Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-27@04:45:58 GMT

خسارات کرونا بر نشریات کاغذی خصوصی

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۷۶۴۱۷

خسارات کرونا بر نشریات کاغذی خصوصی

خبرگزاری فارس: محمداسماعیل سعیدی، در مورد ممنوعیت انتشار رسانه‌های کاغذی اظهار داشت: درگیری کشور با ویروس کرونا محدودیت‌هایی را ایجاد کرده و کادر درمانی هشدارهایی مبنی بر انتقال بیماری ویروس را می‌دهند، یکی از راه‌های انتقال بیماری ماندگاری این ویروس روی اجسام برای ساعت‌های طولانی است بر همین اساس انتشار کاغذی رسانه‌ها در کشور تا پایان دوره بیماری با محدودیت‌های اجتماعی کرونا مواجه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی افزود: چاپ کاغذی رسانه عاملی برای انتقال بیماری کووید ۱۹ در کشور است، دریافت روزنامه و مجله از دکه‌های روزنامه فروشی و انتشار آن توسط پیک‌های موتوری می‌تواند عامل انتقال ویروس کرونا باشد، توصیه‌هایی مبنی بر ممنوعیت چاپ رسانه‌های کاغذی از طرف ستاد مدیریت بحران و وزارت بهداشت و درمان در شرایط کنونی که کشور به شدت درگیر ویروس کرونا است مشخص شده که باید اجرایی شود.

دسترسی به رسانه‌ها از طریق فضای مجازی

وی ادامه داد: با پیشرفت تکنولوژی امروزه دسترسی به فضا و دنیای مجازی به حداکثر خود رسیده است و شاهد استفاده از تکنولوژی دنیای مجازی در روستاهای کشور هم هستیم، مخاطبان روزنامه‌ها و مجلات می‌توانند این رسانه‌ها را به صورت مجازی جستجو و مورد مطالعه قرار دهند تا زمانی که ویروس کرونا در کشور مدیریت شده و محدودیت‌های مبارزه با بیماری کاسته شود.

نماینده مردم در مجلس دهم تصریح کرد: نشریات کاغذی همچون تولیدات فرهنگی، کارهای هنری و دیگر مشاغل کشور دچار محدودیت‌های شده‌اند و سرنوشت آنها جدای از سرنوشت جامعه نبوده و بعد از اتمام این بیماری شرایط به حالت قبل باز نمی‌گردد در حال حاضر همه این محدودیت‌ها را تحمل می‌کنند تا بیماری از بین برود.

بعد از کرونا حتی ارکان‌های سیاسی دنیا هم تغییر پیدا خواهند کرد

سعیدی شرایط ایجاد شده را تحولی بزرگ برای کشور یاد کرد و گفت: شرایط ایجاد شده تحولی بزرگ در تمام حوزه‌ها خواهد بود، سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله در این راستا می‌گویند بعد از کرونا حتی ارکان‌های سیاسی دنیا هم تغییر خواهند یافت؛ بدون شک تا پایان بیماری کرونا با تبعات و تغییراتی روبرو خواهیم بود، حتی این تغییرات در سبک زندگی افراد هم قابل رویت است در این بین نشریات کاغذی با محدودیت‌های اعمال شده در شرایط جدید، عادت‌های نو و ارتباطات تازه‌ای در مسیر رسانه‌های کشور را تجربه خواهند کرد.

از رسانه‌های چاپی حمایت کنید

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید کرد: معاونت مطبوعاتی کشور باید در این شرایط از رسانه‌های چاپی حمایت کند همانطور که دولت برای مشاغل متفاوت برنامه‌ریزی دارد برای مطبوعات و موضوعات فرهنگی هم باید برنامه ریزی مشخصی را طراحی کند.

وی یادآور شد: تشکیل اتاق فکر و بررسی تبعات محدودیت‌های اعمال شده در مبارزه با کرونا مورد توجه قرار بگیرد، صرفا تمام حمایت‌ها به گزینه مالی ختم نمی‌‌شود؛ گاهی این حمایت‌ها نیازمند توجه دولت در راستای هموار کردن قوانین است، از هم اکنون باید تمهیداتی در این راستا در نظر گرفت تا در آینده با خسارات جبران ناپذیری پس از بحران روبه‌رو نباشیم.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: تعطیلی روزنامه های خصوصی و بیکاری خبرنگاران از آسیب‌ها وخسارات جبران ناپذیری است که به حوزه فرهنگی کشور وارد می شود، بدون شک باید اتاق فکری در این راستا تشکیل شود تبعات منفی آن از همین الان مشخص گردد. یکی از فرضیات، احتمال تعطیلی نشریات کاغذی است، نشریات دولتی تحت حاکمیت دولت وضعیت مشخصی دارند اما نشریات غیردولتی آسیب پذیرترند و احتمال تعطیلی آنها بیشتر است باید تمهیدات لازم برای حمایت این گروه از مطبوعات در نظر گرفته شود، مشخص نیست این وضعیت تا چه زمانی ادامه خواهد یافت باید برای کنترل این بحران برنامه‌ریزی کوتاه مدت و بلند مدتی داشته باشیم، خبرنگاران جزو اقشار آسیب پذیر جامعه هستند که همیشه همراه مردم و مسئولان بوده‌اند باید از همین الان شرایط شغلی آنها تا پس از کرونا مشخص شود.

