Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-05@19:53:45 GMT

پایش زیستگاه‌های حیات وحش لرستان

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۸۴۲۸۳

پایش زیستگاه‌های حیات وحش لرستان

نبی الله قائد رحمتی روز یکشنبه به رسانه ها اعلام کرد: گشت و کنترل و پایش مداوم زیستگاه‌ها در سطح استان و با اولویت مناطق تحت مدیریت توسط محیط بانان و کارشناسان به منظور افزایش ضریب حفاظتی وحوش و با هدف تامین آرامش آنها در فصل زاد و ولد صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه بهار، فصل زاد و ولد حیات وحش در زیستگاه‌های طبیعی است گفت: در این فصل از هر گونه زنده گیری نوزادان پستانداران، نزدیک شدن به لانه حیوانات، برداشتن جوجه و تخم پرندگان و یا غذا دهی به منظور کمک به آنها باید خودداری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان با اشاره به اینکه زنده گیری نوزادان حیات وحش، برداشتن جوجه و تخم پرندگان تخلف محیط زیست محیطی محسوب می‌شود، ادامه داد: با متخلفین برابر قوانین و مقررات شکار و صید برخورد و متخلفین به مقامات قضائی معرفی می‌شوند.

قائد رحمتی گفت: اکثر نوزادان حیات وحش که به هر طریقی در طبیعت زنده گیری می‌شوند به دلیل تغذیه دستی، انس با انسان و عدم آموزش و مهارت‌های لازم برای زندگی در طبیعت، معمولاً قابلیت بازگشت به عرصه‌های طبیعی را نداشته و به ناچار بایستی ادامه حیات خود را در اسارت به سر ببرند که تحت این شرایط حیات آنها دوامی نخواهد داشت.

وی اظهار داشت: در این ایام که آسیب پذیری حیات وحش بیشتر است طبیعت گردان در صورت مشاهده نوزادان حیوانات وحشی در طبیعت، هیچ گونه اقدامی در راستای گرفتن آنها انجام ندهند و بدون آنکه به آنها دست بزنند بلافاصله از آن مکان فاصله گرفته تا حیوان مادر بتواند به نزد بچه‌های خود بازگردد و در نهایت مراتب را به اداره حفاظت محیط زیست شهرستان، پاسگاه‌های محیط بانی محل اقامت خود و یا از طریق شماره تماس ۱۵۴۰ گزارش کنند.

در سال گذشته ۹۴۳ متخلف زیست محیطی در لرستان دستگیر شدند.

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا پستانداران حفاظت محیط زیست حیوان زیست محیطی قوانین و مقررات بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۸۴۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری مهر، علی سالاروند مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: سال ١۴٠١ و ۱۴۰۲ در راستای حفظ و احیا گوزن زرد ایرانی و در خطر انقراض هشت رأس گوزن زرد ایرانی از دو سایت تکثیر و پرورش دشت ناز ساری و سایر مراکز تکثیر کشور به لرستان و دامنه‌های زاگرس که زیستگاه و خاستگاه اصلی این گونه در گذشته بوده، انتقال داده شد.

وی افزود: گوزن زرد ایرانی در سایت تکثیر و پرورش فجر صفای کشت و صنعت لرستان واقع در دامنه‌های یافته‌کوه حفاظت و نگهداری می‌شوند که نخستین و بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش گوزن زرد در کشور است که با مشارکت بخش خصوصی و در راستای حفاظت مشارکتی از گونه‌های ارزشمند حیات وحش و ذخایر ژنتیکی ایجاد شده است.

سالاروند از تولد یک رأس گوساله در اردیبهشت ماه سال جاری خبر داد و گفت؛ گوساله تازه متولد شده در شرایط مناسب و پایداری می‌باشد و توسط مسئولین سایت و دامپزشک مربوطه به همراه مادر تحت مراقبت است و شرایط زیستی و بستر مناسب برای زادآوری و رشد گوساله توسط کارشناسان زحمتکش این اداره کل و مجموعه کشت و صنعت فجر صفا لرستان فراهم شده است.

وی خاطر ژنشان کرد: در سال گذشته هم یک رأس گوزن زرد در این سایت متولد شده است که هم اکنون در سلامت کامل می‌باشد که نشان از موفقیت این سایت جدید در احیا گونه‌های ارزشمند و در خطر انقراض حیات‌وحش دارد.

وی افزود: در حال حاضر گوزن زرد ایرانی در چند استان کشور نگهداری می‌شود و همچنان تلاش برای حفظ این گونه ارزشمند ادامه دارد و با سیاست‌های سازمان حفاظت محیط زیست و معرفی آن به مناطق مختلف، روند حفظ این گونه ارزشمند در سال‌های اخیر روند خوبی گرفته است و امیدها برای احیا آن در خاستگاه اصلی آن یعنی استان لرستان با موفقیت زاد و ولد طی دو سال اخیر نیز دو چندان شده است.

سالاروند، موفقیت احیا این گونه ارزشمند در استان لرستان را به همه طبیعت دوستان و علاقمندان به حیات وحش و محیط زیست تبریک گفت و از در دست بررسی بودن چند سایت خصوصی برای ایجاد مراکز نگهداری گونه‌های شاخص حیات وحش در استان لرستان خبر داد و اظهار کرد: استان لرستان در ایجاد مراکز حفاظت مشارکتی حیات وحش با کمک بخش خصوصی و در راستای شعار سال یعنی «جهش تولید با مشارکت مردم» در کشور پیشگام است.

کد خبر 6096812

دیگر خبرها

  • تجلیل از معلمان حامی محیط‌زیست در چهارمحال و بختیاری
  • ببینید | یک باتری می‌تواند جنگل را به آتش بکشد
  • پایش واحد های شن و ماسه شهرستان چایپاره
  • تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در این استان
  • متخلفان صید ماهی در تور محیط بانان لرستان
  • تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳
  • دستگیری دو گروه شکارچی و صیاد غیرمجاز در پلدختر
  • تلنگری جامعه‌شناختی به بحران آب
  • پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد
  • یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است