Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از آسوشیتدپرس قطارهای سریع‌السیر TGV که به واحدهای مراقبت‌ویژه متحرک بدل شده‌اند، فقط یک جزء از بسیج ملی در فرانسه برای به کار گرفتن قطارها، بالگردها، هواپیماهای جت و حتی یک کشتی جنگی برای کم کردن از بار بیمارستان‌های پرشده از بیماران و جابه‌جایی صدها بیمار و کارکنان پزشکی به درون و بیرون کانون‌های شیوع بیماری در کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه بارها و بارها به هم‌وطنانش گفته است: «ما در در جنگ هستیم.»

اما در حالیکه رئیس‌جمهور ۴۲ ساله فرانسه که خودش را به عنوان رزمنده معرقی می‌کند و فرمانده نیروهای مسلح کشور است، منتقدان او را متهم می‌کنند خیلی دیر در برابر دشمن وارد عمل شده است. این منتقدان می‌گویند فرانسه یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان است و یکی از بهترین نظام‌های مراقبت بهداشتی را دارد، هرگز نباید وارد این بحران عمیق بهداشتی می‌شد.

بازار غذای رانجیس در جنوب پاریس که یکی از بزرگترین بازارها در اروپا است، در حالیکه شمار موارد مرگ ناشی از ویروس کرونا در فرانسه از ۷۵۰۰ مورد گذشه است، اکنون به سردخانه‌ای برای جنازه‌های بیماران درگذشته بدل شده است. حدود ۷۰۰۰ بیمار در بخش‌های مراقبت‌ ویژه بستری هستند و بیمارستان‌های فرانسه دارند به حد اشباع می‌رسند. پزشکان داروهای ضد درد را سهمیه‌بندی کرده‌اند و از ماسک‌های یکبار مصرف دوباره استفاده می‌کنند.

کرونا در فرانسه | سردخانه مواد غذایی ؛ محل نگهداری اجساد | هشدار درباره عوارض داروها

دولت تمرکزیافته فرانسه و قدرت زیاد رئیس‌جمهوری هماهنگی برای این تلاش‌های انتقال بیماران بین مناطق گوناگون داخل کشور و حتی قلمروهای ماورای بحار فرانسه را ساده‌تر می‌کند.

اما پاندمی ویروس کرونا ضعف‌ها در نظام بیمارستانی دولتی با شهرت جهانی فرانسه را پس از دهه‌ها کاهش هزینه‌ها آشکار کرده است. هنگامی که رئیس‌جمهور از بیمارستانی در پاریس در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا دیدار کرد، یک متخصص مغز و اعصاب خشمگین با او رویاروی شد تا از او بخواهد سرمایه‌گذاری وسیعی در نظام بهداشتی کشور انجام دهد.

دکتر فرانسوا سالاشاس با اشاره به آتش گرفتن کلیسای نوتردام در سال پیش در پاریس که شمار زیادی از بنیادهای عمومی و خصوصی قول کمک‌های مالی فوری و عمده‌ای را دادند، گفت: «وقتی موضوع نجات ادن نوتردام مطرح بود، خیلی‌ها به حرکت در آمدند. این بار موضوع نجات بیمارستان‌های دولتی مطرح است که با همان سرعتی که نوترام آتش گرفت، دارند دود می‌شوند.»

بسیاری از منتقدان می‌گویند مکرون شدت شیوع بیماری را پیش‌بینی نکرده بود و سرمشق بدی شده است. همین انتقادات درباره رهبران دیگر کشورهای جهان از جمله روسای جمهور مکزیک، برزیل و آمریکا هم ابراز شده است.

مکرون خیلی دیر تازه در ۱۶ مارس (۲۶ اسفند) بود که پس از یکی دو ماه معمولی جلوه دادن شرایط و اهمیت ندادن به شیوع ویروس کرونا پس از آنکه شیوع بیماری ایتالیا را دچار بحران کرد، لحن خود را به ناگهان عوض کرد بر ضد ویروس اعلام جنگ کرد و اقدامات مهار بیماری در سراسر کشور را به اجرا در آورد. یک هفته بعد بود که او با ماسک به بازدید یک بیمارستان صحرایی که ارتش در شهر مولوز در شرق فرانسه رفت که پس از گردهمایی پنج روزه اعضای یک کلیسای پروتستان به یکی از بدترین مناطق کشور از لحاظ شیوع کووید-۱۹ بدل شده بود.

