Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-07@09:33:08 GMT

همه گیریِ همه جانبه

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۸۷۰۵۶

همه گیریِ همه جانبه

پیدایش و رشد یکباره ویروس کرونا، همه را شوکه کرد. هر چند قبل از این هم درباره بیماری‌های همه گیر و خطر آن‌ها در قرن حاضر صحبت می‌شد، ولی شاید کسی تصورش را نمی‌کرد که دایره تاثیرگذاری آن تا این حد می‌تواند زیاد باشد. حتی پس از این که چین با این مساله درگیر شد و زنگ‌های خطر آن برای همه دنیا به صدا در آمد، باز هم همچنان کرونا به عنوان یک بیماری و حداکثر به عنوان یک اپیدمی مورد بررسی قرار می‌گرفت و مساله آن به عنوان یک مساله پزشکی و یا مساله بهداشتی تلقی می‌گردید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ولی به تدریج مشخص شد که کرونا اولا یک همه گیری جهانی (پاندمی) است و دوم اینکه دارای اثراتی است که آن را از یک مساله پزشکی، درمانی و بهداشتی خارج می‌کند و آن را به ابعاد بزرگتر و بیشتری از زندگی افراد، اجتماع و دولت‌ها مرتبط می‌سازد. کرونا، ویروسی است که تعدادی از مردم را مبتلا می‌سازد و برای چند روز یا چند هفته آن‌ها را با درد مریضی همراه می‌سازد و تعدادی از افراد را نیز به کام مرگ می‌کشاند. ولی کرونا بیش از آنکه بر مبتلایان خود اثر بگذارد، بر سایر افراد اثر گذاشته است. مردمی که در حال احتیاط کردن هستند تا مبادا جایی از بدن و زندگی آن‌ها به این ویروس مبتلا شود و منجر به بیماری آن‌ها گردد، به مقدار زیادی درگیر ویروس هستند. آن‌ها هم نوع ارتباطات و رفتار‌های زندگی خود را تغییر داده اند و هم یک درگیری ذهنی و عاطفی شدید را در حال تجربه کردن هستند. با توجه به اینکه بیش از نیمی (و تا ۸۰ درصد) از کسانی که مورد هجوم این ویروس قرار می‌گیرند، با علایمی خفیف و با گذراندن چند ساعت و یا چند روز بیماری را طی می‌کنند، چه بسا کسانی که مبتلا شده و بهبود یافته اند، کمتر از افراد سالم، در معرض تغییرات و تاثیرات این ویروس هستند.

همانطور که تاثیر ویروس کرونا محدود به مبتلا شدگان نیست و تاثیراتش بر افراد سالم مانده، بیش از افراد مبتلا است، تاثیرات این ویروس محدود به کشور‌هایی که کرونا در آن‌ها شیوع پیدا کرده است، نیست و به کشور‌هایی که ویروس در آن‌ها نتوانسته رشد و شیوع پیدا کند و یا کشور‌هایی که توانسته اند کرونا را مدیریت کنند و آن را پشت سر بگذارند، نیز سرایت می‌کند. کرونا به گونه‌ای سیستم تولید، مصرف و توزیع کالا و خدمات را در جهان تحت تاثیر قرار داده که نظم اقتصادی کل را به هم زده است.

ابعاد تاثیرات کرونا محدود به ابعاد سلامتی و درمانی زندگی هم نیست، تاثیراتی که این ویروس بر ابعاد اقتصادی و اجتماعی زندگی می‌گذارد، بیش از تاثیری است که بر بُعد سلامتی و درمانی زندگی می‌گذارد. اگر فرض کنیم که هر انسان دارای شاخص‌هایی است که نشان دهنده کیفیت زندگی او هستند؛ با ورود کرونا شاخص سلامتی بدنی او شاید کمی تغییر کند و یا نکند، ولی شاخص‌های دیگر مثل اشتغال، سلامت روحی، امید به آینده، ارتباطات انسانی، تحرک بدنی، تعالی فرهنگی، دینداری و تفریحات او قطعا و به میزان بیشتری تغییر خواهند کرد. شاخص سلامتی حتی در صورت ابتلا نیز اگر جان سالم به در برد، به حد سابق خود بر می‌گردد، ولی سایر شاخص‌ها برای مدت زمان زیادی متفاوت خواهند بود.

بنابر این کرونا یک ویروس بیماری زا نیست، بلکه ویروس تغییر دهنده سبک زندگی است، ویروسی است که ساختار‌های نظام اجتماعی تمدن فعلی را هدف گرفته است. کرونا یک همه گیری واقعی است، همه گیری جهانی‌ای که بیش از هر همه گیری و هر اپیدمی دیگر گسترده است. کرونا یک همه گیری همه جانبه هم هست؛ همه ابعاد زندگی را در هر دو بعد فردی و اجتماعی تحت تاثیر خود قرار داده است. کرونا وارد زندگی همه افراد شده و می‌شود. هر چقدر بیشتر از کرونا فرار کنیم، بیشتر بر ما اثر گذاشته است و بیشتر توانسته است دامان ما را به تاثیرات خود آلوده کند. باید بدانیم که فرار کردن از کرونا و پشت سر گذاشتن آن، تنها کاری نیست که باید انجام دهیم؛ بلکه با به رفتن به استقبال تغییراتی که کرونا می‌تواند به وجود آورد است که می‌توانیم به بهترین شکل با آن مواجه شویم.

منبع: تابناک

کلیدواژه: کروناویروس جهش تولید ناو روزولت مناجات شعبانیه وام کرونا ویروس کرونا شیوع کرونا همه گیری کروناویروس جهش تولید ناو روزولت مناجات شعبانیه وام کرونا همه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۸۷۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید سازمان همکاری اسلامی بر لزوم تحریم همه‌جانبه اسرائیل

سران اعضای سازمان همکاری اسلامی در بیانیه پانزدهمین اجلاس این سازمان که در گامبیا برگزار شد بر لزوم تحریم همه‌جانبه رژیم صهیونیستی و انجام همه تلاش‌ها و اقدامات لازم جهت به رسمیت شناخته شدن کشور فلسطین و مقابله با اشغالگری صهیونیست‌ها تاکید کردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سازمان همکاری اسلامی در اجلاسی که در دو روز گذشته تحت عنوان «تقویت وحدت و همبستگی از طریق گفتگو برای توسعه پایدار» در «بانجول» پایتخت گامبیا برگزار شد و «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه کشورمان حضور فعالی در آن داشت در بیانیه پایانی این اجلاس از 57 کشور عضو این سازمان خواست تا رژیم صهیونیستی را به دلیل جنایت‌هایی که علیه مردم فلسطین انجام می‌دهد تحریم کنند.

در بیانیه پایانی پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیا که تحت عنوان اعلامیه بانجول صادر شد از کشورهای عضو این سازمان خواسته شده تا فشارهای دیپلماتیک و سیاسی و حقوقی را علیه رژیم اشغالگر افزایش دهند و این رژیم را در تمامی سطوح اقتصادی، ورزشی، فرهنگی و بین‌المللی تحریم کنند.

شرکت کنندگان در این اجلاس تجاوزات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه غزه و کشتار و آوارگی مداوم مردم فلسطین در این منطقه توسط نیروهای اشغالگر را محکوم و تاکید کردند که باید آتش بس فوری و بدون قید و شرط در اراضی فلسطینی برقرار شود و کمک‌های بشردوستانه به شکل مستمر وارد غزه گردد.

شرکت کنندگان در این اجلاس که در روزهای شنبه و یکشنبه برگزار شد خواستار اتخاذ تمامی اقدامات لازم برای حفظ هویت اسلامی قدس شریف در برابر توطئه صهیونیست‌ها برای یهودی‌سازی این مکان مقدس شدند.

آنها همچنین بر لزوم حمایت از تلاش‌ها جهت به رسمیت شناختن کشور فلسطین در جهان و عضویت کامل آن در سازمان ملل متحد و نیز حمایت از اقدامات قانونی برای مقابله با سیاست‌های اشغالگری و استعماری رژیم صهیونیستی در اراضی فلسطین تاکید کردند و از جامعه جهانی خواستند تا سیاست‌های آپارتایدی که توسط رژیم اشغالگر در سرزمین‌های تاریخی فلسطین اجرا می‌شود را جرم انگاری کند و اقدامات لازم جهت پایان دادن به اشغالگری صهیونیست‌ها در فلسطین و نیز حمایت از پایداری مردم فلسطین در سرزمین خود را اتخاذ نماید.

خبرگزاری آناتولی به نقل از منابعی گزارش داد که سازمان همکاری اسلامی با اضافه کردن قطعنامه‌ای که از اعضای آن می‌خواهد در پرونده شکایت علیه رژیم صهیونیستی در دیوان بین‌المللی دادگستری مداخله کنند موافقت کرده است.

این منابع گفتند که این پیشنهاد توسط ترکیه ارائه شده و توسط اعضای سازمان همکاری اسلامی تایید شد.

در بیانیه این اجلاس همچنین آمده است که اعضایی که از تصمیمات سازمان همکاری اسلامی تبعیت نمی‌کنند با اقدامات قانونی همچون تعلیق عضویت آنها مواجه خواهند شد. همچنین کشورهایی که با رژیم صهیونیستی همکاری کنند در جنایت نسل کشی آن علیه مردم فلسطین شریک هستند.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان نیز در جمع خبرنگاران با اشاره به شعار این نشست کشورهای اسلامی گفت: پانزدهمین نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با شعار توسعه پایدار کشورهای اسلامی در پایتخت گامبیا شروع شد. علاوه بر مباحث مربوط به توسعه پایدار کشورهای اسلامی تبعاً مسئله توقف جنگ در غزه در دستور کار جدی این اجلاس قرار داشت و در نشست کارشناسان ارشد و پیش از آن وزرای خارجه در این رابطه بحث‌های زیادی در سطح سران و وزرای خارجه مطرح شد.

امیرعبداللهیان تاکید کرد: ما امیدوار هستیم که حقوق ملت فلسطین مورد توجه قرار بگیرد و شرایطی فراهم بشود که بتوانیم شاهد توقف جنایت و نسل‌کشی در غزه باشیم و شرایط در غزه برای ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه و جابه‌جایی ساکنان غزه به‌سمت مناطق و منازل خودشان به‌درستی فراهم بشود.

درخواست عربستان بر ایجاد گذرگاه امن برای کمک به غزهامیرعبداللهیان: توقف جنگ در دستورکار سازمان همکاری قرار داردمتن سخنرانی امیرعبداللهیان در اجلاس گامبیا

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دولت برنامه‌ای برای ارسال لایحه واگذاری حقوق کارگران به مجلس ندارد
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد
  • تاکید سازمان همکاری اسلامی بر لزوم تحریم همه‌جانبه اسرائیل
  • صهیونیست‌ها در مخمصه!
  • گزارش گاردین از سربازان فراری اوکراین؛ «نمی‌خواهیم بمیریم»
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • رمزهای عبور، گلوگاه‌های امنیت به شمار می‌رود
  • حجاب‌استایل‌های ضدحجاب!
  • پروژه‌ی «دولتی‌سازیِ دستمزد»