Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین شمس در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به بلاتکلیفی مسابقات جام جهانی فوتسال به دلیل شیوع ویروس کرونا، تعویق این مسابقات را به نفع فوتسال ایران ندانست. وی تاکید کرد که بهتر است ۶ ماه نخست امسال به تیم ملی اختصاص یابد و لیگ برتر بعد از جام جهانی آغاز شود.

عضو کمیته فنی و توسعه فوتسال همچنین ضمن انتقاد از سرمربی تیم ملی به خاطر مقاومت برابر تشکیل تیم ملی «ب»، خواستار حذف مرحله پلی آف لیگ برتر و ۱۶ تیمی شدن این مسابقات شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشروح گفتگوی شمس با خبرنگار مهر در ادامه می آید:

* فیفا اعلام کرده است که احتمال تعویق جام جهانی فوتسال وجود دارد و تا ۱۱ اردیبهشت در این ارتباط تصمیم نهایی را می گیرد. فکر می کنید تعویق این مسابقات به نفع تیم ملی فوتسال کشورمان است؟

- حسین شمس: به نظرم اگر جام جهانی به تعویق بیافتد برگزاری مسابقات لیگ برتر فوتسال کشورمان به مشکل می خورد. به هر حال با این وضعیتی که وجود دارد، لیگ ما بهتر است بعد از جام ملت های آسیا و جام جهانی برگزار شود. اگر جام جهانی را به تعویق اندازند، زمان شروع لیگ هم عقبتر می افتد که این برای فوتسال ما خوب نیست.

* نظر شما این است که لیگ برتر قبل از جام ملت ها و جام جهانی برگزار نشود؟

- بله؛ اصلا نمی توانیم لیگ را قبل از جام ملت ها برگزار کنیم. با این وضعیت، تا اواخر خردادماه کاری نمی توانیم انجام بدهیم. اگر در بهترین حالت تیرماه را برای شروع لیگ مدنظر داشته باشیم، فرصتی برای آماده سازی و شروع مسابقات وجود ندارد چون تیم ملی بلافاصله باید در جام ملت های آسیا شرکت کند. تیم ملی هم نیاز دارد که مدتی ملی پوشان را در اختیار داشته باشد. به این ترتیب بهتر است ۶ ماه اول سال را به تیم ملی اختصاص بدهیم.

* اگر اینطور باشد برگزاری لیگ به صورت پلی آف هم به مشکل می خورد.

- ان شاءالله که مسئولان به حرف کارشناسان گوش کنند و پلی آف را که سودی برای فوتسالمان ندارد، حذف کنند. برگزاری لیگ به صورت پلی آف چیز بیخودی است و فقط درگیری ها و حاشیه ها را بیشتر می کند.

* راهکار شما در صورت حذف پلی آف چیست؟

- اعتقادم این است لیگ برتر باید ۱۶ تیمی شود. در حال حاضر ۱۴ تیم در لیگ حضور دارند و باید دو تیم دیگر به آن اضافه شود. به این ترتیب هر تیم در یک فصل ۳۰ مسابقه می دهد. علاوه بر این برگزاری جام حذفی هم می تواند به ما کمک کند. در حالی که به خاطر شرایطی که وجود داشته، تیم های بزرگ در جام حذفی شرکت نمی کردند. باید انگیزه های مالی را برای تیم ها و حضور در جام حذفی بیشتر کنیم و قهرمان آنرا به یک تورنمنت بین المللی بفرستیم. به جای این پلی آفِ بی حاصل، جام حذفی را برگزار کنیم.

* در حال حاضر برگزاری لیگ با همین ۱۴ تیم هم گاهی به خاطر بحران مالی باشگاه ها به چالش می خورد. چه تضمینی وجود دارد که با افزایش تعداد تیم ها، این بحران بیشتر نشود؟

- راه حلش این است که سازمان لیگ قبل از شروع مسابقات از تیم ها تضمین بانکی بگیرد. الان برای پفک فروشی هم ضمانت بانکی لازم است. همین امسال تیم های شاهین کرمانشاه و ستارگان ورامین هرکدام از یک مسابقه انصراف دادند و زمین را ترک کردند. کمیته انضباطی هم آنها را جریمه نکرد. اگر ضمانت بانکی وجود داشت این اتفاقات رخ نمی داد و تیم ها جرات چنین کاری را نداشتند چون از همین ضمانت مالی جریمه می شدند. اگر کمیته فوتسال قبل از شروع لیگ از هر تیم یک میلیارد تومان ضمانت بانکی بگیرد، لیگ ما از نظر کم شدن حاشیه ها متحول می شود.

