Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-27@03:58:08 GMT

کارآزمایی بالینی داروی فاویپیراویردرایران

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۸۴۷۸۷

رئیس انجمن داروسازان ایران گفت: استراتژی سازمان غذا و دارو درباره عملکرد داروی فاویپیراویر در درمان کرونا بسیار درست و علمی است و اکنون هم مراحل کارآزمایی و مطالعات بالینی این دارو در حال انجام است و اگر موفقیت‌آمیز باشد بزودی در ایران به تولید انبوه می‌رسد. ناطقان: محمد باقر ضیا روز یکشنبه درباره داروهای موثر در درمان کرونا توضیح داد: ویروس کرونا و بیماری کووید ۱۹ ناشی از آن هنوز در دنیا داروی اختصاصی ندارد اما در کشورهای مختلف برای درمان این بیماران از داروهای دیگری که قبلا وجود داشته استفاده می شود تا بتوانند از داروهای موجود برای درمان این بیماران استفاده کنند و جلوی مرگ و میر بیمارا را بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی گفت: این داروها به طور کلی در سه دسته تقسیم بندی می شوند، یک دسته داروهای ضد ویروس هستند، دوم داروهایی که سیستم ایمنی بدن را بالا می برند و سوم داروهایی که روی سلول های سالم می نشینند و جلوی تکثیر ویروس را می گیرند و به این ترتیب با ممانعت از تکثیر ویروس به درمان بیمار کمک می کنند.

رئیس انجمن داروسازان ایران گفت: از جمله داروهای ضد ویروس می توان به داروی «تامیفلو» یا «اسلتامیوویر» اشاره کرد که داروی ضد ویروس آنفلوانزاست که اوایل در درمان کرونا استفاده می شد اما معلوم شد که در درمان کرونا اثری ندارد و از پروتکل درمان این بیماری حذف شد.

وی افزود: داروی ضد ویروس ایدز «لوپیناویر» یا در مواردی داروی درمان هپاتیت سی هم برای درمان بیماری ویروس کرونا استفاده می شود.

ضیا گفت: داروی دیگری که در درمان بیماری ناشی از ویروس کرونا استفاده می شود داروی کلرکین یا هیدروکسی کلروکین است که در درمان مالاریا کاربرد دارد و البته جزو داروهای خود ایمن و بالا برنده سطح ایمنی بدن است. این دارو از قبل هم در داروخانه های ایران بوده است که سیستم ایمنی بدن را بالا می برند.

وی افزود: آنتی بیوتیک آزیترومایسین هم جزو پروتکل درمانی کرونا قرار گرفته و در مواردی با تشخیص پزشک در کنار کلروکین یا هیدروکسی کلروکین در درمان این بیماری کاربرد دارد و در بهبود این بیماران موثر بوده است.

رئیس انجمن داروسازان ایران گفت: داروی ناپروکسن هم که یک داروی غیر استروئیدی و غیر کورتنی ضد التهاب است نیز در پروتکل درمانی بیماری کووید ۱۹ قرار گرفته و به نظر می رسد با جلوگیری از تکثیر ویروس بر سلولهای سالم این دارو نیز در مواردی با تشخیص پزشک در درمان این بیماران کاربرد دارد.

ضیا ادامه داد: نکته مهم در مورد این داروها این است که نباید این داروها به صورت خودسرانه مصرف شود و حتما باید با تایید پزشک باشد زیرا عوارض این داروها در مواردی بسیار خطرناک است. ضمن اینکه وزارت بهداشت به درستی برای مدیریت این داروها اغلب این داروها را به صورت متمرکز توزیع می کند تا بیمارانی که به کارکرد اصلی این داروها نیاز دارند محروم نشوند.

آزمون فاویپیراویر

رئیس انجمن داروسازان ایران افزود: هیچ کدام از این داروها داروی درمان کرونا نیستند اما به تجربه برخی از آنها در بهبود این بیماران مفید بوده اند تا اینکه موضوع اثربخشی داروی فاویپیراویر مطرح شده است.

وی گفت: فاویپیراویر یک داروی ژاپنی است که برای درمان آنفلوانزا معرفی شده و هنوز تاییدیه FDA (سازمان غذا و داروی آمریکا) را ندارد.

ضیا افزود: وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو ایران در مورد کاربرد این دارو از اروپا هم بهتر عمل کرده است. چون این دارو تاییدیه سازمان غذا و دارو را ندارد خیلی باید در مورد آن احتیاط کنیم.

وی گفت: داروی فاویپیراویر اولین بار در ژاپن تولید شده اما چین در شهر ووهان برای درمان بیماران کووید ۱۹ از آن استفاده کرده است و موفقیت هایی هم در درمان بیماران مبتلا به ویروس کرونا داشته است.

ضیا ادامه داد: سازمان غذا و دارو با هوشیاری حدود دو ماه قبل ۱۵ هزار تا از این دارو را از چین وارد کرده و در بیمارستانها و مراکز درمانی دانشگاهی از جمله بیمارستان مسیح دانشوری در اختیار پزشکان قرار داده است. همزمان ماده اولیه این دارو هم وارد شده است.

وی گفت: این دارو چون از طرف سازمان غذا و داروی آمریکا تایید نشده و حتما باید مراحل کارآزمایی بالینی را طی کند تا سازمان غذا و داروی ایران بتواند این دارو را تایید کند و برای اینکه پروسه طولانی نشود از حدود ۱۵ مرحله کارآزمایی بالینی موارد غیر ضروری آن را حذف کرده اند و برای انجام موارد لازم در تعدادی از بیمارستانها مراحل کلینیکال ترایال ضروری این دارو طی می شود.

رئیس انجمن داروسازی ایران افزود: این احتمال وجود دارد که طی دو هفته آینده این مراحل کارآزمایی بالینی به اتمام برسد و تایید شود و در صورتی که تایید شود، می توانیم این دارو را به راحتی در ایران تولید انبوه کنیم و برای درمان بیماران کووید ۱۹ و مبتلا به کرونا استفاده کنیم که یک دستاورد بزرگ در دنیا خواهد بود.

وی گفت: به هر حال امیدهایی در مورد بهبود بیماران کرونا با داروی ضد ویروس فاویپیراویر وجود دارد و در چین هم که در شرایط بحرانی بوده تولید این دارو کمک کرده و نوع عملکرد سازمان غذا و دارو در مورد این دارو جای قدردانی دارد. نمی شد بدون طی دوره کارآزمایی بالینی و بررسی دقیق عوارض این دارو آن را وارد چرخه درمان کرد، حساسیت درباره عوارض داروها بسیار بالاست و اگر این مراحل طی نشود ممکن است خطرات و عوارض یک داروی جدید از اثرات مفید آن بیشتر باشد.

ضیا درباره اخباری که درباره تولید داروهای جدید درمان کرونا( کووید ۱۹) در برخی کشورها اعلام می شود، گفت: خبرهایی که از جاهایی مختلف اعلام می شود همه جنبه تبلیغاتی و سیاسی دارد. تولید یک داروی اختصاصی برای کرونا ماهها زمان می برد و واقعا پذیرفته نیست که در یک بیمارستان کوچک در اسراییل بتوانند در این مدت زمان کم چنین دارویی تهیه کنند.

وی گفت: حتی در آمریکا نیز که شرکت های بزرگ دارویی وجود دارند چنین ادعایی نشده و خبری که ترامپ اعلام کرد نیز تولید دارو نبود بلکه تولید کیت تشخیصی سریع بود و بعدا ترامپ حرف خود را اصلاح کرد. البته ممکن است در آینده چنین دارویی تولید شود اما تاکنون چنین دارویی در دنیا تولید نشده است.
منبع: ایرنا برچسب ها: بالینی ، دارو ، ناطقان ، کارازمایی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: بالینی دارو ناطقان کارازمایی رئیس انجمن داروسازان ایران داروی فاویپیراویر کارآزمایی بالینی سازمان غذا و دارو درمان کرونا کرونا استفاده ویروس کرونا برای درمان کووید ۱۹ ضد ویروس یک داروی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۸۴۷۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟

از سوی دیگر بسیاری از داروهای خارجی نیز نایاب بوده و برخی از بیماران از نبود این داروها شکایت دارند، اما پرسش اصلی اینجاست که با توجه به وجود داروهای داخلی چرا بسیاری از مردم از داروهای خارجی استفاده می‌کنند؟

چرایی مشکلات تهیه دارو خارجی برای برخی از بیماران

بسیاری از بیماران نسبت به تهیه داروهای خارجی شکایت دارند، در همین زمینه محمدرضا کشاورز، بازرس هیئت مدیره انجمن درباره چرایی مشکلات تهیه برای برخی از بیماران اظهار کرد: در حوزه کمبود دارو با دو موضوع رو به رو هستیم؛ یکی بحث کمبود ارز مرغوب و تحریم و دیگری دیرکرد تخصیص اعتبار و ارز از بانک مرکزی که مورد دوم نقش بسیار پررنگ تری در کمبود دارو بیماران خاص دارد، در واقع وقتی در پرداخت وجه تاخیر ایجاد می‌شود، چرخه تولید با کندی مواجه می شود و جبران این کمبود پس از تخصیص وجه، ۳ تا ۶ ماه زمان‌بر خواهد بود.

وی افزود: تغییر ارز ترجیهی به ارز نیمایی یکی از عوامل گرانی دارو بوده است ولی برای جبران گرانی دارو شرکت‌های بیمه موظف شده اند تا مابه‌تفاوت قیمت‌های قبلی و جدید را پرداخت کنند.

مردم به سمت استفاده از داروهای خارجی می‌روند

بازرس هیئت مدیره انجمن داروسازان ادامه داد: البته بسیاری از اقلام دارویی توسط تولیدکنندگان داخلی تولید می‌شود، اما بسیاری از پزشکان تاکید بر استفاده نمونه خارجی دارند که با توجه به ارزی که به شرکت‌ها داده شده نمی‌توان توقع داشت کمبود در این زمینه وجود نداشته باشد.

کشاورز در ادامه با اشاره به گران فروشی برخی از داروخانه‌ها و افزایش قیمت‌ها گفت: تمامی قیمت‌ها در برنامه و آدرس اینترنتی دارویاب ثبت شده است، اگر مرکزی قصد گران فروشی داشته و قیمتی خارج از قیمت اعلام شده ارائه کرده است مردم می‌توانند تخلف را به سازمان تعزیرات حکومتی اعلام کرده تا با متخلفان برخورد جدی شود.

مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه کیفیت داروهای ایرانی بسیار بالاست تا حدی که کشورهای متقاضی دارو نیز به این مهم اشاره می‌کنند، بر لزوم حمایت ویژه از صنعت داروسازی کشور تاکید کرد: رویه تولید دارو در کشور به لحاظ تعداد و کیفیت رو به رشد است. خرد جمعی صنعت دارو به سمت رفع نیاز جدید دارویی کشور پیش می‌رود و توفیقات خوبی در این حوزه دارد. در بخش‌های پیشرو مثل بیولوژیک و موارد مشابه توفیقات رو به افزایش است.

پیکانپور بیان کرد: توفیقات رو به افزایش است و نوید آینده خوبی می‌دهد. اگر به صنعت داروسازی کشورهای مشابه نگاه کنیم می‌بینیم بخش قابل توجهی از اقدامات در سطح پکیجینگ محقق می‌شود و در بخش فرمولاسیون و ماده اولیه از ما عقب‌تر هستند و این سبب شده که در مراودات بین‌المللی دست خود را به سمت ایران دراز کنند. این موضوع تامین کمّی پا به پای تامین کیفی پیش رفته است. حساسیت بر شاخص‌های کیفی چه از سمت رگولاتور و چه کارخانجات اعمال شده و کیفیت داروهای ایرانی بسیار بالا است تا حدی که کشورهای متقاضی دارو به این مهم اشاره می‌کنند.

وی افزود: رگولاتور نسبت به کیفیت دارو همواره حساس بوده است، لذا ریکال (جمع‌آور) یک محصول برای ما نقطه مثبت است که نشانگر دقت و اهمیت کیفیت دارو است و اگر جایی شاخص‌های کیفی مشکلی داشته باشد بدون اغماض ما وظیفه مربوط به کیفیت خود را انجام می‌دهیم.

وی با بیان اینکه صنعت داروسازی در جذب نخبگان توفیقات جدی داشته است، اظهار کرد: حدود ۴۰ درصد شرکت‌های دانش بنیان سلامت در بخش دارو متمرکز هستند.

حسین خلیلی، رئیس دوازدهمین همایش داروسازی بالینی ایران با اشاره بر این که "آیا داروهای ایرانی به اندازه داروهای برند خارجی کیفیت و اثربخشی دارند؟ " اظهار کرد: بیش از ۹۵ درصد داروهای موجود در کشور در داخل ایران فرموله می‌شوند. بخشی از مواد اولیه این داروها در داخل کشور تولید و بخشی نیز وارد کشور می‌شوند. این موضوع که مواد اولیه وارد می‌شود مختص ایران نیست؛ برای مثال ۷۰ درصد مواد اولیه دارویی در کشوری مانند آمریکا نیز از هند و چین وارد این کشور می‌شود، زیرا تولید برخی مواد اولیه صرفه اقتصادی ندارد و واردات آن به صرفه‌تر است.

وی افزود: در مورد داروها، بازه‌ای برای میزان اثربخشی و کیفیت تعریف می‌شود؛ برای مثال گفته می‌شود که اگر یک دارو بالای ۹۷ درصد ایمنی و اثربخشی داشته باشد قابل قبول است؛ بنابراین ممکن است یک دارو ۹۸ درصد و یک دارو ۹۹ درصد اثربخشی داشته باشد، اما همین یک درصد اختلاف در ماده مؤثره یا خلوص، ممکن است روی بروز عوارض ناشی از مصرف دارو تأثیرگذار باشد یعنی عوارض را کمتر یا بیشتر کند.

وی ادامه داد: ممکن است عوارض یک داروی ایرانی کمتر یا بیشتر از یک داروی برند خارجی باشد و این موضوع بین داروهای مختلف متفاوت است، اما آنچه اهمیت دارد این است که دارو ایمن و اثربخش باشد.

رئیس دوازدهمین همایش داروسازی بالینی ایران گفت: تمام داروهایی که مجوز سازمان غذا و دارو را دریافت می‌کنند از نظر ایمنی و اثربخشی در بازه مورد قبول برای فارماکوپه‌های جهان است و اینطور نیست که در بازه استاندارد ایمنی و اثربخشی نباشد.

منبع: آنا

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • کشف محموله دارو در زابل
  • «متفورمین» پرفروش‌ ترین دارو در سال ۱۴۰۲
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • «متفورمین» پرفروش‌ترین دارو در سال ۱۴۰۲
  • چگونه داروی تلخ به کودک بدهیم؟ از گول زدن حس چشایی تا مذاکره با کودک!