Web Analytics Made Easy - Statcounter

صدها هزار آواره فلسطینی و سوری در اردوگاه‌های پرازدحام، شلوغ و فرسوده در لبنان زندگی می‌کنند. آنها سعی دارند با کمک نیروهای امدادی با ویروس جدید کرونا مقابله کنند.

خبرگزاری فرانسه در گرارشی به وضعیت آوارگان سوری و فلسطینی در اردوگاه‌های لبنان پرداخته است.

به گزارش عصر ایران لبنان اینک خانه ده‌ها هزار فلسطینی‌ای است که دهه‌‌های گذشته در کمپ‌های شلوغ مناطق مختلف این کشور زندگی ‌کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از آن نیز 1.5 میلیون از جنگ‌زدگان سوریه در کنار فلسطینیان مستقر شدند.

تا کنون تنها یک فلسطینی که در خارج از این اردوگاه زندگی می‌کند و 3 سوریه‌ای در این کمپ‌هابه ویروس کووید 19 مبتلا شده‌اند. این در حالیست که در سراسر لبنان حدود 520 مورد مبتلا و 17 مرگ از این بیماری گزارش شده است.

اما پناهندگان فلسطینی و سوری که در کمپ‌های کوچک، تنگ و شلوغ زندگی می‌کنند با مشکلات بیشتری مواجه هستند. در این کمپ‌ها ارائه خدمات اساسی مانند آب بسیار ضعیف است و به دلیل فقر بهداشت یا تهیه آب، آوارگان و پناه‌جویان در برابر بیماری آسیب‌پذیرند.

یک زن در حال حمل یک مرد معلول در اردوگاه پناهندگان بیروت- لبنان/ عکس:خبرگزاری فرانسه

"هدا سمرا" سخنگوی آژانس پناهندگان سازمان ملل در بخش فلسطینیان در این باره گفت: نگرانی‌های زیادی برای خانواده‌های ساکن در کمپ‌های لبنان وجود دارد. شیوع ویروس کرونا در کمپ‌هایی که امکان ایزوله‌سازی را ندارند بسیار نگران کننده است.

وی افزود: آژانس پناهندگان سازمان ملل به دنبال ایجاد "مراکز ایزوله‌سازی" درون کمپ‌ها برای قرنطینه کردن افرادی است که به آن نیاز دارند.

آژانس پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) در این باره گفت: ساختارهای مشابهی در کمپ پناهندگان و آوارگان سوری که در شرق لبنان زندگی می‌کنند، ایجاد شده است.

با این وجود در صورت وخیم‌تر شدن اوضاع بیماران باید از این مناطق دور شده و به بخش مراقبت‌های ویژه در بیمارستان‌های لبنان بروند. جایی که احتمالا تخت و امکانات کافی برای مراقبت از آنها وجود ندارد.

مراقبت‌های بیشتر بیمارستانی

سازمان‌های امدادرسان تلاش‌های خود را برای افزایش آگاهی و بهداشت اساسی و پایه‌ای میان جوامع سوری و فلسطینی ساکن کمپ‌های لبنان افزایش داده‌اند.

یک داوطلب در حال ضدعفونی کردن کوچه‌های باریک کمپ پناهندگان و آوارگان فلسطینی در بیروت پایتخت لبنان/ عکس: خبرگزاری فرانسه

شورای پناهندگان نروژ اعلام کرده ارسال آب به این اردوگاه‌ها را افزایش داده و بخش زیادی از صابون و مواد شوینده در کمپ‌های سوری و فلسطینی را تامین می‌کند.

خودروهای سواری در اطراف اردوگاه‌ها چرخ زده و با بلندگو پیام‌هایی در مورد شستن دست‌ها و لمس نکردن صورت را تکرار می‌کنند.

یکی از عکاسان خبرگزاری فرانسه یک داوطلب با لباس‌های آبی را در حال ضدعفونی کردن در، دیوار و کف کوچه‌‌های تنگ در اردوگاه " اردوگاه پناهندگان "شتیلا" در حومه بیروت مشاهده کرده بود.

براساس آمار رسمی بیش از 174 هزار فلسطینی در لبنان زندگی می‌کنند اما برآوردهای غیر رسمی تعداد فلسطینیان و اجدادشان که پس از شکل‌گیری اسرائیل در سال 1948 از این کشور گریخته‌اند را بیش از 500 هزار عنوان می‌کند.

لبنان می‌گوید پس از شروع جنگ سوریه، در 9 سال گذشته میزبان بیش از 1.5 میلیون سوری بوده است. آژانس پناهندگان سازمان ملل حدود یک میلیون نفر از این پناهندگان را ثبت کرده است.

بسیاری از پناهندگان سوری در فقر زندگی می‌کنند و برای ادامه زندگی به کمک های مردمی و سازمان‌ها متکی هستند.

