Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: پیش بینی می شود با تلاش کشاورزان در سال جاری زراعی حدود ۸۰۰ هزار تن گندم از مزارع استان برداشت شود. ۱۸ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۰ استانها آذربایجان شرقی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی آذربایجان شرقی، اکبر فتحی اظهار داشت: از محصولات شاخص زراعی استان که سال گذشته  با افزایش تولید چشمگیری همراه بود، می‌توان به محصول استراتژیک گندم اشاره کرد که با تولید 700 هزار تن گندم از سطح مزارع، رکورد استان در این زمینه شکسته شد

وی افزود: سال زراعی گذشته با وجود همه محدودیت‌های این بخش که متأثر از تحریم ظالمانه دشمنان و حوادث غیرمترقبه‌ای نظیر سیل، زلزله و سرمازدگی بود، برای بخش کشاورزی سالی خوب و توأم با موفقیت و افزایش تولید بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی در ادامه خاطر نشان کرد: در سال گذشته تلاش مضاعف کشاورزان و بهره برداران بخش کشاورزی موجب شد که ما در تولید انواع محصولات کشاورزی نسبت به سال زراعی 1397 با افزایش تولید خوبی مواجه باشیم، به طوری که 300 هزار تن افزایش تولید در زیربخش های دام و طیور، باغبانی و زراعت داشتیم.

سرمازدگی و خشکسالی به 10 هزار هکتار اراضی گندم استان بوشهر خسارت وارد کرد10 مرکز در استان بوشهر کار خرید گندم از کشاورزان را بر عهده دارند10 رقم گندم جدید در سال جهش تولید در گلستان تولید می‌شود

فتحی گفت: در سال 1398 تولید محصولات کشاورزی از 4 میلیون و 600 هزار تن در سال 1397 به 5 میلیون تن افزایش یافت که از این میزان یک میلیون تن به محصولات باغی، یک میلیون تن به محصولات دامی و 3 میلیون تن به محصولات زراعی اختصاص داشت.

وی افزود: تولید انواع محصولات لبنی از جمله شیر، محصولات پروتئینی اعم از گوشت قرمز و گوشت مرغ و انواع محصولات باغی در سال 98 در استان مازاد بر نیاز مصرف استان بود که به سایر استان‌ها و خارج از کشور نیز صادر شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی با اشاره به توسعه شبکه‌های آبیاری و زهکشی مزارع استان در سال 98 ، گفت: توسعه و افزایش شبکه‌های آبیاری و زهکشی در سال گذشته نمود عینی یافت و این موضوع موجب شد تا با افزایش تولید و ارتقا عملکرد در واحد سطح مواجه شویم، کل شبکه‌های آبیاری و زهکشی استان تا پایان سال 96، بیست و یک هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان را شامل می‌شد که این رقم در طول سال‌های 98 و 97 به 41 هزار هکتار افزایش یافت.

وی با بیان اینکه یکی دیگر از فعالیت‌های شاخص سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی افزایش و توسعه شبکه‌های نوین آبیاری در زمین‌های کشاورزی استان بود، خاطرنشان کرد:در سال گذشته حدود 3 هزار و 800 هکتار از اراضی زراعی استان به شبکه‌های نوین آبیاری مجهز شد و 7 هزار هکتار دیگر نیز در دست اجراست.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی ادامه داد: توسعه گلخانه‌های استان از دیگر فعالیت‌های موفقیت آمیز سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در سال گذشته بود، تا پایان سال 96 کل گلخانه‌های استان نزدیک به 60 هکتار بود که این رقم در سال 1398 به 220 هکتار رسید.

فتحی با اشاره به شرایط کرونایی کشور و تحت تأثیر قرار گرفتن بخش‌های اقتصادی و صنعتی و کشاورزی استان توسط ویروس کرونا، افزود: با وجود تمام تاثیرات ویروس کرونا که در سطح جامعه به وضوح قابل مشاهده است فعالیت‌های بخش کشاورزی تعطیل پذیر نیست و باید مایحتاج غذایی آحاد مردم را تهیه و تأمین کرد، بنابراین همه تمهیدات لازم برای ادامه فعالیت‌های تولیدی کشاورزان انجام گرفته و نهاده‌های مورد نیاز از جمله کود، سم و بذر و همچنین نهاده‌های دامی مانند ذرت، سویا و جو تأمین و در انبارهای شرکت پشتیبانی دام استان ذخیره شده است و هیچ گونه نگرانی در این زمینه وجود ندارد.

