Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@16:29:20 GMT

پیشتازی حزب الله در کمک به مبارزه با کرونا در لبنان

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۶۹۲۶۰

پیشتازی حزب الله در کمک به مبارزه با کرونا در لبنان

کشور کوچک لبنان را با طوایف ۱۸ گانه آن و تقسیم قدرت بین نمایندگان این طوایف می شناسند، ‌ ویژگی که سالهاست باعث شده در این کشور نه کوتادیی اتفاق افتد و نه نسیمی از به اصطلاح "بهار عربی" در آن بوزد.
گرچه اختلاف هایی بین نمایندگان سیاسی این طوایف در هیات حاکمه و در مورد موضوعات مختلف همواره وجود داشته، اما بروز غول ویروس کرونا در جهان و از جمله در لبنان، ‌ تقویت همبستگی بین قومیت ها و گروههای سیاسی برای مبارزه با آن و حفظ سلامت جامعه را موجب شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این بین حزب الله از روزهای ابتدایی بروز این معظل اجتماعی تمامی تلاش خود را برای کمک به دولت لبنان و نهادهای مسوول در مبارزه با این بیماری بکاربسته و ۲۴ هزار و ۵۰۰ کادر پزشکی و همه بیمارستان‌ها و مراکز قرنطینه و ایزوله خود را در اختیار وزارت بهداشت لبنان و برای خدمت به مردم این کشور قرار داده است.

سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله و دیگر مقامهای این جنبش نیز در این باره تاکید کرده اند که به عنوان بخشی از «مقاومت جامعه» تا خلاص شدن لبنان از شر ویروس کرونا در کنار دولت و مردم لبنان خواهند بود و کمکهای درمانی، بهداشتی، روانی، فرهنگی و رسانه ای ارایه خواهند کرد.  

حزب الله همچنین چند بیمارستان خصوصی را هم اجاره و تعدادی مراکز برای قرنطینه ایجاد کرده و ۱۵ هزار نفر را برای مقابله با این ویروس آموزش داده و یکصد خودرو را برای حمل و نقل مبتلایان تجهیز کرده است که از جمله ۲۵ خودرو ویژه مجهز به دستگاههای تنفس مصنوعی هستند.
این جنبش همچنین اقداماتی نیز مطابق با پروتکل های سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت لبنان در اردوگاههای فلسطینی نشین برای جلوگیری از شیوع کرونا انجام داده است.

حزب الله در یک ماه گذشته یک برنامه اجتماعی هم برای کمک به خانوادههای فقیر و نیازمند از جمله برای توزیع غذا و امکانات بهداشتی طراحی و اجرا کرده است.

به جز این اقدامات، ‌نیروهای حزب الله لبنان به کمک نیروهای شهرداری، ‌ارتش و نیروهای دولت برای نظارت بر حسن اجرای مقررات قرنطینه خانگی پیوسته و با راه اندازی کمپینهایی برای آموزش و تشویق لبنانی ها برای رعایت مقررات قرنطینه، ‌مقادیر زیادی غذا و مواد خوراکی بین نیازمندان توزیع کرده اند.

در همین پیوند با وجود بی مهری برخی سران سیاسی در لبنان به حزب الله و متهم کردن آن به سهل انگاری در جلوگیری از گسترش ویروس کرونا، ‌مقامهای حزب الله هیچگاه از در پاسخگویی به آنها وارد نشده و در عوض به نقش آفرینی همه لبنانیها و گروههای سیاسی در این کشور برای حضور موثر در کارزار مبارزه با کرونا تاکید کرده و گفته اند که مبارزه با کرونا مسوولیتی ملی و اجتماعی است و همه لبنانی ها باید وارد صحنه مبارزه بیامان با آن شوند.

سید هاشم صفی الدین رییس شورای اجرائی حزب الله در این زمینه گفته، بیشتر گروه ها، احزاب و نیروهای لبنانی مسئولیت خود را در مبارزه با این بیماری برعهده گرفته اند، زیرا آنها از جدی بودن خطر برای همه آگاه شده اند و میدانند سیاسی و طائفه ای و شخصی کردن شیوع کرونا در لبنان ناشی از یک جهل واقعی است.

براثر آخرین آمار در لبنان ۴۴۱ نفر مبتلا به ویروس کرونا شده و ۱۷ نفر از بین مبتلایان جان خود را از دست داده اند، همچنین حال ۲۶ نفر از مبتلایان بحرانی است و ۵۰ نفر هم بهبود یافته اند و افزون بر هزار نفر نیز در قرنطینه بسر می برند.

لبنان با ۶۸ مبتلا بین یک میلیون نفر در جهان از نظر میزان آلودگی به این بیماری در رتبه هشتادم قرار دارد. میانگین ابتلا به این بیماری در کشورهای دیگر ۱۰۸ نفر در ازای هر یک میلیون نفر گزارش شده است.

برچسب‌ها ویروس کرونا سید حسن نصرالله حزب الله لبنان دولت لبنان پروندهٔ خبری پویش اجتماعیِ سهم من در کرونا هراس جهانی از ویروس کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا سید حسن نصرالله حزب الله لبنان دولت لبنان ویروس کرونا سید حسن نصرالله حزب الله لبنان دولت لبنان ویروس کرونا حزب الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۶۹۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب میریام؛ خاطرات سیده رباب صدر منتشر شد

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب میریام؛ خاطرات خانم سیده رباب صدر منتشر شد.

میریام روایت خود گفته رباب صدر از ۶۰ سال تلاش مستمر و بین‌المللی برای ارتقای سطح زندگی دختران و زنان و مردمان لبنان است. او خود و زندگی‌اش را وقف مسیری کرد که سنگ بنای آن را برادرش سید موسی صدر، گذاشت.

سیده رباب صدر فرزند آیت الله سید صدرالدین صدر از علمای برجسته و از مراجع تقلید ثلاث و خواهر امام موسی صدر رهبر شیعیان لبنان در سال ۱۳۲۳ در قم متولد شد. خاندان صدر از خاندان‌های علمی معروف ایران، عراق و لبنان در دو قرن اخیر می‌باشند. پدربزرگ مادری وی عالم مبارز، آیت الله حاج آقا حسین طباطبایی قمی بود که به دلیل اعتراض به سیاستهای ضد اسلامی رضاشاه به عتبات عالیات تبعید شد. در سال ۱۹۶۲ بنا به اصرار برادرش امام سید موسی صدر به لبنان رفت و مدتی بعد با سید حسین شرف‌الدین نوه آیت‌الله سید عبدالحسین شرف‌الدین رهبر فقید شیعیان لبنان ازدواج کرد و در همان جا اقامت گزید.

حضور در بیت آیت الله صدر و پس از آن در کنار برادرش امام موسی صدر و درک فیض از محضر آن بزرگوار برای وی علاوه بر فراگیری نکات بسیار اخلاقی، آشنایی با روش‌های مدیریتی و شیوه تعامل با مردم را نیز به همراه داشت. جامعه لبنان در آن سال‌ها اوضاع مخصوصی را تجربه می‌کرد، این اوضاع موجب شد که با دردهای مردم و به خصوص با تبعیض‌هایی که علیه شیعیان اجرا می‌شد آشنا شده مصائب آن را لمس کند. مجموعه این مسائل ایشان را به پذیرش مسولیت‌هایی در تشکیلات و مؤسسات امام موسی صدر متقاعد نمود.

سیده رباب صدر فعالیت‌های اجتماعی خود را بنا به دستور امام موسی صدر برای مشارکت در ایجاد شاخه زنان مؤسسات آغاز کرد و بعد از آن مدیریت «بیت الفتاة» را نیز به عهده گرفت. بیت الفتاة مدرسه‌ای بود برای آماده ساختن زنان به منظور وارد شدن آنان به عرصه‌های اجتماعی. در لبنان، شیعه مظلوم بود. آن قدر مظلوم که یتیم‌های شأن پناه نداشتند. مهدکودک راه انداختند و مدرسه‌ی پرستاری و سرپرستی از دختران یتیم و دختران دارای وضعیت ویژه‌ی اجتماعی را برعهده گرفتند.

