Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمید معله از اعضای جریان حکمت ملی به رهبری سید عمار حکیم از آمادگی عدنان الزرفی برای انصراف از تصدی نخست وزیری در صورت توافق گروههای اکثریت درباره معرفی جایگزین وی خبر داد. ۱۸ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۹ بین الملل آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از شبکه الفرات، حمید معله اظهار داشت تلاشهایی برای متقاعد کردن الزرفی برای منصرف شدن از ماموریت تشکیل دولت در حال انجام است، ولی وی مخالفت کرده و اصرار دارد به پارلمان برود تا پارلمان در خصوص نامزدی وی تصمیم بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به احتمال تکرار سناریوی محمد توفیق علاوی درباره عدنان الزرفی در صورت اصرار بر رفتن به پارلمان و عدم رای اعتماد به وی اظهار داشت در صورتی که اجماع قدرتمندی در گروههای شیعی درباره نامزد جانشین و معرفی وی به رئیس جمهور وجود داشته باشد، امکان گفتگو با الزرفی و درخواست از وی برای انصراف یا رفتن به پارلمان وجود دارد، هر چند برخی وقتی به پارلمان برسند، ممکن است مواضعشان تغییر کند.

معله اظهار داشت از برخی افراد مورد اعتماد شنیدم که الزرفی قبلا گفته است دوست ندارد از کسانی باشد که تاریخ درباره آنها نوشته باشد که با اراده گروههای سیاسی شیعه مخالفت کرده است، بلکه می خواهد از کسانی باشد که نامزدی اش برای نجات روند سیاسی و صحنه سیاسی باشد.


وی افزود اگر الزرفی چنین توافق واقعی را ببیند، تصور می کنم مانعی برای انصراف از پذیرش نخست وزیری در برابرش وجود نخواهد داشت. عضو جریان حکمت ملی به رهبری سید عمار حکیم اظهار داشت فرصت خوب برای الزرفی در تشکیل دولت، فشاری بر گروههای شیعی برای مشخص کردن تکلیف پست نخست وزیری به شمار می رود.

پاسخ ریاست پارلمان به درخواست الزرفی

ریاست پارلمان عراق به درخواست عدنان الزرفی مامور تشکیل دولت جدید برای برگزاری جلسه رای اعتماد به کابینه وی پاسخ داده است.

بشیر الحداد معاون دوم رئیس پارلمان عراق در بیانیه ای گفت که کمیته ای به ریاست یکی از معاونان رئیس پارلمان تشکیل خواهد شد تا برنامه ارائه شده از سوی عدنان الزرفی نخست وزیر مکلف بررسی شود و پس از آن  درباره زمان برگزاری نشست فوق العاده پارلمان برای رای اعتماد و توافق درباره سازوکار رای گیری و حضور نمایندگان تصمیم گیری خواهیم کرد.

عدنان الزرفی پس از تحویل برنامه وزارتی خود به محمد الحلبوسی رسما از ریاست پارلمان عراق خواسته است نشستی را برای دادن رای اعتماد به کابینه اش مشخص کند.

جزئیات پیشنهاد آمریکا به عراق

دفتر نخست وزیری عراق از پیشنهاد آمریکا خبر داد که از طریق سفیر این کشور ارائه شده است.

دفتر عادل عبدالمهدی نخست وزیر پیشبرد امور عراق در بیانیه ای از پیشنهاد آمریکا مبنی بر گشوده شدن باب گفتگوی استراتژیک میان بغداد و واشنگتن خبر داد.

در بیانیه دفتر عبدالمهدی آمده است هدف از این پیشنهاد، تحقق منافع دو کشور در سایه تصمیمات و تحولات در عراق و منطقه ارائه شده و عراق از آن استقبال کرده است.

این بیانیه آورده است : عبدالمهدی، ماتیو تولر سفیر آمریکا در بغداد را به حضور پذیرفت که وی پیشنهاد واشنگتن را تقدیم نخست وزیر کرد تا هیئت مذاکره کننده و زمان آغاز مذاکرات مشخص شود و این موضوعی بود که قبلا عراق در نامه ها و دیدارهای متعدد پیشنهاد کرده بود.

این بیانیه آورده است دو طرف پرونده های مشترک از جمله مبارزه با ویروس کرونا، اهمیت همکاری و هماهنگی میان کشورهای جهان برای مهار آن و حمایت از جان مردم در برابر خطرات ابتلا به این ویروس و نیز تدابیر تشکیل دولت جدید عراق را بررسی کردند.

انتهای پیام/

R36361/P/S8,90,1128/CT10

منبع: تسنیم

کلیدواژه: پیشنهاد آمریکا عدنان الزرفی برای انصراف تشکیل دولت نخست وزیری رای اعتماد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۹۵۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»

نمایندگان پارلمان اروپا روز پنجشنبه با صدور قطعنامه‌ای جانبدارانه، پاسخ ایران به تجاوزگری رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری کشورمان در سوریه را محکوم کردند و خواستار خویشتن‌داری طرف‌ها و جلوگیری از تشدید تنش‌ها شدند.

در این قطعنامه که یک نسخه آن در تارنمای پارلمان اروپا منتشر شد، قانون‌گذاران اروپایی خواستار تشدید سیاست شکست خورده تحریم ایران شدند. آنها در تداوم حمایت تمام‌قد غرب از رژیم تروریستی صهیونیستی به ابراز تاسف از تجاوز این رژیم علیه کنسولگری ایران بسنده و اشاره کرده‌اند که اصل مصونیت اماکن دیپلماتیک باید طبق قوانین بین المللی رعایت شود.

گفتنی است که ایران با بهره گیری از حق ذاتی دفاع از خود مبتنی بر ماده ۵۱ منشور ملل متحد و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی علیه مکان دیپلماتیک ایران که در روز ۱۳ فروردین ماه (اول آوریل ۲۰۲۴) در نقض آشکار حقوق بین الملل و بند ۲ منشور ملل متحد صورت گرفت و متعاقب آن ناتوانی شورای امنیت برای اتخاد تدابیر لازم برای محکومیت و مسئولیت پذیر کردن متجاوز، مجموعه‌ای از حملات نظامی علیه اهداف نظامی در سرزمین‌های اشغالی را انجام داد.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که به اهداف و اصول حقوق بین الملل و منشور ملل متحد متعهد است، اما در بکار گیری حق ذاتی دفاع از خود بر اساس حقوق بین الملل در هنگام ضرورت تردید نخواهد کرد.

نمایندگان پارلمان اروپا در بخش دیگری از قطعنامه جانبدارانه‌ای که امروز صادر شد، ضمن تکرار ادعا‌های بی‌اساس و سیاه‌نمایی درباره نقش ایران در منطقه، از تصمیم اخیر شورای وزیران امور خارجه اتحادیه برای تشدید سیاست شکست‌خورده تحریم ایران استقبال کرده و خواستار افزودن فوری نام اشخاص و نهاد‌های نظامی ایرانی در فهرست تحریم‌ها شدند.

آنها همچنین درخواست غیرقانونی افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست سازمان‌های به اصطلاح تروریستی را تکرار کرده و از جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواستار اقدام در این زمینه شدند.

بر اساس گزارش‌ها بورل قرار است فهرست تحریم‌های جدید علیه ایران را در پی عملیات وعده صادق ارائه کند؛ وی با این حال تصریح کرده است که شناسایی سپاه پاسداران به‌عنوان نهاد به اصطلاح تروریستی، بدون حکم دادگاه امکان پذیر نیست.

او هفته پیش در نشست با خبرنگاران در این باره گفت: ما به حکمی نیاز داریم که نشان دهد سپاه ایران در یک پرونده تروریستی دخیل بوده است. در شرایط کنونی چنین پرونده‌ای موجود نیست و من به همکارانم گفتم که پاسخ همانی که است چند ماه پیش اعلام شد.

قانون‌گذاران اروپایی در فراز دیگری از این قطعنامه به توافق سال ۹۴ اشاره کرده و بدون توجه به خروج یکجانبه ایالات متحده آمریکا از این توافق و بدعهدی کشور‌های اروپایی عضو برجام، خواستار پایبندی کامل ایران به تعهدات خود شدند.

گفتنی است که ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم‌های ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت. اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریم‌های ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.

اجرای نامتوازنِ این توافق از یک طرف و فشار‌های ناشی از اعمال و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می ۲۰۱۹) شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای با اعطای فرصت‌های ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.

ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشور‌های اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند. اما با توجه به اینکه کشور‌های اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت گرفت.

دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه ۱+۵ محکوم کرد، اما تاکنون دربرابر هرگونه اقدام معتبر برای جبران رفتار نادرست گذشته کوتاهی کرده است.

این درحالیست که ایران با وجود بدعهدی طرف مقابل، حداکثر شجاعت و بصیرت خود را با موافقت برای مشارکت در مذاکرات وین با هدف حفظ توافق برجام نشان داد، اما تجربه ماه‌ها مذاکرات در وین ثابت کرد کاخ سفید به دلیل مشکلات داخلی و فشار رژیم صهیونیستی قدرت تصمیم‌گیری برای بازگشت به توافق هسته‌ای را ندارد.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که اگر طرف آمریکایی واقع‌بینانه عمل کند، امکان دستیابی به توافق نهایی وجود دارد. توافق مد نظر ایران سندی است که علاوه بر تضمین طرف‌های مقابل به پایبندی، تحریم‌ها را به صورت موثر و قابل‌راستی آزمایی رفع کند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • پیشنهاد رژیم صهیونیستی برای انصراف از حمله به رفح در ازای توافق با حماس
  • معرفی برترین‌های ۵ وزن نخست کشتی فرنگی نوجوانان جام صفوی
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • قطعنامه جانبدارانه پارلمان اروپا علیه ایران
  • از مورینیو، دشان و آنچلوتی تا آلونسو، کلوپ و فان خال؛ کدام مربیان بزرگ به همکاری با لیورپول «نه» گفتند؟
  • انصراف آمریکا از تحریم گردان جنایتکار ارتش اسرائیل
  • بیانیه مشترک امیر کویت و پادشاه اردن با تاکید بر کاهش تنش‌ها
  • حمایت نهاد آمریکایی از پاسخ دفاعی ایران به اسرائیل
  • دلیل انصراف نامزد‌های جایزه قلم آمریکا چه بود؟
  • اهداف سه‌گانه اردوغان از سفر به عراق چه بود؟