سازمان ملل تعهد کرده در صورت نیاز هزینه تست، آزمایش و بستری شدن مردم هر دو جامعه پناهنده سوری یا فلسطینی را بپردازد.

از آنجا که هر گونه افزایش میزان ابتلا در بین پناهندگان و آوارگان فشار زیادی را بر سیستم بهداشت و درمان  لبنان وارد می‌آورد، تقویت بیمارستان‌ها در برابر این همه‌گیری ادامه دارد.

"لیدا ابوخالد" سخنگوی آژانس پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) در این باره گفت: ما برای حمایت بیشتر و تقویت بیمارستان‌ها بخش بهداشت عمومی را پشتیبانی می‌کنیم.

وی افزود: ما در بخش‌های اضافی تخت بیمارستانی قرار داده و بخش‌های مراقبت ویژه دیگری را تشکیل می‌دهیم تا بتوانیم ظرفیت بیشتری را برای همه جوامع ساکن لبنان و پناهندگان ایجاد کنیم.

______________________________________________________

بیشتر بخوانید:

فروش اعضای بدن پناهندگان سوری و ذخیره آن از سوی سعودی‌ها افزایش پناهندگان سوریه در لبنان به 800 هزار نفر تعطیلی رستوران ها و کافه های لبنان برای مبارزه با کرونا

______________________________________________________

 

لینک کوتاه: asriran.com/0031pH

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: پناهندگان آوارگان سوریه فلسطین کرونا آژانس پناهندگان سازمان ملل خبرگزاری فرانسه زندگی می کنند اردوگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۸۴۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فریادهای خاموش: روایت‌های ناگفته از حمله به نورشمس | گزارش تصویری

گروه دیپلماتیک - همشهری آنلاین: «سنا یاسین هیچگاه تصور نمی‌کرد شاهد روزی باشد که پیکر بی‌جان فلسطینی ها مقابل در خانه‌اش افتاده باشد و کسی اجازه نداشته باشد که به آن‌ها نزدیک شود.» این یکی از روایت‌هایی است که از روزنامه اینترنتی فلسطین کرونیکل از جنایت‌های اخیر صهیونیست‌ها در اردوگاه نور شمس در شرق طولکرم در کرانه باختری اشغالی منتشر کرده است. در حمله 3روزه صهیونیست‌ها به این اردوگاه علاوه بر تخریب گسترده منطقه، حداقل 14 فلسطینی به شهادت رسیده و و ده ها نفر مجروح شدند.

حمله پنجشنبه گذشته با ورود شمار زیادی از خودروهای زرهی و صدها سرباز صهیونیستی به اردوگاه آغاز شد. صهیونیست‌ها به محض ورود به اردوگاه تمام ورودی‎ها و خروجی‌ها را مسدود کردند. یاسین به روزنامه فلسطین کرونیکل می‌گوید که بولدوزرهای اسرائیلی بلافاصله شروع به تخریب خیابان‌ها کردند، آب و برق را قطع کردند و شبکه فاضلاب را ریشه‎کن کردند. بلدوزرها همچنین ده‌ها مغازه و بالکن خانه‎های رو به خیابان را نیز تخریب کردند.

او می‌گوید: «به دیدن مادر بیمارم رفته بودم و وقتی حمله شروع شد به خانه‎ام برگشتم. صدای بلدوزرها و وسایل نقلیه نظامی را شنیدم، بنابراین به سرعت وارد خانه ام شدم زیرا می دانستم که این صدا مقدمه‎ای برای یک فاجعه است. سربازان اسرائیلی به هر کسی که حرکت می‎کرد شلیک می‎کردند و بسیاری را زخمی کردند. از آنجا که امدادگران و آمبولانس‌ها اجازه ورود به اردوگاه را نداشتند شرایط مجروحان به سرعت رو به وخامت می‌رفت.»

خون در خیابان

یاسین در تمام این مدت سعی کرده تا 4فرزندش را که به‌دلیل قطع برق و صدای ممتد شلیک هراسان شده بودند آرام کند. او می‌گوید: «سعی می‎کردم به آنها کمک کنم بخوابند اما صدای تیراندازی بسیار بلند بود. صدای فریاد شنیدم و از پنجره 2مرد جوان زخمی را دیدم که روی زمین افتاده بودند. اول فکر کردم آمبولانس‌ها می‌آیند و آنها را نجات می‌دهند، اما سربازان اسرائیلی اجازه نمی‌دادند کسی به آن‌ها نزدیک شود. آن‌ها ساعت‌ها زخمی روی زمین افتاده بودند و در نهایت از دنیا رفتند.»‌

یاسین می‌گوید که جسد شهدا بیشتر از 60 ساعت روی زمین بود و بوی اجساد محله را پر کرده بود. او به فرزندانش اجازه نداده از پنجره نگاه کنند تا از این صحنه شوکه نشوند.