پس از ربودن امام موسی صدر در ۳۱ اوت ۱۹۷۸ مطابق با ۹ شهریور ۱۳۵۷ توسط رژِیم معمر قذافی مسؤلیت اداره مؤسسات امام صدر عملاً بر دوش ایشان قرار گرفت و در پی تحقق اهداف امام صدر به ارائه خدمات اجتماعی و احداث مراکزی در جنوب لبنان و بیروت همت گماشت. چنانکه دارالایتام حضرت زهرا (س) و مدرسه پرستاری را نیز تأسیس کرد. این مراکز تازه تأسیس در زمینه‌های آموزشی، اجتماعی، بهداشتی فعالیت می‌کنند و زیر نظر مؤسسات امام موسی صدر اداره می‌شوند. مؤسسات امام موسی صدر جمعیتی غیر دولتی است که برای تحقق عدالت و جامعه‌ای خالی از جهل و فقر و بیماری می‌کوشد. سیده رباب صدر همچنین ریاست هیئت مدیره «مرکز مطالعاتی و پژوهشی امام موسی صدر» (مرکز الامام الصدر للأبحاث و الدراسات) را به عهده دارد. این مرکز مسؤول جمع‌آوری کلیه اسناد، سخنرانی‌ها، مقالات، عکس و… درباره امام صدر و دیگر علما و فقها می‌باشد وی می‌کوشد این اسناد را در اختیار پژوهشگران قرار دهد. این مؤسسه با فعالیت‌های فکری و ابداعی تلاش دارد بر اهمیت کارهای فرهنگی در توسعه روابط انسانی و ملت‌ها تأکید کند. علاوه بر آن این مرکز کنفرانسی سالانه با عنوان «کلمه سواء» با عناوین کنفرانس‌های مختلف از جمله هویت فرهنگی (نوامبر ۱۹۹۹)، جامعه مقاوم (نوامبر ۲۰۰۳)، ابعاد انسانی و ملی و حقوقی مسئله ربودن امام موسی صدر (دسامبر ۲۰۰۳) و… را برگزار کرده است.

این کتاب علاوه بر روایت همراهی و همکاری سیده رباب صدر با برادرش امام سید موسی صدر، مروری بر بیش از نیم قرن تجربه زیسته او در حوزه‌های سیاسی و اجتماعی و فرهنگی است.

میریام سیمای زنی است که با اتکا به اندیشه و عمل یک روحانی نوگرا، با وجود انواع مشکلات و موانع در گوشه‌ای از خاورمیانه که بحران و ناپایداری سکه رایج آن است، از هیچ تلاشی برای آموزش، سلامت و توانمندسازی و ارتقای سطح زندگی دختران و زنان فروگذار نکرد.

این کتاب محصول ده‌ها ساعت مصاحبه حمید قزوینی، کارشناس تاریخ شفاهی، با سیده رباب صدر است.

کد خبر 6099275 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • ۴ عملیات حزب‌الله علیه صهیونیست‌ها/ گنبدآهنین هدف قرار گرفت
  • کتاب میریام؛ خاطرات سیده رباب صدر منتشر شد
  • حمله پهپادی حزب الله لبنان به پایگاه «المطله»
  • فیلم/ راکت باران کریات سوراخه توسط حزب‌الله لبنان
  • رسانه اسرائیل : حزب الله یک هزار و ۵۰۰ موشک به اسرائیل شلیک کرده است
  • حمله موشکی حزب‌الله لبنان به «مرگلیوت»
  • چالش اصلی اسرائیل با حزب الله لبنان چیست؟
  • اسرائیل دست به دامن فرانسه برای کاهش حملات حزب الله
  • حزب‌الله لبنان شهرک اسرائیلی کریات‌شمونا را موشک‌باران کرد
  • روایتی از سرگذشت عماد مغنیه + فیلم