Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمدی‌افزادی درباره ادامه کار مدرسه تلویزیونی ایران، گفت: این طرح مادامی که دانش‌آموزان به مدرسه نمی‌روند با قدرت ادامه می‌دهیم؛ البته که بعد از پایان این دوره و شرایط، این شیوه تدریس به عنوان پنجره آموزشی کشور استمرار خواهد داشت. ۱۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۶ فرهنگی رادیو و تلویزیون نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، شیوع ویروس کرونا اجازه نداد دانش‌آموزان به مدرسه بروند و طعم دلنشین و دلچسب علم و دانش را از پشت میزها لمس کنند؛ اما تحصیل‌شان هم نمی‌توانست ناتمام باقی بماند، از این رو به یادِ زمان جنگ و جبهه، تلویزیون بار آموزش را به دوش کشید و به مدرسه تلویزیونی تبدیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

10 اسفندماه رسماً با محوریت شبکه آموزش وارد این مسیر شد و امروز همه شبکه‌ها پای کارند و از صبح تا ساعاتی در عصر، با جدیت دروس ابتدایی و متوسطه را دانش‌آموزان بنابر برنامه‌ اعلام شده از روز قبل، آموزش داده می‌شود. 

چندی پیش مسعود احمدی افزادی رئیس شبکه آموزش درباره طرح آموزشی تلویزیون توضیحاتی را ارائه داد که این طرح از آلودگی هوا در دستور کار قرار بگیرد؛ معاونت اجتماعی آموزش و پرورش طرحی را در شورای شبکه آموزش مطرح کردند و در نهایت مصوب شد و قرار بود زمانی برای اجرای آن درنظر گرفته شود. گذشت تا به بیماری کرونا رسیدیم و  شورای معاونان و رییس سازمان صداوسیما به شبکه آموزش مصوب کردند که طرح آموزش مکمل را پیگیری کنیم و در نهایت این طرح اجرایی شد.

او درباره سابقه آموزش تلویزیونی که به زمان جبهه و جنگ برمی‌گردد صحبت کرد و گفت: برنامه‌ریزی درسی بر مبنای تقسیم کار شکل گرفته است. وزارت آموزش و پرورش و معاونت ابتدایی و متوسطه این برنامه‌ریزی را شکل داده‌اند و مهمترین درس‌ها را در زمان‌های مناسب که خسته‌کننده نباشد و به دانش‌آموز فشار نیاورد در نظر گرفتیم. آموزش تلویزیونی چیز جدیدی در دنیا نیست اما در کشور ما به جز زمان دفاع‌مقدس، اولین بار است این طرح را تجربه می‌کنیم.

احمدی‌افزادی تأکید کرد: در فاز اول 10 بخش درسی در طول هفته 70 درس ارائه می‌شود؛ ما آمادگی داریم این بخش‌ها را اضافه کنیم. ساعت‌های درس هر کلاسی نهایتاً 28 دقیقه بیشتر نیست. 5 دقیقه زنگ تفریح داریم و پویانمایی و غیره پخش می‌کنیم تا زنگ درسی بعدی آغاز بشود.

مدیر شبکه آموزش در پاسخ به اینکه آیا از درس‌های تلویزیونی امتحان گرفته می‌شود و پس از بازگشت دانش‌آموزان به مدرسه از آن به بعد درس داده می‌شود، توضیح داد: ما زمانی که این بحث را شروع کردیم بچه‌ها حدود 70 درصد کتاب‌ها را خوانده بودند. آموزش و پرورش، بررسی آموزشی کرده است و زمانی که مدرسه شروع شود معلم‌های محترم با نگاه به آنچه که درس داده شده است ادامه بحث را پیش‌بینی خواهند کرد. البته طبیعی است که هر دبیری یک بازنگری هم خواهد داشت. به همه دبیران ابلاغ شده که این مباحث را دنبال و میزان مشارکت بچه‌ها را پیگیری کنند.

