Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-26@11:05:06 GMT

تفاوت خودبیمارانگاری و اضطراب کرونایی چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۰۰۴۴۶

آفتاب‌‌نیوز :

یدالله زرگر اظهار کرد: ممکن است بسیاری از افراد لحظاتی احساس کنند که مبادا دچار ویروس کرونا شده باشند. در مقایسه با حالت عادی، گستره این فکر خیلی بیشتر است که عادی هم به نظر می رسد. اینکه یک نفر نگران ابتلا به ویروس باشد به معنای خود بیمار انگاری و اختلال اضطراب سلامتی نیست.

عضو هیات علمی گروه روانشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: اگر فردی صرفا نگرانی داشته باشد و میزان اضطراب برای دقایقی کمتر یا بیشتر می شود، در این شرایط به عنوان اختلال خودبیمار انگاری به حساب نمی آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زرگر تصریح کرد: در این شرایط شیوع ویروس کرونا کسانی‌که دچار اضطراب هستند، توصیه های پزشکی را مدنظر قرار دهند و در منزل فعالیت بدنی داشته باشند چراکه فعالیت بدنی می تواند اضطراب را کنترل کند. همچنین مصرف شیرینی ها را به حداقل برسانند زیرا باتوجه به کم تحرکی و فعالیت کمی که افراد در روزهای قرنطینه دارند، مصرف شیرینی می تواند بیش از پیش مضر باشد.

وی افزود: مطالعه، گفتگوی اعضای خانواده با یکدیگر، بازی و شوخی نیز می توانند در کنترل اضطراب ناشی از بیماری تاثیرگذار باشد. افرادی که دچار اضطراب هستند بهتر است با دیگر افراد خانواده یا دوستان درباره اضطراب خود صحبت کنند زیرا افراد می توانند به هم کمک کنند (هرچند مراقب ابراز ترس و اضطراب در حضور کودکان باشند زیرا ممکن است اثرات شدیدتری بر آن‌ها بگذارد).

وی در خصوص تفاوت اختلال خودبیمار انگاری و اضطراب طبیعی بیان کرد: در این شرایط طبیعی است فردی احساس کند که نکند به کرونا مبتلا شده باشد؛ به هر دلیلی افراد می توانند گاهی تک سرفه یا گلو درد داشته باشند اما این به معنای ابتلا به بیماری نیست طبیعی است که فرد در این شرایط به علایم گذرای خود حساس تر شود.

عضو هیات علمی گروه روانشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: اگر اضطراب و نگرانی عملکرد فرد را مختل نکند، یک اضطراب خفیف و عادی است. به خصوص در این شرایط شیوع ویروس کرونا، اغلب افراد کم و بیش دچار نگرانی نسبت به ابتلا به این بیماری می شوند. اما اگر اضطراب ادامه دار و باعث اختلال در عملکرد فرد از جمله اشکال در تمرکز، بی‌قراری، خلق نامنظم، اشکال در اشتها، خواب و سیستم گوارشی شود، می توان گفت احتمالا فرد دچار "اختلال خودبیمار انگاری" شده است.

عضو هیات علمی گروه روانشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز در پایان گفت: علاوه بر مواردی که پیش از این درمورد کنترل اضطراب گفته شد، می‌توان به این موارد هم اشاره کرد که شخصی که دچار اضطراب می شود بهتر است از فضای مجازی زیاد استفاده نکند، اخبار غیر مستند را دنبال نکند و الزامی ندارد که زمان زیادی را در فضای مجازی بگذراند، زیرا همه این عوامل باعث افزایش اضطراب می شوند. همچنین در صورت تداوم اضطراب شدید، مشاوره تلفنی با روانشناس توصیه می شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: اضطراب کرونا ویروس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۰۰۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر علوم : کنکوری‌ها اضطراب نداشته باشند/ فرصت جبران وجود دارد

وزیر علوم با تاکید بر اینکه با بیان اینکه نتیجه دو سال کنکور که چهار نوبت است برای داوطلبان لحاظ می شود، گفت: نتیجه نهایی کنکور تلفیقی از سوابق تحصیلی و نمره کنکور است، داوطلبان اضطراب نداشته باشند؛ زیرا فرصت جبران دارند.   به گزارش ایسنا، محمدعلی زلفی‌گل در حاشیه بازدید از حوزه برگزاری نوبت اول آزمون سراسری که امروز در دانشگاه الزهرا(س) برگزار شد، گفت: خوشبختانه تمهیدات لازم برای برگزاری امن و بانشاط کنکور پیش بینی شده است امیدواریم شاهد یک رقابت علمی در پنج رشته آزمایشی باشیم،   وی در ادامه تصریح کرد: نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در ۱۹۱۳ حوزه در بیش از ۴۰۰ شهرستان برگزار می شود، در رشته علوم تجربی بیشترین داوطلب را داریم.   وزیر علوم خاطرنشان کرد: تفاوت کنکور امسال با سال های گذشته نزدیکی زمان برگزاری دو نوبت کنکور است، ما مکلفیم در سال دو نوبت کنکور برگزار کنیم که با توجه به شرایط ماه مبارک رمضان فاصله دو کنکور زیاد نیست و کنکور بعدی تیرماه است.   زلفی گل با بیان اینکه نتیجه دو سال کنکور که چهار نوبت است برای داوطلبان لحاظ می شود، خاطرنشان کرد: داوطلبان می توانند از نمره بهتر خود استفاده کنند. سازمان سنجش آموزش کشور سعی می کند عدالت آموزشی را لحاظ کند.   وزیر علوم اظهار کرد: نتیجه نهایی کنکور تلفیقی از سوابق تحصیلی و نمره کنکور است، داوطلبان اضطراب نداشته باشند زیرا فرصت جبران دارند. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بهره مندی افراد کم توان خوزستان از خدمات صندوق بیماران خاص
  • انجام ۲۰ دقیقه بازی تتریس می تواند از ابتلا به اختلال اضطراب پس از حادثه جلوگیری کند
  • ریشه کنی مالاریا در ایران دچار اختلال شد
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • وزیر علوم: کنکوری‌ها اضطراب نداشته باشند/ فرصت جبران وجود دارد
  • وزیر علوم : کنکوری‌ها اضطراب نداشته باشند/ فرصت جبران وجود دارد
  • راه مهار اضطراب در آزمون سراسری
  • چگونه می‌توان قهوه نوشید و بی‌خواب نشد؟
  • وزیر کشور: اجرای حجاب یک دستور قانونی است/ بانوانی که در این زمینه دچار اهمال و غفلت باشند با تذکر باید به آن احترام گذارند؛ اگر توجه نکنند طبق قانون ورود می‌شود/ فراجا با ورود افراد آموزش دیده اقدام به اجرای طرح نور کرده است
  • مدیریت اضطراب دانش آموزان کنکوری