از دست رفتن 5 فرزند در 6 ماه

سلیم غنام، 29 ساله، هم درست در ورودی خانه‎اش در اردوگاه نور شمس توسط سربازان صهیونیست به سرش شلیک شد. هیچکس اجازه نداشته تا به او نزدیک شود، اما خانواده‎اش در نهایت موفق شدند جسد بی جانش را به داخل خانه بکشانند. سلیم 48 ساعت آنجا بود و در تمام این مدت خانواده‎اش با چشمانی گریان نظاره‌گر او بوده‌اند. پس از اینکه ارتش اشغالگر از اردوگاه عقب‎نشینی کرد، خانواده غنام دریافتند که برادر ۲۶ ساله سلیم، محمود، نیز در محله ای نزدیک خانه به شهادت رسیده است. سلیم و محمود برادران عامر و احمد غنام بودند که در اکتبر سال گذشته توسط ارتش اسراییل به شهادت رسیده بودند.

این در حالی است که برادر دیگرشان، عبداللطیف نیز به تازگی بر اثر ابتلا به سرطان فوت کرده بود. مادر خانواده تنها در 6ماه پنج پسرش را از دست داد.

حمله بی‌رحمانه

بر اساس بسیاری از شهادت‎ها، حمله صهیونیست‌ها به اردوگاه نور شمس یکی از بی‎رحمانه‎ترین حملاتی بود که فلسطینی‌ها ساکن در این منطقه تجربه کردند. ساکنان به روزنامه فلسطینی کرونیکل گفته‎اند که این سطح از ظلم و ستم حتی در طول انتفاضه دوم نیز وجود نداشت.

ارتش رژیم صهیونیستی به‎طور تصادفی به سمت ساکنان شلیک می‌کرد و در کوچه‎های اردوگاه دست به اعدام‌های صحرایی می‌زد. دکتر زهران احمد می‌گوید که از لحظه اول حمله، ارتش اسرائیلی ورودی‎های اردوگاه را بسته و از رسیدن پزشکان به مجروحان جلوگیری کرده است. سربازها همچنین مانع از انتقال کسی به خارج از اردوگاه شدند. حمله و محاصره اردوگاه از عصر پنجشنبه تا صبح یکشنبه ادامه داشت.

تصاویری وحشتناک نسل کشی

وقتی سربازان صهیونیست شروع به عقب نشینی از برخی از محله‎ها کردند تیم‎های امدادی موفق شدند وارد نورشمس شوند اما صحنه‎ای که با آن روبرو شد غم انگیز بود. یکی از اجساد، که توسط دکتر زهران پیدا شد، به دلیل انفجار بمب کاملا سوخته بود.

زهران می‌گوید که یک فلسطینی جوان دیگر توسط سربازان به شهادت رسیده و سپس از طبقه دوم به بیرون پرتاب شده بود. یا پسر ۱۶ ساله‌ای به پایش شلیک شده بود و به یکی از خانه‌ها خزیده بود اما سربازان به دنبال رد خون رفته و او را در داخل خانه با شلیک گلوله‌ای به سرش اعدام کردند.

این پزشک فلسطینی می‌گوید: «یکی از جوانانی که پیدا کردیم سرش قطع شده بود بعد از اینکه مستقیماً توسط یک بمب هدف قرار گرفته بود.» زهران توضیح می‌دهد که اغلب شهدا به سرهایشان شلیک شده بود که نشان می‌داد صهیونیست‌ها عامدانه و به قصد کشت آنان را هدف قرار داده‌اند.

کد خبر 846895 برچسب‌ها نسل‌کشی رژيم صهيونيستى فلسطین

دیگر خبرها

  • جلوگیری از ورود نمازگزاران به مسجدالاقصی/مقابله با حملات اشغالگران
  • جلوگیری نظامیان صهیونیست از ورود نمازگزاران به مسجد الاقصی
  • جلوگیری از ورود نمازگزاران به مسجدالاقصی/مقابله باحملات اشغالگران
  • نامه سرگشاده محسن رضایی خطاب به محمد خاتمی/ بیانیه فلاحیان در مورد ارتکاب به قتل فرزندش
  • از تصاویر تظاهرات دانشگاهی در سراسر ایالات متحده علیه اسرائیل تا حمله اسرائیل به اردوگاه پناهندگان فلسطینی
  • فریادهای خاموش: روایت‌های ناگفته از حمله به نورشمس | گزارش تصویری
  • درگیری دوباره در اردوگاه تروریست‌های سوری
  • اعتراض آوارگان فلسطینی به سیاست‌های آنروا
  • هدف قرار گرفتن عناصر صهیونیست در درگیری با ساکنان کرانه باختری
  • اعلام الحربی آمار حملات جبهه مقاومت در لبنان، سوریه و یمن را منتشر کرد + اینفوگراف