اولین قطار «پزشکی‌شده» سریع‌السیر هم در ۲۶ مارس از همین شهر در  استراسبورگ در شرق فرانسه بیماران را به بیمارستان‌ها در غرب کشور منتقل کرد. در داخل این قطار دو طبقه بیماران و مجموعه‌ای از لوله‌های متصل به آنها در میان صندلی‌ها و قفسه‌های بار گنجانده شدند.

گرچه اقدام دولت فرانسه در انتقال بیماران بوسیله امکانات نقلیه زمینی، هوایی و دریایی ارتشی مورد قبول مردم است، مباحثات عمومی داغی درباره موضوعاتی مانند شمار کم افراد آزمایش‌شده و کمبود تجهیزات پزشکی در جریان است.

مکرون  پس از آنکه روشن شد کمبود تجهیزات محافظتی باعث بحران شده است، دستور مصادره همه ماسک‌های موجود را برای کارکنان پزشکی را داد.

اما منتقدان می‌گویند موضوع ماسک‌ها اولویت اصلی در فرانسه نیست و دولت را متهم می‌کنند که از آغاز شیوع بیماری مسئولیت کافی را به عهده نگرفته است.

فرانسه برخی از بیمارانش را برای درمان به کشورهای همسایه از جمله لوکزامبورگ، سوئیس و آلمان فرستاده است. آلمان بر خلاف فرانسه برنامه آزمایش گسترده در سطح ملی برای ویروس کرونا را به اجرا در آورده است و در حالیکه شمار موارد ثابت‌شده بیماری در آن بیشتر از فرانسه است، شمار مرگ‌های ناشی از بیماری در آن تا به حال یک پنجم فرانسه است.

آخرین ارقام دانشگاه جانز هاپکینز نشان می‌دهند که شمار موارد ثابت‌شده  بیماری در فرانسه  ۹۰۸۶۳ مورد و شمار مرگ‌های بیماری ۷۵۷۴ مورد است. در آلمان شمار موارد عفونت ثبت‌شده ۹۷۳۵۱ مورد و شمار تلفات بیماری ۱۴۷۹ مورد است.

کد خبر 498236

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بیمارستان ها ویروس کرونا شیوع بیماری شمار موارد رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۹۰۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود

بهرام عین‌الهی در «ملاقات چهره به چهره نمایندگان اقشار مردمی با وزیر بهداشت» که امروز، یکشنبه (۱۶ اردیبهشت) در نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد، اظهار کرد: اقدامات متعددی توسط دولت مردمی سیزدهم در حوزه سلامت انجام شده و این انتظار وجود دارد که رسانه‌ها به ویژه صداوسیما به تبیین دستاوردها بپردازند.

راه‌اندازی ۱۵۰۰۰ تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال

وی بیان اینکه ظرفیت تخت‌های بیمارستانی در دولت سیزدهم افزایش یافته، گفت: ۱۶ هزار تخت به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی کشور اضافه شد که معادل ۲۰ درصد تخت‌های بیمارستانی کشور است. وزارت بهداشت در نظر دارد که ۱۵ هزار تخت دیگر تا پایان سال جاری به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی اضافه کند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه تعداد خانه‌های بهداشت تا پایان سال جاری به ۴۴۰۰ مورد می‌رسد، افزود: ۱۷۰۰ مورد به ظرفیت خانه‌های بهداشتی کشور اضافه کردیم و در نظر داریم که با افزایش ۲۷۰۰ مورد دیگر تا پایان سال جاری، تعداد خانه‌های بهداشت را به ۴۴۰۰ مورد برسانیم.

وی ادامه داد: دستگاه‌های مانند ام‌آرآی در شبکه درمانی کشور توزیع شده است. همچنین ۱۰ هزار پزشک و دندانپزشک در شبکه درمانی در حال خدمت‌رسانی هستند. بررسی‌ها بیانگر این است حدود ۲۸۰۰ متخصص در کشور به ارائه خدمات می‌پردازند.

