Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-26@19:33:16 GMT

موافقت پادشاه مراکش با لایحه‌ ترسیم مرزهای دریایی

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۷۰۲۹۵

پادشاه مراکش دو قانون مربوط به ترسیم مرزهای دریایی را تایید کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از القدس العربی، پیش از آنکه این دو قانون توسط محمد ششم، پادشاه مراکش تایید و در روزنامه رسمی منتشر شود، مسئولان مراکشی عملا مرزهای دریایی را با تصویب این لایحه در پارلمان ترسیم کرده بودند.
تصویب این مرزهای دریایی از سوی پارلمان در حالی انجام شده بود که این دو قانون نگرانی را در اسپانیا ایجاد کرده و جبهه پولیساریو که به دنبال جدایی صحرای غربی است با آن قانون مخالفت کرده بود؛ صحرایی که که این دو قانون شامل آب‌های منطقه‌ای آن نیز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این قانون شامل اعمال حاکمیت قانونی مراکش بر تمامی مناطق آبی از السعیدیه/ شمال شرق به الکویره/ در جنوب غرب می‌شود.
نگاه‌ها طی روزهای آتی به سازمان ملل است که می‌تواند با این درخواست مراکش موافقت کند، اما این موافقت در صورتی است‌ که رباط و مادرید به توافقی در خصوص آب‌های مورد مناقشه دو کشور در دریای مدیترانه و اقیانوس اطلس به ویژه بخش به هم چسبیده آب‌های مناطق جنوبی مراکش و جزایر قناری دست یابند.
روزنامه أخبار الیوم گزارش داد که اعلام تصویب ترسیم مرزهای دریایی از سوی محمد ششم، پادشاه مراکش در حالی انجام شد که مراکش تا حدودی و نیز اسپانیا به شدت با بحران ویروس کرونا دست و پنجه نرم می‌کنند و به همین دلیل، تصویب این قانون واکنش‌های زیادی را از سوی مادرید در این اوضاع ایجاد نکرد.
وزیر خارجه اسپانیاعنوان داشت: انتشار این دو قانون در روزنامه رسمی مراکش، مساله جدیدی را در بر نداشت. ما محتوای این دو قانون را که پارلمان مراکش آنها را تصویب کرده بود، می‌دانستیم. اسپانیا و مراکش اتفاق‌نظر دارند که ترسیم و تعیین مرزها می‌طلبد که تداخل دریایی احتمالی در چارچوب توافق متقابل بر اساس قانون بین المللی رخ دهد.
گزارش‌های خبری علت نارضایتی اسپانیا نسبت به این مساله که علی رغم روابط دوجانبه بسیار خوب میان رباط و مادرید صورت گرفته است، به آنچه که آن را "کیک گنج اطلسی" می‌خوانند، برمی‌گردانند.
چشم اسپانیا از سال ۲۰۱۷ دنبال یک رشته کوه آتشفشانی به نام المدار و نیز تروبیک است که در نزدیکی سواحل جنوبی مراکش قرار دارد، اما خارج از منطقه دریایی اقتصادی کامل مراکش «ZEE» است و این کوه در فاصله ۴۵۰ کیلومتری از «ZEE» مراکش قرار دارد. این کوه همچنین در جنوب غرب جزایر قناری واقع شده است اما خارج از منطقه اقتصادی اسپانیا نیز است (در فاصله ۴۶۳ کیلومتری از «ZEE» اسپانیا قرار دارد)، این کوه همچنین خارج از منطقه اقتصادی خالص برای موریتانی است؛ مساله‌ای که باعث می‌شود بهره‌برداری از منابع معدنی این کوه –گنج شناخته شده در سال ۲۰۱۷- در گرو دست‌یابی به توافقی میان رباط و مادرید در وهله نخست و با موریتانی در وهله دوم باشد. در این کوهِ گنج، مقادیر زیادی فلزات از جمله طلا و فلزات ارزشمند دیگری وجود دارد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: کروناویروس جهش تولید مناجات شعبانیه مراکش مرزهای دریایی پارلمان کروناویروس جهش تولید مناجات شعبانیه مرزهای دریایی پادشاه مراکش دو قانون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۷۰۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه مشترک امیر کویت و پادشاه اردن با تاکید بر کاهش تنش‌ها

