Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-05@03:04:49 GMT

3 پیش شرط تحقق جهش تولید/ «جهش فکری» مسئولان شرط اول است

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۹۷۳۴۸

3 پیش شرط تحقق جهش تولید/ «جهش فکری» مسئولان شرط اول است

یک کارشناس اقتصادی با اشاره به 3 پیش شط تحقق جهش تولید گفت: اول باید جهش فکری در مسئولان اتفاق بیفتد.

تیرداد احمدی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به نامگذاری سال 99 به جهش  تولید در مورد راهبردها و الزامات تحقق این شعار اظهار داشت: شعار سال منبعث از راهبرد کشور در همان سال است و یک نامگذاری فانتزی برای تکرار و گذران سالها نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شعار سال خط راهبردی برای در همان سال تعیین می کند.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه سال گذشته تمرکز روی رونق تولید بود و امسال به جهش تولید تغییر کرده و حتماً تفکری پشت چنین نامگذاری وجود دارد، تصریح کرد: این به معنای آماده بودن زیرساخت های تولید است که اکنون می خواهد پرش کند.

* زیرساخت‌های تولید در تراز جهانی است اما به جهش فروش نیاز داریم

وی با طرح این سوال که آیا رونق تولید حاصل شده به آن پاسخ مثبت داد و سه پیشرفت را برای جهش تولید ضروری دانست و افزود: اولین موضوع جهش فکری مسئولان است؛ نگاه علی السویه و روزمره دولت‌ها و مجلسها برای امروز و فردا کردن و گذران ایام نباید عادی باشد. نباید مانع از نگاه تمدنی که مجوز آن در بیانیه گام دوم انقلاب صادر شد، شویم. یکی از راهکارهای بیانیه گام دوم انقلاب حضور پرشور جوانان خوش‌فکر انقلابی است.

احمدی دومین عامل جهش تولید را جهش فروش برای رسیدن به این شعار دانست و یادآور شد: در حال حاضر زیرساخت‌های تولید کشور در حد تراز جهانی است. اما موقعی جهش در تولید خواهیم داشت که بتوانیم در فروش نیز جهش داشته باشیم. از دهه ۷۰ میلادی جنگ بر سر تولید تمام شده و جنگ فروش به وجود آمده است.

این کارشناس اقتصادی جهش فروش را دارای سه محور اصلی دانست و تاکید کرد: اول جهش تولید رقابت‌پذیر داخلی؛ دوم تولید صادرات محور؛ سوم تولیدی که جایگزین کالاهای وارداتی شود. با تمرکز روی این سه محور اگر جهش در تولید انجام شود نیاز به مصرف داخلی و صادرات دارد. مثلاً در این روزها بازار مصرف الکل به وجود آمده و از طرفی تولیدات آن نیز گسترده شده است.

* باید از اقتصاد رانتی به اقتصاد رقابتی جهش کنیم

وی سومین پیش شرط جهش تولید را جهش اقتصاد رانتی به سمت اقتصاد رقابتی بیان کرد و گفت: اقتصاد رانتی یک تعریف کلاسیک و یک تعریف عامه‌پسند دارد. طبق تعریف کلاسیک در اقتصاد یک مزیتی توزیع می شود مثلاً اقتصاد شیلی که مس میفروشد رانتی است. اصولاً اقتصاد نفتی، رانتی است چرا که خارج از جریان اقتصاد منابعی وارد و توزیع می‌شود و هر کسی به دنبال افزایش سهم خود از کیک اقتصاد رانتی است.

احمدی ادامه داد: همه زیرساخت‌های مقرراتی و قوانین ما را به سمت یک اقتصاد رقابتی رهنمون می‌کند و این را از سیاست هایی مانند اصل ۴۴  که در دیدار اخیر فعالان اقتصادی با مقام معظم رهبری تاکید شد نیز می توان مشاهده کرد. بنابراین نیاز به تغییر ساختار و دموگرافی اقتصاد برای جهش تولید داریم.