وزیر بهداشت درباره تعداد مراکز آموزشی گفت: ۱۵۰ مرکز آموزشی در کشور وجود دارد و ۱۲۰ مرکز نیز در حال ساخت هستند.

وضعیت افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی

عین‌الهی با اشاره به افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی گفت: دولت سیزدهم نسبت به افزایش ظرفیت رشته‌های تخصصی اقدام کرده است؛ به نحوی که ظرفیت دوره دستیاری تخصصی و دوره دستیاری فوق تخصصی به ترتیب ۶۵ و ۵۰ درصد افزایش یافته است. همچنین ظرفیت دوره فلوشیپ نیز ۲۵ درصد افزایش یافته است. ظرفیت رشته پزشکی عمومی نیز در دولت سیزدهم معادل ۱۲هزار مورد است.

وزیر بهداشت با اشاره به وضعیت نسخه‌نویسی الکترونیک در کشور نیز گفت: پیش از دولت سیزدهم، نسخه الکترونیک فقط به صورت ۱۰ درصد در کشور اجرا می‌شد اما این میزان در دولت کنونی به مرز ۹۰ درصد رسیده است.

برقراری درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال

عین‌الهی با بیان اینکه درمان کودکان کمتر از ۷ سال در مراکز درمانی دولتی و وابسته به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی به صورت رایگان است، اظهار کرد: اگرچه در شرایط تحریم قرار داریم اما درمان کودکان کمتر از ۷ سال را رایگان کرده‌ایم. سلامت در کودکان از اهمیت فراوانی برخوردار است؛ به عنوان مثال اگر مشکلی مانند تنبلی چشم در کودکان در زمان مناسب تشخیص داده نشود تا پایان عمر دچار تنبلی چشم می‌شود. ما با اجرای این طرح در زمینه خیرخواهی برای مردم گام برداشته‌ایم.

اهمیت افزایش بودجه صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج

وی با اشاره به ایجاد صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج گفت: هنگامی که این صندوق تاسیس شد ۵ همت (هزار میلیارد تومان) برای این صندوق در نظر گرفتند و بودجه تخصیص یافته به این صندوق در سال گذشته به مرز ۷ همت رسید. امیدواریم که بودجه این صندوق با توجه به گسترش حمایت‌ها، بیشتر شود.

وزیر بهداشت ادامه داد: ۵ دهک پایین جامعه به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرارگرفته‌اند. همچنین ۵۷ مرکز درمان نازایی در کشور به صورت رایگان به مردم خدمات ارائه می‌دهند.

وی با بیان اینکه ۱۴۰۰ شرکت دانش‌بینان در کشور فعالیت می‌کنند، گفت: تعداد شرکت‌های دانش بنیان در دولت سیزدهم ۱۴۰۰ مورد رسیده است در حالی که این تعداد در گذشته معادل ۷۰۰ مورد بود. این شرکت‌ها حدود ۴۰ درصد از تجهیزات پزشکی را تولید می‌کنند.

وی با بیان اینکه برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع جزو ابداعات جمهوری اسلامی ایران به حساب می‌آید، افزود: ما در نظر داریم که هر ایرانی با یک کد ملی تحت نظر یک حامی سلامت قرار گیرد. برنامه نظام ارجاع و سلامت خانواده را با حضور ۲۰ کشور جهان رونمایی کردیم. اگر خواهان داشتن جامعه سالم هستیم باید خانواده سالم داشته باشیم.

وزیر بهداشت با اشاره به برگزاری پویش سلامت در سال گذشته گفت: ۴۶ میلیون نفر در پویش سلامت وزارت بهداشت شرکت کردند که یک رقم فوق‌العاده به حساب می‌آید. آمار و ارقام پویش سلامت بیانگر این است که ۸۸۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در این پویش به بیماری دیابت و ۴۶۰ هزار نفر به فشار خون مبتلا بودند اما از بیماری خود مطلع نبودند. همچنین ۸ میلیون نفر نیز مشکوک به دیابت و ۴ میلیون مشکوک به فشار خون بودند اما از این مورد اطلاعی نداشتند.

وی ادامه داد: در نظر داریم ۲ پویش دیگر برگزار کنیم. پویش ملی سرطان و پویش ملی سلامت کودکان جزو پویش‌های آتی وزارت بهداشت به حساب می‌آید. ما با پویش سرطان در نظر داریم از سرطان‌هایی مانند سرطان پستان در زنان و برخی سرطان‌ها در مردان پیشگیری کنیم. بررسی‌ها بیانگر این است برخی والدین نیز از بیماری فرزندان خود خبر ندارند.

وزیر بهداشت در پاسخ به درخواست رئیس هیات‌مدیره بیماری‌های نادر ایران در خصوص حمایت از بیماری‌های نادر و نقش انجمن‌ها در این زمینه گفت: ۲۲هزار عضو هیات‌علمی در ۷۰ دانشگاه و دانشکده علوم‌پزشکی مشغول به فعالیت هستند. اساتیدی که عضو کمیته علمی هستند در خصوص مسائل مختلف به ارائه نظرات تخصصی می‌پردازند؛ به طور مثال، این گروه‌های تخصصی می‌گویند که بهترین دارو برای درمان یک بیماری چیست؛ همانطور که در دوران پاندمی کرونا عمل کردند.

اقدام یک شرکت دانش‌بنیان برای تولید داروی بیماران SMA

وی با بیان اینکه برخی از بیماری‌های نادر درمان ندارند، اظهار کرد: به طور مثال بیماران SMA دچار نقص ژنتیکی هستند؛ به نحوی که عضلات این گروه از بیماران تحلیل رفته است.

وزیر بهداشت با اشاره به نقش تصمیات کمیته‌های تخصصی گفت: کمیته‌های علمی و تخصصی درباره بیماران خاص و صعب‌العلاج تصمیم‌گیری می‌کنند و انجمن‌ها فقط نقش حمایتی دارند.

عین‌الهی با بیان اینکه بیماران SMA در کانون توجه دولت سیزدهم قرار گرفته‌اند، افزود: هیچ هزینه‌ای برای این بیماران در دولت گذشته در نظر گرفته نمی‌شد اما با دستور رئیس‌جمهور در جهت حمایت از بیماران SMA گام برداشتیم. یک مطالعه پژوهشی در خصوص بیماران در دست انجام داریم که فاز اول آن را برای کودکان کمتر از ۱۰ سال اجرا کردیم.

وی درباره نتایج فاز اول تحقیقاتی بیماران SMA گفت: ۲۳۰ نفر تحت مطالعه قرار گرفتند. یک شرکت دانش‌بنیان در مسیر تولید داروی این بیماران گام برداشته است.

وزیر بهداشت درباره درمان بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج گفت: تکلیف و شرایط بیماران کمتر از ۷ سال به طور کامل مشخص است؛ چرا که درمان این گروه سنی به صورت رایگان است. شورای عالی بیمه که با حضور سازمان‌های بیمه‌گر برگزار می‌شود درباره چگونگی تحت پوشش قرار دادن بیماری‌ها تصمیم‌گیری می‌کند و در اختیار وزارتخانه نیست.

عین‌الهی درباره افزایش درمان‌های تحت پوشش بیمه نیز گفت: حدود ۳۳۰ قلم دارو که پیش از این تحت پوشش بیمه نبودند در دولت سیزدهم تحت پوشش بیمه‌ای قرار گرفته‌اند.

وی درباره ضرورت غربالگری برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های نادر گفت: مراکز ژنتیک که بسیار پیشرفته هستند در جهت غربالگری بیماری‌های نادر گام برمی‌دارند تا پیش از تولد یک فرد از احتمال ابتلا به بیماری نادر مطلع شوند. به طور مثال، در این زمینه یک مرکز بسیار پیشرفته در کنار بیمارستان طالقانی قرار دارد.

منبع: پانا

دیگر خبرها

  • درخواست رئیس جمهور فرانسه از رئال برای امباپه
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • بالاگرفتن جنگ لفظی بین مقامات فرانسه و روسیه
  • مقام سابق آمریکایی: فرانسه اولین نظامیان خود را به اوکراین فرستاده است
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم
  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود
  • مکرون: روسیه نباید در اوکراین پیروز شود
  • فاجعه بزرگ در حمل و نقل ریلی استان یزد/ قطار سریع‌السیر یزد حذف شد
  • قطار سریع‌السیر یزد حذف شد
  • حذف دوباره قطار سریع السیر یزد