Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-29@13:15:32 GMT

نشاء مکانیزه برنج در 80 درصد شالیزارهای میاندورود

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۶۸۵۶۲

به گزارش خبرنگار ایلنا،سیداسماعیل علوی اظهار کرد: شهرستان میاندورود با ۳۲ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی و ۱۲ هزار بهره‌بردار نقش مهمی در تولید محصولات کشاورزی در استان را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به شیوع بیماری و ویروس کرونا و خسارات وارده به کشور، افزود: در این زمینه توصیه‌های فنی و پیشگیرانه در خصوص این بیماری به کشاورزان ارائه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میاندورود با بیان اینکه از دهه اول فروردین ماه هر سال کشاورزان و شالیکاران شهرستان راهی مزارع خود می‌شوند و تا روزهای پایانی شهریور ماه، با عزمی راسخ در شالیزاری مشغول فعالیت هستند، اضافه کرد: چند سالی است کشاورزان شهرستان برای کاهش صعوبت کار و افزایش تولید محصول خود، کشت مکانیزه را جایگزین کشت سنتی کرده‌اند، اما هنوز این فعالیت همه‌گیر نشده و کشاورزانی هستند که با انجام کشت سنتی در شالیزار خود، سختی‌های فراوانی را تحمل می کنند.

وی با اعلام اینکه این شهرستان دارای 8 هزار و 500 هکتار اراضی شالیزاری است، تصریح کرد: از این میزان بیش از ۸۰ درصد آن به‌صورت مکانیزه کشت می‌شود و برای تولید با سلامت کشاورزان به دست می‌آید اما امسال کشت برنج با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور به‌صورت متناوب است، به همین دلیل جهاد کشاورزی تاکید فراوانی بر کشت مکانیزه برنج و جلوگیری از تجمع کارگران در مزارع برنج را دارد.

علوی با تاکید بر اینکه ضرورت دارد کشاورزان برای حفظ سلامت خود و دیگران نسبت به کشت مکانیزه اقدام کنند، خاطرنشان کرد: توصیه ما به کشاورزانی که به‌صورت غیرمکانیزه قصد کشت و کار دارند این است که از بکارگیری کارگران غیربومی خارج از استان در شالیزاری خودداری کنند.

وی یادآور شد: با توجه به فرهنگ کایر که در مازندران رواج دارد، کشاورزان همانند سال‌های قبل نسبت به فرهنگ بومی استان توجه ویژه‌ای داشته باشند و برای جلوگیری از ورود کارگران غیربومی به‌دلیل حساسیت‌هایی که وجود دارد بیش از گذشته به یکدیگر کمک کنند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میاندورود اظهار کرد: باتوجه به بارندگی‌های مناسب پاییزه و زمستانی و ذخیره مناسب سد مخزنی شهید رجایی و اطمینان کافی از وجود آب، توصیه ما این است کشاورزان تا جایی که امکان دارد نشاکاری را به تاخیر بیندازند و با رعایت نکات بهداشتی در هنگام نشاکاری از جمله فاصله دو متری از همدیگر را انجام دهند. 

علوی بیان کرد: وجود هشت واحد بانک نشای فعال در سطح شهرستان، یکی از مزیت‌های بسیار مناسب برای توسعه کشت مکانیزه است که توصیه می‌شود کشاورزان از این ظرفیت استفاده کافی کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: با توجه به وجود 3 هزار و 400 هکتار باغ‌های سیاه‌ریشه در سطح شهرستان و آغاز برداشت نوبرانه هلو و شلیل در اوایل خرداد ماه، رعایت توصیه‌های بهداشتی براساس دستورالعمل‌های وزارت بهداشت ضروری است و درصورت امکان از بکارگیری کارگران غیربومی باید خودداری شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میاندورود تصریح کرد: از زمانی که بحث شیوع ویروس کرونا مطرح شد اقدامات مختلفی برای مقابله با این ویروس انجام شده که شامل ارائه توصیه‌های فنی و ترویجی از طریق کانال‌های مجازی، توزیع نهاده‌های کشاورزی از جمله کود شیمیایی، بذور اصلاح شده با کمترین حضور دسته جمعی کشاورزان در یک نقطه و استفاده از ظرفیت‌های کارگزاری‌های کود شیمیایی برای خدمت رسانی به کشاورزان، توزیع کود شیمیایی توسط نزدیک‌ترین کارگزاری‌ها به کشاورزان و حمل این نهاده‌ها به داخل روستا  و توزیع نهاده‌های دامی (جو و سبوس) دهیاران و نمایندگان روستا بین واحدهای دامی در محل دامداری است.

سطح زیر کشت شالی این شهرستان 8 هزار و 500 هکتار شامل ارقام محلی و پرمحصول است که ۲۱۰ دستگاه نشاگر چهار و شش ردیفه در سطح شهرستان آماده ارائه خدمات به کشاورزان هستند.

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: استفاده از ظرفیت برنج جهاد کشاورزی سلامت کود شهرستان میاندورود جهاد کشاورزی کشت مکانیزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۶۸۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح پایش هوشمند سوخت ماشین‌های کشاورزی در فارس

مجتبی دهقان پور در اولین نشست شورای کشاورزی استان فارس در سالجاری، بیان کرد: این طرح با هدف شفاف سازی و مدیریت مصرف سوخت و با نصب GPS بر روی ادوات کشاورزی اجرا می‌شود.

به گفته او؛ چهار شهرستان بیضا، زرقان، سپیدان و لامرد به صورت پایلوت برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده اند و شهرستان‌های فسا، قیروکارزین، جویم و کوار نیز متقاضی اجرای آن هستند.

دهقان پور تصریح کرد: در صورتی که کشاورزان شهرستان‌های دیگر نیز راغب به اجرای این طرح باشند، سازمان جهاد کشاورزی استان فارس آمادگی همکاری در این زمینه را دارد.

این مقام مسئول با بیان اینکه مشکل تامین سوخت ادوات کشاورزی از دغدغه‌های اصلی کشاورزان است، افزود: با توجه به کاهش ۱۰ درصدی سهمیه سوخت ماشین‌های کشاورزی از سوی ستاد قاچاق کالا و سوخت، امیدوارم با حمایت استاندار محترم فارس و همکاری شرکت پخش فرآورده‌های نفتی تلاش کنیم نگرانی کشاورزان در این زمینه برطرف شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • کشف ۲۲ تن برنج احتکار شده در خراسان جنوبی
  • کاشت برنج به سبک مکانیزه در روستای کیامحله جویبار + فیلم
  • کشت مکانیزه ۷۵ درصد از اراضی شالیزاری شفت
  • پیش بینی خرید ۹۰ هزار تن گندم از مزارع باوی
  • نشاء شالی در گلستان
  • پیش بینی خرید ۹۰ هزار تن گندم در باوی +فیلم
  • کشاورزان با تنظیم نوبت آبیاری به حفظ ذخایر آب های زیرزمینی کمک کنند
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است
  • اجرای طرح پایش هوشمند سوخت ماشین‌های کشاورزی در فارس