Web Analytics Made Easy - Statcounter

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران تهران با اشاره به مصوبۀ اخیر ستاد ملی مقابله با بحران کرونا مبنی بر توقف موقت چاپ کاغذی روزنامه‌ها خواست مطبوعات بعد از بیستم فروردین نه‌تنها از شمول این محدودیت خارج شوند؛ بلکه امکانات لازم برای تولید، چاپ و انتشار آنها و دسترسی روزنامه‌نگاران به منابع لازم برای تهیه خبر و گزارش فراهم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انجمن روزنامه‌نگاران تهران با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: حضور کرونا در جامعه و خطری که از سوی این ویروس سلامت جامعه را تهدید می‌کند، موجب شده‌است تمام دولت‌ها و جوامع درگیر، سیاست‌هایی را برای کاهش این خطر اتخاذ کنند. سیاست‌هایی که بنیان آن بر قرنطینه و فاصله‌گذاری اجتماعی است. رسانه‌ها از جمله مطبوعات و روزنامه‌نگاران نیز از مدافعان این سیاست‌ها بوده و از این رو متعهد به حمایت از اجرای آن‌ها هستند. با این حال همانطور که می‌دانیم محدودیت‌های اعمال شده نباید شامل حال فعالیت‌هایی شود که جزء نیازهای با اولویت بالای جامعه محسوب می‌شوند، از این نظر اطلاع‌رسانی و آزادی بیان در کنار غذا، بهداشت، آب، برق و غیره جزء ضروریات اولیه زندگی امروز محسوب می‌شود و نمی‌توان آنها را از سبد اقلام ضروری حذف کرد.

البته شاید گفته شود صدا و سیما و فضای مجازی شیوه‌های مناسب برای تأمین این نیاز هستند. اگر از صدا و سیما بگذریم که فاقد اعتبار کافی برای ایفای این نقش است؛ لازم است تاکید کنیم فضای مجازی نیز نتوانسته است جایگزین کامل و مسئولیت‌پذیری برای مطبوعات کاغذی شود. هرچند مطبوعات نیز مشکلات ساختاری خود را دارند، معتقدیم نقش مطبوعات اگر چه به دلیل سیاست‌های ضدآزادی‌های رسمی در دو دهه گذشته تضعیف شده‌است، همچنان این نقش جایگزینی ندارد. از این رو تاکید می‌کنیم فارغ از ایرادات قانونی وارده نسبت به تعمیم محدودیت فعالیت‌های صنفی به مطبوعات؛ از حیث دفاع از آزادی بیان و اطلاع‌رسانی نه‌تنها باید مطبوعات را از شمول این محدودیت‌ها خارج کرد، بلکه باید کوشید که شرایط را برای انتشار و دسترسی عموم به آنها نیز فراهم کرد.

در این بیانیه آمده است: متاسفانه از آنجا که مدیریت رسمی کشور با مقوله اطلاع‌رسانی آزاد چندان میانه‌ای ندارد، همچنان متوجه آثار و تبعات منفی فقدان این اطلاع‌رسانی نیست و توجه ندارد یکی از علل ناکارآمدی بسیاری از سیاست‌های آن فقدان حضور چنین فرآیندی در جامعه است. باتوجه به این نکات درخواست موکد می‌شود که پس از پایان روز بیستم فروردین، مطبوعات کاغذی نه تنها از شمول این محدودیت خارج شوند، بلکه امکانات لازم برای تولید و چاپ و انتشار آنها و نیز دسترسی روزنامه‌نگاران به منابع لازم برای تهیه خبر و گزارش نیز فراهم شود تا از این طریق کمک موثری به مقابله با این ویروس شود.

درحالی که برخی از مصوبۀ اخیر ستاد ملی مقابله با بحران کرونا مبنی بر توقف موقت چاپ کاغذی روزنامه‌ها حمایت کرده‌اند، گروهی دیگر این موضوع را مصداقی از نقض جریان آزاد اطلاعات دانسته و آن را محکوم کرده‌اند. در روزهای اخیر و پس از افزایش نگرانی‌ها از باب شیوع ویروس کرونا در کشور، کمیته اطلاع رسانی و مدیریت جو روانی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنان که در روزهای گذشته دست به اقداماتی به منظور کاهش و قطع زنجیره ابتلا به کرونا داشته است با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد نسخه کاغذی نشریات تا پایان طرح فاصله گذاری اجتماعی چاپ نمی‌شود.

