Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: سر سرباز هخامنشی یکی از چندین سنگ برجسته منقوش به سربازان هخامنشی از پلکان شرقی کاخ آپادانا مجموعه تخت جمشید است که سال‌ها پیش (احتمال داده شده حوالی سال ۱۳۳۶) آن را از پله شماره ۱۹ پلکان شرقی کاخ آپادانای تخت جمشید ربوده شد.

پس از آن فردی به نام خانم برنت در سال ۱۹۷۴ سر سرباز هخامنشی را از یک حراجی با عنوان «حراجی ساتبی نیویورک» خرید و این اثر دزدیده شده را به مدت ۳۰ سال در اختیار خود نگه داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او بعد از آن در مارس ۲۰۰۵ میلادی تصمیم به فروش آن از طریق حراجی کریستیز کرد و ایران همان موقع متوجه حراج یک اثر تاریخی شد که سال‌ها پیش از تخت جمشید دزدیده بودند.

در این خصوص سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اقدامات قضائی خود را مبنی بر توقیف حراج و طرح دعوی برای استرداد سر سرباز هخامنشی به ایران آغاز کرد اما دادگاه لندن در تاریخ ۲۰ مارس ۲۰۰۷ میلادی حکم به نفع دارنده فعلی اثر ساکن فرانسه صادر کرد.

پس از آن در مرداد ماه سال ۹۷ یک قاضی در نیویورک حکم داد که سرسرباز هخامنشی که ۸۰ سال قبل از ایران ربوده شده بود بار دیگر به این کشور بازگردد.

اقدامات بالاخره به ثمر نشست و پس از ۸۰ سال سرسرباز هخامنشی به ایران برگشت و طی این مدت در استان‌های مختلف به نمایش درآمده است.

در این خصوص مدیر پایگاه میراث جهانی به خبرنگار مهر گفت: تاکنون سر سرباز هخامنشی به فارس نیامده و همچنان در نمایشگاه‌ها و یا موزه‌های مختلف در سطح کشور در معرض دید مردم قرار می‌گیرد.

حمید فدایی با اشاره اینکه مانند این نقش برجسته صدها نقش برجسته دیگر در تخت جمشید وجود دارد، توضیح داد: تعداد قابل توجهی نقش بر جسته مانند سرسرباز هخامنشی در مجموعه تخت جمشید وجود دارد که مردم می‌توانند بعد از عادی شدن زندگی از اینها دیدن کنند.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید گفت: سربازهخامنشی اوایل سال ۹۸ به کشور بازگشت و با توجه به سیاست‌ها و برنامه ریزی های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این لوح در استان‌های سراسر کشور به نمایش درآمد تا علاقه مندان، این میراث جهانی فارس را از نزدیک ببینند.

وی بیان کرد: در واقع در حال حاضر این سرباز در یک تور گردشگری به سر می‌برد و به شهرهای مختلف استان‌ها سفر می‌کند و طبق برنامه ریزی ها به خانه خودش باز خواهد گشت اما زمان آن مشخص نیست.

فدایی گفت: به دنبال آن هستیم که این نقش برجسته را در همان محلی که به سرقت رفته نصب کنیم و به طور حتم در آینده‌ای نزدیک سرسرباز هخامنشی در جای اصلی نصب می‌شود.

کد خبر 4892686

منبع: مهر

کلیدواژه: تخت جمشید سردیس سرباز هخامنشی ویروس کرونا ستاد مقابله با کرونا شیوع کرونا بوشهر ایلام فاصله گذاری اجتماعی شهرکرد گرگان طرح غربالگری روز طبیعت سال جهش تولید بیرجند بارش باران ضدعفونی سر سرباز هخامنشی تخت جمشید استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۸۴۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقسیم عجیب بودجه‌های فرهنگی؟ / وقتی میراث فرهنگی کمبود بودجه دارد اما بعضی نهادها پول‌های کلان می‌گیرند (فیلم)

عصر ایران ــ نهادهای فرهنگی و مذهبی کشور امسال بیشتر از 7 هزار میلیارد تومان بودجه می‌گیرند. در این لیست نام نهادهایی هست که احتمالا مردم کمتر آنها را می‌شناسند. حدود 16 هزار میلیارد تومان از این رقم به حوزه‌عهای علمیه می‌رسد.

گزارش را این‌جا ببینید

هزار و 227 میلیارد تومان هم برای کمک به معیشت روحانیون در نظر گرفته شده است. اثرات عملکرد بسیاری از این نهادها در زندگی مردم دیده نمی‌شود. برای مثال اثرات فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی میان مردم به طور دقیق مشخص نیست. بودجه صدا و سیما هم بیشتر از 22 هزار میلیارد تومان است اما در این سال‌ها مخاطبانش را از دست داده. این ارقام در حالی به این نهادها تخصیص داده شده که بسیاری از آثار میراث فرهنگی کشور به دلیل نبود بودجه برای مرمت به حال خود رها شده است. این گزارش را در این باره ببینید. 

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • همایش بین‌المللی معماری دست‌کند کشور در لرستان برگزار می‌شود
  • تقسیم عجیب بودجه‌های فرهنگی؟ / وقتی میراث فرهنگی کمبود بودجه دارد اما بعضی نهادها پول‌های کلان می‌گیرند (فیلم)
  • افتتاح هتل در ارومیه
  • وزیر کشور: مولفه مشارکت در دور دوم انتخابات همچنان مهم است
  • تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال
  • مسائل معیشتی، محور اصلی مطالبات مردم است
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری خراسان رضوی در نمایشگاه صادراتی تهران
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری، اقتصاد زیارت و گوهرسنگ‌ها در اکسپو‭۲۰۲۴ تهران 
  • تله‌کابین می‌تواند به رونق گردشگری کرمانشاه کمک کند
  • چرا تنها سایت موزه غرب کشور عاقبت به خیر نشد