گفتنی است کل اراضی کشاورزی استان آذربایجان شرقی حدود یک میلیون و 200 هزار هکتار است که 250 هزار هکتار جزو اراضی آبی است و 74 هکتار آن به باغ‌ها اختصاص دارد.

انتهای پیام/115/

R7887/P/S6,47/CT12

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی افزایش تولید سال گذشته هزار هکتار میلیون تن هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۰۰۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند

ایسنا/گلستان معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان در خصوص بروز بیماری در مزارع سیب زمینی هشدار داد و گفت: کشاورزان اگر در مزارع خود آب‌ماندگی دارند حتماً برای خروج آن از سطح مزارع اقدام کنند زیرا رطوبت بیش از حد باعث پوسیدگی غده سیب زمینی می‌شود.

علی اکبر مهقانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: کشاورزان گلستانی در مجموع امسال ۳۸۰ هزار هکتار گندم، ۴۸ هزار و ۵۰۰ هکتار کلزا، ۸۵ هزار هکتار جو، ۵ هزار و ۲۰۰ هکتار سیب زمینی، ۳ هزار و ۷۰۰ هکتار چغندر قند، هزار و ۵۰۰ هکتار باقلا، هزار و ۳۰۰ هکتار نخودفرنگی و ۷ تا ۱۰ هزار هکتار محصولات پاییزه علوفه‌ای در مزارع خود کشت کرده‌اند.

وی در خصوص میزان خسارت زنگ زرد در مزارع گلستان گفت: با توجه به اطلاع‌رسانی و آموزش‌های ترویجی جهاد کشاورزی و سم پاشی‌هایی که کشاورزان در مزارع خود داشتند، بیماری زنگ زرد تا حدود زیادی کنترل شده ولی حدود ۲۰ هزار هکتار از مزارع گندم مناطق شرق استان و کوهستانی که تازه در مرحله پنجه زنی و ساقه دهی هستند در مراحل بعدی امکان درگیری با بیماری زنگ زرد را دارند که در آن مناطق نیز اطلاع‌رسانی خواهد شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود در سال زراعی جاری بیش از یک میلیون تن گندم، ۱۰۰ هزار تن کلزا، ۱۶۰ هزار تن جو، ۱۴۰ هزار تن سیب زمینی و ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تن چغندر قند از سطح مزارع گلستان برداشت شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه سم پاشی اولیه تاکنون در بیش از ۹۰ درصد اراضی زیر کشت سیب زمینی معادن ۴ هزار و ۸۰۰ انجام شده است، اضافه کرد: بیش از ۷۰ درصد سطح کشت سیب زمینی در استان گلستان رقم جیلی است که این رقم سیب زمینی و به طور کلی ارقام دیررس‌تر نسبت به بیماری بادزدگی مقاوم‌تر هستند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به اینکه میزان درجه هوا نسبت به بلند مدت و سال قبل بیشتر شده که به موجب آن زمان رسیدگی گندم جلو افتاده است، گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال گندم در مزاع شمال گلستان ۱۰ روز زودتر از سال‌های قبل برداشت شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیش بینی تولید بیش از ۲۴ هزار تن باقلا در گلستان
  • گندم‌های ذخیره شده در مراکز روباز خوزستان خسارت ندیدند
  • ۴۰ درصد گندمزارهای سیستان و بلوچستان درو شد
  • برداشت ۴۰ درصد گندمزار‌های سیستان و بلوچستان
  • برداشت گل محمدی از ۵۰۰ هکتار از گلزار‌های خراسان شمالی
  • کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • آغاز گل چینی از گلستان‌های گل محمدی اردستان
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • خرید تضمینی گندم به بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن رسید