* خیلی از باشگاه ها توانایی پرداخت هزینه های جاری خود را هم ندارند. به نظر می رسد برگزاری لیگ با شرایطی که گفتید عملی نباشد.

- الان نزدیک به ۱۰ تیم متمول در لیگ دسته اول حضور دارند که شرایط حضور در لیگ برتر را دارند. اگر تیم های لیگ برتری ما نمی توانند از پس هزینه هایشان بر بیایند و یا ضمانت بانکی بدهند، خودشان به دسته اول بروند! باید اجازه بدهیم تیم های متمول به لیگ برتر بیایند؛ تیم هایی که هم امکانات سخت افزاری خوبی دارند و هم از نظر مالی از پس هزینه هایشان بر می آیند.

* بحث شما همان بحث اعطای پروانه حرفه ای به باشگاه های فوتسال است؛ طرحی که قرار بود ایران برای اولین بار در قاره آسیا پیاده کند. چرا در اجرای این طرح ناکام بودیم؟

- کسی در فوتسال ما به فکر این حرفها نیست. مشکل بزرگ فوتسالمان این است که کمیته فوتسال از سازمان لیگ جدا شده است و کمیته فوتسال نظارتی روی لیگ ندارد. این دو بخش باید ادغام شوند. در سال های قبل رئیس کمیته فوتسال، رئیس سازمان لیگ هم بود. آقای پرهیزکار (رئیس کمیته فوتسال) به همین دلیل نسبت به اتفاقات لیگ پاسخگو نیست. این نقص بزرگی است.

* وضعیت تشکیل تیم ملی «ب» فوتسال به کجا رسید؟ آیا مخالفتی برای تشکیل این تیم صورت گرفته است؟

- مخالفتی که نبود. بعضی ها می گویند تمام تیم ها ارثیه ما است و جلوی تشکیل آن مقاومت می کنند. (اشاره به سیدمحمد ناظم الشریعه سرمربی تیم ملی فوتسال) آنها نه تیم ملی اصلی را جوان می کنند و نه حاضرند زیر بار تشکیل تیم ب بروند. ادعایشان هم این است که اگر تیمی تشکیل می شود برای ما است! به خاطر اینکه در تیم ملی جوانگرایی نکردیم چند نسل از بین رفت. زمان حضور عباس ترابیان و صادق درودگر در فوتسال ما تیم امید را داشتیم که با مربی مستقل کار می کرد و در بعضی از تورنمنت های بین المللی هم حضور می یافت.

الان میانگین سنی تیم ملی ایران ۳۰ سال و بالا است. تیم دیگری که داریم زیر ۲۰ سال است. به این ترتیب فاصله سنی بین تیم جوانان و تیم ملی ۱۰ سال است که با این کار استعدادهایمان را نابود می کنیم. در کمیته فنی تصویب شده که تیم ب حتما مستقل باشد. آقایان می خواهند تمام تیم ها را زیر نظر داشته باشند بدون اینکه توانایی اش را داشته باشند!

* ناظم الشریعه سرمربی تیم ملی فوتسال بارها در واکنش به بحث جوانگرایی تاکید کرده که نمی تواند بازیکنانی مثل مهدی جاوید، علی اصغر حسن زاده و ... را که در سطح جهانی هستند کنار بگذارد. آیا به او حق نمی دهید که با این بازیکنان کمتر فرصت جوانگرایی داشته باشد؟

- بله؛ آقای ناظم الشریعه درست می گوید. درباره جاوید و حسن زاده حق با او است ولی ۹۰ درصد تیم ملی همینطور است. جاوید و حسن زاده بهترین بازیکنان فوتسال آسیا هستند. در تمام تیم های ملی دنیا هم دو یا سه بازیکن باتجربه حضور دارند ولی بقیه جوان هستند. اسکلت تیم ملی می تواند باتجربه باشد ولی نه اینکه از ۱۴ بازیکن تیم ملی، ۱۲ نفر بالای ۳۰ سال باشند. ما از سال ۲۰۱۶ به تیم ملی دست نزده ایم که این خطرناک است. توحید لطفی، سالار آقاپور، محمد طاهری و ... از جمله بهترین بازیکنان جوان آسیا هستند ولی از آنها خبری در تیم ملی نیست. مقاومت برابر تشکیل تیم ب اشتباه است و باید به جوانگرایی و پشتوانه سازی تمکین کنند. نباید اینطور باشد که وقتی کار آقایان در تیم ملی تمام شد، بازیکنی نداشته باشیم.