در اطلاعیه این کمیته در مورد انتشار نسخه کاغذی رسانه‌ها آمده است: با توجه به شیوع کرونا در کشور و توصیه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی مبنی بر فاصله گذاری اجتماعی، موضوع انتشار نشریات کاغذی در دستور کمیته اطلاع رسانی و مدیریت جو روانی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا قرار و مورد بررسی همه جانبه قرار گرفت. بر اساس مصوبه کمیته اطلاع رسانی و نظر به اینکه انتشار مطبوعات و نشریات کاغذی مستلزم فعالیت مجموعه‌ای از افراد از خبرنگاران تا صنعت چاپ و توزیع است و این روند بالقوه ممکن است به شیوع بیشتر بیماری بینجامد، لذا در راستای اجرای حداکثری طرح ملی فاصله گذاری اجتماعی مصوب ستاد ملی مقابله با کرونا، نسخه کاغذی نشریات تا پایان این طرح چاپ نخواهد شد و رسانه‌های مکتوب تمام ظرفیت خود را در فضای برخط و شبکه‌های اجتماعی برای تقویت جریان اطلاع رسانی و کارکرد آموزشی مقابله با کرونا همانند هفته های اخیر بکار خواهند گرفت.

لینک کوتاه: asriran.com/0031nw

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: انجمن صنفی روزنامه نگاران فاصله گذاری اجتماعی ستاد ملی مقابله روزنامه نگاران اطلاع رسانی سیاست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۷۶۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حماس: اشغالگران نتوانستند مانع از پوشش اخبار غزه شوند

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) اعلام کرد که اشغالگران صهیونیست نتوانستند مانع از پوشش اخبار نوار غزه به جهانیان شوند.

به گزارش مشرق، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در روز جهانی آزادی مطبوعات به نقش رسانه‌ها در پوشش اخبار نوار غزه پرداخت و گفت: نقش رسانه‌ها را در عملیات «طوفان الاقصی» ارج می‌نهیم و تأکید می‌کنیم که جنایات اشغالگران علیه روزنامه‌نگاران، واقعیت تروریستی و تجاوزگرانه اشغالگران را پنهان نخواهد کرد.

جنبش حماس افزود که از آغاز تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه از هفتم اکتبر تاکنون ۱۴۶ نفر از اصحاب رسانه و روزنامه‌نگاران به شهادت رسیده‌اند.

جنبش مقاومت فلسطین اظهار داشت که اشغالگران نتوانستند مانع از پوشش اخبار فلسطین به جوامع عربی، اسلامی و بین‌الملل شوند و شکست خوردند.

مقاومت اسلامی فلسطین همچنین از همه نهادهای حقوق بشری خواست تخلفات و جنایات اشغالگران صهیونیستی علیه روزنامه‌نگاران فلسطینی را جرم‌انگاری کنند و به رژیم اشغالگر فشار بیاورند تا جلوی این جنایت‌ها را بگیرد و از تمام ابزارهای قانونی برای محاکمه اشغالگران در دادگاه‌های بین‌المللی تلاش کنند.

۲۱۰ روز از جنگ در غزه می‌گذرد، جنگی که به گفته سازمان ملل به قدری ویرانه از خود به جا گذاشته است که بازسازی غزه ممکن است ۸۰ سال زمان ببرد.

طبق آخرین آمار وزارت بهداشت غزه تاکنون ۳۴۵۹۶ نفر در غزه به شهادت رسیده و ۷۷۸۱۶ نفر نیز زخمی شده‌اند. از سوی دیگر سازمان امدادرسانی غزه نیز خبر داده است که بالغ بر پیکر ۱۰ هزار فلسطینی زیر آوار ساختمان‌ها مانده و در سایه وجود مواد منفجره در زیر آوارها و همچنین نبود امکانات لازم، تفحص پیکر همه شهدا ۳ سال طول خواهد کشید.

در این بین سازمان یونسکو نیز جایزه سالانه آزادی مطبوعات را به خبرنگاران غزه اختصاص داد و نقش آن‌ها را ستود.

دیگر خبرها

  • جزیره هرمز پیشتاز در صدور مجوز الکترونیکی/اعلام آخرین مهلت دریافت مجوز‌های الکترونیکی صنفی
  • برگزاری میز خدمت تبدیل شناسه یکتا برای صنف خرازان
  • شناسایی واحدهای صنفی فاقد مجوز با الکترونیکی شدن مجوزها
  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به همه روزنامه‌نگاران فلسطینی رسید
  • جایزه آزادی مطبوعات یونسکو به خبرنگاران فلسطینی رسید
  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به روزنامه‌نگاران فلسطینی رسید
  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به روزنامه نگاران فلسطینی رسید
  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به همه روزنامه نگاران فلسطینی رسید
  • حماس: اشغالگران نتوانستند مانع از پوشش اخبار غزه شوند
  • شهادت ۱۴۱ خبرنگار از ابتدای تجاوز اسرائیل به غزه