* زیرساخت‌های تولید در تراز جهانی فراهم است

این کارشناس اقتصادی در پاسخ به این سوال که مقام معظم رهبری اشاره داشتند میتوان 10 برابر ظرفیت موجود تولید کرد، اظهارداشت: وقتی راجع به رونق تولید صحبت میکنیم ارقام تولید و تولید ناخالص داخلی همگی رشد داشته است و ارقام آن از سوی مرکز آمار و بانک مرکزی به وضوح روشن است موضوع ۱۰ برابر شدن تولید یعنی همان جهش تولید. تمام زیرساخت ها برای تولید در حد تراز جهانی در کشور وجود دارد مثل سنگ آهن، فولاد، پتروشیمی و سایر صنایع.

وی با بیان اینکه باید از ظرفیت‌های موجود در کشور استفاده شود گفت: صادرات در برخی بخش ها آنقدر ساده است که مثلاً محصولات پتروشیمی را می‌توان به کالای مختلف از جمله دمپایی، بشقاب و نظایر آن تبدیل کرد تحریم بردار نیست و به کشورهای همسایه می توان صادر کرد اما جنس صادرات در ابعاد بزرگ مانند نفت یا متانول که چند شرکت خاص پتروشیمی با حجم بالا آن را صادر می‌کنند قابل گم شدن نیست. بنابراین احتمال تحریم وجود دارد.

احمدی بیان داشت: البته مخالف خام‌فروشی نیستم مثلاً نمی توانیم در کشور اوره صادر نکنیم آنقدر مازاد داریم که باید صادر شود و می توان با شناسایی، بازارهای هدف صادراتی را دنبال کرد.

* تولید متناسب با ذائقه مشتریان نیست

وی با اشاره به راهکارهای صادراتی افزود: نمی‌توان با وجود ضوابط و برخی قوانین دست و پا گیر به سر بازرگان بزنید و توقع توسعه صادرات داشته باشید. تجار در مقطعی به جای صادرات، واردکننده بودند چراکه به دلیل ارزانی و محدود نبودن منابع ارزی عقل اقتصادی حکم می کرد وارد کننده باشیم؛ همچنین تولیدکننده نیز دنبال بازار هدف نبوده است.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه باید در تولید به موضوع بازاریابی و طراحی مشتری پسند دقت کرد، گفت: متاسفانه در این دو موضوع ضعیف هستیم سطح تولید کاشی و سرامیک در کشور بالا است ولی برای بازار هدف و ذائقه مشتریان تولید نمی‌شود. کارخانه ای داریم که انبارهای کاشی و سرامیک آن پر است و کارخانه دیگر محصولاتش پیش فروش می شود.

به گفته این استاد دانشگاه، ۱۲ تا ۱۵ درصد صادرات کشور ترکیه را پوشاک تشکیل می‌دهد، پنبه ای آن از آمریکا وارد می شود و نه در مواد اولیه و نه در صادرات مزیت ندارد اما آنچه این کشور را به یک برند صادراتی تبدیل کرده مزیت طراحی لباس است که بازارهای هدف آن را می پسندند و از شرق و غرب خواهان آن هستند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: تولید اقتصاد جهش راهبرد کارشناس اقتصادی زیرساخت های تولید اقتصاد رانتی تراز جهانی جهش تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۹۷۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان

نشست مشترک اقتصادی مقامات جمهوری اسلامی ایران و کشور افغانستان در شهرستان مرزی زهک برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، نشست مشترک اقتصادی مقامات جمهوری اسلامی ایران و کشور افغانستان در شهرستان مرزی زهک برگزار شد.

در این نشست که با هدف تقویت روابط تجاری، فعال‌سازی منطقه آزاد تجاری و صنعتی سیستان، بررسی مسیر اجرای خط آهن بین دو کشور و غیره با حضور استاندار سیستان و بلوچستان به عنوان رئیس هیئت ایرانی و سرپرست وزارت صنعت و تجارت کشور افغانستان به عنوان رئیس هیئت افغانستانی در سالن اجتماعات فرمانداری زهک برگزار شد بر روی مفاد تفاهم نامه پیشنهادی توافق شد.