* تشکیل تیم ب نیازمند اعتبارات مالی خوبی است. آیا این اعتبارات و بودجه های لازم پیش بینی شده است یا ممکن است تیم ب هم بعد از مدتی تعطیل شود؟

- تمام مسائل برای این تیم پیش بینی شده است. مسائل مالی به قرارداد مربیان و تشکیل اردوها بر می گردد که در کمیته فنی درباره آن بحث شده است. همه چیز کاملا مهیا است. انتخاب سرمربی هم در حال بررسی است.۱۵ گزینه داریم که باتوجه به ملاک های درنظر گرفته شده از جمله تحصیلات دانشگاهی، زمینه فعالیت ملی، داشتن مدرک مربیگری «سطح سه» و مسائلی از این دست، گزینه نهایی را انتخاب می کنیم. فعلا منتظریم تا بیماری کرونا تمام شود.

کد خبر 4891763 مرتضی احمدی

منبع: مهر

کلیدواژه: حسین شمس لیگ برتر فوتسال فوتسال تیم ملی فوتسال ایران فوتسال جام ملت های آسیا جام ملت های فوتسال آسیا 2020 جام جهانی فوتسال ویروس کرونا تیم فوتبال استقلال تهران تیم فوتبال پرسپولیس لیگ برتر فوتبال ایران کشتی آزاد المپیک 2020 توکیو باشگاه پرسپولیس احمد سعادتمند کشتی فرنگی فدراسیون فوتبال فیفا مهدی محمدنبی وزارت ورزش و جوانان لیگ قهرمانان فوتبال آسیا کمیته فوتسال برگزاری لیگ ضمانت بانکی جام ملت ها تشکیل تیم جام جهانی لیگ برتر جام حذفی تیم ها پلی آف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۷۹۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم «هیچ» از اقتصاد خلاق

به گزارش قدس آنلاین، از بازی‌های رایانه‌ای گرفته تا نوشت‌افزارها، صنایع‌دستی، فیلم و سینما، تلویزیون و رادیو با زندگی ما گره خورده و نیازی نیست بخواهیم برای جا باز کردن این صنایع در زندگی روزمره هزینه کنیم، بنابراین هم برای ما شناخته شده‌ هستند و هم مورد استفاده در زندگی روزمره و تنها اقدامی که باید برای رشد آن انجام داد، فراهم کردن زیرساخت‌هاست.

رشد این صنایع از این منظر دارای اهمیت است که هم منجر به ‌رشد اقتصاد و افزایش تولید ناخالص ملی می‌شود و هم اینکه می‌توان به‌وسیله آن کشور را از تهاجم فرهنگی نجات داد و یا اینکه اولویت‌های فرهنگی خود را در قالب همین صنایع به ‌دنیا مخابره کرد.

توجه به‌ آنچه مدتی است صنایع خلاق نام گرفته به‌قدری دارای اهمیت است که استرالیا میلیاردها دلار برای آن هزینه کرده و درحال حاضر بیش از ۶درصد از تولید ناخالص خود را از ‌این بخش کسب می‌کند و توانسته برای بیش از ۸۰۰ هزار نفر اشتغال‌آفرینی کند که این میزان حدود ۸درصد از کل نیروی کار این کشور را شامل می‌شود.

و یا اینکه گفته می‌شود در سال۲۰۱۸ صنایع خلاق در آلمان حدود ۱۰۰ میلیارد یورو برای این کشور رشد اقتصادی به‌ ارمغان آورده و تنها در این سال این صنایع برای آلمان زمینه اشتغال یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر را فراهم کرده است. حال پرسش این است که سهم ایران در زمینه اقتصاد خلاق چه میزان است؟

سهمی کمتر از یک درصد!
مسعود حسنلو، دبیر ستاد فناوری‌های فرهنگی و نرم در گفت‌وگو با قدس ضمن بیان اینکه صنایع خلاق به ‌صنایعی اطلاق می‌شود که در آنان جنس خلاقیت و نوآوری دخیل است و حوزه‌هایی نظیر انیمیشن، بازی‌ها، نوشت‌افزار، ملزومات سبک زندگی، صنایع‌دستی و... را دربر می‌گیرند، اظهار کرد: صنایع خلاق یک گردش مالی جدی در اقتصاد دنیا دارند که بین ۴ تا ۷درصد جی‌دی‌پی کشورها را حوزه اقتصاد خلاق تشکیل می‌دهد.