وی درباره بازپخش این دروس گفت: ما نظام رسمی را ارائه می‌دهیم و کاری به کمک آموزشی‌ها نداریم. ما می‌خواهیم به بچه‌ها جریان رسمی کشور را بگوییم و این نکته که آموزش تعطیل نیست. اتفاق خوب این است که ما پخش زنده داریم و در فضای شبکه‌های اجتماعی دو سه امکان در نظر گرفتیم. اولین امکان تلوبیون است و بلافاصله با باز کردن آن می‌توانند "مدرسه تلویزیونی" را پیدا کنند. اتفاق خوب دیگر این است که نرم‌افزاری به نام 7 راه‌اندازی می‌کنیم که در آن تمام کلاس‌ها را خواهیم داشت و سؤالات دانش‌آموز را برخط و زنده پاسخ می‌دهیم. در حال هماهنگی با دبیران خبره‌ایم تا معلمان درجا پاسخ بدهند؛ این اتفاق تعاملی جدی است. 

وی با اشاره به عکس‌هایی که از نقاط مختلف کشور از دانش‌آموزان در حال تماشای کلاس‌های تلویزیونی به شبکه آموزش رسیده، به پروسه انتخاب معلمان اشاره کرد و افزود: به هر حال حرف زدن جلوی دوربین تلویزیون با اینکه برای 15، 20 نفر صحبت کنید قابل مقایسه نیست اما تا به حال بازخوردهای خوبی داشته‌ایم. معلم محترم امروز نقش مشاور را دارد؛ گاهی به خاطر حجم بالای درس‌ها بحث تربیت مغفول می‌ماند و اکنون فرصت خوبی است که به این بخش هم توجه بشود.

مدیر شبکه آموزش در پاسخ به اینکه اگر تا عید مدارس تعطیل شود این طرح ادامه خواهد داشت، گفت: زیبایی این برنامه این است که پروژه تلقی نشود و پروسه و فرآیند باشد. نگاه ما فرآیندی است و به اعتقاد ما تا عید باید یک گونه عمل کنیم در ایام عید به نحوی و از 15 فروردین تا 5 اردیبهشت که قبل از ماه مبارک رمضان است مسیری را پیش بگیریم. از 6 اردیبهشت تا 5 خرداد و در ایام ماه مبارک رمضان نیز به گونه‌ای دیگر خواهیم بود و آموزش تعطیل نیست.

احمدی افزادی با اشاره به اینکه این نظام آموزشی مکمل مثل قلبی است که در نظام اصلی کار می‌کند، گفت: ما هر روز برنامه کلاس‌های روز بعد را به شکل زیرنویس از شبکه‌های مختلف پخش می‌کنیم و شبکه آموزش هم در فضای مجازی این را اعلام می‌کند؛ این نظام آموزشی مکمل مثل قلبی است که در نظام اصلی کار می‌کند.

حالا با گذشت 1 ماهه فعالیت مدرسه تلویزیونی ایران، برخی از معلمان حاضر در طرح آموزش از راه دور گلایه‌هایی هم دارند؛ برخی از آن‌ها می‌گویند:"بیش از صد معلم فداکار در این شرایط حساس به صداوسیما رفته‌اند و به صورت زنده یا ضبطی در شبکه آموزش و یا شبکه چهار صدها ساعت تدریس کرده‌اند. متأسفانه حتی یک ریال هم حق‌الزحمه یا حتی کرایه رفت و آمد هم به اینها داده نشده!!! نمی‌دانیم وظیفه وزارت آموزش و پرورش است یا صداوسیما که مبلغی برای این معلم‌های دلسوز پرداخت کند!

این عزیزان گلایه دارند در این شرایط اقتصادی در اسفند و حتی ایام نوروز هم در مدارس به صورت مجازی زحمت کشیده‌اند و هم آمدند در صداوسیما؛ متأسفانه به آنها گفته‌اند حضور شما فی سبیل‌الله است. در صورت صلاحدید محبت کنید از صداوسیما و آموزش و پرورش پیگیری کنید."

خبرنگار تسنیم  به سراغ مسعود احمدی‌افزادی رئیس شبکه آموزش که در محور مدرسه تلویزیونی ایران قرار دارد رفت. او در خصوص این گلایه‌های معلمان گفت: دبیران و معلمان گرامی مقاطع متوسطه و ابتدایی با هماهنگی کامل با معاونت‌های متوسطه و حوزه ابتدایی وزارت آموزش و پرورش انتخاب شده‌اند و برای تدریس به صداوسیما دعوت می‌شوند. بنابراین فرآیند گزینش و انتخاب با وزارت آموزش و پرورش است و معلمان و دبیران با حرکت جهادی هرکدام وارد این گردونه جهاد آموزشی شده‌اند. به نظر می‌رسد ضمن اینکه اجر معنوی‌ بی‌شماری برای معلمان و دبیران دارد در نظام آموزشی و رده‌بندی آنها تمهیداتی وزارتخانه خواهد داشت. 