امیر کویت و پادشاه اردن با صدور بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند تنش‌ها در منطقه باید کاهش یابد، از تشدید تنش نظامی اجتناب شود و راهکارهای مسالمت‌آمیز، عادلانه و جامعی برای درگیری‌ها ایجاد شود.

به گزارش ایسنا، مشعل الاحمد الجابر الصباح، امیر کویت و عبدالله دوم، پادشاه اردن امروز (چهارشنبه) در بیانیه‌ای مشترک بر لزوم اتخاذ تصمیمی در راستای برقراری فوری آتش‌بس در غزه و حفاظت از غیرنظامیان تاکید کردند.

براساس گزارش الجزیره، دو طرف در این بیانیه مشترک اعلام کردند تنش‌ها در منطقه باید کاهش یابد، از تشدید تنش نظامی اجتناب شود و راهکارهای مسالمت‌آمیز، عادلانه و جامعی برای درگیری‌ها ایجاد شود.

در این بیانیه همچنین بر اهمیت امنیت و ثبات دریانوردی در گذرگاه‌های دریایی منطقه مطابق با قوانین بین‌المللی تاکید شده است.

پادشاه اردن و امیر کویت در این بیانیه مشترک مخالفت خود را با هر چیزی که منجر به توسعه جنگ، حملات زمینی به رفح یا کوچ اجباری فلسطینیان از سرزمین‌هایشان شود، اعلام کردند.

در این بیانیه همچنین بر اهمیت تکمیل ترسیم مرزهای دریایی میان کویت و عراق براساس معاهده‌های بین‌المللی و نیز احترام گذاشتن به حاکمیت کویت در مرزهای دریایی و زمینی‌اش براساس قطعنامه ۸۳۳ شورای امنیت سال ۱۹۹۳ تاکید شده است.

در این بیانیه همچنین بر پایبندی به توافقنامه تنظیم کشتیرانی دریایی در خور عبدالله بین کویت و عراق و لزوم پایبندی به پروتکل مبادله امنیتی و تجدید نظر عراق در تصمیم‌گیری برای لغو آن تاکید شده است.

توافق خور عبدالله یا توافق تنظیم کشتیرانی دریایی در خورعبدالله، یک توافقنامه مرزی بین‌المللی بین عراق و کویت است. این توافق در ۲۵ نوامبر ۲۰۱۳ در بغداد و در راستای اجرای قطعنامه شماره ۸۳۳ صادر شده توسط شورای امنیت در سال ۱۹۹۳ پس از چندین قطعنامه پس از حمله عراق به کویت در سال ۱۹۹۰ و نیز در ادامه فرایند تعیین مرز بین دو کشور به تصویب رسید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • موافقت پادشاه انگلیس با قانون ضد مهاجرتی رواندا
  • درخواست اجرایی شدن قانون کاهش ۳۰ روزه حق عائله‌مندی
  • سرنوشت تیک‌تاک با تصویب قانون آمریکایی چه می‌شود؟
  • بیانیه مشترک امیر کویت و پادشاه اردن با تاکید بر کاهش تنش‌ها
  • لایحه دو فوریتی اصلاح قانون تعزیرات حکومتی به مجلس می‌رود
  • سنای آمریکا لایحه محدودیت «تیک تاک» را تصویب کرد
  • لایحه ممنوعیت تیک‌تاک در مجلس سنا تصویب شد
  • تصویب ممنوعیت تیک‌تاک در آمریکا
  • آمریکا ممنوعیت تیک تاک را در سنا تصویب کرد
  • سنای آمریکا لایحه ممنوعیت تیک‌تاک را تصویب کرد