وی ضمن اینکه سهم ایران در حوزه اقتصاد خلاق را کمتر از یک درصد دانست و هزینه راه‌اندازی بسیار پایین کسب‌وکارهای خلاق در مقایسه با کسب‌وکارهای صنعتی را یکی از مهم‌ترین مزیت‌های این حوزه خواند، خاطرنشان کرد: باوجود این مزیت، اما در کشور ما سرمایه‌گذاری خوبی انجام نشده است.

وی ضمن بیان اینکه متأسفانه به‌دلیل وجود سرمایه‌های طبیعی محدود همچون نفت و سهولت تبدیل آنان به ‌پول نقد، به‌ سراغ سرمایه‌های فرهنگی خود نرفته‌ایم، تصریح کرد: به‌صورت کلی حوزه فرهنگ در کشور ما بیشتر از اینکه به‌عنوان یک صنعت و کسب‌وکار دیده شود بیشتر با نگاه ترویجی مورد توجه قرار گرفته است به‌طوری که بسیاری متولی فرهنگ را حاکمیت می‌دانند در صورتی که فرهنگ یک مقوله بسیار پویاست که کنشگر مردمی و بخش خصوصی دارد و ورود مردم به ‌این حوزه است که می‌تواند این اقتصاد را گسترش دهد.

حسنلو به ‌یک خطای شناختی اشاره و خاطرنشان کرد: متأسفانه اهمیت صنایع حوزه فرهنگی در سیستم دولتی کشور ما درک نشده و کل بودجه فرهنگی کشور کمتر از ۵درصد بودجه کشور است که این نشان از بی‌توجهی مسئولان به ‌این حوزه دارد.

دبیر ستاد فناوری‌های فرهنگی و نرم به ‌ظرفیت اشتغال‌زایی این صنایع اشاره و خاطرنشان کرد: برای ایجاد اشتغال در حوزه صنایعی چون فولاد باید میلیاردها تومان هزینه شود تا به ‌اشتغال‌زایی بینجامد؛ اما در حوزه صنایع خلاق این عدد بسیار پایین‌تر است.

وی به ‌کشورهای پیش‌رو در حوزه صنایع خلاق اشاره و ضمن بیان اینکه آمریکا چندین سال است در حوزه سینما و بازی‌های رایانه‌ای فعالیت دارد و چین هم سهم جدی از درآمدزایی خود را از طریق بازی‌های رایانه‌ای کسب می‌کند، افزود: لهستان، فرانسه، انگلیس و کانادا هم در این زمینه به‌صورت جدی وارد شده‌اند و مدتی است تایلند هم در شُرف قرارگیری در جرگه این کشورهاست.

تشکیل کارگروه‌های جدید، سنگی جدید جلو پای کارآفرینان؟
اما پرسش مهمی که در ذهن ایجاد می‌شود اینکه باوجود وزارتخانه‌هایی چون میراث فرهنگی، ارشاد و صمت که سال‌هاست در خصوص این مقوله‌ها فعالیت دارند و موظف به ‌حمایت از فیلم، تلویزیون، سینما، صنایع‌دستی و... هستند و به‌صورت کلی در این سال‌ها کارشناسان متخصص و خبره‌ای در این حوزه تربیت کرده‌اند، چه نیازی به ‌ایجاد این خانه‌ها و مدیریت‌هاست، آیا تشکیل این کارگروه‌ها و ستادها منجر به‌ دوباره‌کاری و موازی‌کاری در صنایع مختلف نمی‌شود؟ آیا تشکیل این ستادها و تعریف مدیریت‌های جدید زمینه این مسئله را فراهم نمی‌کند که کارآفرین و صنعتگر همچون توپی بین زمین وزارتخانه‌ها، ستادها و کمیته‌ها بیش از گذشته پاسکاری شوند و بر شدت و میزان بروکراسی اداری افزوده و در نهایت هم کارآفرین سرخورده‌تر از قبل شود؟

باید کارگروهی مشترک به‌منظور هدایت حمایت‌ها شکل گیرد 
علی پاشایی‌بیدار، پژوهشگر حوزه صنایع خلاق در گفت‌وگو با قدس ضمن رد این مسائل معتقد است برای اینکه مشخص شود چه نهادی و یا فردی در خصوص حمایت از این صنایع وظیفه دارد، باید کارگروهی مشترک به‌وجود بیاید تا همه وزارتخانه‌های مرتبط در یک کارگروه مشترک نماینده داشته و از زوایای مختلف اقدام به ‌بررسی حمایت از این صنایع کنند.

به‌عقیده وی، همان‌گونه که ما وزارت بهداشت و صمت را داریم؛ اما در کنار آنان پارک‌های علم‌وفناوری به‌منظور حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان شکل گرفته‌اند و معاونت علمی رئیس‌جمهوری هم همچون یک نهاد فراوزارتخانه‌ای متولی حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان شده است؛ برای صنایع خلاق هم باید چنین بستری ایجاد تا زمینه رشد آنان فراهم شود.

پاشایی‌بیدار ضمن اشاره به‌اینکه همه صنایع‌دستی زیرمجموعه صنایع خلاق جای نمی‌گیرند، تصریح کرد: به‌همین منظور باید کارگروهی تشکیل شود تا به ‌تفکیک این صنایع بپردازد و ذیل این کمیته آن دسته از صنایعی که خلاق محسوب می‌شوند، از حمایت بیشتر و جدیدتری بهره‌مند شوند.

موازی‌کاری صورت نخواهد گرفت
محمدحسین ایمانی‌خوشخو، رئیس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع خلاق نیز درخصوص این ابهام به ‌خبرنگار ما گفت: به‌صورت کلی قرار نیست پارک اقدام به ‌ارائه تسهیلات مالی به ‌کارآفرینان کند، بلکه هدف ما حمایت فکری و معنوی صاحب ایده است تا درنهایت آنان بتوانند ایده را به ‌محصول تبدیل کنند.

وی با بیان اینکه کارشناسان ما در مرکز به ‌صاحبان ایده مشاوره‌های تخصصی می‌دهند و حتی آنان را به ‌سرمایه‌گذار معرفی می‌کنند و یا مکانی برای فعالیت در اختیار آنان قرار می‌دهیم، خاطرنشان کرد: بیش از چهار سال است این پارک تشکیل شده و حدود ۲۰۰ شرکت در آن مستقرند که در زمینه‌های مختلف فعالیت می‌کنند.

ایمانی‌خوشخو ادامه داد: به‌دلیل ظرفیتی که صنایع خلاق دارند پیشنهاد ایجاد شهرجهانی صنایع خلاق را داده‌ و موافقت‌هایی را هم از رئیس‌جمهور کسب کرده‌ایم تا در این شهر، کشورهایی که با ایران دارای قرابت فرهنگی هستند پایگاه ایجاد کنند و این‌گونه این شهرها و دهکده‌ها محلی برای تولید، نمایش، فروش و صادرات صنایع فرهنگی باشند. همچنین درصدد هستیم در استان‌های مختلف دهکده‌های صنایع خلاق را نیز ایجاد کنیم.

فرزانه زراعتی

دیگر خبرها

  • تکذیب اعزام تیم ملی فوتبال دانشجویان به بلژیک توسط فدراسیون ورزش‌های دانشگاهی
  • سند راهبردی جامعه قرآنی عصر رونمایی شد
  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است
  • تیم‌داری در طرشت به روش کدخدامنشی
  • تکذیبه تشکیل و اعزام تیم ملی فوتبال دانشجویان
  • تشکیل و اعزام تیم ملی فوتبال دانشجویان به بلژیک صحت ندارد
  • آغاز نهضت تولید سبز با برق سبز در شهرستان بردسکن
  • تشکیل رنگین کمان در آسمان بردسکن
  • آخرین جزئیات سیل در یزد | بارش بی سابقه باران در تفت ‌؛ آخرین شرایط در یزد چگونه است؟
  • سهم «هیچ» از اقتصاد خلاق