او تأکید کرد: نکته بسیار مهمی وجود دارد که ما با معرفی برخی از چهره‌ها، در واقع چهره‌های آموزشی جدیدی را در حوزه صدا و تصویر به حوزه آموزش رسانه‌ای کشور معرفی کردیم یعنی اضافه شن یک ظرفیت علمی رسانه‌ای در حوزه آموزش و پرورش که موجب ارتقاء آموزش‌های رسانه‌ای شده است. این دبیران و معلمان ارجمند امروز خودشان الگو و مدل تدریس‌اند چه در سطح ملی و چه برای همکاران و عزیزانشان. اما در حوزه مسائل اداری و مالی باید از خود وزارتخانه دقیقاً جویا شوند. 

احمدی‌افزادی به تفاهم با آموزش و پرورش اشاره کرد و افزود: در آغاز راه ما با وزارت آموزش و پرورش تفاهم‌نامه‌ای داشتیم که به موجب آن دبیران رده‌های مختلف آموزشی را معرفی می‌کنند و چیزی به نام هزینه مطرح نبوده است؛ چرا که شرایط کشور به جهت شیوع ویروس "کرونا" و مشکلاتی که به وجود آورده می‌طلبید حرکتی جهادی شکل بگیرد و مدرسه تلویزیونی ایران محصول حرکت جهادی و مشترک میان وزارت آموزش و پرورش و صداوسیما بوده و هست. همان‌طور که در حوزه صداوسیما هیچ‌کدام توقع بیش از حقوقی که دریافت می‌کنند را ندارند در حوزه آموزش و پرورش نیز نفسِ حرکت، جهادگونه و ارزشی بوده است. 

وی در پاسخ به این سؤال که برخی به ضعیف بودن برخی از معلمان مدرسه تلویزیونی انتقاد دارند، گفت: البته که در حوزه محتوا باید از معاونت‌های متوسطه و ابتدایی آموزش و پرورش پیگیری کرد اما از جانب خودم می‌گویم، نظام آموزشی گسترده‌ای در کشور داریم با هزاران معلم و دبیر و ارکان تعلیم و تربیت؛ این نظام آموزشی باید مبتنی بر عدالت آموزشی باشد. زیرا حلقه وصل جنوبی‌ترین نقطه آموزشی با شمالی‌ترین نقطه آموزشی باشد. در واقع معلمان و دبیرانی که به کلاس‌ها می‌آین از میان صدها دبیر انتخاب شده‌اند از شهر تهران که به عنوان شعر معیار آموزش کشور مطرح است. 

رئیس شبکه آموزش تأکید کرد: لازم است معلمان مدرسه تلویزیونی، تدریس‌شان به گونه‌ای باشد که هم به لحاظ کیفی و هم کمیّ برای دانش‌آموزان قابل فهم باشد و به بهترین شکل عرضه شود؛ یعنی در واقع حد وسط را در ارائه آموزش رعایت کنند. 

وی در خصوص اینکه تا چه زمانی این طرح آموزش از راه دور و مدرسه تلویزیونی ایران به کار خودش ادامه می‌دهد، خاطرنشان کرد: این طرح مادامی که دانش‌آموزان به مدرسه نمی‌روند و ستاد مبارزه با کرونا نظرش بر تعطیلی باشد این طرح را با قدرت ادامه خواهیم داد. البته که بعد از پایان این دوره و شرایط، این شیوه تدریس را به عنوان پنجره آموزشی با استمرار و همکاری با وزارت آموزش و پرورش ادامه خواهیم داد.

احمدی افزادی، گفت: در شبکه آموزش به عنوان شبکه محور مدرسه تلویزیونی ایران که در حال حاضر و بعد از تعطیلات نوروزی، روزانه 24 کلاس ارائه می‌شود. شبکه چهار به عنوان شبکه مکمل 12 کلاس از صبح تا ظهر و برخی از دروس قرآن وو معارف اسلامی را نیز شبکه قرآن تدریس می‌کند. مسائل مربوط به تربیت‌بدنی و ورزش دانش‌آموزی در شبکه 2 سیما دنبال می‌شود. در کنار این خدمات آموزشی تلویزیونی، رادیو جوان، رادیو فرهنگ و رادیو نوروز هم هرکدام روزی 2 ساعت به ارائه کلاس‌های آموزشی مختلف برای دانش‌آموزان، می‌پردازند. 

ادامه پخش فیلم‌های سینمایی تلویزیون/ 17 فروردین با "آخرین مجرد" و "شرف خانواده فاضل"مسابقه جدید تلویزیونی با اتاق‌های فرار و معماهای پیچیدهپرمخاطب‌ترین سال تلویزیون به روایت معاون سیما/ سریال‌های جذاب رمضانی و ادامه پخش فیلم‌های سینماییتلویزیون فقط نباید کودکان را سرگرم کند!/ روایت برنامه‌ساز قدیمی از آموزشِ تلویزیون در زمان جنگ

او با اشاره به این طرح بزرگ آموزشی در کشور، خاطرنشان کرد: کار مدرسه تلویزیونی ایران بزرگترین طرح آموزش رسانه‌ای کشور است که تا به امروز شاهدش بوده‌ایم حتی کشورهای پیشرفته هم به این شکل طرحی ارائه نکرده‌اند و کار ابتکاری کاملاً موفقی است. از 10 اسفندماه کار را آغاز کرده‌ایم و بعد از این شرایط هم به عنوان پنجره آموزشی در دستور کار خواهیم داشت. نکته جالب آن است که از روزی که شروع کرده‌ایم تا به امروز، در شبکه‌های مجازی و اینترنتی که مثل شبکه‌های تلویزیونی‌مان، پخش برنامه آموزشی برقرار است، 15 میلیون بار توسط دانش‌آموزان مشاهده شده و از طریق فضای اینترنت هم شاهد استقبال از مدرسه تلویزیونی ایران بوده‌ایم. 

انتهای پیام/

R1515/P1439/S4,1430/CT7 واژه های کاربردی مرتبط وزارت آموزش و پرورش ماه مبارک رمضان عید نوروز شبکه چهار شبکه دو شبکه آموزش ویروس کرونا رسانه ملی تلویزیون

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش ماه مبارک رمضان عید نوروز شبکه چهار شبکه دو شبکه آموزش ویروس کرونا رسانه ملی تلویزیون وزارت آموزش و پرورش ماه مبارک رمضان عید نوروز رادیو شبکه چهار شبکه دو شبکه آموزش ویروس کرونا رسانه ملی تلویزیون مدرسه تلویزیونی ایران دانش آموزان به مدرسه وزارت آموزش و پرورش رئیس شبکه آموزش احمدی افزادی نظام آموزشی طرح آموزش رسانه ای کلاس ها شبکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۸۱۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری رایگان زمین به خیران مدرسه‌ساز در قشم

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم از آمادگی این سازمان برای واگذاری رایگان زمین به خیران مدرسه‌ساز و صدور مجوز ساخت خبر داد و گفت: حوزه آموزش و پرورش از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قشم، عادل پیغامی روز یکشنبه در مراسم گرامیداشت مقام معلم اظهار داشت: رشد و توسعه یک جامعه در گرو داشتن آموزش و پرورش قوی است و از همین رو هر نوع هزینه در این بخش در حقیقت سرمایه‌گذاری برای توسعه و بالندگی کشور است.

وی خطاب به فعالان اقتصادی در قشم با اشاره به اهمیت حمایت از حوزه آموزش و پرورش، افزود: از شما انتظار داریم با توجه به بهره‌مندی از بخش اقتصادی قشم، در راستای عمل به مسئولیت‌های اجتماعی به حوزه مدرسه‌سازی نیز توجه ویژه داشته باشید و بخشی از درآمد خود را به این حوزه اختصاص دهید تا طی یک یا دو سال آینده مشکل کمبود در حوزه مدرسه برطرف شود.

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم خاطرنشان کرد: سخن علما و شیوخ اعتبار ویژه‌ای نزد مردم از جمله فعالان اقتصادی و خیران دارد و امیدوارم از تریبون‌های فرهنگی در این زمینه استفاده کنند و حتی قشمی‌های ساکن خارج از کشور را برای کمک به حوزه آموزش و پرورش ترغیب نمایند.

پیغامی با تأکید بر اینکه آماده اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش هرمزگان در قشم هستیم، گفت: در قشم هیچ محدودیتی در حمایت از جایگاه معلم نداریم و با تمام توان جهت اعتلای حوزه آموزش و پرورش تلاش می‌کنیم.

وی افزود: استان هرمزگان با عملیاتی کردن این سند در منطقه آزاد قشم گام مهمی را در تحقق خواست مقام معظم رهبری برای ارتقای فرهنگ کشور برخواهد داشت و امیدواریم نتایج این اقدام شامل حال فرزندان این جزیره و تمام فعالان تعلیم وتربیت قشم شود.

پرداخت سهم بودجه آموزش و پرورش قشم از سوی استان

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم با بیان اینکه امیدواریم سهم بودجه دانش‌آموزان و معلمان قشم به طور کامل از سوی استان پرداخت شود، ابراز داشت: ما در سازمان منطقه آزاد قشم آماده‌ایم به منظور رفع عقب‌ماندگی‌های آموزش و پرورش قشم اعتباراتی را در نظر بگیریم.

پیغامی با تأکید بر ارتقای سطح دانش و توانمندی معلمان در قشم و توجه ویژه به حوزه معیشت و رفاه معلمان، افزود: در همین راستا ما آماده برگزاری دوره‌های مختلف آموزشی و علمی و استفاده از اساتید مجرب با هدف ارتقا کیفیت تدریس هستیم.

وی اجرای فوق برنامه‌ از جمله دایر کردن کلاس‌های کنکور، اردوهای علمی و آموزشی، استفاده از اساتید کشوری در زمینه تکنیک مدیریت دورکردن استرس از دانش‌آموزان را بسیار مهم برشمرد و تصریح کرد: برای کمک به ارتقا سطح آموزش و پرورش و خروج دانش‌آموزان در سطح بالا کمبودی نداریم.

این مقام مسئول مسئله کمبود فضای کتابخانه‌ای در مدارس قشم را نیز مورد اشاره قرار داد و گفت: ما امسال نهضتی را با هدف ایجاد کتابخانه و انباشت کتاب‌های مورد نیاز قشر دانش‌آموزان در همه مدارس با جدیت انجام خواهیم داد. با توجه به اینکه نمایشگاه کتاب را پیش رو داریم باید برای بُن کتاب ویژه معلمان و پُر کردن کتابخانه‌های مدارس اقدام کنیم.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت مسکن برای همه مردم به ویژه معلمان تاکید کرد و گفت: امیدوارم معلمان جزیره در طرح ملی مسکن ثبت نام کرده باشند و اگر تاکنون ثبت نام نکرده‌اند حتما در نوبت دوم ثبت نام‌ها اقدام کنند.

پیغامی از مسئولان استان هرمزگان خواست پاسخ استعلام بند (ج) 6 هزار ثبت نام شده طرح ملی مسکن شهرستان قشم را هرچه زودتر مشخص نمایند تا نسبت به واگذاری زمین به ثبت نام شدگان اقدام شود.

انتهای پیام/7558

دیگر خبرها

  • اجرای طرح آموزشی «فرهنگ ترافیک» برای دانش‌آموزان کرمانشاهی
  • همایش تجلیل از معلمان نمونه در گناوه برگزار شد
  • صحرایی: امسال ۱۰۰ هزار معلم جدید استخدام می‌شوند
  • صحرایی: ۱۰۰ هزار معلم جدید جذب می‌شوند
  • صحرایی: ۱۰۰ هزار معلم جدید جذب خواهند شد
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از چهارشنبه/۲۴۰ هزار ردیف استخدامی معلمان در دولت سیزدهم
  • امسال ۵۰۰ کلاس درس تحویل آموزش و پرورش اصفهان می‌شود
  • سند تحول آموزش و پرورش، نیازمند تحول
  • واگذاری رایگان زمین به خیران مدرسه‌ساز در قشم
  • تجلیل از معلمان نخستین مدرسه در زندان تبریز