودکان به دلیل تنگای معیشتی خانواده خود مجبور به دستفروشی شده‌اند مثلا با یکی از این بچه‌ها صحبت کردم در جواب گفت چیزی برای خوردن در خانه نداشتیم.

این فعال اجتماعی اظهار کرد: اگرچه تأکید زیادی بر ماندن در خانه و تعطیلی کسب و کار برای کنترل کرونا شده است اما جمعیت حاشیه‌نشین نه پس اندازی برای تحمل چند روز کار نکردن دارند و نه حمایتی می‌شوند، در این شرایط اگر در خانه بمانند تا از کرونا در امان باشند از گرسنگی و فقر در امان نیستند.

وی افزود: در بسیاری از کشورهای جهان از همان ابتدا سیاست‌های حمایتی در کنار برنامه‌های کنترل کرونا در پیش گرفته شد اما در کشور ما طی سال‌های متمادی حاشیه‌نشین‌ها موضوعی حاشیه‌ای و خارج از اولویت بوده‌اند و امروز که با جمعیتی میلیونی از جمعیت حاشیه‌نشین مواجه هستیم کاسه چه کنم دستمان گرفته‌ایم.

شیری در پایان گفت: انتقادی به سیاست‌های بهداشتی برای مقابله با کرونا نیست چون این اقدامات برای سلامت کل جامعه صورت می‌گیرد اما اینکه طی سال‌های متمادی برای این بخش بزرگ از جامعه فکری نشده و به سیاست‌های ناکارآمد در دوره‌های مختلف پراخته شده قطعاً انتقاد وارد است، چرا کشوری با این توانمندی بالقوه در چنین روزهایی برای حمایت از اقشار آسیب پذیر خود باید درمانده باشد؟ یا چرا به طور کلی ما باید با چنین جمعیت آسیب‌پذیری مواجه باشیم؟ کرونا باید به نقطه عطفی در تغییر برخی نگرش‌های تصمیم‌گیران ما تبدیل شود.

منبع: فرارو

کلیدواژه: قرنطینه کرونا جمعیت حاشیه نشین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۶۸۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن

همشهری آنلاین ـ لاله غزالی: کووید ـ ۱۹ و زیرسویه‌های آن حدود ۳ سال جهان را با مخوف‌ترین پاندمی قرن مواجه کرد و جان بسیاری از انسان‌ها را گرفت. اکنون که این بیماری فروکش کرده و آمار ابتلا به آن و تلفاتش کاهش پیدا کرده است، پزشکان و متخصصان در حال پژوهش درباره مسائل مرتبط با آن هستند.

اکنون موضوع مهم درباره کرونا عوارض آن است چراکه محققان براساس مطالعات خود ثابت کرده‌اند این بیماری تبعات و عوارضی دارد که مبتلایان را تا سال‌ها پس از بهبودی هم درگیر خود می‌کند.
عوارض این بیماری برای افراد متفاوت است و فاکتورهایی همچون سابقه بیماری‌ها، ژنتیک، میزان ایمنی بدن و... را دربر می‌گیرد.

کرونا عوارض کوتاه‌مدت و بلندمت دارد و می‌تواند به اندام‌های حیاتی بدن شامل قلب، ریه، مغز، کبد، کلیه و... آسیب بزند و باعث سکته قلبی و مغزی، افزایش احتمال ابتلا به پارکینسون و آلزایمر، نارسایی کلیه، ریزش مو و بثورات پوستی، مشکلات تنفسی، خستگی مزمن و... شود.

آنچه در این میان به آن کمتر پرداخته شده، عوارض روانی کروناست و حتی شاید فرد بهبودیافته نداند بعضی تغییرات خلقی وی به دلیل کرونا باشد. این در حالی است که پژوهشگران در تحقیقات خود به نشانه‌های متقنی از ارتباط بیماری‌های روانی با کرونا دست یافته‌اند و تاکید می‌کنند افراد درگیر باید از این موضوع آگاه باشند و برای درمان اقدام کنند.

در اینفوگرافیک زیر شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن را مشاهده می‌کنید:

گرافیست: داود سرخوش

کد خبر 846950 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها کرونا خبر مهم بیماری - ویروس بیماری - بیمارستان بیماری روانی روانشناسی

دیگر خبرها

  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • سازمان جهانی غذا: کودکان غزه دچار سوتغذیه شده‌اند
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • تا کمتر از دو ماه دیگر، غزه تمام مراحل قحطی را پشت سر می‌گذارد
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • هشدار برنامه جهانی غذا درباره بحران گرسنگی در غزه
  • ۱۷ هزار کودک بدون والدین در نوار غزه | شهادت ۳۰ کودک بر اثر گرسنگی
  • ۱۷ هزار کودک بدون والدین در نوار غزه/ شهادت ۳۰ کودک بر اثر گرسنگی
  • شهادت ۳۰ کودک بر اثر گرسنگی در غزه
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا