Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارسینه، تجارت خارجی در برزخ پیامد‌های ناشی از شیوع ویروس کرونا، اقتصاد جهانی را در ماتم فرو برده است. بحران ناشی از این ایپدمی، جهان را به صحنه نبرد با یک دشمن مشترک تبدیل کرده که تاکنون برنده‌ای نداشته است. رئیس صندوق بین المللی پول بحران اقتصادی ناشی از این اپیدمی را بی سابقه خوانده و پیامد‌های ناشی از آن را بسیار شدیدتر از بحران مالی سال ۲۰۰۸۲۰۰۸ توصیف کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضربه کرونا به اقتصاد کشور‌های در حال توسعه‌ای همچون ایران که با فشار ناشی از تحریم‌ها نیز دست به گریبان است، به مراتب شدیدتر از کشور‌هایی است که منابع لازم برای مقابله با این ویروس را در اختیار دارند. دولت‌ها در تلاشند با اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی، هزینه‌های ناشی از این مهم را به جان خریده و از پیامد‌های بعدی شیوع این ویروس جلوگیری کنند. اما بررسی‌ها حاکی از آن است که تداوم اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی نیز می‌تواند هزینه‌های جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. بررسی‌ها نشان می‌دهد این ویروس در کشور‌های در حال توسعه می‌تواند آثار زیان بارتری از دیگر کشور‌ها برجای بگذارد. از آنجا که این کشور‌ها اغلب در مواجه با بحران‌های ناخواسته عملکرد ضعیفی از خود نشان می‌دهند و از کمبود شدید منابع مالی و تجهیزاتی رنج می‌برند، بیش از سایر کشور‌ها دستخوش تحولات اقتصادی و اجتماعی خواهند شد. تجربه نشان می‌دهد در چنین شرایطی، کشور‌ها عطای سرمایه گذاری در این کشور‌ها را به بقایش می‌بخشند و از ادامه حضور خود برای حفظ همکاری‌های تجاری با این کشور‌ها صرف نظر می‌کنند.

در این میان نگرانی که این روز‌ها مورد توجه قرارگرفته، کاهش روابط تجاری ایران و چین به عنوان کشوری که نام خود را در رتبه نخست صادرات و واردات کشور ما قرارداده است وجود دارد.

در همین حال سیده فاطمه مقیمی عضو هیئت رییسه اتاق بازرگانی و صنعت و معدن تهران، فعال بخش خصوصی در گفتگو با پارسینه درباره کاهش شدید روابط تجاری ایران و چین از آغاز سال میلادی گفت:: باتوجه به این مهم که همیشه نگرانی‌های زیادی پیرامون تحریم‌های علیه ایران وجود داشته است، اما از سویی دیگر نقطه قوت اقتصاد ما برقراری روابط تجاری ایران و چین بوده که متاسفانه از زمان شیوع بیماری کرونا در چین تا به امروز روابط تجاری ایران و چین کاهش یافته است.

مقیمی با بیان این مطلب که قبل از نگرانی‌های موجود پیرامون روابط تجاری ایران با چین، نگرانی در مورد متوقف شدن چرخ تولید کشوروجود دارد، افزود: در شرایطی که عرضه و تقاضایی وجودندارد صادرات و واردات و در نهایت روابط تجاری معنایی ندارد.

وی با تاکید به ضرورت تصمیمات اقتصادی کشور در راستای مهار بیمار کرونا و مدیریت سازنده بنگاه‌های اقتصادی در شرایط حاضر، اظهار کرد:در شرایطی که تصمیم گیری‌های درست اتخاذ شود و این بیماری زودتر مهارشود می‌توانیم امیدوارباشیم حده اقل ظرف مدت ۶ ماه اقتصاد ما جان دوباره بگیرد که لزوم تحقق این موضوع در خوشبینانه‌ترین حالت تصمیم گیری‌های سازنده دولت است.

عضو هیئت رییسه اتاق بازرگانی و صنعت و معدن تهران در ادامه با اشاره به اینکه زمان ادامه فعالیت بنگاه‌های اقتصادی موضوع قابل توجهی است که فعالین اقتصادی منتظر پاسخ دولتمردان می‌باشند، مطرح کرد:باتوجه به اینکه اصناف کشور با بخش دولتی شرایط متفاوتی دارند. همزمانی آغاز به کار اصناف با ساعات اداری نهاد‌های دولتی نگرانی‌های زیادی ایجاد کرده است که نیازمند اصلاح می‌باشد.

وی با تاکید بر ضرورت تصمیم گیری‌های صحیح دولت در راستای حمایت از تولید و ایجاد بسترسازی برای روابط تجاری، افزود:در حال حاضر نگرانی‌های زیادی پیرامون مدت زمان تعلیق کسب و کار‌ها و حمایت یا عدم حمایت دولت و همچنین تعدیل نیروی انسانی از سوی صاحبان کسب و کار وجود دارد که امیدوارم تصمیمات دولت سمت و سوی مناسب در راستای حمایت از بنگاه‌های اقتصادی باشد.

این فعال بخش خصوصی ضمن بیان نگرانی درمورد افزایش ۳۰ درصدی مراجعه بیماران به مراکز درمانی در ۱۶ فروردین ماه، ادامه داد:در حال حاضر مهار این بیماری به منظور به حرکت در آوردن چرخ تولید در کشورضرورت دارد که اگر مردم رفتار مسوولانه از خود نشان ندهند، این اپیدمی طولانی‌تر می‌شود و نمی‌توانیم امیدی به اصلاح ساختار اقتصادی داشته باشیم.

عضو هیئت رییسه اتاق بازرگانی و صنعت و معدن تهران تاکید کرد:فعالین بخش خصوصی تقاضای ایجاد بستر حمایتی از دولت در ایجاد تاخیر در پرداخت مالیات‌ها و ارزش افزوده و پرداخت حق بیمه از محل صندوق توسعه ملی و ذخیره ملی که برای موارد این چنینی درنظر گرفته شده است را دارند.

وی درباره بودجه‌ای که بر اساس درآمد‌های مالیاتی در نظر گرفته شده که اینک با تعطیل شدن بنگاه‌های اقتصادی و عدم پرداخت مالیات‌ها و در نهایت کسری بودجه روبرو شده است، مطرح کرد: تامین بودجه دولت از محل درآمد‌های حاصل از مالیات‌ها نیازمند فعال بودن بنگاه‌های اقتصادی است؛ بنابراین اعتمادسازی حاصل از بسته اقتصادی حمایتی مناسب برای صاحبان کسب و کار ضرورت دارد.

این مقام مسوول در پایان ضمن ابراز امیدواری پیرامون قدرت کشور‌های شرق ازجمله چین که بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران است، خاطرنشان کرد:می توانیم امیدوارباشیم پنجره اقتصادی جدیدی بین ایران و چین در آینده نزدیک بعد از مهار این بیماری ایجاد شود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: فاطمه مقیمی ویروس کرونا صادرات واردات تجارت اقتصاد کشور پارسی خبر روابط تجاری ایران و چین بنگاه های اقتصادی کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۹۵۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنعت نوشت‌افزار ایران در بازار جهانی کجا ایستاده است؟

بررسی‌های آماری نشان می‌دهد بازار کشورهای منطقه، با توجه به مشترکات فرهنگی، می‌تواند بازار قابل تأملی برای نوشت‌افزار ایرانی باشد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، صنعت نوشت‌افزار در ایران طی یک دهه گذشته تلاش کرده با استفاده از تمام ظرفیت‌های ممکن، جایگاه قابل قبولی را بتواند در بازار داخل به دست آورد. در حالی که یک دهه پیش شکل گرفتن صنعت نوشت‌افزار در ایران برای بسیاری دست‌نایافتنی و غیر ممکن بود، همت و توان تولیدکنندگان داخلی نشان داد که می‌توان با برنامه و گام به گام، در کنار اقلام خارجی، سهم قابل توجهی از سبد خانواده‌ها را به خود اختصاص داد.

اما صنعت نوشت‌افزار به این سادگی و آسانی به این مرحله نرسید. وجود عوامل تأثیرگذار بیرونی مانند شیوع کرونا و تعطیلی مدارس سبب شد تا چرخ تولید برخی از واحدها از کار بیفتد یا به کندی به کار خود ادامه دهد. نوشت‌افزار همانند دیگر بخش‌های صنعتی کشور در یک دهه گذشته با مشکلات خرد و کلان متعددی مواجه شد، اما توانست با برنامه‌ریزی و ترسیم چشم‌انداز، تا حد قابل قبولی به رشد خود ادامه دهد. دست اندرکاران این صنعت در آستانه ورود به دومین دهه فعالیت خود در نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب، صادرات را از مهمترین برنامه‌های خود عنوان کرده بودند؛ امری که علی‌رغم ایجاد فرصت‌های متعدد، چالش‌های چشم‌گیری نیز پیش روی تولیدکنندگان خواهد گذاشت.

نوشت‌افزار که از جمله صنایع فرهنگی است، می‌تواند در کنار انتقال فرهنگ ایرانی اسلامی به دیگر کشورها، از منظر اقتصادی نیز سودآور باشد. گردش مالی حوزه صنایع فرهنگی، آمار عجیب و غریبی است. براساس آمارهای اعلام‌شده، دوهزار و 250 میلیارد دلار سهم صنعت صنایع فرهنگی در دنیا است، همچنین براساس پژوهش‌های انجام‌شده، 500 میلیارد دلار گردش مالی صنعت انیمیشن و صنایع وابسته در دنیا اعلام شده است که از این میان، فقط 222 میلیارد دلار گردش مالی انیمیشن در دنیا تخمین زده شده است. همچنین این صنعت توانسته است برای 29.5 میلیون نفر در دنیا اشتغال‌زایی کند.

اما ایران برای راه‌یابی به بازارهای لوازم‌التحریر منطقه، چه فرصت‌هایی دارد و از چه جایگاهی در سطح منطقه و جهانی برخوردار است؟ اردیبهشت‌ماه سال گذشته سند راهبردی صنعت نوشت‌افزار به منظور ترسیم وضع موجود و افق‌های پیش‌رو، منتشر شد. سندی که تا هفته قبل عمومی نشده بود و تنها تدوین‌کنندگان از مفاد و جزئیات آن اطلاع داشتند. در بخشی از این سند، به جایگاه ایران در صنعت نوشت‌افزار جهان و منطقه اشاره شده است.

براساس آمار منتشر شده در درگاه الکترونیکی ریسرچ اند مارکت، گردش مالی صنعت نوشت‌افزار در سال 2021 میلادی؛ 21.6 میلیارد یورو بوده است که این میزان در سال گذشته میلادی(2023) به 22.5 میلیارد یورو رسیده و پیش‌بینی می‌شود در سال جاری(2024) به 25 میلیارد یورو برسد. براساس تحقیقات صورت گرفته پیش‌بینی می‌شود گردش مالی این صنعت در سال 2030 میلادی به 32.3 میلیارد یورو برسد. اما ایران در کجای این معادلات تجاری در سطح جهانی ایستاده است؟

سند راهبردی نوشت‌افزار به منظور بررسی جایگاه منطقه‌ای و جهانی صنعت نوشت‌افزار ایران، ابتدا به ارزیابی میزان صادرات، واردات و تراز تجاری اقلام پرمصرف از جمله خودکار، ماژیک، مداد تحریر، مدادرنگی و ... پرداخته است. براساس آمار صادرات منتشر شده ارزش صادرات انواع خودکار، خودنویس، روان‌نویس، ماژیک و اجزا و قطعات مربوطه در جهان حدود 6/17 میلیارد یورو در سال 2021 بوده، کشورهای چین، ژاپن و آلمان بیشترین سهم صادرات را به خود اختصاص داده و ایران در میان 202 کشور در رتبه 66 صادرات قرار دارد.

تولید نوشت‌افزار ایرانی با کاغذ ایرانی

با توجه به آمار منتشر شده، ارزش واردات انواع خودکار، خودنویس، ماژیک، روان‌نویس و اجزا و قطعات مربوطه در سال 2021 به 5/6 میلیارد یورو بوده که به ترتیب کشورهای آمریکا، فرانسه، آلمان و چین سهم عمده واردات را به خود اختصاص داده‌اند. ایران در میان 225 کشور رتبه 84 را در واردات دارد. با توجه به قرار گرفتن انواع خودکار و ماژیک در گروه کالایی 27، بخش عمده واردات مربوط به اجزا و قطعات همچون نوک ساچمه‌ای خودکار، فیلتر ماژیک و غیره است.

همچنین میزان واردات کشورهای هم‌جوار و منطقه در سال 2021 حدود 177 میلیون یورو بوده که با توجه به مشترکات فرهنگی و منطقه‌ای نشان‌دهنده ضرورت برنامه‌ریزی به منظور کسب سهم از بازار موجود است.

همچنین براساس آمار صادرات منتشر شده، ارزش واردات انواع مداد و مغز مداد در جهان حدود 1/5 میلیارد یورو در سال 2021 بوده که کشورهای چین، آلمان و برزیل بیشترین سهم صادرات را به خود اختصاص داده و ایران در میان 169 کشور در رتبه 68 صادرات قرار دارد. همچنین ارزش واردات انواع مداد و مغز مداد در سال 2021 به 1/4 میلیارد یورو رسیده و کشورهای آمریکا، آلمان و فرانسه سهم عمده واردات را به خود اختصاص داده‌اند. ایران در میان 220 کشور رتبه 100 را در واردات دارد که با توجه به قرار گرفتن انواع مداد و مدادرنگی در گروه کالایی 4، بخش عمده واردات مربوط به نوک مداد است. همچنین میزان واردات کشورهای هم‌جوار و منطقه در سال 2021 حدود 71 میلیون یورو بوده که با توجه به مشترکات فرهنگی و مذهبی نشان‌دهنده ضرورت برنامه‌ریزی به منظور افزایش سهم بازار قابل دسترس است.

طبق محاسبات، بیشترین نسبت تراز تجاری(صادرات/ واردات) مداد، مدادرنگی، مداد شمعی، مغز مداد متعلق به کشور ژاپن با عدد 18/34 است. ایران با نسبت 0/09 در رتبه بیست و دوم رتبه‌بندی مذکور قرار دارد.

بر همین اساس ارزش صادرات دو سال آخر منتهی به اجرای برنامه راهبردی صنعت نوشت‌افزار را در سال‌های 1400 و 1401 از نظر ارزشی را می‌توان در جدول ذیل مشاهده کرد:

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خاندوزی : فصل جدیدی از توسعه اقتصادی ایران و عراق آغاز شد
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • مخبر: ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • چگونه بازار مرغ ترکمنستان را از دست دادیم؟
  • صنعت نوشت‌افزار ایران در بازار جهانی کجا ایستاده است؟
  • صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان
  • نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود