Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@13:10:53 GMT

ثبت گونه کمیاب «اردک دم دراز» برای نخستین بار در خوزستان

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۹۸۵۱۶

ثبت گونه کمیاب «اردک دم دراز» برای نخستین بار در خوزستان

محمد ساکی دوشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: یک اردک  از این پرنده چهار روز پیش در مخزن شماره ۳ تالاب هورالعظیم مشاهده شده که برای نخستین بار در یکی از تالاب‌های خوزستان بوده است.

وی افزود: مشاهده گونه‌های جدید در یک تالاب نشانه تنوع زیستی بالا و شرایط مطلوب آن تالاب است زیرا مشخص می‌کند که انواع پرندگان آن تالاب را به عنوان زیستگاه انتخاب کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس گزارش سایت کمیته ثبت پرندگان ایران، یک فرد گونه اردک دم دراز (Long-tailed Duck)  با نام علمی (Clangula hyemalis) در تاریخ ۱۴ فروردین ۱۳۹۹ در تالاب هور العظیم خوزستان توسط آقای کرامت حافظی مشاهده و مستندسازی و به عنوان گونه جدید برای این استان ثبت شده است.

کرامت حافظی نماینده کمیته ثبت پرندگان در خوزستان نیز در این باره گفت: این مشاهده در زمان ثبت پایش مهاجرت بهاره پرندگان هور العظیم تصویربرداری و مستندسازی شده و این اولین گزارش مشاهده این گونه در خوزستان و جنوب غرب و غرب ایران است و یافته‌ای جدید برای ثبت پراکنش این گونه محسوب می‌شود.

وی افزود: اردک دم دراز از گونه‌های بسیار کمیاب در ایران به شمار می‌رود، این پرنده معمولا  در اغلب مناطق دریاهای شمال، توندرا و نواحی قطبی و سواحل شمالی ترین مناطق نیم کره شمالی جهان مشاهده شده است و در ایران در زمره پرندگان کمیاب و سرگردان است که معمولا در جنوب دریای خزر مشاهده شده است و گزارش‌های بسیار اندکی از سواحل جنوب ایران نیز از این گونه نادر ثبت شده است.

حافظی با بیان اینکه با ثبت این گونه تعداد گونه‌های پرندگان خوزستان به ۳۸۰ گونه رسید اضافه کرد: این استان با دارا بودن بیشترین تعداد گونه‌های پرندگان در صدر تنوع زیستی پرندگان ایران قرار دارد و تالاب‌های این استان مانند هورالعظیم جزو مهمترین تالاب‌ها و زیستگاه‌های پرندگان در جهان محسوب می‌شوند و اهمیت جهانی فراوانی دارند.

به گفته وی حفاظت از اکوسیستم و زیستگاه‌های خوزستان و جلوگیری از شکار مهمترین اقدامات حفاظتی برای حفظ زیستگاه‌ها و تنوع زیستی این منطقه از جهان است.

اردک دم دراز پرنده‌ای با اندازه ۴۲ سانتیمتر است و اردک کوچکی با منقار کوتاه است که نرهای بالغ پرهای وسطی دم بلندی دارند. محل زیست این اردک در کنار دریاها بوده و از جانوران آبزی تغذیه می‌کند. خاستگاه آنها شمال شوروی سابق و شمال کانادا است و زمستان‌ها به مناطق گرم مهاجرت می‌کند. این گونه در ایران هم یافت می‌شود.

مولا معاون حفاظت محیط زیست خوزستان پیش از این گفته بود:۱۵۰ هزار قطعه پرنده در سرشماری پرندگان مهاجر و زمستانه آبزی و کنار آبزی در تالاب‌ها و آبگیرهای خوزستان مشاهده شدند که این آمار ۲۰ درصد نسبت به پارسال کاهش داشته است.

به گفته وی هورالعظیم با ۷۹ هزار و ۷۰۰ قطعه بیشترین تعداد پرندگان را در این سرشماری به خود اختصاص داده است، بیشترین تنوع در تالاب شادگان و بیشترین کاهش جمعیت در تالاب بندون ایذه مشاهده شده است.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست معاونت طبیعی و تنوع زیستی تالاب اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان سازمان حفاظت محیط زیست اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان مشاهده شده تنوع زیستی تالاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۹۸۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در این استان

به گزارش خبرآنلاین، مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان از تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ خبر داد.

مهر در خبری نوشت: علی سالاروند مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: سال ١۴٠١ و ۱۴۰۲ در راستای حفظ و احیا گوزن زرد ایرانی و در خطر انقراض هشت رأس گوزن زرد ایرانی از دو سایت تکثیر و پرورش دشت ناز ساری و سایر مراکز تکثیر کشور به لرستان و دامنه‌های زاگرس که زیستگاه و خاستگاه اصلی این گونه در گذشته بوده، انتقال داده شد.

وی افزود: گوزن زرد ایرانی در سایت تکثیر و پرورش فجر صفای کشت و صنعت لرستان واقع در دامنه‌های یافته‌کوه حفاظت و نگهداری می‌شوند که نخستین و بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش گوزن زرد در کشور است که با مشارکت بخش خصوصی و در راستای حفاظت مشارکتی از گونه‌های ارزشمند حیات وحش و ذخایر ژنتیکی ایجاد شده است.

سالاروند از تولد یک رأس گوساله در اردیبهشت ماه سال جاری خبر داد و گفت؛ گوساله تازه متولد شده در شرایط مناسب و پایداری می‌باشد و توسط مسئولین سایت و دامپزشک مربوطه به همراه مادر تحت مراقبت است و شرایط زیستی و بستر مناسب برای زادآوری و رشد گوساله توسط کارشناسان زحمتکش این اداره کل و مجموعه کشت و صنعت فجر صفا لرستان فراهم شده است.

وی خاطر ژنشان کرد: در سال گذشته هم یک رأس گوزن زرد در این سایت متولد شده است که هم اکنون در سلامت کامل می‌باشد که نشان از موفقیت این سایت جدید در احیا گونه‌های ارزشمند و در خطر انقراض حیات‌وحش دارد.

وی افزود: در حال حاضر گوزن زرد ایرانی در چند استان کشور نگهداری می‌شود و همچنان تلاش برای حفظ این گونه ارزشمند ادامه دارد و با سیاست‌های سازمان حفاظت محیط زیست و معرفی آن به مناطق مختلف، روند حفظ این گونه ارزشمند در سال‌های اخیر روند خوبی گرفته است و امیدها برای احیا آن در خاستگاه اصلی آن یعنی استان لرستان با موفقیت زاد و ولد طی دو سال اخیر نیز دو چندان شده است.

سالاروند، موفقیت احیا این گونه ارزشمند در استان لرستان را به همه طبیعت دوستان و علاقمندان به حیات وحش و محیط زیست تبریک گفت و از در دست بررسی بودن چند سایت خصوصی برای ایجاد مراکز نگهداری گونه‌های شاخص حیات وحش در استان لرستان خبر داد و اظهار کرد: استان لرستان در ایجاد مراکز حفاظت مشارکتی حیات وحش با کمک بخش خصوصی و در راستای شعار سال یعنی «جهش تولید با مشارکت مردم» در کشور پیشگام است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902953

دیگر خبرها

  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • مشاهده پلنگ درسبزکوه چهارمحال و بختیاری
  • مشاهده و ثبت پلنگ در منطقه حفاظت‌شده سبزکوه
  • تالاب گرده‌قیت نقده احیا شد
  • کاهش ۳۰ درصدی شمار پرندگان مهاجر
  • حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون
  • خراسان شمالی میزبان پرندگان مهاجر عبوری است
  • تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در این استان