همچنین مقرر شد با تشکیل کمیته ای متشکل از مسئولان مرتبط دو کشور مباحث مطرح شده به صورت فنی و کارشناسی شده در جلسات بعدی مورد بحث و گفت‌وگو قرار گیرد.

ظرفیت‌های اقتصادی افغانستان برای ایران حائز اهمیت است

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: اقتصاد افغانستان برای جمهوری اسلامی بسیار مهم است و هر آنچه اقتصاد افغانستان قوی شود انگار اقتصاد جمهوری اسلامی قوی شده است.

محمد کرمی در نشست امکان سنجی و تسهیل روند همکاری های اقتصادی میان دو کشور جمهوری اسلامی ایران و افغانستان که در محل فرمانداری شهرستان زهک برگزار شد، اظهار داشت: امیدوارم خداوند متعال به همه ما توفیق عنایت کند تا بتوانیم در سایه قرآن کریم و رهنمودهای اسلام روزبه روز در انسجام و وحدت امت اسلامی برای پیشبرد اهداف اسلام عزیز تلاش کنیم.

وی ادامه داد: تاکید مقام معظم رهبری همواره مبنی بر وحدت بین امت اسلام برای پیشرفت اسلام و اجرای فرمان الهی در کل دنیا است که این رسالت همه ما مسلمانان است.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه پیرو سفر معاون نخست وزیر حکومت سرپرست افغانستان به جمهوری اسلامی ایران توافقات خیلی خوبی انجام شده است، عنوان کرد: در راستای اجرایی شدن این توافقات جلسات و پیگیری های خوبی انجام شده است که باید دو کشور از توان یکدیگر برای پیشبرد اهدافشان بهره بگیرند.

کرمی خاطرنشان کرد: اقتصاد افغانستان برای جمهوری اسلامی بسیار مهم است و هر آنچه اقتصاد افغانستان قوی شود انگار اقتصاد جمهوری اسلامی قوی شده است بنابراین در کنار هم از موهبت های الهی که خداوند متعال در اختیار ما قرار داده بهره می‌بریم.

وی با بیان اینکه توافقات خوبی در خصوص ترانزیت و راه آهن به دلیل انتقال بار به دلیل اهمیت موضوع تجارت انجام گرفته است، گفت: در خصوص روان و تسهیل شدن تجارت حقوق گمرکی و ... باید توافقاتی داشته باشیم که به راحتی تجارت شکل بگیرد تا هر 2 کشور از ظرفیت‌های خوبی که مرز دارد بهره مند شوند.

استاندار سیستان و بلوچستان افزود: تشکیل شرکت های مشترک و سرمایه گذاری های مشترک می‌تواند کمک کند تا 2 کشور از ظرفیت‌های یکدیگر بهره بگیرند.

وی ادامه داد: در سفرهای قبلی نیز توافقاتی صورت گرفته و بخشی از آن نیز انجام شده که نیاز است روند تجارت برای دو طرف تسهیل شود.

وی با بیان اینکه توسعه بخش پایانه‌ها بسیار مهم است، عنوان کرد: باید به شکلی عمل کنیم که ترانزیت راحت انجام شود تا بتوان از ظرفیت مرز به بهترین نحو استفاده کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • ۱۶۲ کارگر و کارفرمای نمونه در منطقه ازاد چابهار تجلیل شدند
  • تجلیل از ایثارگران کارآفرین شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی
  • نوآوری و خلاقیت لازمه عبور از بحران‌های اقتصادی
  • تقویت بنیه تولید داخلی کشور لازمه توسعه اقتصادی است
  • تولید فکری رسالت و ماموریت جشنواره علامه حلی است
  • باید در حوزه تولید و اقتصاد تسهیل‌گر باشیم
  • نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان
  • پیگیر تحقق مصوبات سفر رئیس جمهور به لرستان هستیم