سعیدی خاطرنشان کرد: امیدوار بودیم جلسات مجلس در صحن علنی در زمان کرونا برگزار شود تا موضوعات و مشکلات مردم حضوری مورد رسیدگی قرار بگیرد در حاضر کمیسیون‌های مجلس تعطیل شده‌اند و همین عاملی بر آن شده که بسیاری از موضوعات ناظر بر تبعات کرونا غافل بمانیم؛ در اولین جلسه بازگشایی مجلس بدون شک یکی از موضوعات مورد بررسی ممنوعیت چاپ رسانه‌ها است که با مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

منبع: فردا

کلیدواژه: خسارات کرونا نماینده مجلس نشریات کاغذی ویروس کرونا محدودیت ها رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۷۶۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا خیلی ها تمایلی به تحصیل در مقطع کارشناسی علوم انسانی ندارند؟

صمد نژاد ابراهیمی، درباره استفاده از پژوهش های حوزه علوم انسانی در حل مسائل کشور گفت: علوم انسانی بخش تاثیرگذار در بخش پژوهش و کیفیت زندگی است. فرهنگ، تمدن و نوع رفتار افراد به علم انسانی مربوط است. به صورت کلی استراتژیک حرکت ما را تعیین می کند. استفاده از علوم انسانی در حل مسائل کشور درصد پایینی دارد؛ اما در حوزه استراتژیک، علم و فناوری و خط مشی و حکمرانی متخصصان خوبی درکشور داریم که نتایج آن را در آینده شاهد خواهیم بود.

وی افزود: از علوم انسانی خیلی اوقات درست حمایت نشده یا مسیر به درستی ترسیم نشده است. علوم انسانی در برخی حوزه ها با مشکلات جدی مواجه است. خیلی از افراد به دلیل عدم تصور از مشاغل مربوط به فلسفه ادبیات و جامعه شناسی تمایل به تحصیل در مقطع کارشناسی ندارند. برای این موضوع از سطح وزارت آموزش و پرورش تا وزارت علوم باید فرهنگ سازی شود.

نژاد ابراهیمی درباره افزایش پژوهانه اعضای هیئت علمی نیز گفت: در برنامه هفتم توسعه، بندی به نام آیین نامه جامع پژوهانه وجود دارد که در آن پژوهانه اعضای هیئت علمی افزایش یافته است با ابلاغ این برنامه این آیین نامه اجرا می شود.

وی در بخش دیگر از سخنان خود به نشریات علمی پرداخت و گفت: چاپ مقالات در سطح بین الملل مشروط به پرداخت هزینه است و این موضوع برای ما سخت شده است. به همین دلیل، می خواهیم از پتانسیل نشریات داخلی استفاده کنیم. در حال حاضر تعداد ۱۶۰۰ نشریه وجود دارد که در کمیسیون نشریات وزارت علوم به آن ها اعتبار داده می شود.

مدیر کل سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم، گفت: یکی از سیاست  های ما بین المللی کردن این نشریات است تا مطالب نشریات داخلی در سطح دنیا دیده شود. در حال حاضر ۱۶۰ نشریه در پایگاه بین المللی نمایه شده است. از این تعداد، ۳۳ نشریه در حوزه علوم انسانی است که به مسائل فرهنگی و تمدنی کشور مربوط می شود.  با بین المللی شدن  این نشریات، مقالات ایرانی در دنیا هم‌دیده خواهند شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • چرا خیلی ها تمایلی به تحصیل در مقطع کارشناسی علوم انسانی ندارند؟
  • برگزاری جشنواره تیتر دانشجویی کشور در مشهد
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • آغاز به‌کار جشنواره تیتر دانشجویی کشور در مشهد
  • شارلاتان‌بازی نشریات توقیف‌شده به روایت اصلاح‌طلبان
  • سلبریتی‌ها و سندروم فتوشاپ سازی/ در حاشیۀ بیماری ترانه علیدوستی
  • سلبریتی ها و سندروم فتوشاپ سازی/ در حاشیۀ بیماری ترانه علیدوستی
  • فیلم | تلاش راه آهن برای حمایت از بخش خصوصی
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن