Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-07@13:54:19 GMT

هزینه تست «کرونا» در آزمایشگاه‌های خصوصی

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۸۳۷۰۱

هزینه تست «کرونا» در آزمایشگاه‌های خصوصی

سید حسن هاشمی مدنی، عضو هیأت مدیره انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی، گفت: آزمایشگاه‌های خصوصی کشور توانایی تشخیص ویروس‌های مشابه کرونا مانند ویروس ایدز، هپاتیت و ... را انجام می‌دادند و حتی از امکانات لازم برای تشخیص کرونا برخوردارند، اما اینکه چرا وزارت بهداشت از ابتدا از ظرفیت آزمایشگاه‌های خصوصی استفاده نکرد جای سوال دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در گفتگو با فارس با بیان اینکه اخیرا وزارت بهداشت اعلام کرده است که تعدادی از آزمایشگاه‌ها اجازه انجام تست‌های تشخیص کرونا را دارند گفت: اگر از ابتدا این موضوع اعلام می‌شد و این اجازه به آزمایشگاه‌های خصوصی داده می‌شد تعداد بیشتری از مبتلایان شناسایی می‌شدند.

هاشمی مدنی عنوان کرد: کیت‌ها از دو روش تهیه می‌شود، عده‌ای از آزمایشگاه‌ها کیت‌ها را از شرکت‌ها تهیه می‌کنند و برخی دیگر خودشان توانایی طراحی و تولید کیت را دارند، برخی از آزمایشگاه‌های خصوصی درحال حاضر امکان انجام هزار تست را دارند و این آزمایشگاه توانسته است کیت‌های تشخیص کرونا را طراحی کند. وزارت بهداشت باید از ابتدای شیوع کرونا اجازه انجام تست را به آزمایشگاه خصوصی می‌داد و این کار طبق یک پروتکلخاص انجام می‌شد تا در زمان نمونه‌گیری فرد به آلوده نشود.

عضو هیأت مدیره انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی ادامه داد: از آنجا که ممکن است شاهد موج دوم شیوع کرونا در کشور باشیم بهتر است در راستای تسریع بیماریابی از طرفیت این آزمایشگاه‌ها استفاده شود. دلیلی برای سخت‌گیری برای انجام تست وجود ندارد.

وی در پاسخ به سوالی درباره هزینه انجام تست کرونا در آزمایشگاه‌های خصوصی گفت: تعرفه ابلاغی وزارت بهداشت برای انجام تست‌های مشابه کرونا حدود ۷۰۰ هزار تومان تعیین شده است که این تعرفه مربوط به سال گذشته است و بخشی از هزینه توسط بیمه‌ها پرداخت می‌شود.

هاشمی مدنی افزود: هزینه تامین کیت برای آزمایشگاه حدود ۳۰۰ هزار تومان است که البته هزینه پرسنل و سایر مخارج آزمایشگاه نیز باید در نظر گرفته شود.

وی گفت: اگر وزارت بهداشت به آزمایشگاهی کیت رایگان ارائه بدهد آزمایشگاه مورد نظر باید با دریافت هزینه جزئی آزمایش را انجام دهد هرچند بعید است که وزارت بهداشت کیت رایگان در اختیار آزمایشگاه خصوصی قرار دهد.

عضو هیأت مدیره انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود ۲۰۰ آزمایشگاه توانایی انجام این تست‌ها در کشور را دارند برخی از آن‌ها می‌توانند در عرض ۵ روز از ۵ هزار بیمار تست تشخیص کرونا بگیرند، در این شرایط آزمایشگاه‌های خصوصی به دنبال کسب درآمد نیستند بلکه تشخیص بیماری اولویت این مراکز است. در حال حاضر ما به اواسط شیوع بیماری نرسیده‌ایم و بهتر است از این ظرفیت استفاده شود.

وی درباره پوشش بیمه‌ای تست کرونا گفت: بیمه‌ها باید برای انجام این تست تاییدیه دریافت کنند و وزارت بهداشت می‌توانست با تهیه پروتکلی اعلام کند که اگر آزمایش توسط پزشکان مشخصی برای بیماران نسخه شود بیمه باید بخشی از هزینه این تست‌ها را بپردازد و ایجاد این پروتکلنیز کار دشواری نیست

منبع: فرارو

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا در ایران هزینه تست کرونا آزمایشگاه های خصوصی وزارت بهداشت آزمایشگاه ها تشخیص کرونا انجام تست تست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۸۳۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور برگه‌ جواب تقلبی در آزمایشگاه‌ها صحت ندارد

رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت درباره این ادعا که برخی از آزمایشگاه‌ها جواب تقلبی ارائه می‌کنند تا از ورشکستگی خود جلوگیری کنند، گفت: ادعای صدور برگه‌های جواب تقلبی توسط آزمایشگاه‌ها به دلایلی از جمله ورشکستگی به هیچ عنوان صحت ندارد. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، کاظم وطن خواه گفت: ادعای صدور برگه‌های جواب تقلبی توسط آزمایشگاه‌ها به دلایلی از جمله ورشکستگی به هیچ عنوان صحت نداشته و شان و منزلت جامعه آزمایشگاهی به دور از این گونه ادعاها است.

کاظم وطن خواه رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت درباره اینکه افرادی مدعی شده‌اند که برخی از آزمایشگاه‌ها جواب تقلبی ارائه می‌کنند تا از ورشکستگی خود جلوگیری کنند، گفت: ادعای صدور برگه‌های جواب تقلبی توسط آزمایشگاه‌ها به دلایلی از جمله ورشکستگی به هیچ عنوان صحت نداشته و شان و منزلت جامعه آزمایشگاهی به دور از این گونه ادعاها است.

کمترین شکایات در حرفه پزشکی مربوط به آزمایشگاه‌ها است

وی در ادامه افزود: در حال حاضر بالغ بر 8 هزار آزمایشگاه تشخیص پزشکی در بخش‌های دولتی و خصوصی در کشور در حال ارائه خدمت بوده و روزانه صدها هزار آزمایش بر روی نمونه‌های مراجعین با کیفیتی مطلوب انجام می‌شود. همچنین حدود هفتاد درصد تشخیص‌ها در نظام سلامت مبتنی برنتایج آزمایشگاهی است. به رغم این حجم از کار و خدمت یکی از کمترین شکایات در حرف پزشکی مربوط به آزمایشگاه‌های پزشکی است.

وجود چک لیست‌های بسیار سختگیرانه برای ارزیابی آزمایشگاه‌ها

وطن خواه بیان کرد: همچنین چک لیست‌هایی بسیار سختگیرانه و تخصصی مطابق با استانداردهای ایزو 15189 و قوانین و آیین‌نامه‌های کشوری برای ارزیابی آزمایشگاه‌ها و تایید خروجی جواب‌ها به صورت مستند و مکتوب وجود دارد و براساس تکنیک‌های خاص ممیزی این خروجی و اسنادمرتبط، قابل ردیابی است. این ردیابی دربرگیرنده نام انجام دهنده آزمایش، متد انجام آزمایش، کیت و دستگاهی که آزمایش با آن انجام شده، زمان انجام آزمایش و افراد تایید کننده کیفی نتایج است.

رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت ادامه داد: همه آزمایشگاه‌های کشور توسط مدیریت امور آزمایشگاهی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور و آزمایشگاه مرجع سلامت به طور دائمی تحت کنترل و نظارت بوده و چک لیست‌های تخصصی مطابق با استانداردهای ایزو 15189 و قوانین و آیین‌نامه‌های کشوری برای ارزیابی آزمایشگاه‌ها وجود دارد که مدام در حال بازنگری براساس دریافت بازخوردها و نیازهای موجود است.

بررسی منظم گزارش‌ ممیزی‌ها و ارزیابی‌های دوره‌ای در آزمایشگاه‌ها

وی اظهار کرد: همچنین گزارش‌ ممیزی‌ها و ارزیابی‌های دوره‌ای آزمایشگاه‌ها به‌عنوان بخشی از برنامه عملیاتی دانشگاه‌ها به طور منظم به آزمایشگاه مرجع سلامت ارسال می‌گردد. در ممیزی‌ها و بازرسی‌های مرتبط با آزمایشگاه‌ها با تکنیک‌های خاص ممیزی به طور ویژه به وجود سوابق انجام آزمایش‌ها و مستندات مرتبط توجه می‌شود.

رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: اولین و بیشترین چک لیست‌های نظارتی در نظام سلامت در حوزه آزمایشگاه تدوین و به کار گرفته شده است و در حوزه استانداردهای آزمایشگاهی کشور ما جزو پیشروان منطقه EMRO بوده که به‌عنوان الگویی موفق مطرح است. رعایت کدهای اخلاقی شاغلین حرفه پزشکی و  منشور حقوق مراجعین به آزمایشگاه مورد توجه آزمایشگاه‌ها قراردارد. ارائه جواب با کیفیت به بیمار از موارد مورد توجه در این منشور است که همکاران ارزیاب در بازدید از آزمایشگاه‌ها موظف به احراز آن هستند.

هرگونه گزارش مبنی بر تخلف آزمایشگاه‌ها پیگیری می‌شود

وطن خواه بیان کرد: در صورت دریافت هرگونه گزارش مبنی بر تخلف یا نارضایتی از عملکرد آزمایشگاه‌ها به طور ویژه پیگیری می‌شود و در صورت اثبات تخلف پیگیری‌های قانونی براساس آیین‌نامه، ضوابط و قوانین انجام شده و در مواردی که البته بسیار نادر است احکام قضایی پس از طی مراحل قانونی صادر می‌شود. مانند سایر حوزه‌ها در صورت ارائه هرگونه مستندات به صورت موردی در خصوص تخلفات آزمایشگاه‌ها موارد قابل بررسی و در صورت اثبات قابل پیگیری است ولی بسط این موارد به جامعه آزمایشگاهی قابل قبول نبوده و‌ به شدت آن را تکذیب می‌کنیم.

نوسازی تجهیزات در آزمایشگاه‌های دولتی در حال انجام است

وی  در خصوص موضوع تجهیزات و ابزارهای قدیمی در آزمایشگاه‌ها اظهار کرد: لازم به ذکر است در بخش آزمایشگاه‌های دولتی طی چند سال گذشته با در اولویت قرار دادن آزمایشگاه‌ها برای تخصیص اعتبارات، کمک‌های هیئت امنای صرفه جویی ارزی و پروژه‌های بین المللی ICERP 1 و ICERP2 نوسازی تجهیزات درحال انجام بوده و این روند با توجه ویژه‌ای در سال جدید ادامه خواهد داشت.

رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت درباره آزمایشگاه‌های خصوصی عنوان کرد: در بخش خصوصی هم همکاران با توجه به تعهدات حرفه‌ای و توجه ویژه‌ای که به کیفیت خدمات دارند، علی‌رغم تنگناهای موجود وتحریم‌ها در حد توان سعی در نوسازی و استفاده از تجهیزات به روز دارند.

وطن خواه خاطرنشان کرد: باید به این نکته به صورت ویژه توجه کنیم که به سبب وجود برنامه‌های تضمین کیفیت و کنترل کیفیت در آزمایشگاه‌ها ونظارت‌های سختگیرانه هیچ جوابی بدون رعایت اصول مذکور و اطمینان از کیفیت جواب از آزمایشگاه قابل گزارش نیست.

منبع: ایران آنلاین

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صدور برگه‌ جواب تقلبی در آزمایشگاه‌ها صحت ندارد
  • تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی است
  • واقعا آب چاه بخوریم بهتر از آب‌معدنی است؟ | روغن‌های زیرو ترانس تاییده بهداشت دارند
  • پایش کیفیت آب لرستان در ۲۴ آزمایشگاه
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • برای آموزش و پرورشی که سرپا نیست
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟
  • خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟
  • برگه‌های آزمایش الکی!
  • این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها