Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@16:35:40 GMT

«النکاسه» و «وحوش بکر» دو محله فقیرنشین مکه، تنها در معرض کرونا

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۸۹۱۸۹

«النکاسه» و «وحوش بکر» دو محله فقیرنشین مکه، تنها در معرض کرونا

‍‍‍‍‍‍

«النکاسه» و «وحوش بکر» دو محله در کنار مسجدالحرام، نقض تمامی ادعاهای دولت سعودی در خصوص مبارزه با فقر و تأمین معیشت مردم خویش است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، همزمان با شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان، سازمان‌های بین‌المللی از جمله سازمان بهداشت جهانی در خصوص شیوع این ویروس در کشورهای فقیر که امکانات و زیرساخت‌های لازم برای مقابله با آن را ندارند، ابراز نگرانی کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در عربستان سعودی، کشوری با درآمدهای سرشار نفتی و در مکه مکرمه، قلب جهان اسلام نیز وضعیت به همین منوال است. کشوری که تا سال‌ها ادعا می‌شد فقیری در خیابان‌ها مشاهده نمی‌شود یا دولت سعودی توجه بالایی به شرایط معیشتی مردم عربستان دارد.

شبکه خبری نبأ، در گزارشی به میان محله‌های فقیرنشین مکه مکرمه رفته است. به گزارش این شبکه خبری ادعا می‌شود که امکانات بهداشتی و پزشکی دولت سعودی با بودجه وسیع خود، بسیار گسترده است اما فعالان عربستانی در شبکه‌های اجتماعی از خطر شیوع ویروس کرونا در مناطق فقیرنشین مکه مکرمه ابراز نگرانی می‌کنند. شهری که در کنار مدینه منوره در قرنطینه کامل قرار دارد و دولت ریاض قوانین منع امد و شد در آن‌جا وضع کرده است.

محله معروف «النکاسه» در مکه با کوچه‌های تنگ و تاریک و ازدحام بالای جمعیتی که قشر فقیر شهر را در خود جای داده، زمینه بسیار مناسبی برای شیوع کرونا دارد که در این حال کنترل اوضاع بسیار دشوار خواهد بود.

از سوی دیگر بخشی از ساکنان این محله را اتباع کشورهای بنگلادش و بورنئی تشکیل می‌دهد؛ افرادی که هیچ کارت شناسایی با خود ندارند.

بنابراین گزارش، محله النکاسه در کنار محله «وحوش بکر» بخش تاریک مکه مکرمه به شمار می‌روند. محله‌هایی که در کنار پروژهای عمرانی بسیار وسیع واقع شده و از دیدها پنهان است و  همزمان دولت سعودی هیچ امکانات یا تمهیدات پزشکی و بهداشتی در این دو محله مستقر نکرده است.

النکاسه که در دو کیلومتری مسجدالحرام قرار دارد؛ بیش از ۵۰ سال است که بعنوان یک محله فقیرنشین در مکه سربرآورده و  دولت سعودی تا کنون هیچ برنامه‌ای برای بهبود وضعیت این محله اجرا نکرده است.

در این میان به گفته فعالان شبکه‌های اجتماعی دولت سعودی اخیرا افرادی که از شرایط این دو محله انتقاد کرده و اوضاع اسفناک آن‌جا را رسانه‌ای کرده‌اند بازداشت کرده است.

 

 

آمار دقیقی از میزان فقر و بیکاری در عربستان به علت پنهانکاری شدید دولت سعودی وجود ندارد. 

به نوشته الجزیره در شهر ریاض، پایتخت سعودی، محله‌های «السویدی»، «الجرادیه»، «الشمیسی» و در شهر جده مناطق «الکرنتینا» و «الرویس» و در شهر مدینه منوره محله‌های «سیح»، «المصانع»، «الزاهدیه» و «المغیسله» به مناطق فقیرنشین معروف هستند به گونه‌ای که با نگاه به وضعیت این مناطق، بیننده به هیچ وجه گمان نمی‌کند که در کشور مملوء از نفت (با صادرات ۱۲ میلیون بشکه در روز) شاهد چنین صحنه‌هایی است.

طبق گزار‌ش‌ها شرایط مناطق «عسیر»، «جازان» و «نجران» در جنوب عربستان نیز در خصوص میزان فقر قابل توجه است. مناطقی که در شصت سال گذشته از یمن جدا شده‌اند و به نوعی مناطق اشغالی محسوب می‌شوند.

«فیلیپ الستون» گزارشگر ویژه سازمان ملل در سال ۲۰۱۷، طی سفری که به منطقه «جازان» داشت، اعلام کرد که جازان فقیرترین منطقه عربستان است و شرایط معیشتی موجب آسیب به ساکنین شده است.

طبق گزارش‌های غیر رسمی میزان فقر در عربستان از ۱۵ الی ۲۵ درصد است. روزنامه واشنگتن پست در گزارشی در ابتدای سال ۹۸ در گزارشی نوشت که بین دو الی چهار میلیون عربستانی با درآمد ماهانه کمتر از ۱۷ دلار سپری می‌کنند و میزان فقر و بیکاری در حال افزایش است و دولت سعودی فقر را پنهان می‌کند.

بانک جهانی نیز در گزارش چشم‌انداز اقتصاد سعودی در ۱۶ آوریل سال ۲۰۱۸ در خصوص افزایش فقر در عربستان در سال‌‌های آتی هشدار داده بود. 

انتهای پیام/ص

منبع: فارس

کلیدواژه: عربستان سعودی مکه شبکه های اجتماعی فقر دولت سعودی میزان فقر مکه مکرمه دو محله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۸۹۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عربستانی‌ها آماده می‌شوند: آتش‌بازی در تابستان

به گزارش ورزش سه، فوتبال عربستان از نیم فصل گذشته و پس از انتقال کریستیانو رونالدو به النصر، شاهد حضور ستارگان بزرگی بوده است و حالا در شرایطی که لیگ روشن عربستان هفته‌های پایانی خود را سپری می‌کند، روزنامه‌ها و خبرگزاری‌های مختلف از آغاز مذاکرات مسئولان باشگاه‌های این کشور با ستارگان فوتبال در‌ جهان خبر می‌دهند.

روزنامه الشرق الاوسط نوشت: مسئولان فوتبال عربستان سعودی در ماه‌های گذشته ملاقات‌هایی با مسئولان باشگاه‌های انگلیسی داشتنه‌اند تا خود را برای نقل و انتقالات تابستانی آماده کنند. اکثر باشگاه‌های لیگ عربستان در حال آماده شدن برای بالا بردن کیفیت تیم خود با جذب بازیکنان بهتر هستند.

این روزنامه توضیح داد که کاسمیرو، بازیکن برزیلی منچستریونایتد، در صدر فهرست بازیکنان مدنظر لیگ عربستان قرار دارد و یکی از باشگاه‌ها برای مذاکره و عقد قرارداد با این بازیکن چراغ سبز دریافت کرده است.

از طرفی جان مورتاگ، مدیر ورزشی سابق منچستریونایتد، در پایان ژانویه گذشته برای مذاکره با مقامات به عربستان سعودی آمد، چراکه این باشگاه چندین بازیکن را برای فروش پیشنهاد داده که در راس آنها کاسمیر قرار دارد.

الشرق الاوسط افزود: مایکل ایمنالو، مدیر ورزشی لیگ عربستان، به دلیل رابطه‌ای که با مدیربرنامه این بازیکن دارد، نقش مهمی در تنظیم این قرارداد ایفا خواهد کرد.

روزنامه تلگراف انگلیس نیز تأیید کرد که تاد بولی، رئیس باشگاه چلسی ماه گذشته به عربستان سعودی سفر کرده و احتمالاً در آنجا با مدیر ورزشی لیگ عربستان دیدار کرده است. این روزنامه توضیح داد که اگر همه چیز با روال عادی پیش برود، انتقال لوکاکو جزو اولین قراردادهای آینده لیگ عربستان خواهد بود، زیرا آبی‌ها از فروش مهاجم بلژیکی بدشان نمی‌آید.

روزنامه انگلیسی اتلتیک نیز به دیدار ادو گاسپار، مدیر ورزشی آرسنال و جیسون اتوئو، دستیارش با مقامات عربستان سعودی اشاره کرد و نوشت که دیدار بر روی آشنایی با یکدیگر به منظور گفتگو درباره بازیکنان و قراردادهای احتمالی متمرکز بوده است.

نکته قابل توجه این است که رسانه‌های انگلیسی، انتقال توماس پارتی، بازیکن آرسنال را به انتقال به لیگ عربستان در تابستان آینده محتمل دانسته‌اند و اعلام کرده‌اند باشگاه‌های الاتحاد و النصر خواهان جذب هافبک غنایی هستند.

دیگر خبرها

  • الهلال و النصر دست نیافتنی می‌شوند
  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • عربستانی‌ها آماده می‌شوند: آتش‌بازی در تابستان